9
-
#9 Nemrég vettem meg az origi trilógiát DVD-n. Az első (IV) rész ma már iszonyatosan retro. A BV viszont újra elvarázsolt.
Nekem az új részek semmilyen szinten nem jönnek be. -
galocza #8 most néztem újra vagy 15 év után a sw filmeket, s még mindig a birodalom visszavág a legjobb. messze. -
Kisvesza #7 Sötét ez a hét... először Nielsen, majd Kershner... :( -
dartois83 #6 Nyugodjék békében!
Szerintem az ő érdeme is, hogy a SW az első rész után (IV. epizód) nem tűnt el a süllyesztőben, mint egy naív gyerekmese. A Jedi visszatér pedig végképp "megerősítette" a legenda pozícióját. Kár, hogy az új trilógiánál nem ismétlődött meg teljes mértékben ugyanez a hatás, de számomra az I. epizód után a II. rész is felemelő volt, nem is beszélve a III.ról.
Tovább méltetva a "munkásságát", hasonlót tett a Robotzsaruval is, a 2. rész talán még jobban túltett az első részen. A 3. rész viszont tényleg nagy kár...
Szerintem ezért is nagyszerű rendező lehetett, hogy neki két nagyobb film esetében sikerült az, ami nagyon nehéz a filmek világában: úgy folytatni egy sorozatot, hogy az méltó legyen az előzményekhez.
R.I.P. -
Wittgen #5 Nekem mind a 3 nagy filmje (SW, Robocop2 és JB) nagyon bejött. Kár, hogy nem volt termékenyebb az ilyen nagy filmek terén. -
pokolfiu #4 R.I.P.
nem tom, nekem bejött a Robo második része, majdnem jobban mint az első. sőt nemzetközi szinten is jó visszhangja volt forgatókönyvileg, s sikeresebb is lett mint az első rész... a 3, nna az elbaltázott volt valóban...
-
#3 R.I.P.
Kár, hogy több SW filmet nem csinált. -
bladesoft #2 RIP!
Az egyik legjobb SW filmet csinálta meg.(ha nem a legeslegjobbat.) -
Axlkenobi #1 Nyugodjék békében!
Szerintem tehetséges rendező volt, csak soha nem tudta igazán megmutatni. A Birodalmon kívül (ami ugye lényegében Lucas filmje) csak a Robotzsaru 2 és a nem hivatalos James Bond-mozi, a Soha ne mondd, hogy soha ismert tőle. Előbbi nagyon gyenge film, főleg az elbaltázott forgatókönyve miatt, utóbbi jó film, de az is csak halvány utánérzése a korábbi Bond-filmeknek.
Ezzel együtt remek filmes volt, sajnálom, hogy nem volt több nagy filmje.
Az Erő legyen önnel, Mr. Kershner!