Az űrben járt, majd vízre szállt a "Sárkány"
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Nem, és nem is fogom.
Nem tudok annyira angolul.
A legnagyobb hibát meg marhára nem az okozza, hogy a Föld nem teljesen gömb.
A számításod alapvetõen hibás. Hogy miért, azt már vázoltam.
Munkaállomás: C64 64K RAM 5,25\" floppy & Dataset Szerver: XT8086 640K RAM 10 MB MFM HDD 12\" Hercules Monitor DOS 1.0 Megy rajta a Crisys, mint az állat!
<#vigyor>#vigyor>
Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs
De tudomásúl kell venni azt,hogy hozzánk hasonló életet keresnek,ami nem igaz az élet fentmaradási törvényein.
Ĥ|Ψ>≈iħ∂|Ψ>/∂t (Az ember) \"Tudásra törpe és vakságra nagy.\" \"Ami igazán lényeges, az a szemnek láthatatlan.\" Használj TE is szinkrotronsugárzást!
Piszkáld te is az SG.hu-t, hogy teremtsenek lehet?séget egyes felhasználók tiltására!
Azt viszont nem értem miért a nagy sebességet hozod fel (egyik) cáfolatként. Minél nagyobb sebességgel mozog a töltés mágneses térben annál nagyobb a rá ható erõ. A tömeg szintén érdektelen. A tömeg/töltés hányados a lényeges, az meg plazmában állandó. És mágneseket használnak hajtómûben, csak nem a hagyományosban. Ott nincs értelme. A mágnes nem gyorsít csak eltérít, egy hagyományos hajtómûben pedig ha el kell téríteni a tolósugarat azt egyszerûbben oldják meg.
Ĥ|Ψ>≈iħ∂|Ψ>/∂t (Az ember) \"Tudásra törpe és vakságra nagy.\" \"Ami igazán lényeges, az a szemnek láthatatlan.\" Használj TE is szinkrotronsugárzást!
A föld tömegéhez képest a felszíni egyenletlenségek tömege jó közelítéssel elhanyagolható. A legnagyobb hibát az okozza hogy a föld nem gömb hanem geoid, és a pálya sem volt tökéletes kör.
Arról pedig hogy mennyire rossz ez a közelítés nézd meg az eredményt:
kb 6700 km a föld középpontjától a valós eredmény.
Én 6934 km-t számoltam ki, úgy hogy a kiindulási adat nem volt pontosan megadva (óránként több mint 27.300 kilométeres sebességgel). Tehát a sebesség az általam számoltnál több volt. Egy nagyobb sebességre viszont a számolt távolság adat csökkent, tehát még közelebb kerül a valós eredményhez. A hiba tehát kevesebb mint 3,5%, ha pontos sebességet adnak meg. Ez azért nem alapvetõen rossz.
Munkaállomás: C64 64K RAM 5,25\" floppy & Dataset Szerver: XT8086 640K RAM 10 MB MFM HDD 12\" Hercules Monitor DOS 1.0 Megy rajta a Crisys, mint az állat!
Tehát a számításba nem a föld közepét kell venni, és nem a bolygó teljes tömegét. De okos emberek már kiszámolták, hogy milyen magasságon mekkora a G.
Nézd, én nem tudom neked kiszámolni, de azt tudom, hogy a te számításod hibás.
Remélem, nem lesz ebbõl vérvita, mert te is beláthatod, hogy hibás volt a felvetésed.
Persze ez egy dinamikusan változó réteg, egyrészt folyamatosan válik le az ûrhalyó elejérõl (elfújja a menetszél), másrészt folyamatosan pótlódik a szemben jövõ levegõbõl.
Más megközelítésben ez egy lökéshullám amit az ûrhalyó kelt. A lökéshullámban pedig a megnövekedett nyomás miatt megnõ a hõmérséklet. (Épp úgy mint a dízelautókban.)
Nagy igazság: "A diploma a lényeg, nem a tudás" Aki darabolva tölt fel torrentet az egy hülye köcsög :)
sjanos még nem találtak fel olyan mágnest ami taszítja a levegõt...
Az ionizált részecskék az eredmény nem pedig az ok... attól leszenk ionizáltak hogy ütköznek és felhevülnek, akkor már taszíthatod õket amerre akarod, 3000+ fok felett van a mágnesed hõmérséklete és ép párolog elfele 😄
Common sense,based on a strict construction of the term,consists of what people in common would agree on:that which they\"sense\"(in common)as their common natural understanding. Go buy some!
1ik szemem sír, a másik nevet.
Elkezdõdött volna ennek az iparnak is a privatizálása? Az állam rossz gazda?
Kinek áll ez érdekében?
Piszkáld te is az SG.hu-t, hogy teremtsenek lehet?séget egyes felhasználók tiltására!
Így nem a középpontjából hat rád a gravitáció. hanem ami közvetlenül a test alatt van, az nagyobb gravitációs erõt fejt ki rád, mint ami a Föld túloldala."
Azt mondják az okosok hogy a gömbszimmetrikus testek gravitációs tere ugyanolyan mint az ugyanakkora tömegû pontszerûé. Tehát a gömbszimmetrikus kiterjedt testek pontszerûnek tekinthetõek.
Ezen én is meglepõdem annak idején, és meg is próbáltam magam integrálszámítással ellenõrizni, de nagyon belegabajodtam, úgyhogy hagytam a fenébe.
Szerencsére a wikin már ez is fent van.
A Föld pedig állítólag gömbszimmetrikus. Az eltérések relative kicsik, ezeket gravitációs anomáliáknak nevezik.
6,934 km helyett 6934km
de utána jó"
A számításod alapjaiban hibás, ugyanis a Föld nem mondható pontszerûnek ebben a példában.
Így nem a középpontjából hat rád a gravitáció. hanem ami közvetlenül a test alatt van, az nagyobb gravitációs erõt fejt ki rád, mint ami a Föld túloldala.
Az erõ pedig fordítottan arányos a távolság négyzetével, tehát nem a földközéppont lesz a gravitációs középpont.
Permanens mágnesek ereje se elhanyagolandó. Niódium mágnesek vagy hogy is hívják õket, vagy csak sima tekercsesmágnesek, nemszupravezetõs.
Kapszulára talán nem, de egy ûrsiklóra, vagy valami nagyobbra...
Vagy esetleg a kermámiaréteg alá egy sor Niódium permamens mágnesréteget!
Szerintem biztos hogy valami rést lehetne nyerni a közvetlen forró tûz és a kerámiaréteg között, ez is segitene a kerámiarétegnek.
Irrelevant... Your appeals to my humanity is pointless - Seven Of Nine, Star Trek Voyager - Skorpion
<#hehe>#hehe>
Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs
Nemtudom mekkora erõsségû kellene, de én kísérleteznék vele, érdekesnek tûnik.
(Aki esetleg nem érti elsõre mire gondolok, egy olyan mágneses pajzsra, mint amilyenje a Földnek is van, és ami kitéríti a Nap ionizálódott részecskéit)
Irrelevant... Your appeals to my humanity is pointless - Seven Of Nine, Star Trek Voyager - Skorpion
"NASA made its expertise and specialized facilities available to SpaceX as the company designed, developed and qualified the 3.6 meter PICA-X shield it in less than 4 years at a fraction of the cost NASA had budgeted for the effort. The result is the most advanced heat shield ever to fly, it can potentially be used hundreds of times for Earth orbit reentry with only minor degradation each time (like an extreme version of a Formula 1 car's carbon brakepads) and can even withstand the much higher heat of a moon or Mars velocity reentry."
Többször felhasználható ablációs hõpajzsot használnak. (Kivel is vitatkoztam az ablációs hõpajzs mûködésérõl?)
Ati
6,934 km helyett 6934km
de utána jó
Nincs hajtómûve, és közel körpályán haladt. A sebessége pedig meg van adva.
Körmozgás: "centripetális gyorsulás" (a) = "szögsebesség sebesség négyzete" (v^2) / "középponttól mért távolság" (r)
Mivel csak a gravitációs erõ hat az ûrhajóra, a gravitációs gyorsulás egyenlõ lesz a centripetális gyorsulással.
A gravitációs gyorsulás: "gravitációs állandó" (G) * "földtömeg" (M) / "középponttól mért távolság négyzete" (r^2)
v = 27.300 km/h = 7583 m/s
M = 5,974*10^24 kg
G = 6,674*10^-11 m^3/(kg*s^2)
G * M / (r^2) = v^2 / r "ezt átrendezve" => r = G * M / v^2 = 5,974*10^24 kg * 6,674*10^-11 m^3/(kg*s^2)/(7583 m/s)^2 = 6,934*10^6 m = 6,934 km
De ez a föld közepétõl van mérve. A föld átlagos sugarát (6373km) levonva ~560km átlagos felszín feletti magasságot kapsz.
500-600km magasan repülhetett tehát. (Azért nincs értelme pontosabban megadni, mivel a pályája szinte biztos hogy eltért a körtõl. És mivel két nála nagyobb szám különbségébõl számoltuk ki örülhetünk ha az utolsó jegy pontos.)
Összehasonlításul:
Az alacsony földkörüli pálya 200–2000 km-t jelent a wiki szerint. Az ISS pedig 360 km magasan kering. Tehát korrekt eredményt kaptunk.
\"Csak egy szimpla forma, aki nem szívja orrba\"
A végén még kiderül hogy van csillagkapu, az északi fényt az õsök fegyvere okozza, a hullócsillagok pedig a lelõtt idegen ûrhajók maradványai.
Nagy igazság: "A diploma a lényeg, nem a tudás" Aki darabolva tölt fel torrentet az egy hülye köcsög :)
<#nyes>#nyes>
És ez nem vicc!
Csak vicceltem <#ravasz1>#ravasz1>