Fotontengerből „szuper-foton” született

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Minel tobb bozon van egy adott allapotban, annal konnyebben kerul a tobbi is oda.
Jobb lenne fizikat tanulnatok, mint itt bohockodtok.
NEXUS6
Egy 20 000 fokos felszíni hõmérsékletû csillag kéknek látszik, a Nap jóval alacsonyabb hõmérséklete miatt sárgának. Összefüggés a linkben.

Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs

NEXUS6
Nem kifejezetten Magic Johnson formás lábikrájára gondoltam, hanem erre.

Egy 20 000 fokos felszíni hõmérsékletû kéknek látszik, a Nap jóal alacsonyabb hõmérséklete miatt sárgának. Összefüggés a linkben.

Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs

Van színhõmérséklet amit a különbözõ általában több frekvenciát tartalmazó fényre szoktak használni. Ez a feketetest sugárzáson alapul.

A színekhez és a hõmérséklet között az ember asszociációval kapcsolatot teremt. A kékre azt mondja hogy hideg a pirosra azt hogy meleg. Ezt magasabb (?) szintre emeli a színterápia ... Ez pont ellentétes az elõbbivel.

Amit itt lent valaki mondott hogy a foton frekvenciájához hõmérsékletet rendel, megteheti, leginkább az elsõhöz hasonlít.

Ami viszont a cikkben van a "foton hûtése" arról fogalmam sincs. Egy (festék) lézert használnak, de egy lézernek a frekvenciája közel állandó. Ebbõl a szempontból ez a cikk nagyon nem érthetõ.

Ĥ|Ψ>≈iħ∂|Ψ>/∂t (Az ember) \"Tudásra törpe és vakságra nagy.\" \"Ami igazán lényeges, az a szemnek láthatatlan.\" Használj TE is szinkrotronsugárzást!

Kara kán
Zavarba akarsz hozni, ugye?

Piszkáld te is az SG.hu-t, hogy teremtsenek lehet?séget egyes felhasználók tiltására!

NEXUS6
Szerinted az un. feketetest sugárzásról mi a véleményed?
<#hehe>

Kara kán
Szerinted a hõkezeléseket miért infralámpával végzik?
Annak még a vörös fényél is kisebb a frekvenciája.

Piszkáld te is az SG.hu-t, hogy teremtsenek lehet?séget egyes felhasználók tiltására!

Na ennek sztem nézz utána...
Aztán javítsd ki a mondandódat...

Kara kán
Ne viccelj.
A piros fény melegebb, mint a kék, ezt minden rendes gyerek tudja. A sárga is a meleg spektrumban van.

Micsoda? Hmm..
Akkor a sárga fénynek mekkora a hõmérséklete?
Kara kán
Nem unom, sõt! :-D

Na, mit jelent az usque, szerinted? mert én ezeket a jelentéseket a wiktionary-bõl lestem ki.

Ha az usque = végül akkor semmi értelme a mondandódnak. Amúgy meg nem is azt jelenti. Nem unod még, hogy folyton hülyeségeket írsz?
Én ezt olvastam elsõre "A fostengerbõl szuperfoton született"

Nagy igazság: "A diploma a lényeg, nem a tudás" Aki darabolva tölt fel torrentet az egy hülye köcsög :)

Nemjo.
"Ezt a technológiát a fény polarizációjának nevezik, melynek eredményeként lézersugarat kapunk"
A lezersugar az monokromatikus, nem polarizalt.(persze polarizalhato ez is aztan)
"Igazából nem a teljes elektromágneses hullám van egységesítve, hanem egy bizonyos frekvencia van kiválogatva, leszûrve, a többi, felesleges frekvenciájú hullámot a lézerberendezés elnyeli, emiatt melegszik."
Mivel a lezernek eleve az a lenyege hogy monokromatikus fenyt(elektromagneses sugarzast) bocsajt ki, nincs benne "tobb frekvencia" mint ahogy te mondod(persze jo jo, semmi se tokeletes) es szures sincs. Szerintem az IR lezerek legnagyobb problemaja a melegedes, a tobbi optikusnal szerintem elhanyagolhato.
Kulonben meg igen, egy fenyspektrumot diffrakcios raccsal szoktak optikai berendezesekbe "mononkromatikus"(kvazi) sugart elolallitani.(azert mert a lezerek csak diszkret szinteken tudnak mukodni, neked meg egy berendezesbe esetleg akarmilyen hullamhossz kellhet)
De gondolkodtam, valoszinuleg ugy erti a cikk a fotongerjesztodest(en legalabbis ugy kepzelem el) hogy ahogy probalnak egyre nagyobb fotonsuruseget eloallitani ok valahogy inkabb valahogy osszeolvadnak nagyobb energiaju fotonokka, de ez csak tipp.

Irrelevant... Your appeals to my humanity is pointless - Seven Of Nine, Star Trek Voyager - Skorpion

tenkenorman
optikai fotonok? ez szóismétlés mint pl hülye rendõr

http://www.tenke.hu

NEXUS6
ja, a lézer koherens fényt bocsájt ki, ami azt jelenti, hogy a fényhullámok azonos fázisban vannak.

Csak nehogy a terroristák kezébe kerüljön. <#violent>

"Ezt a technológiát a fény polarizációjának nevezik, melynek eredményeként lézersugarat kapunk." - a polarizált fény még nem lézer.
Gyk: minden bogár rovar, de nem minden rovar bogár.
Kara kán
Jól mondom, nagyokosok?

Kara kán
A foton nem gerjeszthetõ.
Gerjeszthetõ az atommag, az elektron... (A gerjesztés energiaátadás.)
Ezek, gerjesztett állapotban elektromágneses hullámokat, usque* fotonokat bocsátanak ki.
A foton már nem gerjeszthetõ, illetve annyiban igen, hogy a fényt, amelyet több különbözõ frekvenciájú elektromágneses hullám alkot, „szinkronizálni” lehet. Ezt a technológiát a fény polarizációjának nevezik, melynek eredményeként lézersugarat kapunk. A lézersugár tehát tekinthetõ az elektromágneses hullám (szándékosan nem fényt írtam!) gerjesztett állapotának. Igazából nem a teljes elektromágneses hullám van egységesítve, hanem egy bizonyos frekvencia van kiválogatva, leszûrve, a többi, felesleges frekvenciájú hullámot a lézerberendezés elnyeli, emiatt melegszik.
A mai modern lézerek amúgy ún. lebegõpontos pontosságú, vagyis femtoszekundumos lézerek. Ez azt jelenti, hogy képesek a lézersugarat csak femtoszekundumig kibocsátani, és mikrométer nagyságú területre koncentrálni. Ez lokálisan nagy energialeadást jelent. Ebbõl lesz a lézeres szemmûtét, de a lézersugár által inicializált magfúzió is.

Jól mondom okosok?

Én sose tudtam hogy a foton gerjeszthetõ. A fotonnak adott a frekvenciája(hullámhossza) ezt megszorozva a Planck állandóval adja az energiáját. Ha már "gerjesztessz" fotont (nemtudom elképzelni hogy hogy) akkor az már más foton lessz, és kész.
Szóval én egy mukkot sem értettem.

Irrelevant... Your appeals to my humanity is pointless - Seven Of Nine, Star Trek Voyager - Skorpion

igy igaz.
NEXUS6
Jó csak éppen minden kvark valami nukleonba van bezárva és nem igazán tudok olyan reakcióról, amikor az egyik nukleon iszonyatos energiafelszabadulás mellett átalakulna valami mássá.

A kvarkcsillag viszont szerintem is igaz lehet, de ott iszonyatos energiakoncentráció/grádiensek vannak, nem a normál anyag alakul át valami mássá.
Másrészt szerintem normál csillagoknál is részben lehet valami érdekes reakció.

A múltkori belinkelt videó a naprendszerben található anomáliákról gondolkoztatott el arról, hogy akár a Naprendszer élettartama is hosszabb lehet, mint ami a mostani modellekbõl következik.

De, hogy egy klasszikust idézzek: a fórumok azért jók, mert nem a tudományos akadémia levelezése, és mindenki olyan hülyeséget írhat be amilyet nem szégyell.
<#nyes>

Kara kán
Gondolj bele: ha a maghasadás vagy magfúzió olyan nagy energiákat szabadít fel, mekkorákat szabadíthat fel a kvarkfisszió vagy a kvarkfúzió??? Ha katona lennék, lecsapnék erre a lehetõségre.

Egyébként van egy olyan sanda gyanúm, hogy a fekete likak lényegében kvarkcsillagok, csak titkolják.

NEXUS6
Meg a pedofil jogsértõk!😄

NEXUS6
Érdekes ez a nagy energiáknál megnyilvánuló nagyobb intenzitás, erõteljesebb részecske keletkezés.

Szerintem most bontjuk fel a téridõ szövetét. Ez lesz a bizonyíték arra, hogy olyan nagy energia/anyag koncentrációk, amelyeket a jelenlegi elméletekbõl következnek és olyan dolgokhoz vezetnek, mint a fekete lyukak a valóságban nem léteznek.

Másrészt ez fontos lépés a kimeríthetetlen és szabad energiaforrás és más érdekes technikai eszközök felé.

Kara kán
Nem mind, hanem csak a rosszfiúk. Meg a kishitûek.

NEXUS6
És akkor ...
MINMEGHALUNK!

<#nyes>

Kara kán
Hamarosan lesz kvarkbombánk is. <#eljen>

Kara kán
Nincs hõmérséklet, de a frekvencia az lényegében hõmérsékletet jelent. Minél magasabb a frekvencia, annál több hõt ad le a fény.

most én is zavaros voltam, bocs. Megyek lefeküdni.
Ez egy nagyon zavaros leírás.
A foton energiája = Planck-állandó szorozva frekvenciával. Itt nincs olyan, hogy "hõmérséklet".

Más: a vizsgált térfogatban tegyük fel voltak kondenzálódott fotonok (vigyázat! ez csak matematikailag leírható), és voltak NEM kondenzálódott fotonok.
Azok, amelyek a figyelõ szemébe jutottak (különben honnan tudták volna, hogy kondenzálódott a foton-gombóc?) nos azon nyilván a NEM kondenzálódott fotonok voltak.
Akkor honnan tudták, hogy ... ld. az elõbb.

3dik kérdés: mi köze van ennek az elektronikai elemek további zsugorításához?
Tegyek egy jóslatot? SEMMI.

A kisérleti eredmény fontossága azonban hosszútávon -- szerintem -- sokszorosa a további alkatrész-parányítás földhözragadt szempontjánál.
"mivel hûtéskor a rakoncátlan fényrészecskéket a környezõ anyagok inkább elnyelik, ahelyett, hogy elvennék az energiájukat."

Nincsenek is fényrészecskék...

,,Boldogok, akik üldözést szenvednek az igazságért, mert övék a mennyek országa.\" //INRI

optikai fotonok😄 ez már látószervi háttérsugárzás kategória😊
élõben biztos jobban néz ki mint leírva, mindenesetre gratuláció nekik.