14
  • Skynet85
    #14
    Mondasz vmit:). A legszörnyűbb az egészben, hogy ebből valóban nép hisztéria lenne, világbéke, éhezés, betegségek, kinem sz**le, nah de a FACEBOOOOK! vazze azt nem negdjük:D:D(persze nem ennyire drasztikus a helyzet de tényleg vicces, hogy ezért szerintem is tömegek mozdulnának meg)
  • endrúdí
    #13
    Megalol, szokásos SG hír.

    Ha igaz lenne, kíváncsi lennék mit lépnének a fogyasztók a fogyasztóvédőkkel szemben, ha Németországból bejelentkezve a sorry Facebook is not allowed from Your country és egy link a fogyasztóvédők weblapjára :D
  • AgentKis
    #12
    Illetve csak proxin keresztül lehet majd elérni. Egyébként akinek nem tetszik, ne menjen fel rá, ha fenn van törölje magát.
  • AgentKis
    #11
    Óriási a különbség! Te a Vodának fizettél! A facebooknak nem kell.
  • Skynet85
    #10
    ,,A VZBV azzal indokolta a per elindítását, hogy a Facebook egyáltalán nem reagált korábbi észrevételeikre és nem változtatott sem az Általános Szerződési Feltételein, sem az adatvédelmi szabályain. A szervezet szerint a portál és a Friend Finder szolgáltatás sérti a német adatvédelmi törvényt."

    Ezzel a résszel van bajuk, szar az EULA. :D(röhej ezzel is ki akarnak csikarni egy kis pénzt).

    Az adatlopásért meg 90%-ban a user a felelős, azt se értem mit lehet egy ilyen oldalon védeni, arról szól az egész, hogy azt teszel közzé amit akarsz, nekem teljsen összeférhetetlen fogalmak a facebook, és az adat védelem. :D

    A másik, már magát az egész közösségi vackot nem értem, amit már párszor leírtam...
  • endrev
    #9
    Csak nekem nem volt tiszta, hogy VALÓJÁBAN mi a KONKRÉT problémájuk? Mely ponton és hogyan sértett mit a Facebook? Lehet hogy túl tompa vagyok már ilyenkor...
  • Ferrer
    #8
    Öreg vagy már ehhez..
  • MacropusRufus
    #7
    "Az a baj, hogy nem igazán tudnak mit csinálni, mert amcsi a facebook és nem érdekli őket, hogy mit akar tőlük az EU. "
    esetleg a bírósági döntés az lesz, hogy amíg a jogsértés fent áll, a facebook német területről nem lesz elérhető. :)
  • nlght
    #6
    Érettségi találkozó szervezéshez jó, meg a subbához. Hmmm más nem jut az eszembe...
  • asdasdasd
    #5
    Sosem értettem, miért jó az egy oldalon megadni, hogy kit ismerek.
  • fogantyu
    #4
    Az a baj, hogy nem igazán tudnak mit csinálni, mert amcsi a facebook és nem érdekli őket, hogy mit akar tőlük az EU.
    A fogyasztóvédelem amúgy elég jó dolog szerintem is, mivel az emberek nem igazán használják, pedig joguk lenne ilyen esetekben, mint pl. egy mobil. De más eszköz is lehet vagy szolgáltatás. A gyártók komolyan is szokták venni, mert meg van a fogyasztóvédelemnek az a hatalma , hogy megbüntesse a céget/gyártót ha a fogyasztót megkárosítja valamiképp. Csak az emberek félnek igénybe venni, vagy nem is tudnak erről.
  • e57
    #3
    Ne becsüljük le a fogyasztóvédelmet.
    Nekem volt egy nagyon tanulságos tapasztalatom a magyar fogyasztóvédelemmel.
    A Vodafonetól vásárolt telefonommal voltak visszatérő gondjaim, és már kínomban nem tudtam mit csinálni, így felhívtam a fogyasztóvédelmet. Nagyon készségesek voltak, rögtön bevizsgáltatták a készüléket (ennek a költségét szépen kiszámlázták a Vodafonenak), majd a végeredménnyel felhívták az említett céget, és kérték rendezze a dolgot. Úgy is lett (kb. mint a mesében), rögtön lett egy korrekt ajánlatuk, pedig előtte kimondottan lekezelőek voltak.

    Remélem uniós szinten is legalább ilyen hatékonyan, és tekintéllyel tudnak fellépni. Szóval hajrá fogyasztóvédelem! :)
  • skinke
    #2
    Szerintem nem fogja/tudja megvédeni, csak fontoskodnak, erőlködnek.

    Igazából a felhasználók tehetnék a legtöbbet azzal, ha nem foglalkoznának a facebookal többet, mint amennyit ér. Ismerek olyat, aki órákat tölt azzal, hogy ismerősöket keresgél, a profilját frissítgeti, képeket töltöget fel és persze egyúttal a hasonlóan "trendi" alkalmazásokkal is elcseszi az idejét (pl. twitter)
  • Ferrer
    #1
    Szerintetek az Európai Unió kellőképpen meg tudja védeni a felhasználókat?