13
  • ColemanV
    #13
    Abban igaza van, hogy a legtöbb "népszerű" film esetében mostanában nem kell sokat gondolkodni, önálló gondolatokat meg még ritkábban ébresztenek.
    (ellenpéldaként ott a Forráskód, Eredet, Különvélemény, Sleep Dealer, Sorsügynökség ééés még egy rakás másik film, ami nem-régi) Nekem sem tetszik, hogy agyatlan hentelésből aránytalanul sok van, szóval megértem Billy bánatát, én is aggódnék, hogy meddig zuhanhat a színvonal.
    .
    Viszont a cikk címe félrevezető, és hatásvadász. A cikk írója szégyellje össze magát xD Nem illik az olvasókat ennyire megvezetni.
    .
    Billy barátunk meg jobb lenne, ha nem általánosítana és hívna minket "videojátékos generációnak", de megértem, ha hirtelen nem jutott jobb összefoglaló jelző az eszébe.
    Nekem sem jutott hirtelen eszembe semmi jobb az 1955-ös születésű fickóról, mint a Rock'n'Roll jampec xD Hát igen, az a fránya rock'n'roll rontotta meg akkoriban az ifjúságot xD Ma meg a "videojáték" a sátán, hát ez van.
  • Bulics
    #12
    Köszönöm! (legalább nem vagyok egyedül a véleményemmel)
  • Lordboxi
    #11
    Elkéne olvasni acikket, én nem csak a címet, mert akkor kiderülne, hogy nem a videojátékokat hibáztatja. "Ezek a filmek a video játékos generációnak készülnek. És ezekben a játékokban, amiket a fiam által behatóbban is megismertem, csak úgy poénból gyilkolhatunk embereket. Míg korábban, még a legerőszakosabb filmekben is volt valami mondanivaló, itt ez már nincs." Ergo nem a videojátékokkal van a baj, hanem a videojátékos generációval. Amiben amugy tök igaza van. Bár én is ebből a generációbol vagyok.
  • Merces
    #10
    ..nem kell hogy legyen legfeljebb nem is igényli majd a csóka ,sebaj a gyerekeinek , már nem is kell majd hogy a zsanklódvandál szépeket rúgjon, az is elég lesz nekik ha valaki egyáltalán rúg...az unokái pedig felnőtt korukban is megelégszenek a teletabikkal....
  • JMáté
    #9
    Én meg nem értek egyet. Annyi jó filmet tett már tönkre ez az ostobaság hogy "mindennek kell hogy legyen értelemes története és mondanivalója". Van amibe ezeket egyszerűen nem lehet beleerőltetni (lásd: akármelyik akciófilm) (és nem, az még nem számít mondanivalónak hogy a főhős egy háznyi ember legyilkolása előtt hosszasan töpreng azon hogy mi is az élet értelme tulajdonképpen). Többynire a festményeknek sincs mondanivalójuk, mégis elég faszán néznek ki ahhoz hogy múzeumokban állítsák ki őket. Engem egy szépen megkoreografált harcjelenet ugyanilyen módon tud gyönyörködtetni (néhány napja láttam egy olyan forgórúgást Jean Claude Van Damme-tól hogy ááááá... az az ember aztán hajlékony [volt fiatalon]).
  • Bulics
    #8
    Egyetértek vele én is hiányolom napjaink alkotáaiából a gondolatokat. Az emberiség történelmének sorsfordító szakaszát éljük, van internet, ingyen tudás mindenkinek, mégis csak birka módjára élünk, és ezt tükrözik a játékok/filmek. Nem hiszem hogy csak a játékok a hibásak, mindig felkeltem ezen hangoztatások ellen, mert zavar ha valaki (pl egy szülő) azért hibáztat egy szellemi terméket mert az ő nevelése csődöt mondott és az ostoba gyereke saját, vagy anyjától "kapott" gondolatok helyett a hülye filmekből szedi élete tapasztalatait.
    Ezzel együtt tényleg mind a filmek mind a játékaink felszínesek, mondanivaló kiveszett a "művészetből". Mondjuk minek is mondanivaló ha a legtöbb birka úgyis csak a robbanást nézi...
  • NovaTerra
    #7
    Ez a "veréb" többet elért és jobb nőket kapott meg, mint amiről te álmodni mernél. Miért ne mondhatná el a véleményét. Tény a legsikeresebb játékok és filmek nem arról híresek, hogy sokat kell bennük, rajtuk gondolkozni, esztétikai, művészi értékkel meg végképp nem bírnak. Pl. Avatár, CoD.
  • Jude666
    #6
    Pontosan
  • FL Zoli
    #5
    Látványos, semmi gondolkodást nem igénylő popcorn-mozikat láthatnak és ez butítja őket."

    mint pl az Armageddon
  • JaSoN HuNTeR #4
    Csináljon ő jobb filmeket ha ennyire nem tetszik neki ez az egész :)
  • tttttom
    #3
    Egyetértek teljesen az előttem szólóval. :)
  • richard45
    #2
    Egyébként azzal én is egyet értek, hogy manapság hollywood egymás után adja ki magából a sok sz*rt, de azért ne hogy már a játékok és a játékosok legyenek ezért a hibásak.
  • richard45
    #1
    És ki nem sz*rja le, hogy mit mond ez a veréb?