35
  • sanyicks
    #35
    hahóóó nincs szabad frekvencia, kicsi sávszél, megbízhatatlan átvitel időjárástól függően.
  • Narxis
    #34
    Azt várhatod.
  • pasi29uk
    #33
    Nem értem mi ez a rohadt nagy ragaszkodás a KÁBELEKHEZ... HAHÓ 2011!!!

    Mit szóltok ehhez az ötlethez: Állami mobil szélessáv mindenkinek. Én Rátok szavazok :)

  • narumon
    #32
    Ismerem a példát csak én teljesen más vonatkozásban hallottam eddig. Valahogy igy, hogy egy iskolánál beszerzést végeznek. Összeszedik a tanárok, hogy mi kell és odamennek az igazgatóhoz: nézzük meg hogy lehet-e ezeket kapni a városunkban, amit nem lehet azt nézzük meg, hogy lehet-e kapni a "megyében", ha valamit nem lehet kapni akkor nézzük meg, hogy lehet-e kapni svájcban, ha valamit nem lehet kapni akkor meg nézzük meg, hogy egyáltalán kelle nekünk az a szar.
  • sanyicks
    #31
    hát igen svájc egy más világ... sokkal inkább álomország mint az usa...
    Nálunk pl az úgy viselkedő embereket náczy fásisztááá kirekesztő kommunistának hívnák :DD
  • morden
    #30
    Egy Svájci példával hagy illusztráljam amit írtál, történ egyszer, hogy egy magyar anyuka férjhez ment egy svájci férfihoz, éldegéltek a kisvárosban svájcban, megszületett a gyermek elment iskolába, az anyuka lett a helyi szülői munkaközösség pénztárosa, beszedte a pénzt és a lehető legolcsóbban megszervezte a nyugdíjba vonuló osztályfőnök búcsú partiát, majd büszként mutatta a számlákat a többi svájci szülőnek, azok kikelve magukból egyből kirúgták a szülői munkaközösségből a magyar nőt. Nem jött rá a magyar nő mit hibázott, hisz minden fillérel elszámolt és legolcsóbban jött ki. Egyik barátnője elmagyarázta később, hogy úgy indul az egész, hogy kellenek csokik virágok stb stb (partikellék) először is megnézzük mit állítanak elő ebből a mi városunkban, megvesszük, ha nincs akkor mit állítanak elő a kantonunkban, megvesszük, ha nincs mit állítanak elő Svájcban, megvesszük, ha nincs akkor jön a többi alternatíva és lám virágzik a gazdaság és nincsenek kitéve a szeszélyes multiknak a svájciak annyira mint mi...
  • sanyicks
    #29
    én meg kertes házban lakom magyarország legnagyobb városának nem annyira a szélén de afelé (bp), van adsl és van t kábel... kábelen akár 80 megabit is, kár hogy a feltöltés elég gyér (mert az csak optikán jó), az adsl meg ugyan az ugyanolyan áron, csak ott kisebb a plafonsávszél. És a t-sek elmondták hogy erre felé nem is nagyon lesz optika, marad panelházas dolog... ja és a t-n kívül más nincs. Se upc se digi, SEMMI csak t adsl vagy t kábel.
  • TomecK
    #28
    Régen is jobban támogatta a Fidesz a közép és kisvállalkozásokat, MSZP pedig mindig a nagy vállaltokat tolta. Egyik elv csinál egy poszkommunista 95 % munkásréteg 5 % elitet, míg a másik próbál esélyt adni kisebb cégeknek, magánvállalkozásoknak. Rengeteg olyan terület van, külföldön, ahol sok "kisebb" cég versenyez és létezik egymás mellett, nem pedig 1 nagy kutya van. A szolgáltató cégeket pedig nem kell félteni, azok mindig nyereségesek lesznek ha nem baszank el valamit nagyon. Alapvetően azért van Job és Bal oldal mert mind a kettő más rétegekre próbál építeni. Más eszközökkel más módszerrel. A Fidesznek nem azért lett 2/3-os többsége mert annyira jó a programja vagy mert annyira sokan szeretik. Ha az MSZP nem kurta volna el azt amit csinál, amit programjában ígért, és amilyen elvek alapján működni akart, akkor ma is kormányon lenne.
  • Motoroj
    #27
    Legalább most már van mire fogni.
  • narumon
    #26
    Kertesházban lakom magyarország egyik legnagyobb városának a szélén a kertvárosban. 10Mbit a plafon mikron keresztül egy alternativ cégtől. Nincs kábel, nincs ADSL, nincs iptv, nincs lófasz sem, hát ennyire fejlesztik hülyére magukat.
  • narumon
    #25
    Ez a baj. Egy erős gazdaságot nem lehet multikkal fenttartani mert azok rögtön mennek ahogy valami fing kerül a szellőzőrendszerükbe. Erős gazdaságnak a lokálpatrióta kis cégekből kell állnia. A Józsi kft lehet hogy csak 5 embert foglalkoztat, de ha normális gazdasági körülmények lennének és nem tisztességtelen verseny miatt tudná tönkretenni a multi a Józsi Kft-ket, akkor gyorsan ki lehet számolni, hogy mondjuk 300.000 Józsi kft az hány foglalkoztatott is?
  • sedward
    #24
    Egy bolondos kis eszmefuttatás az alábbiakkal kapcsolatban:

    1, A rokkantnyugdíjakat tényleg felül kéne vizsgálni, csakúgy mint a segélyeket...
    2, Azt is felül kéne vizsgálni, hogy mi 65 (vagy addigra még több) éves korunkig dolgozunk - ha addig nem döglünk bele, az irodista rendőr, tűzoltó, hazáját a laktanyában védő katona pedig 36-45 éves korában nyugdíjba megy, és nekik még az iskola is beleszámít a ledolgozott évekbe. Ha valaki veszélyes foglalkozást űz, akkor honorálják a fizetésével, ne a nyugdíjjal amit a következő generáció fizet. Ezt jól kitalálták, mikor bukásra állt a kommunizmus...
    3, A pénzzel szerintem nem tudnak a magánnyugdíjpénztárak elszámolni...
    4, A telekom cégeknek nem az újságokban kellene nyivákolni az adók ellen, miközben nagyon is nyereségesek. Ez van, eddig csak a lakosságon verték el a 8 év alatt keletkezett hiányt, miközben a multik kapták az adókedvezményeket, most egy kicsit ők is hozzájárulnak a közöshöz, ez így korrekt.
    5, Azért fizetik a GDP komoly részét a multik, mert úgy döntöttek politikai alapon annak idején a döntéshozók, hogy kivonulunk keleti piacokról, ezzel és ezer más intézkedéssel leépítjük a magyar ipart, mezőgazdaságot, magánvállalkozásokat, és multikat hozunk helyettük, hiszen akkor csak a munkásosztály marad, ami felett az évtizedes tapasztalatokkal a hátunk mögött uralkodhatunk... :)
  • morden
    #23
    Már várom, hogy mikor fogja valamelyik nagy multi azt mondani, hogy "köszönöm a Magyar Államnak az évtizdes adókedvezményeket. Szeretnénk a nehéz helyzetben valamicskét visszafizetni abból, amit eddig kitalicskáztunk az anya vállalatnak külföldre"
  • HyBrYd
    #22
    kertes házban lakom, 15 megabit a plafon (adsl), iptv sem elérhető, és akkor se lenne belátható időn belül semmi gyorsabb lehetőség ha nem lenne kivetve rájuk a sarc. elmehet ez a bohóc is oda. a f***ba
  • sanyicks
    #21
    én újravizsgáltatnám mindet, azt nyugdíj nuku ha bármi kiderül, korra való tekintet nélkül...
  • henrikk001
    #20
    Talán inkább vizsgálja felül a kormány, h miért is van Magyarországon NYOLCSZÁZEZER rokkantnyugdíjas, amikor Szlovákiában csak 80.000. Ha azt nézzük, h ott 5 millió ember lakik, nálunk pedig 10 millió, még akkor is 160.000-nek kéne lennie. Nem 800.000-nek, bassza meg. És ez rengeteg pénz, nagyon sok.
  • morden
    #19
    Szerintem Te égeted be magad, itt írod milyen fasza a cég meg Unió, az ezelőtti hozzászólásod "A mi cégünk jelneleg azon dolgozik, hogy kivigye a dolgozóit az országból, PAPÍRON "... köszönöm, így minden világos, hülyét csináltál magadból...
  • sanyicks
    #18
    Érdekes multi lehet, mert én inkább ezt látom: mindenki be van jelentve, prémium 2008 óta nincs "mer válság" csak a vezetőknek, béremelés nincs "mer válság" és előtte se nagyon volt, viszont 2008 óta időnként elbocsájtás az van "mer kőőtségcsökkentés, mer válság".

    "miért is?
    Jelenleg a multik fizetik a GDP eléggé komoly részét."

    Ennek a gdp-s témának a hibáit egy bkv-s példával szemléltetném: a bkv jegybevételei erősen növekedtek az utóbbi 10 évben... még is egyre több pénze van... mínuszban mert a háttérben meg folyik el.

    Így a dzsídípí termelés is szépen hangzik önmagában, csak a valóság az, hogy le kéne vonni azokat a hatalmas összegeket amiket az állam költ az ilyen cégekre kedvezmények, és támogatások formájában. A té is nagyrészt eu és állami támogatásokból feljleszt, mert a milliárdos bevételeiből amúgy nem menne, azt talicskázzák kifelé... ha nem lenne támogatás, csak ülnének és várnák a havidíjat, bár most is nagyrészt ezt teszik.
  • MacropusRufus
    #17
    adósság növekedés 1990-2010

    az érdekes az, hogy a mostani kormányunk első három honapjában rekordott döntött a növekedés:
    "az idei első negyedév végén lépte át először a 21 000 milliárd forintot, majd három hónappal később, idén júniusban már 22 000 milliárd fölött volt. Hasonló mértékű, 1046 milliárdos növekedéshez húsz év nem három hónap, hanem három év kellett"
  • MacropusRufus
    #16
    Nos a cégünk eléggé komoly cég, és nem pici. Ezen a téren az ország 5. legnagyobb cége. Szar multi, mindenki be van jelentve, évente prémium + 10%-os nettó béremelés. Tényleg szar. Tényleg elkerűl mindent. Ne a kis fos magyar cégekből indúljál ki, aki szarik mindere. Továbbá egy ekkora céget kb. 2-3 havonta ellenőrizni szoktak, ellentében az 5 fős Józsi Kft-vel.
    A cég azért viszi ki (illetve fontolgatja) a dolgozóit, mert ezzel nekünk segít.
    Továbbá: ha kilépnél a lokalpatrióta nézetetből akkor észrevennéd, hogy amit írtál az ellentétes az EU alapelvével: szabad munkaerő áramlás, mert ugye minden további nélkűl megteheted Te is, hogy egy pl. francia cégnél megpályázól egy állást, és miután felvettek azt fogják mondani, hogy okés, mivel beszélsz magyarúl ezért a magyarországi részleget fogod vezezetni. Mi a gond ezzel?
    Semmi. Csak az ilyen beszűkűlt arcoknak mint te, nem való az EU.
    Ha érdekel, a cégünk tavalyi éves adója közel másfél milliárd forint volt.
    Te kis okoska.
    Hány kis Józsi Kft. fizet ennyi zsét be??? 10ezer?
    Továbbá a településre is több milliós az iparűzési adónk, a fél környéket a mi cégünk pénzéből fejlesztik. Szóval vegyél vissza az okosításodból mert csak égeted magat.
  • MacropusRufus
    #15
    "hogy pl más ország is be akarja vezetni a bankadot pl szlovákia vagy Írország. "
    a mértékkel van a baj, nem azzal, hogy van.

  • morden
    #14
    Nem ismerem a céget ahol dolgozol, de abból a rövid kis szösszenetből amit írtál, nem tűnik ki az, hogy becsületesen akarná fizetni az adót, éppen ellenkezőleg el akarta kerülni (eddig gondolom el is kerülte), most pedig gyorsan elhúz, amikor forrósodik a talaj.
  • morden
    #13
    Nem értem, a cikk címe: "leépíthet a különadó miatt a Magyar Telekom"
    Erre az elnök ezt mondja "Erre sem mondhatjuk, hogy soha... Arról tájékoztattuk a dolgozókat, hogy ez a lépés nem fogja érinteni az aláírt kollektív szerződésünket. Azért sem, mert olyan nagyságrendű összegről van szó, amelyet nem lehetne egy létszámleépítéssel kompenzálni." Zsír ködösítés.
  • skinke
    #12
    Honnan lehet lefaragni:
    - iwiw: száguld le a lejtőn, kár bele pénzt ölni. Most valami újfajta "lájk" funkcióval örvendeztettek, egy vicc az egész.
    - dilettáns "mérnökök" hada: ma kaptam tőlük egy tervrajzot, ami negyedszer is rossz lett, ehhez kellett egy tervező, egy engedélyező és egy ellenőr - hárman nem érnek egyet
    - pazarlás: vettek már ismerősök teljesen új monitort, amit "véletlenül" berendelt a T (többszáz darabot), azán a munkaerők szétosztották maguknak "selejtezés" címén - és ez csak a jéghegy csúcsa
  • MacropusRufus
    #11
    miért is?
    Jelenleg a multik fizetik a GDP eléggé komoly részét.
    Ha fingatod őket, az országot fingatod.
    A mi cégünk jelneleg azon dolgozik, hogy kivigye a dolgozóit az országból, papiron. Mit is nyert ezzel az állam??
    Mondjuk lehet bukni fog évente pár száz millát adóban.
  • Hamed
    #10
    Nem vagyok se fideszfan se jobbikos, de rendesen kimutatta a foga feherjet a T-n kivul most tobb (foleg nemet es osztrak) multi. Ha mar beleugatnak a helyi politikaba akkor azt se kene elfelejteni, hogy ki volt nyalva a segguk 15 even at. Adomentesseg, tamogatas, olcso telek, gombokert dolgozo munkaero, stb. A kelet-europai leanyvallalataikbol idaig lapatoltak kifele a lovet, sokszoros haszonkulccsal dolgoztak mint az anyaorszagukban. (erdemes osszehasonlitani az egyes banki koltsegeket a kintiekkel, mint ahogy a telefon es net dijszabast is) Aztan kivetnek egy adot, hogy azert most mar kicsit adjatok vissza is valamit es egybol leepitesekkel zsaroljak a kormanyt?
    2008-2009-ben meg erdekes modon ment a nyugtatas mindenhol, hogy a mi cegunk csak vegso esetben nyul az elbocsatasokhoz. Raadasul pont a T ugat, mikor jobb helyzetben nem is lehetne egy szolgaltato, mint ezen az elcseszett magyar tavkozlesi piacon.
    A legundoritobb viszont az, hogy kicsit arrebb ilyen esetben nem kormany hitelesseget pedzegetnek, hanem kifizetnek a szamlat es nyomnak a pozitiv PR-t, hogy segitunk talpraallni az orszagnak, mert nekunk is erdekunk hogy minel nagyobb legyen fizetokepes kereslet. De nem, ok csak tesznek meg a tuzre had utalja megjobban egymast a magyar.
  • sanyicks
    #9
    Nem... ugyannyi osztalékot kell fizetniük, ugyanannyi pénzt kell kitalicskázni, és éppen ezért akarnak leépíteni. Senki se higgye azt hogy nehéz helyzetben vannak... megvan a TERV amit nem lehet csökkenteni, csak növelni, ennyi.
  • sanyicks
    #8
    MUHAHAHHHAAAA külföldi elemzés mint objektív...
    Egyrészt a külföldet az érdekli hogy NEKIK jó legyen, azt leszarnák ha az országban mindenki rabszolgaként dolgoznak.
    Másrészt a külföldi elemzés és az objektivitás két egymástól nagyon messze álló dolog, lásd a der spiegel hazug cikkei.
  • chuky123
    #7
    Csak annyit ezekről a "objektiv" külső elemzőkröl hogy pl más ország is be akarja vezetni a bankadot pl szlovákia vagy Írország. Szóval nem árt gondolkodni mielött olyat irkálsz hogy dilettáns intézkedések. A válság is félig-meddig hitelmínősitők miatt történt akik szerinted olyan objektivek.
  • chuky123
    #6
    Onnan kell elvenni ahol van pénz és elhihetitek T-é nél van a legtöbb.
    Nem kell őket sajnálni marad elég profit így is. Az hogy most leállnak a fejlesztésekkel egy ideig az se nagy gond. Bár szerintem nem állnak le (optikai beruházások). Max a részvényeseknek fognak kevesebb osztalékot fizetni. Igazából csak ők a vesztesei a megszorításoknak.
  • narumon
    #5
    Kérdés ki írta azt a külföldi jelentést, mert van ott azért pozitív is. Én egyelőre olyan sok dilettáns intézkedést nem látok. A nyugdíjakkal van egy kis gond ami még nálam is felemás megitélésű de nálam okosabb emberek is az egyetlen lehetséges megoldásként értékelik bizonyos perspektívából. Persze ennek az ellenkezőjét is állítják sokan, ezért van bennem is kettősség. Sajnos egyébként agresszívnak kell lenni mert nagyon nagy gázban vagyunk, és ha nem téged vagy engem akarnak szopatni akkor sajnos olyan eszközökhöz kell nyúlni amivel a pénzvilág nagyrésze nem ért egyet. (Hogy is értene amikor náluk megszokott hogy azt csinálnak amit akarnak, úgy ahogy akarnak és ha mégis gondba kerülnek akkor még ki is húzzák őket a szarból. Nos ezt kéne gyorsan megszüntetni.) És jól pofánverni azt aki IMF hitelt vett fel és eltapsolta az ablakon.
  • Anotino
    #4
    Kivancsi vagyok, az elodokre mutogatas meddig tudja fenntartani a lelkesedesedet. Ez ugyanis semmiben sem csokkenti az agressziv/dilettans intezkedesek sorozatanak hatasait. Olvass el nehany kulfoldi elemzest, amennyiben kicsit objektivabb kepet szeretnel kapni.
  • Armagedown
    #3
    nagyon helyes , meg kell szopatni a multikat
  • zidder
    #2
    Ne nekik gratulálj, ők most próbálják meg összeszedni azt a pénzt amit az előző kormány lenyúlt vagy kiosztott segély címen, utóbbira még hitelt is felvéve.
  • bigjoe
    #1
    Gratulálok a Fidesznek!!