37
Kedvező árfekvésű szálláshelyek belföldön és külföldön
  • Rotcsa
    #37
    olyan szállást keresek budapesten, aminek a szobája 2 ággyal 2személyre max 15k-ból megvan és van a szobában vizesblokk is, lehetőleg zuhanyzóval. tudtok ilyet?
  • threeman
    #36
    Ajánlok nektek egy olcsó szállást Gyopárosfürdőn, Orosházán :) Kempingezés, grillezés, nagy erdős, kellemes környék, szépen felújított ház kivehető szobákkal. 400 méterre a fürdő:
    http://www.rigovendeghaz.hu
  • zmeor
    #35
    Én ezzel úgy vagyok, hogy ha 1-2 napról van szó, akkor aludjatok a kocsiban... Az a biztos, ingyen van és ugye rengeteget lehet vele spórolni.. Nincs rizikó se, hogy hová mész..

    Én legutóbbi utazásomon (1 hét Balti körutazás)(Turku-Aland-Stockholm-Tallinn-Helsinki-Turku) hol a kocsiba, hol egy kompon aludtam.. Egy haverral voltam együtt és hát hidd el kényelmes volt, nem fájt semmim.. Egy csomó pénzt megspóroltunk vele.
  • Dzsini
    #34
    és 28 napig nézed Marseillet ahelyett, hogy ha épp olyan kedved tartja, akkor felszállsz egy Akármerre tartó vonatra, és leszállsz róla Akárhol.

    TGV-re meg (2 különböző generációsra is) felszálltam a Gare de Lyon-on, végigsétáltam pár kocsin, leültem - persze, nem utaztam 300km/h-val, de úgyse lehet mit érezni belőle.

    Nem a spórolásról van szó, a lehetőségekről és igényekről. Te nem tudod elhinni, hogy 10 euroért is lehet kényelmesen, jól meglakni bárhol olyanok közt, akik kedves ismerősként fogadnak akkor is, ha most látnak először. Ezt szállodában soha nem kapod meg, ott fizetővendég vagy, itt egy haver, aki épp arra jár. Ez az élmény pedig megéri azt, hogy még kevesebbet is fizetek.
  • mosoporr
    #33
    hát ha azzal megyek gondolom hamarabb a célállomásomra érek és így több időm marad a városra (kurvákra) nem mellesleg a TGV önmagában is 1látványosság...

    ha spórolni akarok itthon maradok.
  • Dzsini
    #32
    Én meg ha kirándulok/turistáskodom, akkor nem sietek sehova, hanem nyitva tartom a szemem és a fülem. Az élményeket, barátságokat, szabadságot nem lehet pénzre váltani.

    Valamint ugyanannyi pénzből utazom 1 hónapig Portugáliától Gdanskig szabadon, mint te egyszer a TGV-n - hogy is volt azzal az idő meg pénz dologgal?
  • mosoporr
    #31
    bazz olyan nem lehetek abból vagytok ti elegen
  • mosoporr
    #30
    az idő pénz... én a TGV-t választom :D
  • byzhouse
    #29
    te tényleg ilyen ... vagy?
  • Dzsini
    #28
    Elkerülhető, minimum 3, átlagban hatszoros pénzért.

    Indiai kajából pedig nem kötelező enni, és kirabolni ki lehet az utcán is - ha egy szállodából jössz ki, még inkább elképzelhető rólad, hogy van nálad pénz, mintha egy hátizsákos szállásról jönnél ki.

    Ne ferdíts, mert csak hülyén jössz ki belőle. Nem ismered ezt a kultúrát és elítéled, de ettől még milliónyi embernek biztosít olcsó, megbízható, kényelmes szálláshelyet, és lehetőséget arra, hogy lássa a világot - fapadoson is lehet repülni olcsón, ahol a vízért is elkérnek plusz pénzt, és business classon is lehet utazni, ahol ebéd is jár. Van olyan vonatjegy is, hogy valahány napig bizonyos zónákon belül bármennyi utazásra felhasználható minden olyan járaton, amire nem kell helyjegyet venni - egyszeri befizetéssel elutazhatsz Budapestről Párizsba, és onnan Marseille-be, ha úgy tartja kedved. Nem TGV-vel és nem pár óra alatt, de nem biztos, hogy erre szükséged is van.
  • extramagascsaj
    #27
    nem megyek mégsem
  • mosoporr
    #26
    ok várjuk a beszámolót mikor haza értél... azt ne azzal kezd h már az első napon kiraboltak aztán ettél 1 indiai kajájából és a maradék 3napod a közös wécén töltötted :DDD
    ez mind elkerülhető
  • Dzsini
    #25
    Hátizsákos konyha: rengeteg edény, evő- és konyhai eszköz, 4-8 db gáz (inkább villany) égő, mosogató - arra pont elég, hogy a vacsit megfőzd magadnak, arra természetesen kevés, hogy többfogásos ebédet prezentálj :) Plusz a konyha és az étkező a legjobb közösségi hely, nagyon jókat lehet dumálni egy leves kevergetése közben :)
    Higiénia a konyhán annyi van, hogy mindenki elmosogat maga után, a félősebbek pedig maguk előtt is - egy kis kosztól azért az én korosztályom még nem halt meg, ettem én földből kihúzott és esővíztartályban lemosott répát is.

    A fürdő csoportoszuhanyzó - aki nagyon szégyellős, az megy akkor, mikor mások nem (kb. este 10 előtt vagy éjjel 2 után), amúgy egy ilyen szállásra meg olyanok járnak, akik már általában láttak ruhátlan embert saját magukon kívül is (általában 18-20 éven felüliek). A vécé kényesebb, ott kicsit tényleg vigyázni kell, bár főleg a lányoknak - de ott meg megvan a rutin :) (ilyen szempontból pl. a keleti vagy régi francia guggolós módszer sokkal higiénikusabb, bár attól sok európainak meg főleg amerikainak hidegrázása van)

    A kirablás - igen, ez benne lenne, ha olyanok járnának az ilyen szállásokra (szerencsére alig-alig, plusz mindenki vigyáz a dolgaira). Általában az ágyhoz jár egy zárható szekrény is, a kulcsot meg magaddal viszed, és a szobátokba is csak az jut be, aki amúgy is ott alszik (4-16 ember). Itt is a mennyiség segít - általában több különböző helyről származó ember van ott, és ha valaki rosszban sántikál akkor van ott olyan, aki rácsap a kezére.
  • extramagascsaj
    #24
    Szerintem ezen teljesen felesleges vitázni. Én voltam már a legótvarabb szállástól a luxus kategóriáig mindenben. Nem feltétlenül van összefüggésben az ember igényessége, és a pénztárcája vastagsága...maradjunk ennyiben.
  • mosoporr
    #23
    írtad h közös konyha... nálam itt a legnagyobb hiba,tudom h nincs mindenkinek képesítése hogyan is kell 1 konyhát vezetni (nekem van)
    higénia legyen a kulcsszó ha már a lapostévével nem fogtalak meg,meg a saját wécével,fürdővel :) nem mellesleg a nagy közösködésben hamarabb kirabolnak...
  • Dzsini
    #22
    Nem Indiáról volt szó, mint kontinensről. Az indiai hátizsákosok Varsóban sem mások, mint Budapesten vagy Edinburghban, és nincs mit "összeszedni" tőlük, mert ugyanazokból az alapanyagokból tudnak főzni, amiből te - amit a boltban vettek. A különbség az arányokban és a fűszerekben van. És semmivel sem mocskosabb a hátizsákos indiai kiránduló, mint a hátizsákos amerikai, kanadai, német, spanyol, görög, orosz, kínai vagy magyar. Megismétlem: úgy ítélsz el egy fél évszázada jól működő rendszert, hogy nem is ismered - és nálad az olcsó és a gagyi összefonódott.

    Az meg nehogy már a hátizsákos szállások hibája legyen, hogy neked tévé meg minibár kell ahhoz, hogy aludj/jól érezd magad valakivel...

    Végezetül ajánlom figyelmedbe amúgy a topicnyitó hozzászólást: "(tervezünk egy) kiruccanást a barátaimmal, és olcsó szálláshelyet keresünk"
    Ha szerinted a kiruccanáshoz, kiránduláshoz 70+ euros szálloda kell, akkor ne az "olcsó szálláshelyek" topicban keresgélj :) Viszont ne nézd le azokat, akiknek a fentiek nem okoznak problémát.
  • mosoporr
    #21
    amitől félek azt pont a konyhában lehet össze szedni és látom nem ismered az indiaiakat mert pont tőlük félek a legjobban (nagyon mocskos népség)
    a lapos tévé azért van h eltudjak aludni (a nélkül nem megy) minibár meg legyen mert nem mindig 1edűl akarok elaludni :)
    én is voltam sok osztály kiránduláson tudom mi a turista oszt de jobb szeretem a minőséget!!!
  • Dzsini
    #20
    Akkor minek is a lapostévé meg a minibár, ha beesel az ágyba és reggel továbbállsz? Ilyen célra pont elég lenne egy b&b vagy egy koporsóhotel szerű dolog is, ami szintén maximum feleannyiba van, mint a 70 euros ajánlatod.

    Összeszedni meg nem a konyhában tudsz valamit (mit lehetne egyáltalán?), hanem a városban, ha olyan helyre mész. A hátizsákos szállások nem olyan helyek.
  • mosoporr
    #19
    hát utazgattam már erre arra,azt szoktam észre venni h a száll szobába mindig csak késő este esek be és reggel ahogy ébredek már indulok is a dolgomra persze csak a reggeli után amit lent az étteremben fogyasztok, ám ha nem alszom magam ki kellőképp nyűgös vagyok egész nap, ismerkedni meg a városba... nem a közös konyhán... még össze szedek valamit...
  • mosoporr
    #18
    ahoz le kell húznom a bugyidat :D
  • Dzsini
    #17
    ha turistázok, akkor nem lapostévére meg bárszekrényre vágyom... (amúgy itthon sem, de most nem az a téma)

    ez meg nem csórókéró, hanem turista, hátizsákos szállás - többmillióan utazgatnak világszerte így, és megvan például az az előnye is, hogy lehet közösségbe kerülni - a konyhában dumálgatsz a többi utazóval, haverokat gyűjtesz, akiket esetleg meglátogatsz máskor, elhívnak magukkal kirándulni, stb...

    persze, ha te egy szobában akarsz ülni és a minibárból inni a gabonalevet és nézni a lapostévét, akkor.... ja, és gondolom ól inkluzív is kell, hogy ehesd az egyenkaját. Én főztem lecsót, az indiai utazó meg főzött valami saját kaját, és megkóstoltuk egymás főztjét - Varsóban. Utána pedig éjszakába nyúlóan beszélgettünk mindenféléről. Szerintem ez jobb móka, hatodannyiért, mint neked a szálloda.

    Az meg, hogy közös a vécé meg a zuhanyzó... na bumm, mi bajom lesz tőle?

    Valamit nem ismersz, és rögtön leszólod, ráadásul hamis nemzeti sztereotípiákat is ápolgatsz. Gratulálok a széles látókörödhöz.
  • extramagascsaj
    #16
    megyek lapos tv-és minibáros szobába...ha fizeted :D
  • mosoporr
    #15
    ennyiért még1 lapos tv is lesz a szobában bárszekrénnyel
    de ha te jobban szeretsz közös wécét használni akkor...
    háló,csórókéró van???
    ááá mágyárok,já,já :D
    de legalább már nincs kint a felirat h magyar ne lopj :(
  • Dzsini
    #14
    köszönöm, de én 70 euroból egy hétig lakok normális, kényelmes turistaszálláson :)

    70 euroért már komplett apartmant lehet bérelni.
  • mosoporr
    #13
    tegnap készült el 1 statisztika, osztrákoknál átlagosan 72 euro/éjszaka a tarifa ami nem is olyan sok 1 rendes ágyért/kádért... persze a pályaudvar olcsóbb. ha már külföldön vagytok ne a csöves magyart adjátok!!!
  • Lacee86
    #12
    Ki tudja. :D
  • CattiBrie
    #11
    :D Nincs gond, csak óvatosan kell csinálni. :D
    Amúgy gondoltam már rá, hogy az a film jó reklám lehetett Szlovákiának, biztos hatással van a turizmusára. :D
  • byzhouse
    #10
    aludjatok az autóban.
  • Lacee86
    #9
    Jó mind1, szóra sem érdemes film.
  • extramagascsaj
    #8
    Nem vágom.
  • Lacee86
    #7
    A Motel c. filmre utaltam (Hostel az angol címe). :D Amúgy elhatárolódom tőle, mert ritka szar. Ha nem vágod mire gondolok, akkor mind1, nem szóltam. :)
  • Dzsini
    #6
    Azért kell olyat keresni, aminek online is jó a reputációja - én Varsóban, Krakkóban meg Edinburgh-ban is így kerestem előre szállást.

    És persze vannak stílusok - van bulihostel, ahol zeneszó, dínomdánom, ilyesmik; van alvós hostel, ahol csak fürdő, konyha meg ágy van, meg van közösségi hostel is, ahol társalgó, beszélgetőrészek, szervezett kirándulások, ilyesmik is vannak. Igény szerint kell választani a leírások alapján.
  • extramagascsaj
    #5
    Nyilván igényektől is függ a dolog. :)
  • Lacee86
    #4
    Szerencse, h nem Szlovákiába mész, ott gond van a Hostelekkel... xD
  • extramagascsaj
    #3
    Igen...vágom...néztem ilyen hosteleket. Kocsival megyünk. Találtam egyet 12,11-ért. :P
  • Dzsini
    #2
    Hátizsákos szállót keressetek, ott 10-12 euro/fő/éjszakával meg lehet aludni - hostel néven futnak, és rengeteg kereső indexeli őket (hostelworld, hostelbookers, hostels, lonelyplanet, satöbbi). Én csak olyat választanék, amit már itthonról le tudsz online foglalni, mert nem jó móka ott állni a városban, ha mégsincs meg a szállás :)

    Ha vonattal mentek, akkor van 4 napos turistajegy, ami oda-vissza bármikor felhasználható (tehát nem vagytok pontos vonathoz kötve), és Bécsben bármilyen tömegközlekedésre is fel lehet vele szállni, így az se gond, ha nem a város közepén van a szállásotok (31 euro).
  • extramagascsaj
    #1
    Sziasztok!

    Bécsbe tervezünk egy szombat-vasárnapos kiruccanást a barátaimmal, és olcsó szálláshelyet keresünk. Találtam egyet-kettőt neten...de gondoltam akadhat olyan is, ami nincs fent...és vki már volt ott, és ajánlaná.

    Gondoltam tudunk segíteni egymásnak a szálláshely keresésben.