Olcsó szálláshelyek
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
http://www.rigovendeghaz.hu
Én legutóbbi utazásomon (1 hét Balti körutazás)(Turku-Aland-Stockholm-Tallinn-Helsinki-Turku) hol a kocsiba, hol egy kompon aludtam.. Egy haverral voltam együtt és hát hidd el kényelmes volt, nem fájt semmim.. Egy csomó pénzt megspóroltunk vele.
leszarom a konfigod...
TGV-re meg (2 különbözõ generációsra is) felszálltam a Gare de Lyon-on, végigsétáltam pár kocsin, leültem - persze, nem utaztam 300km/h-val, de úgyse lehet mit érezni belõle.
Nem a spórolásról van szó, a lehetõségekrõl és igényekrõl. Te nem tudod elhinni, hogy 10 euroért is lehet kényelmesen, jól meglakni bárhol olyanok közt, akik kedves ismerõsként fogadnak akkor is, ha most látnak elõször. Ezt szállodában soha nem kapod meg, ott fizetõvendég vagy, itt egy haver, aki épp arra jár. Ez az élmény pedig megéri azt, hogy még kevesebbet is fizetek.
If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.
ha spórolni akarok itthon maradok.
Valamint ugyanannyi pénzbõl utazom 1 hónapig Portugáliától Gdanskig szabadon, mint te egyszer a TGV-n - hogy is volt azzal az idõ meg pénz dologgal?
If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.
________________ /\\/\\/\\/\\/\\/\\/\\/\\/\\/\\/\\/\\/\\/\\/\\/\\/\\ ¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯
Indiai kajából pedig nem kötelezõ enni, és kirabolni ki lehet az utcán is - ha egy szállodából jössz ki, még inkább elképzelhetõ rólad, hogy van nálad pénz, mintha egy hátizsákos szállásról jönnél ki.
Ne ferdíts, mert csak hülyén jössz ki belõle. Nem ismered ezt a kultúrát és elítéled, de ettõl még milliónyi embernek biztosít olcsó, megbízható, kényelmes szálláshelyet, és lehetõséget arra, hogy lássa a világot - fapadoson is lehet repülni olcsón, ahol a vízért is elkérnek plusz pénzt, és business classon is lehet utazni, ahol ebéd is jár. Van olyan vonatjegy is, hogy valahány napig bizonyos zónákon belül bármennyi utazásra felhasználható minden olyan járaton, amire nem kell helyjegyet venni - egyszeri befizetéssel elutazhatsz Budapestrõl Párizsba, és onnan Marseille-be, ha úgy tartja kedved. Nem TGV-vel és nem pár óra alatt, de nem biztos, hogy erre szükséged is van.
ez mind elkerülhetõ<#duhos2>#duhos2>
Higiénia a konyhán annyi van, hogy mindenki elmosogat maga után, a félõsebbek pedig maguk elõtt is - egy kis kosztól azért az én korosztályom még nem halt meg, ettem én földbõl kihúzott és esõvíztartályban lemosott répát is.
A fürdõ csoportoszuhanyzó - aki nagyon szégyellõs, az megy akkor, mikor mások nem (kb. este 10 elõtt vagy éjjel 2 után), amúgy egy ilyen szállásra meg olyanok járnak, akik már általában láttak ruhátlan embert saját magukon kívül is (általában 18-20 éven felüliek). A vécé kényesebb, ott kicsit tényleg vigyázni kell, bár fõleg a lányoknak - de ott meg megvan a rutin :) (ilyen szempontból pl. a keleti vagy régi francia guggolós módszer sokkal higiénikusabb, bár attól sok európainak meg fõleg amerikainak hidegrázása van)
A kirablás - igen, ez benne lenne, ha olyanok járnának az ilyen szállásokra (szerencsére alig-alig, plusz mindenki vigyáz a dolgaira). Általában az ágyhoz jár egy zárható szekrény is, a kulcsot meg magaddal viszed, és a szobátokba is csak az jut be, aki amúgy is ott alszik (4-16 ember). Itt is a mennyiség segít - általában több különbözõ helyrõl származó ember van ott, és ha valaki rosszban sántikál akkor van ott olyan, aki rácsap a kezére.
higénia legyen a kulcsszó ha már a lapostévével nem fogtalak meg,meg a saját wécével,fürdõvel :) nem mellesleg a nagy közösködésben hamarabb kirabolnak...
Az meg nehogy már a hátizsákos szállások hibája legyen, hogy neked tévé meg minibár kell ahhoz, hogy aludj/jól érezd magad valakivel...
Végezetül ajánlom figyelmedbe amúgy a topicnyitó hozzászólást: "(tervezünk egy) kiruccanást a barátaimmal, és olcsó szálláshelyet keresünk"
Ha szerinted a kiruccanáshoz, kiránduláshoz 70+ euros szálloda kell, akkor ne az "olcsó szálláshelyek" topicban keresgélj :) Viszont ne nézd le azokat, akiknek a fentiek nem okoznak problémát.
a lapos tévé azért van h eltudjak aludni (a nélkül nem megy) minibár meg legyen mert nem mindig 1edûl akarok elaludni :)
én is voltam sok osztály kiránduláson tudom mi a turista oszt de jobb szeretem a minõséget!!!
Összeszedni meg nem a konyhában tudsz valamit (mit lehetne egyáltalán?), hanem a városban, ha olyan helyre mész. A hátizsákos szállások nem olyan helyek.
ez meg nem csórókéró, hanem turista, hátizsákos szállás - többmillióan utazgatnak világszerte így, és megvan például az az elõnye is, hogy lehet közösségbe kerülni - a konyhában dumálgatsz a többi utazóval, haverokat gyûjtesz, akiket esetleg meglátogatsz máskor, elhívnak magukkal kirándulni, stb...
persze, ha te egy szobában akarsz ülni és a minibárból inni a gabonalevet és nézni a lapostévét, akkor.... ja, és gondolom ól inkluzív is kell, hogy ehesd az egyenkaját. Én fõztem lecsót, az indiai utazó meg fõzött valami saját kaját, és megkóstoltuk egymás fõztjét - Varsóban. Utána pedig éjszakába nyúlóan beszélgettünk mindenfélérõl. Szerintem ez jobb móka, hatodannyiért, mint neked a szálloda.
Az meg, hogy közös a vécé meg a zuhanyzó... na bumm, mi bajom lesz tõle?
Valamit nem ismersz, és rögtön leszólod, ráadásul hamis nemzeti sztereotípiákat is ápolgatsz. Gratulálok a széles látókörödhöz.
de ha te jobban szeretsz közös wécét használni akkor...
háló,csórókéró van???
ááá mágyárok,já,já :D
de legalább már nincs kint a felirat h magyar ne lopj :(
70 euroért már komplett apartmant lehet bérelni.
Amúgy gondoltam már rá, hogy az a film jó reklám lehetett Szlovákiának, biztos hatással van a turizmusára. :D
[/spam]™
________________ /\\/\\/\\/\\/\\/\\/\\/\\/\\/\\/\\/\\/\\/\\/\\/\\/\\ ¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯
"Winning isn't important. It's the only thing that matters."
És persze vannak stílusok - van bulihostel, ahol zeneszó, dínomdánom, ilyesmik; van alvós hostel, ahol csak fürdõ, konyha meg ágy van, meg van közösségi hostel is, ahol társalgó, beszélgetõrészek, szervezett kirándulások, ilyesmik is vannak. Igény szerint kell választani a leírások alapján.
Ha vonattal mentek, akkor van 4 napos turistajegy, ami oda-vissza bármikor felhasználható (tehát nem vagytok pontos vonathoz kötve), és Bécsben bármilyen tömegközlekedésre is fel lehet vele szállni, így az se gond, ha nem a város közepén van a szállásotok (31 euro).
Bécsbe tervezünk egy szombat-vasárnapos kiruccanást a barátaimmal, és olcsó szálláshelyet keresünk. Találtam egyet-kettõt neten...de gondoltam akadhat olyan is, ami nincs fent...és vki már volt ott, és ajánlaná.
Gondoltam tudunk segíteni egymásnak a szálláshely keresésben. <#awink>#awink>