Régi játékok mai oprendszeren

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

sherlock1
Megoldás: csinálsz két particiót a hdd-re (vagy amennyit akarsz), az egyikre felrakod a win xp-t, a másikra meg a win 7-et. Ennyi.

A régi dos-os játékokhoz meg használj dosbox-ot, scummvm-et, zdoom-ot.

http://youtu.be/4v8qae11_-M

nem fut vele ? én most váltottam, és eszembe is volt hogy újra kellene vele felmoddolva játszani...

skate00
"Egyébként van egy csapat (tán csehek) akik Win XP-s játékokat árulnak legálisan Win7 alá. Valahogy megpiszkálják hogy menjen normálisan."
www.gog.com De sajnos nincs Rogue Spear.<#whatever>

Muttley
Ez volt ANNO a nagy király játék 😊 - Space Invaders

Volt ennek egy játéktermi "fullos" verziója is, de nem emléxem a nevére.

Just do it :)

skate00
nem megy, <#rinya>
Az alapgamet feltelepítettem Cdrõl, letöltöttem a 2.05 patch et, rendszergazdaként indítottam, betallóztam, jó feltelepítette, bezártam a cmd ablakot, bemásoltam a mappájába a dll fájlt, akkor kidobta hogy oké elfogadta OK ekkor bezárta a többi patch es ablakot, rámentem az exe re jobb klikk kompatibilitás Xp, majd elindítottam, nem megy, rendszergazdaként is próbáltam, és nem megy a game, pedig tudtommal mindent jól csináltam ahogy a leírásban van. <#sniffles>

skate00
<#falbav>

DanielT
Tartani kell egy régi gépet, minden más csak egy hatalmas szopástenger.
skate00
ha deamon toolsról teszem az baj?

Hegi90
Engem a Dark Messiah of M&M érdekelne win7 x64-en. <#help>

ADATA 16GB XPG V1.0 1866MHz | ASUS Z87-K | CORSAIR CX750M | GIGABYTE GTX770 2GB | INTEL Core i5-4670K 3.40GHz | SAMSUNG 120GB 840 EVO | WD 1TB Caviar Blue | COOLERMASTER Hyper 612S

kemszi2
rendszer gazda
skate00
erre már énis gondoltam, csak az is gond hogy ott meghatározott ramot lehet csak , és lehet nem futna, bár nem tom, meg azt sem egyszerû összehozni.
am ez a adminisztrátor mód ez mit jelent?
"Install the 2.05 patch as administrator and from a hard disk"
"rakd fel a patch-et adminisztrátor modba a winyorol és ne a cdrõl"

Montanosz
Sandboxie a megoldás, ott bármit kipróbálhatsz annélkül hogy a oprendszeredbe belekavarna

http://www.kompletta.hu/ http://yanet.hu/

Balumann
Hát amúgy erre tényleg talán az az egyik legjobb megoldás, ha felraksz egy windowsxp -t virtualbox -ra, csakhát kérdés, hogy azon emg el tud-e rendesen futni. Windows 7 -en emulált Windows XP azért igencsak fel tudja zabálni az erõforrásokat, fõleg laptopon.

skate00
am semmi, ez hülyeség volt a kérdés.<#rolleyes><#whatever><#zavart1>

kemszi2
szintén dosboxal😄
skate00
am olyat is olvastam hogy 64bitesen elmegy, meg win7 professionalon van Xp mod vagy mi.
ez a win98 boot diskcsak ilyen kis játékokhoz jó?

simsonra lágszóró megoldható?
kemszi2
terep 2-t dosboxban lehet elindítani
Lacee86
Sokan nem tudják hová rakni a régi leselejtezett gépüket, pedig no lám, vmire mégiscsak jók lennének: aki régi játékokkal is akar nyomulni, arra pont jók lennének. 😊

"Winning isn't important. It's the only thing that matters."

Igénytelennek lenni szabad, de a win még most is "szar winfos" win7-nél is ugyan olyan nevetséges hibákkal találkozom mint eddig, csak mások. ubuntu portáján mit nézegessek? Megy 3 éve hiba nélkül egy igen szétesõben lévõ gyenge gépen 😊

Nagy igazság: "A diploma a lényeg, nem a tudás" Aki darabolva tölt fel torrentet az egy hülye köcsög :)

Ez olyan "az egér nem található, kattintson az ok gombra" szindróma 😊)

Nagy igazság: "A diploma a lényeg, nem a tudás" Aki darabolva tölt fel torrentet az egy hülye köcsög :)

Büdös Bohóc
ez az "olyan, amilyen" szöveg a win xp óta is már csak a nagy microsoft utálók szövege, a win 7 óta meg végképp, nyugodjatok már bele, hogy rég véget ért a szar winfos korszak és nézzetek körül inkább a saját portátokon lásd csubuntu projekt...

\"kiskirája helyesen bocs, hogy kijavítalak...\" You could be Hoffed

nekem elindul csak simán, bár legtöbbször beállítja a guit úgy hogy fekete képernyõ marad, és csak reset segít, pedig a vinyóledrõl látható hogy nem fagyott le az os, csak a fantasztikus gui szállt, el, amit a vinfos fantasztikus felépítésének köszönhetõen gui nélkül nem lehet újraindítani 😄DD

pedig a vinfos pont a kompatibilitáshoz való ragaszkodás miatt olyan amilyen...
akkor legalább legyen tényleg kompatibilis...

bardocz
Engem a terep 2 érdekelne xp-n. Egyszer próbálkoztam, de nem sikerült elindítanom.
skate00
hát az nem lenne rossz. <#vigyor3>

Zomil
Mit nem sikerült megérteni? Ha az angol a gond akkor ha gondolod lefordithatom. 😊

Heeding The Call, one and for all \"But now the rains weep o\'er his hall,with no one there to hear\" \"Never let your sense of morals get in the way of doing what\'s right.\"

skate00
nem tudom hogy jól sikerült e, mert nem nagyon értettem meg belõle sokat.
"2) Install the 2.05 patch as administrator and from a hard disk (do not run the patch setup file from a cdrom).
(close the cmd.exe dos dialog at the end of the patch)
3) Install UO/BT or any other expansion or mod
4) Copy the included eax.dll that comes with this archive into your Rogue Spear Directory."
am mellesleg NEKI nem tudom hogy sikerült akkor. HD

Büdös Bohóc
"Így vegyen az ember eredeti játékot" - istenem, rá van írva minden játékra, hogy miket támogat, ha most neked Kispista videokártyád van és bár kurvaerõs, de a legújabb Csilivili 2 nevû játék nem támogatja, akkor nem kell hõbörögni, ha vaktában megveszi az ember anélkül, hogy megnézné min fog menni. Alap, hogy nem mennek a régi játékok egy nagy része új OSen. Bírom az ilyen videókat..

\"kiskirája helyesen bocs, hogy kijavítalak...\" You could be Hoffed

Andr0
én az Age of Empires 2-õt akarom futtatni Win7-en😄 megoldás?😄

Armin & Ayu fan

Molnibalage
Nem érzed azt, hogy olyan speciális területen mint a számtech, nevetséges elvárás az, hogy egy 11 éve kiadott játék fusson...? Ez kb. olyan, mintha ma Ford T modellhez keresnél ma pótalkatrészt...

Egyébként megoldható, számtalan emulátor van meg kompatibilitási mód is.

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Zomil
igy csináltad ahogy ide le van irva?

Heeding The Call, one and for all \"But now the rains weep o\'er his hall,with no one there to hear\" \"Never let your sense of morals get in the way of doing what\'s right.\"

skate00
"Így vegyen az ember eredeti játékot"
Nálam is hasonló a helyzet, ugyanis nem akarok feltenni Xp t, mert nem támogatja a laptopom. Ezért keresek megoldást.
Nálam konkrétan Rainbow Six: Rogue Spearrõl lenne szó.
Feltelepítettem-nem megy,feltettem a 205 patch et-nem megy, feltettem a Vistafixet-nem megy, kompatibilitást hiába állítok bármire nem indul sehogy.

skate00
A régi játékok amelyek régi operációs rendszerre lettek tervezve,(pl: win98, Xp) nem futnak a mai operációs rendszereken.(pl: Vista, Win7) Erre keresünk megoldást.
Például: Virtualbox, Crackfixek.....
Jöhetnek az ötletek hogy milyen megoldások vannak még, és hogyan kivitelezhetõk ezek.