12
 • ppista
  #12
  Miért nem mondhatta? Lehet csak mossa kezeit.
 • B0nFire
  #11
  [i]"ROFL, azért akkoriban már bőven volt TV és mozi meg PC azért gondolhatták hogy a technika nem áll meg ez KB olyan aranyköpés mint az Bill gates kijelentette hogy 640kbyte nagyon sokáig elég lesz mindekinek egy PC-be :D"[i]

  Mielőtt elgurulnál a röhögéstől, hagyjuk már ezt az 640k-s urban legendet a francba! Sosem mondta! Cáfolja, és senki nem emlékszik, hogy elhangzott volna. Ha valaki, akkor ő nagyon is jól tudta, hogy a fejlődés nem áll meg 640 kb-nál – ez a mondat inkább illik egy dilettáns szájába, nem egy szakmabeliébe.

  Úgyhogy kéretik a hülyeséget nem terjeszteni.
 • jaspercry
  #10
  Na találtam egy képet!
 • jaspercry
  #9
  Azért egy képet feltehettetek volna a hír mellé,hogy azéert el tudjuk képzelni ,hogy milyen is volt ez a kütyü!
 • gosub
  #8
  Akkoriban kezdődött el a különféle eszközök digitálissá alakítása (pl. a 70-es években a hangdigitalizálás az amerikai haditengerészetnél, katalogizálták a hajócsavar hangokat a tengeralattjárók számára. Ez analóg módon keresővel ellátva, hát nehéz dió lenne.)
  A Kodak pedig híres arról, hogy rengeteg mindent kifejleszt akár komplett rendszereket és elteszi a trezorba, hogy egyszer még jó lehet valamire. Nem védeti le, mert akkor már a konkurencia tudna róla.
 • closed
  #7
  Sokkal érdekesebb kérdés (és kíváncsi lennék, hogy erre tudott volna-e anno a fickó válaszolni), hogy miért jó, hogy digitális? Hiszen analóg CCTV- és videokamera meg videomagnó már létezett, az is mágnesszalagra dolgozott, tévén lehetett visszanézni, ráadásul nem állókép volt. Miért jó, hogy egy analóg-digitális konverterrel átalakítják a CCD jelet, rögzítik a szalagon, majd visszajátszáskor digitális-analóg konverterrel visszaalakítják? Az, hogy a fickó ebben az (akkori viszonyok között) totál értelmetlen oda-vissza konverzióban fantáziát látott, az az érdekes.
 • bestpixel
  #6
  Ó, azok a régi szép kazettás idők! ;) Ennek a kamerának 0,01 megapixeles volt a felbontása, azért ez kemény!
 • Ferrer
  #5
  De miért spájzolta el a Kodak anno a találmányt?
 • rágógumi
  #4
  eszem megáll :D lassan mindenért kitüntetés jár majd.. :D
 • hangulati
  #3
  nem neztem utana a dolognak, de emlekezetem szerint '76-ban meg nem volt PC. az kesobb jott. ezert volt zseni ez az ember. hasznos, volt-e? az utokor majd eldonti. amit kitalalt, es megepitett, az mindenesetre nem semmi.
 • Ahoy
  #2
  Riszpekt neki. Azt furcsállom, hogy ez nem volt egy olyan elméleti célkitűzés, mint mondjuk manapság a fúziós erőmű, vagy kvantumszámítógép. Úgynézem eszükbe se jutott az embereknek akkoriban, hogy ilyen technológiák kellenek, létezhetnek, vagy, hogy a jövő efelé halad. (Pár mérnökön kívül)
 • TommyGun
  #1
  "Miért is szeretné bárki televízón nézegetni a fotóit?"

  ROFL, azért akkoriban már bőven volt TV és mozi meg PC azért gondolhatták hogy a technika nem áll meg ez KB olyan aranyköpés mint az Bill gates kijelentette hogy 640kbyte nagyon sokáig elég lesz mindekinek egy PC-be :D AHA