77
  • Rotyoka
    Nem feltétlen kell energiát fordítania rá, lehet sima melléktermék is a fény pont úgy mint az oxigén ill. a széndioxid kibocsáltás is. Am meg mittom én valamilyen bogarat így vonzanak oda vagy így ijesztenek el ragadozót vagy mittom én (Mármint nem a fos avatarról beszélek) de ugye ehhez ismét kéne pár millió év, hogy tudjon ilyen irányba mutálódni
  • dzsagon
    ennél nagyobb ökörséget én még életemben nem hallottam
  • philcsy
    Én soha nem értettem az Avatarban hogy miért jó a növényeknek hogy rengeteg energiát fordítanak arra hogy világítsanak minden ok nélkül. Folyamatosa. De biztos ott is valami hasonló történt régen. :)
  • Rotyoka
    Hát már sikerült megalkotni a zölden foszforeszkáló nyulat is, akkor ilyet miért ne lehetne? Mondjuk ha képes keveredni sima fajokkal, esetleg kijut a mag a természetbe akkor szopó van
  • Khemyz
    szentjánosbogár génje + dohánynövény DNS =
    http://arabesken.juergen-luebeck.de/uploads/images/Glowing_tobacco_plant.jpg
  • Nos
    viccnek szántam, de így legalább nem érti félre senki
  • Atkamon
    Még ha nem is utcavilágításra, de mondjuk szobanövényekhez is tök jól lehetne használni, iszonyat nagyot kaszálna vele, aki ilyen növényeket árulna először... Még ha nem is világítás céljából, de csak dísznek, én kb teletenném a szobámat ilyenekkel:D Nekem az Avatarban is ez tetszett a legjobban, és kurva jó lenne, ha a valóságban is lehetnének ilyen növények.

De akkor mégegy ötlet: Valami hatalmas üvegházban csinálni egy trópusi botanikuskertet ilyen fákkal, meg aljnövényzettel, és voilá, Pandora. Belépő: Száz darab ezres :D
  • farxis
    én iphoneal világitom be az uccát mert a minössségi lámpa van benne (leddes) az pedig ugy világit mint egy lekfrektor de azért jobban hiszen ez apple és minösségibb.
  • lally
    Nézzük akkor a rossz, jobbik_oldalát;
    Diszkó után, legalább Ő is tisztán láthatja majd, hogy:
    most, kivel is dug_ott a bokor alján ?
  • Crane
    Na, de legalább így vigyázni fogunk a fákra. :)
  • Nikolaosz
    Esetleg lehetne rajtuk több világító funkció is, mint a karácsonyi égőkön. És mellette még "beépített" dallamok is. De azért kíváncsi leszek h hány évtized mire ebből látunk is valamit.
  • bah
    Karácsonyfának jó lenne az ilyen, már ha lenne fenyőfa szerű változat is :P
  • philcsy
    Ki fél attól hogy a nemesített cseresznye majd elterjed és nem lehet kiírtani?
  • GerY5
    Teljesen felesleges amiatt aggódni, hogy majd ezek a fák szétfertőzik a természetet. Ugyanúgy, ahogy világítóvá tudják tenni, úgy meddővé is úgymond. Innentől ezek a fák is egyfajta gyártási folyamat végtermékeiként jelennének meg, esélyt sem adva arra, hogy elszabaduljanak.

Én az egyetlen gondot ott látom inkább, hogy melyik az a fa fajta, ami egyrészt elég gyorsan megnő, másrészt pedig örökzöld is. Télen nem sokat érne az egész, hacsak nem tudnák az ágakat is világításra bírni valahogy.
  • NEXUS6
    Világító szúnyog kéne, este könnyebb eltalálni.
  • NEXUS6
    Én egy világító csivavára gondolok. Tök praktikus, ha a sötét szobában le akarsz ülni tévézni, nem ülsz a kutyusra!
  • Kara kán
    Esetleg a visszaeső bűnözőket is meg lehetne jelölni így, és akkor az sem adna némi előnyt éjjel, ha esetleg sötétbőrű az illető.
  • roliika
    Világító hernyók + világító madarak powa!
  • MANOWAR
    Az első mondatban:"az utcák közvilágítását biolumineszcens fákkal oldanák meg" erre lejjebb valaki :"mert az ilyen mértékű beavatkozás felborítja a természetes rendet" hol a városban? Lassan annak örülhetünk ha fát látunk a sok beton és üveg között.:D
  • Kara kán
    Én már elmondtam a lényeget, de nem olvastok, csak írtok.
    Intelligens téglákra, utakra, épületekre van szükség.
    Olyanokra, amelyek nyáron eltárolják a hőt, nappal a napfényt, és télen kibocsátják a meleget, éccak meg a fényt.
    Pofonegyszerű.

Megvan a LED-ek utódja!

Lumineszcencia, bió nélkül - erről beszélek.
  • Seth
    Final Fantasy 7:Advent Children jutott eszembe
  • Tripax
    Az avatar egy csomó koppincsal dolgozik. Nem nehéz az eladást növelni ha egy kóla mellé is adnak csak hogy az eladási szám szebb legyen pl.

Ha az ember tényleg mindenben a negatívat keresné és félne tőle akkor a kés nem lenne a földön.
    Nem kell elvetni egy ilyen ötletet. Városokba falukba igenis nagy haszna lenne. És ennek van természetes ellensége is. Jön a téli kéretlen favágó és mivel szép kivágja. :)
  • hangulati
    -edesanyam! piros ho esik!
    -biztos verzik az Isten szive, fiam...
  • gforce9
    Fiam! Eriggy ki a kertbe, vigyél fűrészt is és kapcsold le a fát!
  • Molnibalage
    Vagy nem. Az igazán modern haderő csak jót mosolyog ezen. :)
  • globint
    Az elhalt levelekben nem működnek az enzimek, stb.-k.
  • Nos
    én azért kiváncsi lennék egy ilyen fára
    ősszel összesepred a leveleket, beviszed a szobába és már villany sem kell :)
  • atlagember
    Háború esetén különösen jól jön, amikor teljes elsötétítésre van szükség.
  • Molnibalage
    És mi van, ha ezek elkezdenek ott is szaporodni, ahol nem kellenel?
  • feri79
    Szerintem az erdő irtásban elég nagy rutinra tettünk szert ahhoz, hogy ne okozzon gondot. (ide egy smiley-t szerettem volna, csak nem tudom melyiket)

Ha a példáknál tarunk, Ausztráliába is betelepítették a nyulakat csak természetes ellenség híján elszaporodtak, ki kellett lőni őket, mert lezabálták a termést.
  • Mcsiv
    Párszor megnézték az avatart, aztán kitalálták, nekünk is kell ilyen...
    Pedig nem, mert az ilyen mértékü beavatkozás felborítja a természetes rendet, páran már emlegették itt a példákat, hogy pl az állatok mit szolnak hozzá.
  • globint
    Hát igen, erre van néhány példa.
    Gyilkos méhek az USA-ban, óriás varangyok Ausztráliában.
    Egy hír a varangyokról:
    "Az óriás varangyokat (Bufo marinus) a 30'-as évek elején telepítették a Queensland és Northern Territory államban lévő cukornádültetvényekre azzal a céllal, hogy így fékezzék meg a cukornádat támadó rovarinváziót. Az idő multával a varangyok annyira elszaporodtak, hogy már veszélyessé váltak a kontinens-ország állatvilágára."
  • gemihu
    Csodás:) Persze kikapcsolni nem lehet..
    Igaz, ez lenne az egyetlen fényforrás ,aminek nő az ereje az idő előrehaladtával. Feltéve ha nem támadja meg valami baci.
    Amúgy az is kérdés,hogy a madarak is mit szólnak hozzá,meg úgy általában a környezet.
    Na és mi lesz a levelekkel? Mi lesz az erdőkkel,ha oda is eljutnak a magok. Világít az erdő? És az állatok mit szólnak ehhez?
    Nem kéne erőltetni.
    Az a baj az ilyen biológiai dolgokkal,hogyha egyszer megteremtődnek, nehéz kordában tartani.

• globint
    Szóhoz sem jut.
  • jaspercry
    És a fa ,mit szólt ehhez?
  • globint
    Ezek szerint a Cambridge Egyetem hallgatói megnézték az "Avatar" című, James Cameron alkotta filmet.
    PLÁGIUM!!!!!!!!!!
  • Zocsi
    Ez tök jó!