Nagykövetségi táviratok a Wikileaks oldalán

← ElőzőOldal 2 / 2

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Molnibalage
Mindenki úgy hypolja kínát. Tényleg kúsznak felelfé. Viszont a népesség korfája és eloszlási finoman szólva is dinamit jelleget ölt. Nagyon elörgedõ társadalom lesz a kínai, az egy gyerek poltikai eredményeként. Asszem 20%-kal több férfi van a 25 évesnél fiatalabb korosztályban! Kemény...

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Amúgy nekem már eszembe jutott, hogy mi van ha vmi strómanon keresztül Kína, Irán, Venezuela, É-Korea vagy az oroszok pénzelik a wikileakset úgy, hogy nekik közben fogalmuk sincs róla, hogy kitõl jön a támogatás, õk csak kiteregetik amit kaptak vkitõl. Így gyengítik a nyugati "egységet" és a wikileaksé a felelõsség.
Már többször volt hír az elmúlt 3 évben, hogy kínaiak betörtek különbözõ magasrangú hivatalokba. Mi van, ha lapasszolták névtelenül egy részét a wikileaksnek? Valahonnan jönnie kell a titoknak nem csak az égbõl pottyan a wikileaks ölébe. Szerintem nem sok olyan õrmester van, mint az aki az iraki ügy kapcsán lebukott, ráadásul õ pénzért csinálta...
A globális ki-tud-jobb-pozícióba-kerülni hatalmi játékban már így is Kínának áll a zászló. Erõteljesen jobbról elõz Ázsia. Európa és Amerika kiöregszik, a gazdaság több sebbõl vérzik. Nem biztos, hogy olyan jó ötlet a belsõ levelezés kiteregetésével gyengíteni a nyugati szövetséget. Disznóságok mindenhol vannak, csak az oroszok és a kínaiak például szigorúan cenzúráznak és kivégeznek (vagy irány a gulág) ha kell, hogy minden titokban maradjon. A nyugati szövetségnek meg van kötve a keze, mert fenn kell tartani a sajtószabadság illúzióját. Az igazság az, hogy már elvesztette a gazdasági játszmát a nyugati szövetség Ázsiával szembe, csak az eredmény hirdetésre kell várni néhány évet.
" Az egyik ország vezetõje azt mondja magáról, hogy hithû elkötelezett, a de mi meg azt mondjuk rá, hogy fundamentalista geci. A jelentés ugyan az, csak nem jó ha a médiába, a netre ez kerül ki."

A fordítottja az érdekes: amikor nyilvánosan mondják valakire, hogy "fundamentalista geci", közben pedig tudják jól, hogy "hithû elkötelezett", akinek egyszerûen a töke tele van azzal, hogy folyamatosan cseszegetik a népét. Az lesz az érdekes, ha ilyenek kerülnek elõ.

De egyetértek, nem valószínû, hogy a wikileaksesek fel tudják (akarják) mérni a következményeket.
Molnibalage
Aha. Szerinted, ha pl orosz vagy iráni adatok szivárognának ki, abban szerinted mi lenne? Nyílt titok (?), hogy Irán terrorista szervezetek pénzel. Az oroszok sem keverik a szart a Kakukázusban ugye...?

Mindig meglep, hogy mennyi naví ember van.

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Molnibalage
A hippigeneráció lecsapódása. Azt hiszik, hogy minden és mindenkira tartozik. Kíáncsi lennék, hogy milyen pofát vágnának, ha a személyes adataikat nyilvánosságra hoznák a magánlevelezésükkel + hivatalos levelezéssel.

Arról nem is beszévle, hogy pl. egyes harctéri jelentésekben biztosan vannak nevek is. Ha pl. valami nagyon siekres akció volt, akkor bosszúból Ali leszerelés után felkeresi õt és utólag merényel egyet. Az IAF nem véletlenül nem hozta nyilvánosságra nagyon sokáig az ászpilóták neveit...

Molnibalage
Szerintem meg az égvilágon semmi. Az idealistáknak van min csámcsogni. A reálisan gondolkodók megnézik, idomulnak az új infókhoz - ha van - és élik tovább életüket.

Ti komolyan azt hiszitek, hogy a diplomácia az õszinteségrõl szól...?

Kíváncsi lennék, hogy ha a jövõ héten felrobbanna féltucat pokolgép Egyiptomban és meghalna pár Magyar is akkor az itteni okosok az USA-t vádolnák-e vagy esetleg Egyiptomot amiért félt az iráni atomtól? Én biztos a Wikileaks-et.

Molnibalage
A jelentések nagy részében állítólag semmi különös nincs. Kicsit olyan, mint a régi elvtársak idejében. A nagy semmit titkosították...

Benne van az, ami eddig félig mendemonda volt, vagy itt-ott blogokban megjelent, mint n-edkézbõl származó infó vagy sejtés.

Pontosan. Nem minden kommunikáció tartozik a nyilvánosságra. Jó nagy poén, meggyengülnek a szövetségesek (EU - USA - Szaúd Arábia) ez kinek lesz jó? Ti egy jót röhögtök aztán 4-5 év múlva repkedõ atombombák és fanatikus muszlimok között fogtok ébredni. De legalább az USAval kib*sztunk, megérte!

Nagyon szivesen olvasnek hasonlo dokumentumokat melyek Kinabol, Oroszorszagbol vagy akar Venezualabol szarmaznak. Velemenyem szerint ezek az orszagok sem kisebb szarkeverok, sot.

"globális terrorellenes harc" xd

kedvenc temam. de feladom . ennyi vakot egy helyen meg soha nem lattam.
A baj az, hogy emberéleteket sodornak veszélybe ezzel. Mondok egy példát. Egyetemre jársz, kijössz vizsgáról, ami nem sikerült jól. Feldúlt vagy és a barátaid elõtt minden sz.rnak elmondod a tanárt. Te sem szeretnéd ugye, hogy ha ez visszajutna hozzá. És itt csak rólad van szó. De amit a Wikileaks csinál az államokat érint! Robbantsuk ki a harmadik világháborút! Juhééé! Aztán meg mossuk kezeinket, hogy "De hiszen szólásszabadság van, nem tetszik?"
sajátos ez az amcsi felfogás - én csinálom a disznóságot, de ha nyilvánosságra hozod, te vagy a felelõs...
az újságírás errõl szól: közérdekû (és közérdeklõdésre számottevõ) információkat nyilvánosságra hozni, még akkor is ha az kényelmetlen. fáj a sajtószabadság a világ legfeljettebb demoráciájának?

No good deed goes unpunished, outlander. - Azura

kétoldalúan hogy lehet információt közölni? Kiteregetik hogy pl átlag johnny a kamionos mikor hova megy, és a felesége otthon kivel dug? 😄

igen sok minden sejthetõ de ezekkel a dokumentumokkal, már bizonyíték is van.
A szivárogtatás pedig már hónapok óta megy, jóval a koreai marháskodás elõtt is ment.

Nagy igazság: "A diploma a lényeg, nem a tudás" Aki darabolva tölt fel torrentet az egy hülye köcsög :)

Teppik Amon
friss hír a Zindexen:
magyarországról is van
még csak a nagy újságok láthatták

Teppik Amon, Dzsel-völgy, Piramisok

Olvasgattam a hsz-eket és pont azt akartam írni, mint Nexus66 korábban. Ehhez még azt tenném hozzá, hogy valójában a WikiLeaks egyáltalán nem közölt még életbevágó információt, olyat, amit a beavatottak ne ismertek, mi, földi halandók pedig ne sejtettünk volna. A következõ feltételezésekkel élek:
1) A WikiLeaks jóhiszemû, igazságra szomjazó emberekbõl áll, akik az igazságot valóban ügyetlenül, egyoldalúan tálalják, talán amerika-ellenesek, vagy csak ilyen adatokhoz férnek hozzá.
2) A WikiLeaks tagja egyöntetûen amerika-ellenesek, szándékosan rontják az USA nimbuszát, teszik mindezt önerõbõl.

de vajon a 3) A WikiLeaks valójában egy nagyon ügyes blöff, amiben igazándiból hangzatos, de lényegtelen információkat szivárogtatnak ki, számukra kedvezõ mértékben befolyásolva a közvéleményt. Cél lehet a feszültség valóban Casus Belli-ig történõ fokozása. Mindez egy idõben zajlódik egy látszólag kibontakozó koreai konfliktussal. - tényleg elképzelhetetlen?
Kornan
Jah ezek szerint nagy valószínûséggel áldozata is, amúgy bejött az oldaluk és ott írták, hogy karbantartás, de biztos csak szépítettek. Most megint nem jön be.
NEXUS6
Igazából egyik sem, de õk olyan területre merészkedtek, ami nem az õ szintjük, és ahol nem lehet okosnak lenni.

Ha segíteni nem tudok legalább ne ártsak-õsi alapelv.
Attól tartok itt ezt nem fogják tudni érvényesíteni, sajnos.

Ha mást nem magukat iszonyatosan bajba keverik, jövõ hétre még a takarító nénijük ellen is elfogatóparancsot adnak ki pedofília miatt.

Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs

"A wikileaks korrektebb lett volna, ha egy elemzést bocsájt ki a birtokukba került anyagokról."

-Lehet, de az minden lett volna, csak hiteles nem. Számodra mi a hitelesebb? Ha azt mondom, hogy van egy naagy, de tényleg baaazi nagy kutyám, vagy az, ha szétszedi a segged? 😊).
"A Wikileaks Twitterén bejelentette vasárnap este, hogy informatikai túlterheléses támadás célpontja" Ezért nem elérhetõek a szerverek.
Kornan
Itt van egy kép is ami illusztrálja honnét vannak: kép
engem az érdekelne, hogy mi volt szeptember 11.-én.
ha errõl lesz valami konkrétabb infó, na aaaz lesz para.

a kutyák kutyák maradnak ezután is. csak két csontot kapnak estére

Kornan
Megpróbáltam megnézni a dokumentumokat, mert én is kíváncsi voltam írnak-e rólunk, de nem tudtam elérni, mindig vmi hiba volt, állítólag karbantartás.... Mirrorok is be voltak lassulva mint az állat. Mindegy találtam egy egész jól kidolgozott változatot, kérdés csk az, hogy teljes-e: guardian lap oldala

Itt nem írnak Mo-ról, viszont Horvátországból és Ausztriából van.
NEXUS6
Nos megmondom õszintén ennek sok értelmét nem látom. Ugyan ilyen jellegû, bár más országoktól származó és más alanyokat tartalmazó diplomáciai levelezést bármelyik országtól közzé lehetne tenni.
Csak azt mondom, hogy nem kéne.

Mert a különbözõ tényezõk, vezetõk viselkedését jellemzõit meg kell valahogy fogalmazni, tájékoztatni kell a külügyet, a vezetést. Csakhogy a belsõ kommunikáció nyelve nem közvetlenül lefordítható, értelmezhetõ. Ezek a levelezések gondolom pont azért titkosak, bizalmasak többek között. Az egyik ország vezetõje azt mondja magáról, hogy hithû elkötelezett, a de mi meg azt mondjuk rá, hogy fundamentalista geci. A jelentés ugyan az, csak nem jó ha a médiába, a netre ez kerül ki.
A wikileaks korrektebb lett volna, ha egy elemzést bocsájt ki a birtokukba került anyagokról. Azt emészthetõ formában adja közre. Ez így egy tömeges casus belli, miközben tudni kell hogy mindenki mindenki ellen folytat titkos hírszerzést.

Az azonban kezd körvonalazódni, hogy az amerikai külpolitika erõs befolyás alatt áll 1-2 külföldi hatalom által. De igazából ez sem újdonság.

A wikileaks elefántként viselkedik a porcelánboltban és ezzel egyáltalán nem azt segíti elõ hogy a jelenlegi konfliktusokat békés módon oldják meg. Max az amerikai pozíciókat gyengíti, de ez önmagában nem elõny ebbõl a szempontból.
Az összes többi ország diplomáciai levelezése valszeg hasonló hangvételû. Ennyi.

Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs

Még annyit: amit ezek a fiúk tettek, annak eszméletlenül nagy jelentõsége van. Talán most a szövetségesek is egy picit elgondolkoznak.

"Az amerikai külügyminisztérium arra figyelmeztette a Wikileaks oknyomozó portált, hogy a titkos diplomáciai iratok közzétételével veszélybe sodorja számtalan ember életét, a globális terrorellenes harcot és az Egyesült Államok kapcsolatait szövetségeseivel."

Persze. Fosunk, mi?.😊)))) Hogy nem ugranak majd ezután a terrorista szóra olyan hamar a csicskák?
Még nem olvastam el, de
"Washington szerint az oldal a titkos diplomáciai iratok közzétételével veszélybe sodorja számtalan ember életét, a globális terrorellenes harcot."

Vajon kik akarták besározni a wikileaks fõarcát ? Innentõl kezdve kussoljanak.
Amerikát egyébként is unom már a faszságaival: jogvédõk, pedofília, tenoristák. Csupa bullshit és mind tõlük ered, mert kezdik elveszíteni a biztos talajt a lábuk alól.
Semmivel sem jobbak.

https://twitter.com/foodlfg

Ez nagyon kellett. Az amcsi trikolort (a kétszínûség nem megfelelõ jelzõ itt) ideje, hogy valaki összeszarja. Most legalább kimutatható a foguk ama bizonyos fehérje. 😊).
Az Úr áldja meg a Wikileaks létrehozóját és összes segítõjét!
Az amerikaiakra és hasonlókra meg ráfér egy kis szorongás
Sokkal több is kijárna nekik, dehát ezt a világot NEM az igazság ereje mozgatja, mint tudjuk.

Nekem is nagy kaján vigyorral az a kérdés ugrott be: vajon a magyar vezetõkrõl mi az amerikai (egyébként nagyon negatívan szereplõ) diplomata-utánzatok véleménye? <#eplus2>
Andr0
Hát a Wikileaks ezzel feldobta a labdát... az mondjuk durva hogy az amcsik kémkednem az ENSZ-ben...

ha valaki kicsit lobbanékony, beszámíthatatlan és össze esküvést lát mindenütt (mint azt az amerikaik pár emberrõl gondolják😄) akkor ebbõl akár még Háború is lehet, szerintem.

Hát ha még újabbak jönnek...

Armin & Ayu fan

Szerintem korántsem egyértelmûen pozitív a kép. Mindenkinek vannak olyan gondolatai a legjobb barátairól is, melyeket nem örülne ha az megtudna. Ha ezek kiderülnek feleslegesen viszályt szítanak, ráadásul ha nem barátokról, hanem például valamilyen békemegállapodásra készülõ ellenségekrõl van szó, akkor kifejezetten ártalmas, ha nyilvánosságra kerül az egyik fél belsõ álláspontja.

szerintem ennyi: "igen persze, fllllty fllltyyyy slatty, mi is erre gondoltunk lefety-lefety, 500 milliárd nem probléma, új adót vezetünk be slatty slatty küldjük a katonákat persze lefety neeem kell semmi felebaráti szeretetbõl teszik"

Nagy igazság: "A diploma a lényeg, nem a tudás" Aki darabolva tölt fel torrentet az egy hülye köcsög :)

Wiki überalles!

Vajon a magyar "vezetökrõl" mik lehetnek az anyagban? 😄

← ElőzőOldal 2 / 2