40
 • Chris05
  #40
  Erről tudnék mesélni. HT-s Intel Atom, 1.6, 2 percről 30 mp-re változott a Windows 7 boot. SandForce vezérlős SSD-ről beszélek. Érdemes, ha van annyi pénzed. Aksi idő +90 perc. Szóval jó. :D
 • Madve
  #39
  Remélem jól elterjed, még az sem érdekel, ha sz*r, az a lényeg, hogy az ssd-k árára legyen jótékony hatással. Ha ez megtörténik, akkor jól bevásárolok, azt még anyám 1.6-os egymagos laptopjába is azt rakok. Szerintem biztos megdobná a sebességét...
 • MsUser
  #38
  Ez egy folyamat, lehet benne lenni vagy lehet kívülről nézni a fejlődését!
  -Ez nagyon jó én is ezt akartam felhozni: "es ez meg semmi, 2015-tol magyarorszagon vege a papir alapu szamlazasnak, csak elektronikus lesz nullak es egyesek :D ugyhogy tenyleg koltozzetek el a hegyekbe disznot vagni :D" tehát nincs vissza út már nyakig benne vagyunk, ez csak a rendszerezése kihasználása lesz az egész rendszernek. Mellesleg mire használod NET nélkül a géped, mindenki arra törekszik akinek nincs még, hogy legyen! Ha beválik az elképzelésük tovább is lépnek majd!
 • Balumann
  #37
  Végülis azért ha belegondoltok ennek tényleg lehet egy nagy előnye. Mivel szinte minden netről megy, nem kell bele igazából sok ram, nagy vinyó, gyors proci. Egy jó wifi, egy videókártya+proci ami legkezeli a flasht, videókat, zenét, stb.. Ha elég olcsón tudnak gyártani erre optimalizált kisgépet, akkor ez nem olyan rossz dolog. Feltéve azért ha megoldják, hogy offline is lehessen valamire használni, pl. dokumentumok olvasgatása, multimédia, meg ilyen flash játékokat le lehessen rá tölteni.

  Másrészt másodlagos oprendszernek sem rossz netbookokra/laptopokra, feltételeznem nem fog túl sok helyet elfoglalni, és azért sokszor előfordulhat, hogy nincs szükséged többre, akkor nem kell megvárni míg bebootol a windows/linux.

  Mindenesetre tényleg én sem értem, hogy miért nem csinálnak egy teljes értékű oprendszert, idővel kiüthetnék a Windowst és OSX -et is.
 • Ferrer
  #36
  Elfogadom, hogy a net ma már inkább alkalmazásokról szól, mint a hagyományos "böngészésről", és oké, hogy Firefoxban vagy Chrome-ban ki lehet tenni pár ilyen App Tabot, na de hogy ez és csak ez legyen egy oprendszer, ami elsődlegesen kezeli a hardverelemeket? Meg különben is hagyjuk már, fájlböngésző sincs benne.
 • vision5
  #35
  Ja és netbookokon is megy szintén (meg van saját Jolicloud netbookjuk is).
 • vision5
  #34
  Ennél fényévekkel jobbnak találtam a hasonló adottságú Jolicloud-ot. Ott is Chromium a böngésző és HTML5-ben van megcsinálva az app launchere. Persze ettől függetlenül ki fogom próbálni ezt a rendszert is, de a Jolicloud mintha átgondoltabbnak tűnne. Egyébként van rajta OpenOffice és Skype is (meg mivel Ubuntu alapokra épül, sok mást is lehet rá rakni).
 • sanyicks
  #33
  mondom nagyobb ökörségek felmerülnek, be is vezetik, és meg is marad... ezért olyan magyarországon minden amilyen...
 • Omega
  #32
  Ha lesz rá több alkalmazás lehet jobb lesz ez még. Pl. egy openoffice nem ártana, a google docs szar.
 • Andr0
  #31
  A kezdeményezést én jónak tartom, de nem nekem való! Egyetértek Chris05-tel.

  Akinek kéne nem akar váltani, mert annyira szűk körben használják a Számítógépet, hogy kb az ugrik be nekik hogy Windows és kész.
  Bízom benne, hogy az ára, majd vonzza ezt a réteget.

  Ferrer:

  Szerintem is ez lett volna a jó megoldás, mert úgy is hogy nem felhőalapú az OS, még úgy is sok adatot gyűjthettek volna szerintem.

  Nagyon várok a Google-től egy OSX-es megoldást! úgy érzem ők tudnának jó rendszert kiépíteni jó áron (Windows szar rendszer, jó áron. Mac jó rendszer szar áron.)
 • Kensin
  #30
  Nem azzal van a baj, hogy a Google eltárolja és felhasználja az adatokat, nekik úgyis a piaci igények feltérképezése kell hogy elmondják cégeknek mit érdemes csinálni. Legalább is egy ekkora adathalmazzal ezt érdemes tenni, az egyes emberek személyes cuccai nem sűrűn érdekesek. Esetleg még a hülye tenoristákat is ki lehet szűrni akik a Gmail-en beszélik meg a támadásokat. :D

  A probléma ott van, hogy ezt az adatgyűjtést már le akarják nyomni a torkodon egy olyan cuccal amivel konkrétan rengeteg dolgot megvonnak tőled, és teljesen függővé válik az egész rendszer tőlük. Ezt hívják önzésnek.
  A "jelentős gyorsulás" annyira nem hat meg. :)
 • Kheller
  #29
  akik ekkora baromságot bevezetnek azok úgysem húzzák már sokáig :)
 • Ferrer
  #28
  Igen, a Google megcsinálhatta volna, hogy készít egy OSX-hez hasonló, könnyen kezelhető és szép oprendszert linuxos alapokon, amit esetleg fel is rakna egy átlagos felhasználó, de nem, ehelyett csináltak ilyen marhaságot. Grat nekik.
 • Chris05
  #27
  Hogyan fogok SC2-zni, minek SLI-s rendszer, etc, etc. Nem hinném, hogy ez mindenkinek alternatíva. Vicc az egészben, hogy én (még) mindig sokat játszom, azonban Linuxozgatok is. Haverok csak youtube, zene, pornó, torrent és nem váltanak Linux-ra (Holott soha nem játszanak passziánszon meg farmoláson kívül mást). Én játszom és mégis bohóckodok vele. Értitek az ellentmondást, amit már lentebb megfogalmaztak? Senki sem fog váltani akinek jó lenne, míg én, akinek biztos nem jó, ki fogom próbálni. :D
 • sanyicks
  #26
  nem a vállalati felhasználásban sokkal nagyobb ökörségek is felmerülnek, sőt be is vezetik :)
 • Major
  #25
  Firesheep FF plugin kapcsán: A bővítmény azt a hibát használja ki, melyet a Google is „véletlenül" kiaknázott, mikor a Street View kocsik adatgyűjtés közben a nyilvános adatokon túl picit többet is összeszedtek...
 • Rotyoka
  #24
  Pontosan. Jól beszélsz!
 • Alien_AM
  #23
  es ez meg semmi, 2015-tol magyarorszagon vege a papir alapu szamlazasnak, csak elektronikus lesz nullak es egyesek :D ugyhogy tenyleg koltozzetek el a hegyekbe disznot vagni :D
 • Kheller
  #22
  Hát igen, csakhogy ennek minden előnye megvan egy wines gépen böngészővel (ott a kereső, gmail, gdocs stb) plusz ezer másra jó és te döntöd el, hogy mely adataidat bizod az amcsi multira, addig egy chrome os-en rá vagy kényszeritve ezekre és semmi olyat nem tudsz futtatni a saját gépeden amit a nagy testvér nem enged. Szabadság vs. kényszerités, mindenki eldöntheti mit akar. Vállalati felhasználásban (ami a piacot leginkább meghatározza) meg nyilván fel sem merül ilyen ökörség.
 • Smithy87
  #21
  Nem sűrűn szólok hozzá a témákhoz. Általában be érem annyival,h az emeletes marhaságokon jót mulatok. De annyira odáig meg vissza vannak egyesek mostanában az adat biztonsággal, meg hogy a gonosz xy cég így meg úgy megfigyel. Mégis mot gondoltok ha pl a google nem elemezné a böngészők kereséseit vagy a mailezési szokásokat stb., akkor hogyan lehetne hogy az általában az első 3 oldalban benne van amit keresel? Meg ha nem tárolná az adataid akkor pl az e-mailek, regek beállítások stb. Mind elvesznének, mondjuk 1 nap után.

  Ha annyira félted a "személyes" adataid. Akkor gondolom nem e-mailezel nem fórumozol, nincs internet bankod, nem használod az ügyfélkaput, sosem adtál még le elektronikusan adó bevallást, stb. Ugyan már az egyre fejlődő IT technológia velejárója, hogy egyre több adatunk csak egyesek és nullák formájában létezik. Ha nem tetszik add el a géped szüntesd meg a számlád, pakolj össze és költözz fel a kárpátokba remetének. Ott tuti nem fér hozzá senki a személyes cuccaidhoz.
 • bino512
  #20
  A google az adatokat kutatásra használja fel,hogy feltérképezze mik a "keresők"(felhasználók szokásai) persze azt mondják hogy nem tárolnak semmit,de már voltak róla hirek, hogy mégiscsak meg, hogy sajnálják meg stb...

  Jó dolog igen,de biztos nem lesz olyan széles körben használható mint egy windows.

  Ez max arra jó hogy mindenhol elérhető legyen az ember,mint egy olcsóbb okosteló.

  szVsz
 • Major
  #19
  A Keresőn és YT-bon kívül nem használok Google terméket és nem is szeretném őket használni. Akkor lehet, hogy nem én vagyok a célcsoport?
 • [HUN]FaTaL
  #18
  :DDDDDDDDDD
 • HöfEE
  #17
 • dyra
  #16
  te most miről beszélsz? Én arra reagáltam, hogy a "Nagy Tesó" bizony igenis figyel. Ha az adataidban a Google nyugodtan keresgélhet mi jelentősége van annak, hogy te https keresztül csatlakoztál? Azon kívül, hogy így jóska pista hobbi törő jános nem fér hozzá.
 • Mcsiv
  #15
  és hogyan titkosítod? betörsz a google containerbe, titkosítod a filerendszert, majd a saját cuccaidat odapakolod? Hajrá!
  A kubai jóskapista-hoz meg sok sikert, mire kubán keresztül visszacsorog hozzád az adat és elkezdhetsz csinálni valamit, addigra én befejezem azt amit szerettem volna és már kapcsolom ki a gépet
 • dyra
  #14
  És a Google meg emberbaráti szeretetből tárolja az adataidat mi? Vagy titkosíthatod a Google elöl is?
 • Rotyoka
  #11
  Nem csinál hülyeséget a google, mivel az átlag ember a Google OS tulajdonságainak a negyedét sem használja, csak nem mer váltani. Pedig sokkal jobb lesz mint a Windows csak ugye mindent winfossal nyomnak már
 • Kensin
  #10
  1.) Az adatok a szerveren vannak, én meg a gépemnél, vagyis mindig amikor módosítom őket vagy akár csak megnézem, letöltődnek/feltöltődnek. Gondolom jól le lesz védve de akkor is rengetegszer átmegy egy csomó gépen.
  2.) Igen, ez egész jó dolog, de a docs és társai működnek a ChromeOS nélkül is.
  3.) Na jó, van előnye is. :)

  Hááát, telefonnak annyira nem jó, mivel állandó netkapcsolat kell hozzá, meg böngésző alapú, nem hinném hogy sokat foglalkoztak volna telefonos cuccokkal benne.

  Én biza nem fogom használni. :)
 • sedward
  #9
  Csak próbaképpen tegnap fetettem néhány alkalmazást a chrome-ba, többek között sakkprogramot meg a freeciv-et. Megdöbbentően jó az a kényelem, hogy felmész egy weboldalra, pár kattintással "telepíted" a kedvenc programjaidat, amivel játszhatsz online, webes ellenfelek ellen és a beállítások megmaradnak ha egy másik géphez ülsz. És ez az egész csak egy böngészőben fut.
 • dyra
  #8
  már hogyne lenne erre igény! Rengeteg előnye van és lesz.
  1.) Az adataid mindig biztonságban vannak még akkor is ha ellopják a laptopot (feltéve ha a jelszavad nem 123456)
  2.) Akárhol leülsz egy gép elég a saját dolgaiddal dolgozhatsz nem kell másolgatnod és ide oda hurcolásznod a cuccaidat.
  3.) Ezen nem lesz virus, adware, malware, hijack és egyéb Windowsból főleg jól ismert genyaság.

  Gondolom az Androidos okos telefonnal is primán össze lesz házasítva ez az OS. Nagyon is van ennek létjogosultsága, szerintem pár éven belül látványos eredményeket fognak elérni.

  Az adatbányászat létező sajnos :( ez van. Akinek nem tetszik nem fogja használni. Lesz mellette alternatíva bőségesen.
 • Kensin
  #7
  Tényleg jó lesz ez, de csak nekik.
  Elvesznek mindent a felhasználótól, központosítják az adatokat, te meg kapsz egy notebook-ot ami önmagában semmire sem jó, és közben még mosolyogsz is hogy milyen tökjó az egész.

  Egyetlen "felhőben" eltárolva több ezer felhasználó adatai egész oprendszer szintre lemenve?
  Nagyon szépen rendszerezhető az egész, gyönyörű mennyiség adatbányászathoz, a nagy multiknak meg eladják a kifejtett elemzéseket. Persze ez már most is megy a kereső/gmail/docs jóvoltából, de így oprendszer szinten megsokszorozhatják a hatékonyságot.

  Egyáltalán nem látom hogy erre igény lenne, ez a cucc csak a google-nek jó.

  A felhőket meg inkább használhatnák tudományos számításokra, vagy egyéb nagy számításigényű dolgokra. Jó jó, az adatbányászat is nagy számításigényű, de le***om :)
 • Snomag
  #6
  Arra, mert lassuk be, van benne nemi igazsag. Eleg sok ember csak ennyire hasznalja a gepet, a gond szerintem az, hogy pont az a reteg nem igazan hajlando valtani es atterni valami ujra.
 • dyra
  #5
  Jó lesz ez, csak egy baj lészen vele, ha most vesz az ember egy laptopot akár Linux akár Windows arra telepíthet sok kis aprócska progit amik itt ott amott jól jönnek. Nemhiszem, hogy ezeknek mind lenne webes megfelelője. Így power pistikék nem igazán fogják tudni használni. Persze az átlag usereknek bőven elég lesz.
 • Armagedown
  #4
  A Nagy Testvér üdvözöl titeket :)
 • TheWbtist
  #3
  Szerintem ez a kezdeményezés a Wawe mellé lesz temetve, a Wawe jó kezdeményezés volt, de nem volt rá elég érdeklődő. A Chrome OS mire épít? Arra, hogy nagyon kevés embernek van szüksége más programra a böngészőn, képnézegetőn, irodai alkalmazásokon, zenelejátszáson kívül. Na majd meglátjuk.
 • artschi
  #2
  ezen felröhögtem :DDDDDDDDDDDD
 • Kensin
  #1
  Addig gyömöszködnek mindent a felhőikbe, míg le nem esik majd az IT eső..