36
  • Komolytalan
    Egy fontos dolgot leírtál, ami miatt nagy üzlet a póker (a termeknek):
    "100k hand még bőven nem elég arra, hogy a szerencse faktor kiegyenlítődjön. Az én statisztikámban kb. 1M hand kellett hozzá"
    És van aki az 1M-it is kevesli - miután 1M hand azt mutatja hogy szar. Ezért jó a PokerStrategy, meg PokerAkademia, és hasonló oldalak, mert elhitetik a néppel, hogy bárki be kerülhet az 5%-ba, csak még pár 100ezer hand kell hozzá. Számold ki 1 handen mennyi a minimum rake. Gyakorlatilag farmolnak ezek az idióták a pókertermekben a terem tulajdonosainak - mert napi 3-4-6-8 óra az már nem játék, az kőkemény kínai farm - és reménykednek közben, hogy ők is bekerülhetnek valaha a felső 5-10%-ba, amire az esély egyre kisebb.
  • Skynet85
    <off>
    Évek óta pókerzek, de csak hobbi szinten, volt egy időszak amikor hittem a pokerstrategy és egyébb ,,hu most Phill Ivey-t" faragunk belőled dolgokban, jó dolog az abc póker nullszadóra, azzal viszont hosszú távon nem nyersz, mert mindíg van egy sharknak hitt barom vagy egy valóban shark aki szépen elszedi 2-es és 3-as tercel a prefopp ak-ból floppon lett kk-t amit 90%-a pókereseknek nem dob el a maradék pedig a már említett 5%-10%. ABC póker rake termelésre jó, de ha jön egy gyönyörű badbeat széria ami úgy is jön, akkor jön a tilt és itt a 90% úgy dönt, hogy 1 óra alatt visszanyeri azt, amit elbukott, és itt bukják be a a maradék lovét...

Fogalkozok póker botokkal és azok algoritmusaival, tapasztalat, hogy a kezdő és közép mezőnyben adatbázisok és több millió hand statisztikáit követve képesek az emberi gyengeséget leküzedni pl aa-t dobni turnon, sor és szin gyanu esetén pl és nem tiltel...
    </off>
  • SaubyBoy
    "Mit gondoltok, ő a világ egyik legszerencsésebb embere? "

igen:)
  • SaubyBoy
    a címből az jön le h benne vannak a pókertermek is, nem szerencsés

az első megrakott tétet és a nyereményt kéne mindig visszatolni és duplázni

így csak 1 tétnyi lesz a veszteség ha bebukjuk amennyiben nem jön ki 1 jó sorozat

aki pókeren csak picit plusszos, az így kivárhatja a szerencséjét ruletten sztem ez így már nem szerencsejáték

• atlagember
    Itt egy link, ahol részletesen le van írva, miért nem jó a duplázós taktika:

http://www.betuvetes.hu/hu/node/1287

• Julius Caesar
    A duplázós taktika addig megy, amíg bírod suskával. Másrészről had ne mondjam már 784687236482x, hogy a ruletten hosszútávon a kaszinó nyer.
  • Jozsó
    kb. három éve pókerezgetek, vagyis van némi rálátosom a dologra. Az első, hogy 100k hand még bőven nem elég arra, hogy a szerencse faktor kiegyenlítődjön. Az én statisztikámban kb. 1M hand kellett hozzá. (persze szintén véletlenül akár már 1k is lehet rendben).

A másik, hogy az emberek 90% (talán 95%)-a veszít. Ez biztos. Ez finanszírozza a többiek nyereségét. Viszont ennek az 5-10%-nak messze nagyobb a hangja mint a maradéknak, és ők valójában nem is értik, hogy a többiek miért nem tudnak nyerni. Láttam ország statisztikákat is, hát, gondolom nem meglepő, de szinte minden ország vesztésben van, mindösszesenben. (igen, Magyarország is).

Viszont az is igaz, hogy ha az ember megfelelően lavírozik a bónuszok között akár egy vesztes játékkal is nyerhet.

Viszont mindezek felett tény, hogy léteznek olyan játékosok akik hosszútávon nyernek a dolgon. Ez két módon lehetséges. Az egyik a tehetség a másik a szorgalom. A tehetséget kár ragozni ezerből egy. A szorgalom másik kérdés. Én pl. nem vagyok tehetséges, de rá tudom venni magam, hogy minden nap odaüljek és 3-4 órát játszak. 50$-t kaptam, még egyszer egy 20-ast befizettem. Ennyi volt a befektetésem. A pénzkivétjeimet számon tartom, magamat nyilván nem csapom be. Gazdag nem lettem, de mellékesnek nem rossz.

Ja, és még a rulett dologról. Egyszer volt egy kis pénzem (amit különböző okokból kivenni nem tudtam, pókerezni meg kevés volt). Elkezdtem a legkisebb téttel a tétduplázós taktikát. Megyegetett is, de aztán kiszámoltam és kiderült, hogy (a pontos számra nem emléxem, de kb.) olyan 7% esélyem van arra, hogy még azelőtt megduplázzam a pénzem mielőtt bejön egy olyan sorozat amivel elvesztem az összeset. Persze el is ment az egész, a gyakorlat igazolta az elméletet.

A cikkhez meg még annyit, hogy gőzöm sincs milyen pókertermek mehetnek ilyen anoním módon, ahol én jártam ott mindegyikben volt ellenőrzés.
  • NovaTerra
    Nézzetek már meg pár magyar játékost, pl.: Traply Pétert (bélavácsi)! Csak a múlt héten 3 nagy versenyt nyert online. És ezt, 3 nagy verseny egy hét alatt 11-szer csinálta meg ebben az évben. Mit gondoltok, ő a világ egyik legszerencsésebb embere? Egyszerűen rengeteg időt szánt a pókerre, a tanulásra és olyan szintű játékos lett, hogy világ szinten is nagy versenyeket tud nyerni, rendszeresen. A póker nehéz kenyér, nem olyan, hogy nyerek pár handet és élem világom. Havi minimum 30k-40k handet le kell játszani, annak, aki ebből akar megélni. Közben fejlődni.
  • Julius Caesar
    Hosszú távon mindig a kaszinó nyer a zöld miatt (16/33 vs 17/33 nyerési esély).

Csak azt nem értem, hogy ha szerencsejátékból ilyen könnyű megélni, miért nem ebből él mindenki?
    Ugye az az egyetemista is aki "heti 30-40 ezer dodót tett el" (komolyan, ha mindig ez ment neki fél év után lemehetett volna a bahamákra és leéli a maradék életét...), az valakinek a zsebéből kivette a heti 30-40k dodót. Tehát valaki ott elszegényedett.

Oké, erre mondod hogy az ne játsszon. Akkor bent maradnak akik irtó jól pókereznek, tehát egy idő után kiegyenlített lesz a verseny, és szerencsejáték lesz belőle. Mert ugye a szerencsejáték pénzt nem csinál...

Egészen más az, amikor valaki pókerezGET, egyszer nyer nagy lét és abbahagyja, meg amikor valaki megélhetésként űzi, mert a nagy számok törvénye alapján abból bukóvári lesz.

"Mindig van egy nagyobb hal"
  • Kara kán
    Egyébként Ecclestone csak kis hal.

Gondolj bele: Bill Gatesnek 50 milliárd dollárja van, amit úgy gyűjtött össze, hogy mi megvettük a szoftvereit. A szoftverei pedig elég drágák, szerintem a fél ár lenne reális. Ezt ő is tudja, mert most nemrég úgy döntött, hogy az így összeharácsolt pénz felét visszaadja jótékonykodás formájában, de valamit eltévesztett, mert a 25 milliárdot nem nekünk adja vissza, akik megvettük a szoftvereit, hanem az afrikaiaknak. Őt soha nem rabolták ki, mint ő minket, legfeljebb egy poénkodó belga házaspár nyomott egy tortát az arcába.
    Ugyanez elmondható Soros Gyuriról is.

Nos, hogy bebizonyítsam, hogy a dúsgazdagság ellen nincs atavisztikus ellenszenvem, mondok egy másik példát:
    A Google tulajainak is több tízmilliárd dolcsi vagyona van, de rájuk érdekes módon nem vagyok irigy, annak ellenére nem, hogy tudtommal Oroszországból Amerikába kivándorolt zsidók. Azért nem utálom őket, mert szoftvereiket ingyen adják - és le a kalappal a Google kereső előtt - a pénzüket a hirdetőktől szedik be. Náluk semmi sem kötelező, mégis van pénzük. Szimpatikusak az ilyen gazdagok.
  • torreadorz
    "Ruletthez van biztos nyerési taktika, csak a kaszinók nem szeretik, ha kijátszod. De ha mindig váltogatod őket és egyszerre csak 500€ körül nyersz, nem valószínű, hogy kiszúrnak. Ha meg igen, akkor újraregelsz más adatokkal :P"

Hej de sokszor hallottam én már ilyen szólamokat. Meg amikor valaki a kocsmában játszik a félkarú rablóval, és bizonygatja hogy most már adni fog a "gép" (úgy emlegeti mintha valami élőlény lenne)
  • Adenoma
    egyszer elfogynak a bónuszok, meg a fishek is! :(
  • weine
    A póker nem szerencsejáték, max azoknak, akik nem értenek hozzá :)
    Az, hogy pénzmosást emlegetnek, nagyon kalandos-romantikus dolog a pókerrel kapcsolatban, de szerintem nem igaz. A pénzt a kínaiak úgy mossák, hogy nyitnak egy szar helyen lévő lepukkant éttermet és rámozgatnak rengeteg bevételt, a hasznot 10% on leadózzák és röhögnek az ilyen cikkeken.
    Mert az, hogy valainek személyes adatok nélkül eljuttatsz pénzt, az nem pénzmosás, ebben igazából semmi törvénybe ütköző nincs.
    De jól hangzik és beszopják a népek.

• krajcsovszkig
    Ruletthez van biztos nyerési taktika, csak a kaszinók nem szeretik, ha kijátszod. De ha mindig váltogatod őket és egyszerre csak 500€ körül nyersz, nem valószínű, hogy kiszúrnak. Ha meg igen, akkor újraregelsz más adatokkal :P
  • Renegade
    veled mi van?

a pókeroldalaknak az az érdeke, hogy mindenki megtanuljon pókerezni, mindenki egyformán játszon, így a nyerési esély kiegyenlített. Így a pénzt csak tologatják egymásnak, és a terem szépen vonogatja a raket. Az ügyes játékos ezt kihasználja (nem ABC pókert játszik) és nyer.
  • Nightwish006
    Egy szóval nem írta, hogy minden degenerált megtud belőle élni, neked például nemsok esélyed lenne rá. Hülye fogyatékos
  • atomkrumpli
    ja ott megmonnyák a tutit meg adnak báónuszt is ugyi, mi a fenéért dolgozik a többség mikó pókerelhetne orba-szája nem kék dógozni a kutyának se hihhetetlen mik vannak
  • prau
    Menjetek fel pokerstrategy-ra, olvasgassatok naplókat, csak nehogy pofára esés legyen nagyokosok... Van ott olyan magyar srác, aki az egyetem mellet hetente összenyer kb. 30-40ezer dolcsit. Hihetetlen hogy egyesek még mindig kételkednek a pokerben
  • bino512
    hát ez tök jó:D
  • kvp
    Magyarorszagon az itt elo kinai vallalkozok mossak a penzt a legalis kaszinokon keresztul. Bemegy par ember jatszani, lehetoleg olyan jatekot, ahol az ember altalaban jo strategiaval a penze 90-95%-at meg tudja tartani, tehat csak 5-10%-ot bukik egy este alatt. (pl. ruletten a piros/fekete egyszerre torteno megtevese 36 az 1-hez aranyban visszahozza a penzt, tehat 37 porgetesbol altalaban egyszer bukik valaki a zold 0-val, ez kb. 3%-os veszteseg) Beviszi a nem tul tisza penzt, amit 'nyer' az mar legalis. Igy fixen lehet penzt tisztara mosni, mindezt ugy, hogy a kaszino tulajdonosa nincs is benne a buliban, csak a legalis hasznat teszi el, ami a jatekok szabalyrendszerebe van beepitve. Ennek az optimalizalt formaja amikor a masik kinai vallalkozo uzemlteti a kaszinot is, igy a mosasi veszteseg is 'csaladon belul' marad.

Az online szerencsejatekok pedig annyiban jobbak a sima kaszinoknal, hogy a ket embernek nem kell egy helyen lennie, tehat barhonnan tudnak penzt mosni barhova.
  • torreadorz
    Lehet hogy van ilyen is de nagyon ritka. Nekem is volt egy ilyen ismerősőm aki pókerból állítólag nagyon jól él és tényleg úgy is tünt kifelé, majd kiderült hogy apuci pénzeli a jólétét.

A pókeren meg max nullszaldós volt, szóval mégjobban élt volna ha nem is pókerezik. Csak hát egyszerübb volt játszani a nagymenőt, mint hogy bevallja hogy apuci pénzeli.
  • Julius Caesar
  • Rotyoka
    Hát ha az rossz élet, hogy évente 2-3x megy nyaralni valahova Európába ill. van egy saját 80m2 (+ - pár) es lakása akkor valóban rosszul él.
  • Renegade
    ez sajna szint mindennel így van, a világ tele van olyan gipsz jakabokkal, akik mindenkinél jobban értenek a politikához, a focihoz, isteniek az ágyban, megélnek pókerből, "brókerkedésből", stb.
  • Renegade
    Kiragadott példa alapján általánosítottál, szerintem.

sokan hiszik, hogy az RNG meg van piszkálva, mert könnyebb ebben hinni, mint belátni, hogy vannak ügyesebb játékosok.
    Valóban van olyan időszak, amikor mindennel szívsz, amikor zsinorban bukod el a 90%-os lapjaidat. Az ilyenek miatt szokták mondani, hogy kellően nagy minta (100K hand) után lehet csak véleményt alkotni a játékos tudásáról (ugye itt már a szerencse szerepe elenyésző).
    Vannak olyan emberek a világon akik nem bírnak uralkodni magukon, a hedonizmusukon, ezek egy része túlzásba viszi a piát, a szerencsejátékot, a wowozást, a kokainozást, stb, igen jó eséllyel lesz néhány ilyen csoportból 1-2 ismerősöd.

Minden cég, amin miliárdok folynak keresztül (legyen ez tőzsde, számlagyár, aukciós ház, pókerterem, alapítvány) felépítésőből kifolyólag alkalmas pénzmosásra.

Abban viszont igazad van, hogy többen veszítenek, mint nyernek, de az online terem minden esetben jól jár (rake).
  • torreadorz
    "Érdekes, minden embernek van 2-3 ismerőse aki pókerből él"

hm... Én inkább azt mondanám hogy minden embernek van 2-3 ismerőse, aki azt állítja magáról hogy a pókerból (jól) él. Aztán általában ezekről ki szokott derülni, hogy mégsem.

Ez kb. pont olyan, mintha egy rokonod megkér hogy segits neki kiválasztani egy ár/érték arányban megfelelő számítógépet. Ilyenkor mindig megjelenik néhány "hozzáértő" a távolabbi ismerettségi körből, aki lehülyéz mert ő fele ennyiért is tudott volna kétszer ekkora tudásút... De amikor mondod nekik hogy oké hozza itt a pénz, akkor jön a habogás meg hogy az nem is úgy van, meg várni kell rá fél évet stb stb...

• Julius Caesar
    Konkrétan mire nincs rálátásom? Arra hogy a környezetemben páran eljátszottak az életüket?
    Vagy mire nincs rálátásom?
  • Renegade
    szerintem ne foglalj állást olyan témában, amire nincsen rálátásod, mert azzal magadat tünteted fel előnytelenül.
  • Julius Caesar
    Igen. Érdekes, minden embernek van 2-3 ismerőse aki pókerből él. De hát ugye valakitől elnyerik ők is a pénzt.

Én nem egy esetről tudok, tágabb-szorosabb ismeretségi körből, akik szó szerint elkártyázták gyakorlatilag azt is, ami nem az övék (adósságokat halmoztak föl). Volt olyan is, ami öngyilkosságokhoz vezetett.

Arról nem is beszélve, hogy el nem hiszem, hogy ezek az algoritmusok ne lennének megpiszkálva. Nem vagyok összeesküvés elmélet rajongó, de egyszerűen kézenfekvő itt. Érdekes, volt egy fószer, aki 1,5-2 évig gyakorlatilag csak vesztett, a végét járta majd egyszer csak nyer pár milliót. Nahát, pont amikor már hagyta volna abba! Micsoda véletlen...
  • Lordius
    szerencsejátékból (félkarú rabló, rulett stb) nem lehet megélni, csak ha egyszer tényleg nagy szerencséd van. (és utána nem cszed el a pénzt) Ugye ezeknél nem számít a tudás.
    Pókerből viszont hosszú távra lehet tervezni ha jó vagy benne mivel itt nem csak a szerencse, hanem a tudás is számít.
  • syn7h37ic
    Valahogy úgy. A szerencsejáték mentálhigiénés betegséghez vezet.
  • Rotyoka
    hát 2 ismerősöm is az online pókerből él, és nem is rosszul.... Akkor ők most no commentek?....
  • Lordius
    "A rosszfiúk általában nem érdeklődnek az európai platformok iránt"
    Érdekes, hogy akkor miért pont egy európai platform termét rakták be képnek...
  • Julius Caesar
    Azt hittem ez evidens, hogy a szerencsejáték cégek nagy része a maffia kezében vannak.

Vagy használják őket.
    Mondjuk aki online pókerezik v szerencsejátékozik, az megint no komment....
  • Laza
    Ezzel bárki bármilyen pénzt szinte adómentesen átadhat másnak.
    Nincs ajándékozási adó, stb ... csak egy pár órát kell pókerezni, és már nála is a mani ... legálisan :)
  • NovaTerra
    A maffia a sarki pékséget használja pénzmosásra, vagy belvárosi autókereskedést, stb.
    Szinte minden vállalkozási típusról lehetne írni ilyet.