30713
TES
  • Spookyz
    Hat, lehet, hogy mert közelharcos vagyok de en nem tudok megölni adepten egy frost dragont. Full dragon platebe vagyok daedric 2 kezessel, ha minden rajtam van 310 hp es 270 stamina.
  • vzajcev
    http://donotargue.com/cfg-makers/skyrim/
  • SaGa Jr
    Expert fokozatban játszom, nem adept-en (az piszok könnyű ez kétségtelen).
    Nem tartunk ugyanott a véleményütköztetésben, egyszerűen elbeszélünk egymás mellett (vagy én értelek félre téged vagy te engem és ezért nem jön létre a konszenzus).

Az egész diskurzus abból indult ki, hogy a perk-ek kihagyhatatlanok, mert nélkülük egy karakter halott és emiatt a generalista, ezermester jelelgű karakterek életképtelenek. Én nem ezt tapasztaltam.
    Írtam példát rá, hogy milyen egyéb módszerekkel helyettesíthetőek a perk-ek nyújtotta hatások ezzel támasztva alá azon állításomat, mely szerint jópár perk egyszerűen felesleges és emiatt nem kell pontokat pluszban beleölni egy ágba feleslegesen ha perk nélkül is van rá lehetőséged, hogy ugyanazt a hatást előhozd.

+100% sebzést hogy szedsz össze perk-ből? Komolyan kérdem, mert a fegyverek sebzés növelése 5%-onként emelkedik minden plusz perk után. Lötty kotyvasztásnál ugyanez a helyzet.
    Csalással ugyan, de kipróbáltam pár dolgot, hogy lássam mennyit tévedek amikor erről beszélek (nem végeztem mindenre kiterjedő kutatást, konkrétan a one handed weapons, az alchemy és az enchanting lett kipróbálva).
    100-as alchemy skill minden perk-el egyetemben gyógylötyiből/mana visszatöltőből 94-es erejűt eredményezett, perk-ek nélkül csak 100-as értékkel 62-eset (a lényegi különbség a hatóidőben van, ott kijött a jóval hosszabb hatás például invisibility itóka nem mindegy hogy 120 vagy 300 másodpercig tart). Nincs tehát ötszörös hatóidő meg hatás, de van jóval hosszabb hatóidő (bár perk nélkül is kellemes az időtartam) és némileg erősebb hatás. Bizonyos tárgyakkal ez perk felhasználás nélkül is megközelíthető, egyes esetekben elérhető.

Fegyver sebzésnél 40%-os különbséget tudtam összehozni (nem duplát állandó jelleggel), enchantment erősségben (már a hatásokéban) szintén ennyi volt a differencia úgy ha teljes volt a perk sor.

Varázslatoknál a destruction ágon még megnézegettem a perk-eket, de ott sem láttam olyat ami drasztikusan megemelné a sebzést és emiatt must have kategória lenne. A költség csökkentő perk-ek jók, de a többi kihagyható (biztos jó dolog ha hamvasztja a legyőzött ellenfelet a karakter és csinál belőle szép porhalmot amolyan fallout 3 pulse rifle stílusban, ám nagy előrelépést nem hoz). De majd a varázsló karakteremmel ezt még letesztelem, egyenlőre nem látom szükségét a többinek.

Sneak attack többszörös sebzése jó ezzel nem is lehet vitába szállni. Ám igazi előnyt akkor élvezel ha tőrrel csinálod (15-szörös sezbés ugye), íjnál az alap kettőről háromra emelkedik csupán a sebzés szorzó ami egy 50%-os sebzés növeléssel eleve kompenzálva van (ezt meg könnyű összehozni akár a skill emelésével, akár direkt sebzést növelő hatású eszközökkel). Ha meg már sneak attack és sebzés akkor az igazi a x30-as érték (kellően magas skill, megfelelő perk-ek, tőr és a dark brotherhood egyik tárgya ezt eredményezi).
  • rikkcsicsi
    jaaaj köszi má tudom igy áááááá
  • athlay
    Köszönöm, közben meglett. Most Ancano-val szopok, nem igazán értem hogy mit is kell csinálni...
  • Spookyz
    Hol van az a szobor eszakon ameik 100 + stamot ad buffkent? Vagy mi a neve? Jol jönne :)
  • rikkcsicsi
    Bocsi,h ilyen nyomi vagyok de nem értem mi az a (shout) és ,h mit kell csinálni??
  • MaRee
    Van kb 8 céh, és igen van dark brotherhood is meg thieves guild is. Ha visszaolvasol sokat beszéltünk róluk.
  • francois
    Nyomj egy esc-et menj a controls részbe és a bill.kiosztásnál van egy olyan, h shout (jegyezd meg). Ezután nyomj egy tab-ot és a magic résznél is lesz egy shout, jelöld ki. Visszamész a játékba és amint megnyomtad a shout-ra kiosztott bill-t demonstrálod a sárkányüvöltést. Amint újat fogsz tanulni, szintén állítsd át a magic menüben.
  • Gubberx
    Lehet hülye kérdés de érdekelne hogy itt van ilyen bérgyilkos/gonosz céh mint Oblivionban? Egyáltalán vannak céhek? :D

Köszi előre is :)
  • Egoraptor
    Sosem késő elkezdeni, ez benne a szép :D
  • francois
    Az szép:)

Más: akit érdekel a házasodás téma.

A benefits utolsó része elég jól hangzik:D
  • Fpocok
    Szerintem TELJESEN RANDOM. Volt egy hely, ahol láttam egyet, viszont mikor visszatöltöttem mentést, már nem volt ott.
  • rikkcsicsi
    Bocsi,h ilyen nyomi vagyok de nem értem mi az a (shout) azt értem már h bizonyitanom kell h sárkányt öltem de hogy????
  • watto
    17esen úgydöntöttem inkább íjászkodom shield+onehand helyett :D
  • MaRee
    Igen, de a másik szebb, azt hordom még mindig kiegészítve 1-2 brotherhoodos cuccal az öldökléshez. :D Összesen van rajtam kb 80% lockpick könnyítő meg 60% sneak-es cucc, kezd imba lenni a karakter xd
  • francois
    És kaptál megint szép ruhát?
  • barmi
    Ezen a videón skubizd meg hogy én hogyan csináltam :::

kamu mert én nem játszom a játékkal de youtube sokat tud segíteni!
  • francois
    Nemár, azt gondolnám, hogy városokban meg hasonló helyeken nem kell sárkánytámadástól tartani:)
  • MaRee
    Na végeztem a Dark Brotherhood küldetésekkel is, basszus ez is E P I C!!! Hihetetlen milyen részletességel dolgozták ki a történetet és a karaktereket még a mellékküldetéseket is.
  • Fpocok
    LOL. Most történt.
    Kijöttem az egyetemről és próbálnék fast travelezni, de nem engedi. WTF. Aztán látom, hogy kiírja, hogy combatban vagyok. Mi? Az egyetem épületének közepén? Ki altolok... és egy bazi nagy sárkány szállt le a tér közepére :D
  • rikkcsicsi
    ÁÁÁ ezek hála .THX
  • rikkcsicsi
    beszéltem vele,de utána nem tudom!Az oké,h megnézem a küldetést de nem vagyok nagy angol tudor ,ezek a webforditok meg sza...valok
  • francois
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Arra kér, hogy demonstráld, hogy tényleg dragonborn vagy-e, tehát nyomj egy shout-ot. Utána pedig tanítanak egy újat, amit szintén majd demonstrálni kell. Amúgy a földön megjelenő jelekbe sétálj bele.
  • SaGa Jr
    Black soul gem random szokott lenni erősebb necromancer ellenfeleknél, de például ha éppenséggel a vámpír kúrához kellene akkor aki a feladatot adja annál lehet kapni mindkettőt (gem-et biztosan).
  • haxoror
    "a varázslás meg nem fér már bele a karakterbe"

Ha csak soultrap-et akarsz ahhoz nem kell perkeket is felvenned.
  • SaGa Jr
    Beszélj vele vagy ha nagyon el vagy akadva akkor nézd meg a journal-t (quest leírást).
  • rikkcsicsi
    Helloka! Olyan problémám van,h most kellet felmenem a hegy tetejére a papokhoz.Elmondja a mondokáját de aztán nem tom mit kell csinálni?? Tud valaki segiteni????
  • athlay
    Morokei-t kinyírta már valaki? Valahogy úgy érzem nincs túl sok sanszom :)
  • SaGa Jr
    Lopakodás közben nyomd meg a sprint gombot (alt), már abban az esetben ha a sneak ágon ezt a képességet kifejlesztetted. Ennek hiányában sehogy nem lehet gurulni.
  • Fpocok
    Ja ok.

NA találtam pickaxe-t Windhelm-ben a kovácsnál.
  • francois
    Silent roll, 50es sneak req.
  • twi452
    ahogy olvasgattam a perkeket ha jól emlékszem az egyiknél valamilyen esetben a sprintelésre "gurul" :) de most fejből meg nem mondom melyik perk volt :D
  • francois
    most nézem, elég vad:)
  • Fpocok
    Videóba.
    0:24
  • Ragnar360
    hehe, gondolom több csatlósod egyszerre nem lehet ?!
  • bega82
    Úgy tudom, hogy ilyen nincs, vagy ha van, akkor én még nem tudom, hogyan kell! :D
  • Ragnar360
    thx.
  • francois
    Gurulni?:) ezt hol láttad/hallottad?
  • francois
    Erre már én is gondoltam, kár h nincs visszafelé smith, bevágnám a gagyi kardokat a kohóba mint a szél.