5
  • Madve
    #5
    A szélessávról, meg annyit, hogy annak elérésében erőteljesen függsz a szolgáltatódtól is. A pénzesebb, vagy srn lakott területeken van, máshol elvétve. Pl. otthon kb. 7 éve volt 10mb-es lannetem panelban, most itt angliában egy nagyobbnak nevezhető kisváros legújabb építés városrészén adsl-em van amivel 4,5 mb-nél többet nem lehet elérni, és ezen osztozkodunk 4-en. A szolgáltató legnagyobb csomagjára fizettünk elő szerződéskötéskor, majd annyi korrektség volt bennük, hogy 2 hét után küldték a levelet, hogy látják nem teljesül a szerződött sebesség, ezért visszatesznek a legkisebb elérhető csomagba, és az első havi díjat is úgy számolták el, mintha eleve a legkisebb (8mb) csomagjukra fizettünk volna elő. Amúgy a város régebbi építés részein majdnem mindenütt van optikai kábel 15-20mb-es sebességgel...
  • B0nFire
    #4
    Szerintem az ISP-nek édesmindegy, mi élteti. A lényeg, hogy előfizető legyen és ő szolgáltathasson. Nekem akkor is lenne internetem, ha nem lehetne warezolni, ugyanis nem azért fizettem rá elő, hanem azért, mert ma már szinte fingani sem lehet nélküle. Persze, lehet warezolni is, de emellett szinte már nélkülözhetetlen az élet minden területén.

    A warezhez meg nem kell széles sáv (bár nem árt), mert 1 Mbites sávon is lecsorog az az adat, csak türelmesen kell várni, ha már egyszer nem fizetünk érte.
  • chuky123
    #3
    Naja pontosan úgy van ahogy B0nFire írja. Kinek mire van igénye. Azt nem tudom USAba mekkora a warezz tevékenység és a büntetéstöl való félelem. De MO-n szerintem a Warezz "élteti" a szélessávu netelőfizetéseket. Ha itt se lehetne warezolni akkor sztem kevesebb előfizető lenne.
  • HENCIG
    #2
    Na igen! Igazad van! Én ezeket megteszem amiket te nem és mégis alapvető a szélessávú net :)
  • B0nFire
    #1
    Na, most akkor számoljunk dollárban. Nekem 1620$ az egy évi jövedelmem, és ebből 333-at költök az internetre. Ez pontosan a 20%-a. Akkor most mi van? Mit is mutat ki pontosan ez a felmérés?

    Ja, nem tartok fenn kocsit, nem vettem életemben sem ékszert, nincs bőr ülőgarnitúrám, hollóházi étkészletem, perzsaszőnyegem, plazmatévém... Akinek igénye van rá, az kevés jövedelemből is meg tudja fizetni. Egyébre nem költök. Nem iszom meg, nem dohányzom el, nem játékgépezek, nem veszek cirka fél évente új trendi mobilt, és nem telefonálok el havonta 5-10000 Ft-okat.

    Szóval csak mondom: kinek mire van igénye. Akinek nincs rá igénye, annak akkor sem lesz, ha vasvillával forgatja a húszezreseket, hogy be ne penészedjenek.