The Elder Scrolls V: Skyrim

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Teszteltem 12 fajta beállítással, 6 skyboost nélkül és ugyanez a 6 skyboosttal, de szinte semmi változást nem tapasztalok 😞

1280x1024-ben néztem mindent (ez a monitor native felbontása, nekem tökéletes).

ULTRA, 8X, 16X: 15 FPS
HIGH, 8X, 8X: 15-20 FPS
MEDIUM, 4X, OFF: 20-23 FPS
HIGH, 4X, 4X: 20-25 FPS
HIGH, 2X, 2X: 24-26 FPS (ezen szoktam játszani)
Batmanci
A nyilak modosak, de ülj le a köszörûhöz, és próbálj feljavítani egy, az elõbb már felsorolt íjat. Fát fog kérni hozzá (Firewood)!

\"Anyámmal élek, Babettával járok, macskám van, és ne is legyek kemény?\" Csoki

Fraps-et majd kipróbálom, és "jelentek" 😊
Batmanci
Kísérletezni kell!
Nekem egy kicsivel nagyobb gépem van, és minden maxon. Itt a látótávot is beleértem. 1280x1024, 8x-16x, high a blur kivételével. Így a skyboost elõtt, amikor markarth-i házamból kiléptem egy pillanatra beszaggatott, most nem teszi. Most is vannak kisebb akadások, de ez már gépfüggetlen.
Ezeket akkor lehetne megszüntetni, ha használnánk progit, mely mindent leállít (ami felesleges), a játék idejére. Vagy akkor sem. Ez vindóz, soha nem tudni mit csinál, ha csak nem monitorozod állandóan. De ki teszi?
Nem akkora tragédia, simán játszható minden. Nem éri meg vacakolni vele.
Számomra, így megfelel. Lenyomtam 470 órát vele, 1 maszkom van. A kiabálásokból egy csomó hiányzik - és itt nem csak arra gondolok, hogy nincs meg mind a három, van amibõl még egy sincs. DB elsõ, a TG két, a Compból egy küldi van kész. 55-ös vagyok.
Nem tudom, a többiek, hogy "rohantak" végig kábé, 200 óra alatt. Ott sok minden kimaradt, az tutti (Kösz, Emese!).
De nem feladatom megítélni, ki, miként játszik egy játékkal.
Ezzel a graffal, még egy csomó tájszépítés, testcsúnyítás 😉, állatok szebbítése... Szóval egy valag moddal is tökéletesen megy. Nem állítom, hogy kizárólag a skybooster teszi lehetõvé mindezt (hiszen, amúgy is jól optimalizált egy gamma), de sokat segíthet ilyen "feltuningolt" állapotokon. Egyszóval, nekem megy. (ez két szó)
Fraps-val megnézheted elõtte, utána! Máris tudni fogod, mit mozdított rajta. Az írja a fáma, alap gépeken, plusz 10fps-nek lennie illik.
Bevallom, én inkább a szememnek szoktam hinni.

Úgy tudom, hogy a nyilak gyártása nincs megoldva a skyrimben (azaz nem lehet készíteni), viszont, ahogy írtad, moddal lehet fából csinálni nyilat meg biztos sok más biszbaszt is 😊
Batmanci
Azért nem egészen!
A favágásnál fát vágsz, ami a kovácsmûhelyben, magasabb minõségû nyilakhoz kell, vagy birodalmi, vadász, angol és még a tököm 'tuggya mely íjak gyártásához kell.
De vannak modok, amikkel egy csomó mindent lehet "craftolni" a kovácsmûhelyedben, amihez kell a fa. Sõt, bizonyos fegyókat, ékszereket, szireket-szarokat be is olvaszthatsz tömbökké. (A Föld védelme érdekében újrahasznosíthatsz) 😊

Értem. Ilyen gépem van egyébként (sztem alacsony-középkategóriás):

Core2Duo E6550 2,33 GHz
4 GB RAM
Win7 64
Radeon 6570 videokályha, 1 GB DDR3

Az 1.3 (vagy 1.31?) peccs elõtt, amikor csak 2 giga memóriát tudott kihasználni, kénytelen voltam 1024x768-ban tolni, máskülönben gyengén muzsikált. Most, a peccs után már tudok 1280x1024-ben játszani vele szaggatásmentesen, high beállításokkal, kivéve AA és anisotrop, ami 4x-4x-esnél kicsit szaggat, 2x-2x-nél viszont kitûnõen megy. Hiába tettem fel a skyboostot, javulást nem nagyon tapasztaltam, ezért kérdeztem, hogy lehet-e valahogy látni, hogy használja-e a két file-t.
Batmanci
Ha nem látod a különbséget, akkor nem volt rá szükséged!
Ezt a gyengébb gépeken lehet leginkább megtapasztalni.
A középkaton abban nyilvánulhat meg, hogy többet tolhatsz rá ani vagy antiból, látótávból. Ha skyrim vagy pref init piszkálod, többet engedhetsz neki. Ilyesmi.

Ez engem is érdekelne, megidézett lények vonatkozásában. Mert eddig azt a megoldást alkalmaztam, hogy az idézett dremorát vagy atronachot lecsaptam a boundolt-perkelt (idézett lényeket egy csapásra visszaküldõ) kardommal 😛
OK, köszi!
És honnan tudom, hogy mûködik-e, pontosabban hogy használja-e a játék?
Kaptam egy Spectral Assassint. Ha megidézem, hogy lehet eltüntetni?

- Turian Brandy, triple filtered, then introduced into the suit through an emergency induction port. - That's a straw, Tali. - Emergency... induction... port...

JethroHUN
Van a szomszédban magas szõke svéd csaj és csak most szól?! <#wow1>

Don't need to be accurate, just shoot more bullets!

Köszi! Nem tudtam, hogy lehet benne nyilat is gyártani. A kovácsolásnál íjat készíthetek, de nyilat nem. Szóval akkor az a favágásnál van.

- Turian Brandy, triple filtered, then introduced into the suit through an emergency induction port. - That's a straw, Tali. - Emergency... induction... port...

Batmanci
Látom, a nagyok Tamriel történetével vannak elfoglalva, de ha segítek, rögtön letámadnak, hogy az nem úgy van, azért azt nem mondják meg, hogy van. (ez valami magyar szokás) 😊
Leírtam már, ennél többet nem nagyon lehet egy ilyen egyszerû lépsrõl írni, de leírom mégegyszer:
A bin mappában lévõ két fájlt bemásolod az x:\bla-bla\Skyrim mappába. Azaz a gyökérbe. Nem véletlen, hogy nincs még ilyen, mivel talán az ENB-hez tudnám hasonlítani. Gyárilag nincs d3d9.dll. Itt meg gyárilag nincs dinput8.dll és Skyboost.asi.
Az src mappában valóban olyan fájlok vannak, amiket programozóknak tettek be, hogy ha akarják finomítsák tovább. Ha akarod bemásolod ezeket az src mappába, ha akarod nem. Példaként említettem, a SkyUI, és skse_loadert, mert ha annak a forráskódját nem teszed a gyári! src mappába, hajlamosak nem megfelelõen mûködni. Emiatt javasoltam, hogy a skyboost forráskód fájljait is másold át. De én nem értek hozzá, úgyhogy hallgass a nagyokra. Biztos nekik van igazuk. Viszont nekem gond nélkül mûködik. (Persze, lehet, hogy nekik is, de akkor sem árulják el.)

@Hoz_Hun!
A fára akkor van szükség, ha íjat akarsz készíteni. A furcsa számomra is az, hogy mi a fenének, íjhoz és nyílhoz fa? Hiszen abban a korban nem zárható ki, hogy szappanbuborékból készülnek - már, ha van szappan -, és gondolom a tollat is lehet helyettesíteni golyóstollal.
Kábé annyira jó fát vágni, mint fémet bányászni. Addig nem tûnik fel a hiánya, amíg nem akarsz fegyót kovácsolni.
Hát, erre jó a favágás.

@A lapát olyankor kell (ezt olvastam valahol), ha a kincsestérképet használva, megtalálod a kincset. Ahhoz külszíni fejtéssel nem jutsz hozzá, így kénytelen vagy ásni. Ezek a bethesdás srácok nem komplettek, mindenhez külön eszközt kell használni! Nem is értem, mi a fenének, mikor bõven elég lenne egy bicska mindenhez. Akkor nem kéne kovácsolás, favágás, bányászat, stb... Hõsünk, mindent megoldana a szuper képességeivel. Igaz, akkor játék sem kéne, mert ilyenbõl már 1000 van. 😊
Azt tapasztaltam, hogy itt mindennek értelme van. Elõbb-utóbb - ha játszol vele eleget - meg is tudod, mi minek van. Pl. a kard... Jön egy bandita, puff (ja, az a sárkány), 'szal, bang, odabaszol egyet és megmurdel a "kocsog". Ezért teremté Mars a kardot.
Ilyen egyszerû.
De nem kell rám hallgatni, mint ahogy nem is teszitek, és jól is van ez így. Hallgassatok magatokra, vagy ha ott nem derül ki semmi, akkor kérdezzétek meg a "Nagyokat", majd õk válaszolnak, ha ráérnek, vagy akarnak.
Moá, offline.
(Nyilván az vegye magára, akinek inge. Tudjátok, az a magas, szõke, swéd csaj a szomszédotokból)
8)

Calver
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
indulj el kifelé a Sanctuary-ból 😊

"The trees move. Do you not see it?"

Köszi, akkor hagyom a fenébe. 😊
JethroHUN
Van, showracemenu. Ha csak a kinézetet változtatsz (esetleg nemet, ez nem biztos) Megmaradnak a statot(hp/mp/stmina, skill szintek, elköltött perkek) Ha fajt válasz össze keveri az egészet, ergo mindent egyenlõen eloszt minden között. szal nem javasolt.

Tegnap megcsináltam a Dark Brotherhoodos küldetés sorozatot. Hát nagyon, nagyon tetzsett. A vége különösen izgalmas volt, a hab a tortán pedig a lezáró küldetés.
Astridot sajnáltam mindennek ellenére. Meg a csapattársakat is különösen a gyíkot. Szerencsére a kedvenc a vármpír kiscsaj, meg Nazir megmaradtak. Ja meg életben hagytam Cicerot is, de még nem találkoztam vele. Épp ott hagytam abba, hogy visszatértem a Dawnstar Sanctuary-ba és elmontam Nazirnak, hogy kaptunk egy csomó lét (20.000 aranyat). Õ meg elküld a tolvajcéhez (aminek tagja vagyok már egy ideje, de a küldetéseik elején járok) hogy berendezést vásároljak. Legközelebb ezzel kezdek majd. Szóval nem nagyon néztem körül, de nem láttam Cicerót, meg Nazir sem tett megjegyzést hogy ott lenne. Lehet lelépett és nem is jön vissza?

Olyat lehet, hogy egy már meglévõ karakternek a faját megváltoztatni? Van valami konzolparancs erre?
Uhh, komoly darab. 😊

JethroHUN
A woodcutter's axe-ra gondolsz? Hasogathatsz fát, amúgy semmire az lg világon.

Kly
Remélem, hogy a v2.0-ban már szivárványt okádnak majd. <#zavart1>

Scientia potentia est.

A fejsze mire jó? Oké, favágásra, de azt mire lehet használni a játékban?

<#vigyor3>

\"Az optimista a fényt látja az alagút végén, a pesszimista a sötétet az alagútban, a realista a közeledő vonatot, a mozdonyvezető pedig a három idiótát a síneken.\"

JethroHUN
Ahol van pénz. Nem nagyon van ilyen h kedvenc kereskedõ, mert 1nek úgysem tudod eladni az összes lootod. Némelyik még egy gold diamnod nyakláncot se tud megvenni.

A Morrowindben lehetett találkozni az utolsó dwemer-rel, a kép alapján
törpe

Kinek ki a kedvenc kereskedõje/boltja, hol érdemes eladni a cuccainkat?
JethroHUN
Mi a franc ez <#confused>

Szaruman
Lol, ez must have 😄

I don't have a World of Warcraft account, do you? No, I have a life.

Calver

<#merges2>

A stormcloacks oldalon állok már az eleje óta, már a koronát is megszereztem nekik nem értem 😞

Fantusz
Vannak feltételei a házak megvásárlásának, jobb esetben ez politikai nézettõl függetlenül megtehetõ, de Windhelm a stormcloaks fellegvár, ha ott szeretnél letelepedni bele kell ártanod magad a polgárháborúba.

Windelmben miért nem nem engedi megvenni a házat?Nincsen ott az a lehetõség hogy megveszem a házat (igen jó embertõl próbálom megvenni) 😊

JethroHUN
Nem olyan karim van amivel lehetne Thief/DB küldiket csinálni. DB már nem is tudnék. apró baleset a Astriddal...
Amúgy a tetves Ulfric meg is érdemli, nagypofájú kis k0t0cs <#nyes>

Alduint én is kivégeztem ma, gyengus volt eléggé. Paanthurnaxot akár meg is ölhetted volna Delphine egyik küldetése lett volna én sem öltem meg végül rendes sárkánynak tûnt nem bánom, hogy õ lett a sárkányok vezére

én beálltam az imperialokhoz és szépen kiirtottam minden Stormcloakot, Ulfric is meghalt.

Elvileg a Blood on Ice küldetést kellett volna kapjad...kérdezgess, vagy, ha nem jó akkor biztos valami szokásos bug.

Dark Brotherhood questeket is teljesítetted? mert nekem márcsak azok vannak hátra meg az unusual gemek összeszedése

Sok ember azt hiszi, hogy az anyukája méhéb?l csúszott ki, mint valami szépséges medúza. De a bajnokok tudják, hogy az apjuk tökéb?l jöttek.

Calver
azt, h fingja sincs róla hova tûntek fajtársai <#idiota>
itt van uesp link az archoz

JethroHUN
"Végig vittem a játékot"
Alduin egyáltalán nem volt ellenfél, jó, kb 10%ra leszedte a hp a shoutjával, de miután bekapott egy Dragonrend-et elszállt az ereje, még a harapása is alig sebzett 😄 (master nehézség) A vissza térésnél Skyrimbe, na ott nagyot néztem, h a troath of tha world tetejére rakott ki, és körülöttem áll vagy 10 sárkány. Motyogtak vmi sárkány nyelven. A kis sunyi Paarthurnax õ lett a sárkányok vezetõje. Skyrimben még mindig háború van, mivel békét köttettem a két oldal között. Érdekes elgondolás h békeszerzõdésben városokat cserélgetünk. De szerintem ez legrosszabb megoldás, nem az h vmeik oldalhoz csatlakozva lemészároljuk a másikat. Ugyanis a két kicserélt város élére a 2 legnagyobb maffia család került Silverblood/Black Briar

Majdnem 200 óra lett, lv50, 99%on 51felé. Nem tudom lehet e még folytatni a játékot mellék küldikkel? A civil Warra gondolok. Már amúgy sincs nagyon mit csinálni. Kész a mágusok, companions, összes városban amit fele lehetett venni. Meg sok egyéb. Windhelmben állandóan vmi gyilkosságokat emlegetnek, de nincs küldetés hozzá. Arról tud vki vmit?

PrasCo
Megjegyzem, nekem sosem volt problémám azzal, hogy "törp-elfek", a játék millió helyen így is utal rájuk (dwarven sword, ~ruins, ~scrap metal stb). Mindenki értelmezze úgy, ahogy szeretné, most már - legalábbis Skyrimben - élõ dwemer nem fogja kiigazítani úgysem. 😊
Személy szerint szívesebben utalok rájuk törpként, mivel így kicsit növeli számomra agyban a "faji diverzitást" (elf már így is annyi van, mint a szemét), technikailag meg úgyis semmi jelentõsége. Jelenleg annyi az érdekes belõlük, ami fennmaradt, a romjaik, meg az arcane mágiával és a technológiával összeházasított majomkodásaik.
PrasCo
Tényleg, sosem próbáltam, de ha egy magelight-et mellélövök egy ellenfélnek, arra - gondolom - begerjednek? Kivéve mondjuk a falmert?
Kösz!
Fantusz
Candelight, mage light - TES sorozatban nem jelzik ki neked a felvehetõ tárgyalat, de az említett két varázslat igen hasznos (mágikus fény)

sith7
köszi

MSI B75MA-E33, Intel Core I5-3330S, Scythe Ninja 3, 2*4 GB Kingston Ram 1333 Mhz, MSI Radeon HD 7850 2 Gb, 320GB HDD, CHIEFTEC 500A, ThermalTake Dokker ház

Nincs valami "detect life"-hoz hasonló varázslat vagy megoldás a környéken lévõ tárgyak könnyebb észrevételéhez (mondjuk detect item)? Néha nagyon nehéz észrevenni pl. egy drágakövet vagy egy asztalon heverõ kulcsot.
Sõt! Az a legjobb shout, de mindenképpen a leglátványosabb! 😄
Rage47
amúgy elvagyok a Fusdorahhal is 😄

köszi.
Rage47
ja, hogy külön -R- gomb van az unlockhoz 😄
Maximus4
Nem,mert azt neked kell manuálisan az R billentyûvel.

"Az út fontosabb,mint az uticél" "A gonosz gy?zelméhez az kell,hogy a jók ne tegyenek semmit" "Tégy jó dolgokat és jó dolgok történnek veled"

Rage47
nekem nem unlockolódott egy Shout sem, szürke az a 3db, amit találtam, pedig vagy 5 sárkányt legyaktam már. azt irja, hogy dragon soul kell hozzá, hogy unlockolódjon, de hiába.
Maximus4
Az kell a varázslatok 'unlokolásához'.

"Az út fontosabb,mint az uticél" "A gonosz gy?zelméhez az kell,hogy a jók ne tegyenek semmit" "Tégy jó dolgokat és jó dolgok történnek veled"

Rage47
Mire jó a sárkányok kinyírása, azon kívül, hogy kiírja, hogy Dragon Soul Absorbed?