16
-
halgatyó #16 Hol marad az a beültetééééés???? Hééé! -
pasi29uk #15 Elmeséltem néhény "újítós" ismerősnek a cikket.
Ha ez bejön globálban... pfffffff.... néhányan ismét akasztani fognak rengeteget
-
lich #14 Van apósnak is egy rahedli. Csak ne felejtsük el, hogy ott mi az oka a központon keresztüli hívásfogalomnak. -
csimmasz #13 Az előző Narxis-nak cimezve! -
csimmasz #12 Kedves korlátolt fórumtárs,hamár igy lebasztál a semmiért akkor had kérdezzek valamit?
Egyre többet hallani a mobilos fizetésről,te szeretnéd ha mások ki be kapcsolgatnának bizonyos funkciókat a telefonodon a tuttod nélkül?
Vagy majd itt is azzal kezdjük hogy tűzfalat teszünk a telóra?
Nem mindig a hatalomtól kell félni,én nem félek hogy lehelgatnak mert nincs mit,de sajna vannak rossz bácsik akik minden sz*rt el akarnak neked adni,kellenek nekik a személyes adataid,számlaszámod kontaktjaid,stb.
Lehetne mégh ragozni.
A szimkártya nélküliség meg már ősrégi dolog,vagy 15 éve voltam izraelben melozni,eldobálva is találhattál telefonokat sim kártya hely nélkül.
hoztam haza párat de nem volt mit tenni,kuka.
-
daninet #11 Erre így hirtelen nem is tudok mit mondani. Az almások úgyis megveszik a telefont, rájuk nem kell építeni. Most sem lehet blutooth-on fájlt küldeni iphone-ról, és erre a későbbiekben sem lesz igény ezek szerint a fanok között.
Ez az Orvelli kontroll téma pedig aggasztó. -
tomparis #10 Én meg a legfelső hatalom vagyok, és a beültetést már régen elvégeztük rajtad :D -
Ferrer #9 Szia!
Én vagyok a Hatalom. Ma éjjel anális beültetést fogunk végezni rajtad. -
kvp #8 A beepitett sim kartya igenyet az apple vezetese dobta fel. Igy elvileg nem lehetne halozatfuggetleniteni a keszulekeket, tovabba alapbol sim zarasak is lennenek, tehat egy keszulekben soha nem lehetne sim kartyat cserelni. Ez tobbe-kevesbe ki is utne a hasznalt telefonok piacat, mivel ha valaki uj keszuleket vesz es meg akarja tartani a szamat, akkor ehhez a regiben levo sim kartyat deaktivalni kell, ami egyben a keszuleket is hasznalhatatlanna teszi. A titkositas a sim kartyak masolasa/feltorese ellen kell, tovabba egy titkosito modullal egybeepitett sim kartya kepes a telefonra toltott tartalmak titkositasara, igy az adott keszulekhez lehetne kotni minden a telefonon megfordulo tartalmat. Ezzel megakadalyoznak a tartalmak blutooth-os filecserejet is. (idealis esetben a telefonnal keszitett csaladi fotoknal nem, de ez valoszinuleg a szolgaltato dontese lesz majd)
A tavoli aktivalas helyett a tavoli deaktivalasra erdemes helyezni a hangsulyt, tehat egy megvasarolt keszulek tavolrol deaktivalhatova valik, ha valaki nem fizet rendesen vagy barki illegalis tevekenyseggel gyanusitja. Ez szamitogepek es telefonok esten a halozaton at torteno teglasitast jelenti, tehat a keszulek egy halozati paranccsal hasznalhatatlanna teheto. Halozat nelkul pedig csak adott (rovid) ideig mukodik, ezzel is kizarva a halozat nelkuli 'illegalis' hasznalatot. Egyelore a pc-k kozzul csak az apple gepek hasznalnak ilyen technologiat, de ott is csak az itnues es az appstore vedelmere es tudtommal nincs offline korlatozas. A masik ilyen hardver meg az xbox360-as aminek az xbox live rendszere van igy megoldva, ott is szoktak korlatozni, de ugyancsak nincs offline limit, csak a live arcade-es jatekok egy reszenel.
Mondjuk az otlet megoldhato es ha az apple tamogatja, akkor valoszinuleg ki is probaljak. A megoldas viszont annyi hatrannyal jar a fogyasztok szamara, hogy remelhetoleg lesz nemi ellenallas, pl. nem vesznek az emberek ilyen modon zarolt keszuleket. (mivel az iphone-t is veszik, ezert biztos hogy van akinek jo lesz ez is) -
#7 Japanban mer 20 eve a SIM bele van epitve a keszulekbe. Nekem az angol O2-nel azt mondtak, nehany oran belul aktivaljak a kartyat, miutan kifizettem.. -
halgatyó #6 nekem sincsenek túl kellemes érzéseim ezzel a "fejlesztéssel" vagy miasz***al kapcsolatban.
Miféle titkosítást emlegetnek itt?
Ki akarja lehallgatni a mobilos beszélgetést? A szomszédnak nincsenek eszközei ehhez. Az egyetlen, akitől tartani kell, az a Hatalom (nagyon szándékos volt, hogy NEM az állam szót használtam)
Márpedig a Hatalom ezután is le fogja hallgatni, amikor cskaakarja, mert törvény van rá szinte valamennyi országban, hogy a mobilszolgáltatók KÖTELESEK biztosítani a lehallgatás lehetőségét.
Ezt követően a cikkben említett titkosítás egy értelmetlen és felesleges opció.
Node akkor minek kell újfajta SIM kártya? Az eddigi is mindent tudott.
A távoli bekapcsolás is egy maszlag. Ezt ui. a SIM kártya helyett a kártyát tartalmazó eszköz biztosíthatja.
Itt valami nem az, aminek látszik. -
fade2black #5 "Azzal is ellenőriznek napsugaram."
vmivel tán támaszd alá a mondandod. -
fade2black #4 Inkább a lehetséges totális kontrolhoz. -
#3 Jajj, édes Istenem! Te mi a francért használsz egyáltalán számítógépet? Azzal is ellenőriznek napsugaram. :-) Dobd ki az összes elektromos kütyüd és fóliázd be magad, hogy blokkold az agyletapogató műholdakat, minden országnak van egy belőle. -
csimmasz #2 Csak nekem tűnik úgy hogy ezzel egy lépéssel még közelebb kerülünk a totális kontrollhoz?
-
#1 Mi az, hogy tavolrol aktivalhato SIM?