40
  • _Atti_
    #40
    Na hát akkor legalább veled elérték amit akarnak, nem hiszel nekik.

    Azért az szerintem nemigaz hogy ez a szimpátiaérzés egyetemes.Rengetegen úgy gondolják most hogy ez egy erőszaktevő, anarchista szemétláda.
    A kirobbanó viták meg pont azt érik el hogy az emberek egy idő múlva már bele se mernek nézni azokba az iratokba, elérik, olyanok lesznek akik azt hiszik a jobbikosok is cigánygyerekeket reggeliznek.
    Azért gondolom így mert nagyon jól emlékszem a kuruc.info-val hogy milyen érzéseim voltak..pedig akkor még sose jártam ott vagy csak súroltam..
    Ha valaki linkelt onnan nekem valamit meg se néztem mert belém volt ivódva a közgondolat hogy ezek bizony náci kivégzőtisztek minimum. Meg se néztem mi van ott. Ha beleolvastam csak fintorogtam és túltekertem (pedig én még tv-t se nagyon néztem soha és mégis a sok év gondos tanulás az iskolába, a közvélemény ezt nyomta belém). Aztán egy ismerősömtől akiben bíztam mást hallottam, és rávettem magam egy este hogy olvassak ott és hosszú hosszú hetek alatt sikerült levakarni azt ami a szememet leragasztotta.

    A lényeg az egészben hogy ezek alatt a hetek alatt én folyamatosan azt kerestem hogy valaki mondjon mást! Szinte akartam hogy valaki mondja meg nekem hogy ez baromság! Éljél szépen azt jó lesz.És volt..Csak aki mást mond az is támassza alá és NE azt mondja hogy hagyjad már nem igaz , meg se nézd! Hozza az érveit.
  • pasi29uk
    #39
    Kubában nem lenne jó helyen a wiki szerver és Assange 2in1?
  • archrodney
    #38
    Csak arra utaltam hogy az a halálbüntetésről szóló 1917-es törvény kissé idejét múlt lehet...
  • bakagaijin
    #37
    Amerikai törvényt a középkorból? :))
  • archrodney
    #36
    "Az amerikai igazságügyi hatóságok a kémkedésről szóló, 1917-es törvény alapján indítottak eljárást az újságíró ellen, ami azt jelenti, hogy akár halálbüntetést is kiszabhatnak rá"

    Miért nem keresnek egy törvényt a középkorból, akkor még fincsibb dolgokat is kiszabhatnának rá...
  • morden
    #35
    Amúgy kiderült, hogy putyinnak minden hordó olaj után +1 dollárd adunk csak úgy, mostmár mindneki tudja, és változott bármi ? Elővették azt az embert/embereket akik ezt intézték, elővették putyint emiatt? Hol van ilyenkor az interpol, mert Assanget sikerült elkapni, de pl putyint aki minimálisan egy egész országot átvert, vele mi a helyzet? Hol van már az interpol parancs, amit a magyar rendőrség kér?
  • Amergin
    #34
    "Veszélybe sodor" mindenkit azzal, hogy igazat ír. Halál reá! Példát kell statuálni. Nehogy mégegyszer eszébe jusson valakinek nyilvánosságra hozni a korrupt "vezetők" piszkos és kisded játékait. Egyébként a hazánkra vonatkozó részből kiderül, hogy lesajnálják az Afganisztánba kiküldött katonáinkat a tekintetes usák diplomaták. Ezért megéri a nyelvünkkel tisztogatni a fenséges amerika ülepét.
  • Sir Ny
    #33
    Akárki kérhet akárkitől akármit, nem? És akárki odaadhatja akárkinek, ami az övé.

    Én is kérhetnék tőled pénzt, még ha nem is lennél arra kötelezve, hogy adj nekem. Az USA is kérhet, a királynőnek meg nem muszáj kiadnia.
  • watsonhu
    #32
    Bocsánat, ha nehéz a felfogásom, de nem egészen értem, hogy a svéd elfogatóparancs hatására a briteknél letartóztatott ausztrál állampolgárra hogyan is kérhet az USA kiadatást?
  • Asperot
    #31
    Mindkét esetben információkról és érdekekről van szó. Ugyan mi lehet a különbség. Egyébként ott sem egy ország volt érintve. Max annyit ismersz.
    Mit fejtek ki? Hogy miért drága? A "fegyver" több mint 100 milla volt nem forintban. Érthető az üzenet?
  • remark #30
    A hozzászólások nagy részében arról olvashatsz, hogy "megvan az új közellenség" vagy hogy "ez megint csak a lényegről tereli el a figyelmet". A blogbejegyzések sem szólnak másról. Persze egyszerűbb személyeskedni. Az Molnibalagénak is jól megy.
  • MacropusRufus
    #29
    -- off --

    "Tudod, nem azt kell figyelni, hogy mit huhognak ezek a majmok, hanem azt, hogy a huhogásuk kinek kedvez. "
    hát eléggé illogikus amit állítasz.
    Én létrehozok egy csoportott akiknek az a feladata, hogy engem szidjanak + azokat akik az én véleményemet képviselik. Odág mennek el, hogy már támadásokat is végrehajtottak poltikusok ellen (ház gyújtás meg ilyesmi), a fél környéket szétveretem és az emberekbe ez miatt feszűltség költözik. És aztán téged választanak meg. Hát ennek aztán nem volt értelme. De annak fényében meg végkép nincs, hogy az általam szervezett balhén te és a te összes haverod ellenem szónokol... Ui. amit írtál az pont ez volt.
    Ja: már te vagy a vezető, de az általam létrehozott csoport még mindíg engem szid... Ha meg téged akkor azt állítod, hogy azokat is én keltem. Na ez aztán a logikus következtés. A lényeg: téged nem lehet szidni. Szerintem nem kell ilyeneket erőltetni több okból sem, de az első és legfontosabb: ez a topik nem erről szól!

    a példa miatt használtalak téged, nem akartam itt pártneveket emlegetni. Amúgy semmi bajom veled.
    -- off --
  • MacropusRufus
    #28
    talán kifejtenéd, hogy miért?
    Tudod Litvinyenko esete nem azonos a WL esetével.
    Ott 1 ország volt érintve, itt meg a fél nato.
  • Asperot
    #27
    „Szerintem jobban járnak, hogy ha a srácot nagyon nem piszkálják, mert könnyen lehet, hogy nagyon komoly gondott fognak gyártani maguknak ” Ismét magara köptem a kávét a röhögéstől.
    Most komolyan, ez a mondat annak a több mint 30 országnak szólt akik így vagy úgy rintve voltak a közzétett dokumentumokban? Egyébként Assange nem is ját rosszul. Ami azt illeti elég gyorsan elfelejtettétek pl , Alexander Litvinyenkot. Pedig több rekordot is tart. Többek közt az volt a legdrágább gyilkosság is.
  • bvalek2
    #26
    Alacsonynak kell lennie, mert te átjutottál rajta. A beszóláson kívül van értelmes mondanivalód? Mert én legalább egy példával alátámasztottam az állításom, de van ezen kívül még száz. Tudod, nem azt kell figyelni, hogy mit huhognak ezek a majmok, hanem azt, hogy a huhogásuk kinek kedvez.
  • MacropusRufus
    #25
    namost sztem az is jó kérdés, hogy ki a fene segített nekik?
    Ui. több mint 300ezer oldalnyi anyagot csak úgy nem lehet lenyúlni.
    Szerintem jobban járnak, hogy ha a srácot nagyon nem piszkálják, mert könnyen lehet, hogy nagyon komoly gondott fognak gyártani maguknak. A Julies csak az 'arca' a WikiLeak-nek sztem. Maga a szervezett rengeteg tagból állhat.
    Nem hiszem, hogy ez 2-3 ember magányos akciója.
    Ami meg a komoly gondokat illeti: mindenki emléxik a deccs esetre. (vagy legalább is sokan innen a fórumról), kis DVD John barátuknak támadt egy 5lete. Erre rámasztak a kiadók, és ennek hatására több ezer web oldalon jelent meg a forráskódja a proginak, meg pólóra nyomtatva, sőr meg is énekelték. Na ezt próbáld megfogni... Nem volt értelme az srác elitélésének.
    Vagy ott a Napster esete. Ő volt az ős. Aztán rámásztak, most meg kismillió file cserélő működik. Megszívták.
    Na sztem itt is ez lesz, addíg fingatják a srácot, míg hírtelen nagyon sok WikiLeak lesz... Lehet a fele nem is lesz valós, de alkalmasak lesznek arra, hogy az emberekben a feszt keltsék.
    És ezek diplomaták... Megint rossz vége lesz, rájuk nézve. Sztem.
  • morden
    #24
    A 100 emberből egyet úgy értem, hogy a kb 300 millió amcsiból 3 millió férhet hozzá az 1%
  • Molnibalage
    #23
    Sajnos nem.
  • Hegi90
    #22
    Ennyi baromságot soha nem olvastam még egy bekezdésben. Nem érzed magad szánalmasnak, hogy mindig ezekkel a szarokkal jössz? :/
  • morden
    #21
    Olyankor mi van, ha a hazád árul el téged ( pl Assange-t Ausztrália).

    Amúgy még azt senki nem írta, hogy ezekhez a titkos dokumentumokhoz 3 millió amcsi hozzáfér (elvileg) tehát 100 emberből 1 tudja ezeket legálisan ,szóval azért nem ennyira titkosak ezek.
  • Sir Quno Jedi
    #20
    Namost hazaárulásért minimum halálbüntetés jár, az mondjuk oké, csak kérdés hogy kik/mik a hazád és mi a rák közöd van neked hozzá egyáltalán?!
  • remark #19
    Talán valakinek még új:
    WIKILEAKS A GLOBÁLIS NÉPHÜLYÍTÉS, AVAGY AZ ÁLTALUNK ISMERT VILÁGREND VÉGNAPJAI
    WIKILEAKS = NEOKON?
  • morden
    #18
    Őrizetbe vették Assanget nem sokkal ezelőtt.
  • torzsvendeg
    #17
    Úgy látszik Oszama már smafu. Megvan az új közellenség.
  • immovable
    #16
    Akkor rosszul fogalmaztam. Nem ellenségkép, hanem csak ürügy, az újabb "akciókra". :D
  • HöfEE
    #15
    Elég gyenge elmélet, ellenségképnek az emberek szemében nem túl jó a wikileaks hiszen szimpatizálnak vele. Amúgy az tény, hogy az USA létrejötte óta az egész rendszerük a megfélemlítésen alapszik, mindig kell egy ellenség... az angolok, az indiánok, a mexikóiak, a nácik, kommunisták, terroristák...
  • Kindred Blades
    #14
    A tetejébe' nézzük meg, mivel is vádolják? Nemi erőszakkal, ami nyilván koholt vád, gyakori módszer egy kellemetlenkedő tönkretételére. Az Interpolnak ennyi köze van hozzá.
    Ha nem adják ki, akkor effektíve megúszta.
    Aztán hogy véletlenül megfullad-e mondjuk hegedűjáték közben, mert a húr teljesen véletlenül a nyakára tekeredik, az megint egy más kérdés.
    De aki van ilyen hülye, az magára vessen.
    Nem értek egyet azzal, amit tett, és nem értek egyet a büntetés súlyosságával sem, de rendkívüli ostobaságra vall ilyesmibe beleugrani.
  • immovable
    #13
    Itt egy jó kis elmélet.
    A tenortámadás óta eltelt közel 10 év. Az emberek már megszokták ezt az indokot s egyre kevésbé hatja meg őket. Így azok a rendkívüli intézkedések amiket ezzel az ürüggyel léptettek életbe, egyre több embernél verik ki a biztosítékot. Hát kell egy újabb ellenségkép. Ez a wikileaks.
  • remark #12
    Mi a valóság? Ami a "hivatalos dokumentumokban" van, vagy amit a saját szemeddel látsz?
  • nlght
    #11
    Lehet, hogy Assange báb, de nem biztos, hogy az USA áll mögötte. Inkább az USA egyik ellensége közvetítőkön keresztül manipulál. Túl sok kárt okozott az USA-nak a lix az elmúlt 1-2 évben, hogy az USA ölebe legyen.
  • morden
    #10
    "Egyébként ki gondolta komolyan hogy ez mehet büntetlenül? " pl Én.
  • nlght
    #9
    "Gyurcsányék azért hozták létre a kurucot, hogy megfélemlítsék vele a baloldali szavazókat"

    Ez eddig a hónap kommentje, mindent visz :D Istenem, de alacsony az a kerítés...

    ON

    Kivégezni nem fogják, de kiadják amerikának, ahol min. 2 évig folyik majd a per, hogy megmutassák, hogy ők a legdemokratikusabb ország a világon. Szerintem életfogytot kap, de a wikileaks fennmarad majd.
  • NEXUS6
    #8
    Én még ehhez hozzáveszem, hogy mesterséges közfelháborodás keltése, ami által az amerikai kormányzat viszonylag fájdalommentesen, minimális presztízsveszteséggel ki tud jönni majd a mostani háborúiból, a "köz nyomására".
  • Asperot
    #7
    Nem fogják kinyírni. Így mártír sem lesz. Pár év múlva meg elfelejti mindenki. Gyakorlatilag most is végtelenszer többen olvassák, az oldalllal és ezzel a szerencsétlennel kapcsolatos híreket, mint magát az Leaks-et. Hiába volt régen , alapjaiban egy jó ötlet, ami megvalósult belőle a lerosszabb megoldás.
    Egyébként ki gondolta komolyan hogy ez mehet büntetlenül?
  • HöfEE
    #6
    Bűzlik ez az egész ügy. Én két verzióban gondolkodom mi lehet az egész mögött.Nagyon leegyszerűsítve az egyik szerint, Assange valóban az akinek mondja magát és azt teszi amit mond, tényleg a szabadságért küzd stb. A másik meg,(szerintem ez a reálisabb)hogy ő egy báb, és valójában pontosan az amerikai titkosszolgálatok állnak mögötte. Az egész műsor célja pedig egyszerűen az USA potenciális ellenségeinek felmérése valamint az USA területén vagy azon kívül szivárogtató sejtek kiszűrése. Ezt abból is gondolom, hogy ugye itt már hetek hónapok óta el akarják fogni miközben 2 naponta interjúkat ad a fickó, volt ugyebár egy internetes Live kérdezz felelek is vele. Ennek ellenére soha nem tudják hol van, ez nekem azért gyanús.. És pontosan ezért nem is fogják megölni, ha a titkosszolgálatok embere akkor azért , ha meg tényleg az ami akkor meg azért. Hiszen ekkor mártírt csinálnának belőle ami többet árt (nekik) mint használ. Persze ha tényleg az USA embere és nekik dolgozik akkor még el tudom azt képzelni, hogy megrendezik neki a látványos kivégzést, majd kap valahol az isten háta mögött egy irodai munkát és él boldogan.
  • bvalek2
    #5
    Na most jöttem rá hogy az egész egy kamu. Az USA titokban simán likvidálja akit csak akar, nem csinálnak ekkora cirkuszt belőle. Kivéve akkor, amikor érdekük fűződik hozzá. Amikor Hillary Clinton kiállt sírdogálni a Wikileaks miatt, ugye nem csak nekem volt deja vu érzésem? Nálunk Ferenc testvér is eljátszotta ugyanezt a kurucinfóval.

    A valódi ellenzéket elhallgatják. A trójai falovat viszont minden éjjel nappal mutogatják, látványosan reszketve tőle.

    Gyurcsányék azért hozták létre a kurucot, hogy megfélemlítsék vele a baloldali szavazókat, és persze azért, hogy szervezett módon jobbról támadják az ellenzéket. Némi bohóckodást leszámítva kizárólag a kormányváltó erőket támadták rajta, és azóta is a nemzeti oldal mocskolásával vannak elfoglalva, a posztkommunista szovjet-kollaboránsok helyett. A kedvenc kurucos szösszenetem az, hogy amikor a katolikus egyház megszólalt a választások előtt (érezhetően az akkori ellenzék oldalán), elkezdték zsidózni a püspököket Még csak véletlenül sem a libajnaival foglalkoztak, áááá...

    Azért beszélnek a Wikileaksról minden kormányzati csatornán, mert reklámozzák. És azért kürtölik világgá ezt a hírt is, mert szimpátiát akarnak gerjeszteni az illető irányában. Ha egy ilyen baki történik, akkor a nagyhatalmak kussolni szoktak, és mint tudjuk, az interneten is simán le lehet vadászni bárkit (a szerzői jogvédők pl. profik benne). A bűnöst pedig rendszerint csendben elteszik láb alól, nem kürtölik világgá hogy mit terveznek vele.

    Assange vagy közvetlenül amerikai kormányzati irányítás alatt van, vagy megvezették, de akár így, akár úgy, az amerikaiak szekerét tolja. Ami pedig engem illet, ezentúl egy betűt sem hiszek el a "kiszivárgott" iratokból.
  • laca103
    #4
    Egyetértek azzal, hogy nem a leközlőt kéne ilyen esetben levadászni, de annak viszont örülök, hégy végre van egy hely a neten ami nem csupán összeesküvés elméleteket költöget, hanem relatíve hivatalos dokumentumokat irogat ki. Ha ezt az embert megölik simán mártír lesz belőle, és 4-5 múlva már képregényhős :D sőt én még a Hollywood-os feldolgozást is teljesen reálisnak tartom XD
  • bah
    #3
    Ha most megölik mártír lesz és ezrek lépnek a helyébe.
  • TreDoR
    #2
    Nem rossz, még legalizálják is a megölését :/
  • hangulati
    #1
    hat, ismet kezdodik. hangsulyozom, nem ertek egyet a lix tevekenysegevel. de, ha ezert azt vegzik ki, aki lekozolte, akkor nagy a baj. nagyobb, mint sokan gondoljak.