40
  • Airbus A380
    #40
    igen erre gondoltam és megnyomtam amit mondtál fura de kitette a helyére. köszi a segítséget.
  • Airbus A380
    #39
    Ezt tudom :) De nem találtam ott ezt az új gombot ami csak a 4-estől van. A 6-osba még alapból kinn volt.
  • psishock
    #38
    bah, nem tudok írni. CTRL+E akart az lenni.
  • psishock
    #37
    A "panorama"-ról beszélhetsz.

    ctlt+e kulcskombóval is el tudod érni, de én betettem egérgeszturára dettó ezt is, mivel aktívan használom. Amúgy bármilyen gombot ki tudsz pakolni a toolbar-ra, ha nincs is alapból kint, de szeretnéd használni. Egy jobbkatt+customize és megkeresed a "tab goups" gombot, majd kihúzod ahova jólesik.
  • Airbus A380
    #36
    Neked a 4-esben kinnt van az az új ablak amit ha megnyomsz akkor mutatja az összes nyitott lapot? Én most vettem észre hogy nincs ott.
  • psishock
    #35
    "Egérgesztusos kieg van ami már működik ezen? Ami a hivatalos oldalon van az baromi régi még a weboldala szerint is."
    nincs értelme.

    Minden browserben kb ugyanazokkal a shortcut parancsokkal tudjuk kontrollálni a funkciókat. Letöltesz egy böngészőn kívüli "globálisat", és bármilyen böngészőt telepítesz, automatikusan használni tudod vele. Én speciel a windows-t is gesztúrákkal kezelem, illetve hívom a legtöbbet használt programokat elő. Igen le lehet redukálni a GUI kinézetét, szép, kompaktra:
    http://i.imgur.com/JNDJX.jpg

    "StrokeIt" amúgy a globális gesztúrakezelő program neve, nagyon hasznos tud lenni a mindennapos ablakkezelésben is (és nem mellesleg ingyenes). Kicsit áttanulmányozod, hogy működik és kidolgozod a neked fekvő beállításokat, aztán teljesen el is feledkezhetsz róla.
  • Airbus A380
    #34
    Kinek mi. Nekem sose azért kellett a FF mert a sok kieg... nem is használok csak pár alapot van fenn kb 4 db. Nekem inkább gyors legyen , az meg mint írtam tagadhatatlanul gyorsabb a stabilnál.. Csak ez a hetes rengeteg memóriát zabál a 6os nem evett ennyit de ezen gondolom mivel még beta dolgoznak majd.

    Egérgesztusos kieg van ami már működik ezen? Ami a hivatalos oldalon van az baromi régi még a weboldala szerint is.
  • psishock
    #33
    "mert az viszont tény hogy jóval gyorsabb mint a legújabb stabil"
    sima ügy, én is ezeket használom mivel már hónapokkal előbb használhatom a friss fejlesztéseket, minthogy hivatalosan kint lennének.

    Legnagyobb százaléka a kiterjesztéseknek is (legalább is amiket használok) már meg van oldva hogy működjenek a 4.0beta/prebeta verziókkal. Ha viszont túl sok fontos lenne kidolgozatlan, akkor nyilván maradnék a stabil hivatalos ff verzióknál, mivel inkább a sok extra megszokott feature és kényelmi faktor, mint az apróbb illetve valamivel jelentősebb sebességemelések, és a friss belső újítások.
  • Airbus A380
    #32
    Nekem a legeslegelső működő minefild vagy mi a neve óta fenn a 4-es, más gondom nem is volt mint a kieg-ek de mint írtam az se annyíra izgat amég a reklámblokker pl működik azt pedig rendesen frissítik. Ettől függetlenül a 4-est én sem szoktam ajánlani csdak annak aki mániákus :) vagy nem használ kieg-et. (mert az viszont tény hogy jóval gyorsabb min t a legújabb stabl)
  • Airbus A380
    #31
    Annyira nem hat meg ha nincs kieg. Akkor nincs ez a mákom hogy én nem 1 telepakolt teher autót használok mint sokan...
    ú

    Ami meg nagyon kell azt általába már a pre betákra is ráfejlesztik adblok és társai ugye.,
  • Airbus A380
    #30
    a tmp-t azt megtaláltam rögtön amint montad hogy a készítő oldalán kell keresni (ennyi azért megy :) ) de a zoom sehogyse volt jó megnézem amit linkeltél.
  • psishock
    #29
    "nem tudok angolul"
    ezt tényleg nem vettem figyelembe, elnézést.

    image zoom-ra a működő verzió: http://konradb4.fm.interia.pl/imagezoom_0.4.6.xpi

    ajánlhatom viszont (nem szívatás, vagy hasonló céljából), hogy lény türelmes és várd meg a stabil kiadást a firefox 4-ből, hivatalos mozilla oldaláról tölthető pluginokkal. Mert így csak kellemetlenségeid lesznek a folyamatosan fejlesztés alatt lévő buildek kompatibilitás trükközéseiben, innen onnan beszerzéséből, és az angol tudás hiányából. Nagyon szépen el tud lenni az ember a 3.6.x buildekkel is, a mindennapos böngészés céljából.
  • Airbus A380
    #28
    Nem szoktam az angol nyelvű írást alatta elolvasni lévén van aki nem tud angolul.

    egyébként köszi.
  • Airbus A380
    #27
    Azért még nem üllnék be a mentő csónakokba a mozilla mérnökök helyébe a képzeletbeli virtuális FF hajóról...

    1, sokan nem akarnak váltani

    2, vn akkora előnye hogy még nincs vész :)
  • Airbus A380
    #26
    Az hülyeség hogy kevesebb memóriát eszik a Chrome... nekem jó 100-al többet megzabál mint a beta FF (és ezt még a Chrome fanok iselismerik hogy zabál!!!! igaz ők arra fogják hogy fú de modern meg így kell neki a zabálás meg úgy néha a feladatkezelőbe is nézhetsz ám, nem csak a látványt hogy fúúú bekapcsolás után azonnal indul... ) (egyéb sebességben simmiben sem jobb nálam mint a legújabb FF mellesleg régen a FF-t hívták memória zabálónak lassan ott tartunk hogy ez lesz azon embereknek a böngészője akinek nincs pénze és/vagy nem akar hiper szuper brutál kompjútetr hanem pl megelégszik 1 szerényebbel is. )
  • Airbus A380
    #25
    Talán fizesd ki azoknk akiknek jobbra nem tellik ..... inkább a kioktató hsz-ed a nevetséges.
  • psishock
    #24
    "köszi"
    semmi gond.

    "A mozilla letöltő oldalán a tmp nem volt friss hogy finom legyek nem műköött tökéletes a 4-essel."
    naná, az igen régi verzió, mint mondtam a TMP fórumán kell meglesned a legfrissebb fejlesztői változatot. A mozilla letöltő oldalán a megoldást az Image Zoom-ra értettem, olvasd figyelmesen el amit írtam.

    amúgy tessék, kiemelve itt a dev build a tmp-ból:
    http://tmp.garyr.net/tab_mix_plus-dev-build.xpi
  • Airbus A380
    #23
    A mozilla letöltő oldalán a tmp nem volt friss hogy finom legyek nem műköött tökéletes a 4-essel.
  • Airbus A380
    #22
    köszi
  • chuky123
    #21
    Firefox monnyon le! Hajrá Crome
  • Yv@n
    #20
    A chrome gyorsnak gyors, én is azt használom, de azért egyáltalán nem fogyaszt kevés memóriát...
  • bracsek #19
    http://v8.googlecode.com/svn/data/benchmarks/v6/run.html -on azt írja 2800 at ér el nálam meg 1400 at ért el... reklámnak jó de pocsék lassú még mindig a többihez képest, chrome 3500 at ér el ugyanazon a gépen... no comment.

    Ha tovább is ilyen tempóban és ilyen hatékonysággal fejlesztenek, egy megrögzött felhasználójuk(én) át fogok térni chromera, és ezzel nem csak én vagyok így, addonok ide vagy oda már chromera is egyre több van.
  • bottika
    #18
    üdv! én úgy vagyok vele, hogy nem szeretek innen-onnan hozzátöltögetni meg utánanézni. Sokáig Firefoxos voltam, de amikor felraktam a Chrome-ot, megismertem a sebességet és nem kell semmi memória, kiegészítő meg flincflanc. Rákattintok és megy, és nem is akárhogy. És akármennyire is a Mozilla ( Netscape?) volt hamarabb, már nekik kell "felzárkózniuk" a tojásosseggű Chrome-hoz. Ha ezen a fos munkahelyi gépemen gyorsabban elindul és gyorsabban töltöget mint a Chrome, vissza fogok váltani rá (ja és ha kevesebb memóriát eszik még akkor is, ha 1xre 10-15 oldal-lap van megnyitva), de gyanítom hogy a Google sem ül tétlenül eközben, és ők is durván sebesség-orientáltak maradnak.
  • JoeFromHun
    #17
    Itt pont!
    Nálam minden pont így van... :) Sosem volt sebesség problémám sem az FF-el sem más programmal!
    Mondjuk nekem vas is van!(Vagyis akad)
  • Artyy
    #16
    Talán le kéne cserélni a Pentium 2-es gépet és venni egy korszerűbb gépet h lehessen rajta nettezni nem? Elképesztő hogy egyeseknek ettől lassul a gépük...
    Akkor vajon a Adobe PhotoShop vagy az MSN vagy a Nero 9 hogy futhat ha ez lassú!? nevetséges...
  • Narxis
    #15
    Mire van a memóriád ha nem arra, hogy "zabálják" a programok? :)
  • psishock
    #14
    igazság szerint, egy magot sem nagyon terhel meg egy normális böngészés, de az apró sebességkülönbségek valamilyen szinten tényleg simább élmény eredményezhetnek egyes esetekben. A flash és egyéb ilyen külső pluginokat (amik akár meg is terhelhetik a gépet) kiemelő "plugin-container.exe" meg már eleve külön processként fut, a ff-tól függetlenítve, minden esetben.

    Gyakorlatilag az alap ff böngészők úgy vannak "belőve", hogy korosodó és modern hardware-n egyaránt tudjon működni, többfajta OS-en, feláldozva ezzel a hatékonyságot.

    Viszont, mivel ingyenes opensoure projekt ugye, bárki írhat egy specifikusan modern, seber procikra, és direkt windows rendszerre optimalizált verziót, ha úgy látja kedve.
    Ajánlom figyelmedbe a:
    http://www.palemoon.org/
    http://www.palemoon.org/
    és a
    http://www1.plala.or.jp/tete009/en-US/software.html
    third party fejlesztéseket. Per pillanat a tete009 verziót használom tesztelésképpen, mivel abból van optimizált 4.0b7 verzió (máskülönben a napi hivatalos minefield nightly verziókkal vagyok el), de tény és való, hogy eddig a Palemoon-t találtam messzemenően a legprofesszionálisabb, és legátfogóbbnak. Sajnos az ipse kikötötte, hogy csak teljes, stabil verziókkal foglalkozik, így abból kénytelenek vagyunk jövő évig várni a friss kiadással, vagy pedig a 3.6.x családot használni.

    Mellesleg, szerintem ha eljutunk odáig, hogy tényleg böngészőben tolja majd mindenki az FPS-eket és hasonló mindennel táplálkozó applikációkat, biztosan meglesz a natív multicore support, addig meg szerintem sem brutális prioritás. Foglalkozzanak csak a mával, és a közeljövővel.

    Ahogy megindultunk, eleve "cloudosítottunk" már így is egy csomó mindennapi dolgot, ki tudja milyen irányzatot vesz majd fel a webhasználat a jövőben, lehet pont hogy csökkenni fog a lokális terhelés mivel minden külső szervereken fog futni.
  • vatuszi
    #13
    Mikor lesz képes 1-nél több processzormagot használni? A Chrome leginkább ennek köszönheti a sebességelőnyét. Mozilláék rég beígérték a többmagos működést a Firefoxra, de most már csak leghamarabb 2012-13-ra tervezik megcsinálni.

    Persze a grafika hardveres gyorsítása izgalmasabb téma, mintha legalábbis FPS-ekkel játszanánk a böngészőben... baromság.
  • psishock
    #12
    magyarul egymás fenekét rugdossák a cégek, mivel nincs monopolhelyzet ahol lazulni bírnak és ülni a babérokon hátratett kezekkel. Nekünk meg jó mivel senki nem akar ellaposodni, hanem törtetnek amennyire tudnak. :D

    Amúgy meg saját maguknak teremtették ezt a mesterséges javascript versengést, viseljék csak.

    Egy átlagjúzer különben semmit sem érzékel, sem igényel ezekből. Teljesen átlagos html/php oldalakat nézeget nap mint nap. Annyira minimális js sebességkülönbségek vannak már, hogy az a pár tized/század mp nem igen oszt, szoroz senkinek, csak a speciális erre szakosodott mesterséges tesztoldalak tudják pontokban kimutatni. A betöltés sebességet meg úgyis a többi, js motorsebességen kívüli technológia fogja meghatározni, és talán első helyre emelhetjük magát a gyakorlati sávszél adott sebességét.

    Ahogy kérdeztem jó pár embertől, ők meg pont a kattanástól-betöltésig mérik a "sebességet", pedig a js motor hajhászás pont hogy csak a betöltött anyag megjelenítésének sebességével (page render sebesség) foglalkozik.

    Ha látni szeretnék, hogy mennyire értelmetlen az átlagjúzereknek ezen a felfújt js sebességen lovagolni, töltsenek le lokálba (vagy akár egy ramdrive-ra a teljesség kedvéért) egy tetszőleges weboldalt, és indítsák el különböző modern böngészőkben. Gyakorlatilag mind instant fogja megjeleníteni, abban hiba nem lesz.
  • psishock
    #11
    nálam egy regiment (huszonpár) aktív pluginnal, ~2mp alatt elindul és gyakorlatilag instant kilövődik.

    Nyilván brutálisan fragmentált a diszked és a cache törlésnél, plusz a windows swap fájl módosításnál hosszú másodperceket tölt kerregéssel (5 perc nevetségesen nyilvánvaló túlzás).
    1. okvetlen defragmentálj
    2. System restore-t teljesen kapcsold ki. Ha nem arra törekszel, hogy DIREKT szétvágd a rendszeredet minden szemét programmal és "registry fixerrel", akkor nem lesz rá szükséged eleve. Sok kerregéstől szabadítod majd meg a hdd-t, láthatóan sebesebb lesz.
    3. Böngészőben a cache-t esetleg kikapcsolhatod (persze negatívum lesz, hogy ekkor nem tárolja diszken az oldalak elemeit, így több memót eszik, és minden újraindításnál minden elemet le kell újra hogy töltsön. De ha kell, ez is szabadítja a diszkmunkálatokat)
    4. az antivírusodat állítsd be hogy csak a futtatható programokat scannelje realtime, az összes más filet nyugodtan hagyja figyelmen kívül. Minimális az esély, hogy ilyen jellegű téma beugrik valami random helyről. (ha nincs antivírus progi, eleve nincs miről beszélnünk)
    5. ha 256mb vagy kevesebb ramod van a gépben eleve úgyis minden swappolni fog, nagyon ajánlott az upgrade ha modern oldalakat szeretnél látogatni. Létminimum lenne az 512 egy winxp mellett, 1gb meg tűrhetően normális a mindennapi élethez. Abban már szépen elfér/megfér egymás mellett a legtöbb párhuzamosan futtatott program.

    legtöbb ilyen "fúúúú, lassúú, kerregteti a diszket, stb" kommenteknél gyakorlatilag nem is a böngésző a ludas a kérdésben, hanem a szerencsétlenül beállított/karbantartott OS.
  • pasi29uk
    #10
    Affene... pedig épp ajánlani akartam a Turbo gomb megnyomását a szgépház oldalán


    "A szakember elmondta, hogy az igazi problémát számukra most már az jelenti, hogy az emberek a sebesség tekintetében már nem az Internet Explorerhez, hanem a Chromehoz viszonyítják a Firefoxot. " Ezek ám a nagy gondok egy programozó életében.
  • DrGreen
    #9
    Csak az indulás és leállítás is gyorsuljon, mert agybaj, hogy bezárás utána még 5 percig tekeri a vinyót és a swap-ből ír/olvas(?) valamit.
  • Trade
    #8
    nekem a firefox iszonyat zabálta a memóriát
  • Motoroj
    #7
    Gyorsabbnak tűnik valóban.
  • psishock
    #6
    ne tessék etetni a trollt, szerintem elég világosan fejezte a #1 ki magát. :)
  • psishock
    #5
    TMP: az ipse, aki dolgozik rajta van olyan jó fej, és még a folyamatosan változó minefield nightly verziókra is rettent sebesen megoldja a kompatibilitási kérdéseket, ha felmerülnek. Felmész a fórumára és letöltöd az aktuális legfrissebb fejlesztői TMP változatot. Minden tökéletesen működik.

    Image Zoom: a mozillás addonpage-én, a második legfrissebb komment tartalmaz már három verzióval elhaladott user fejlesztést is, letöltöd a legutóbbit (kvázi 0.4.6) és szépen működik.

    Ezek a firefox verziók még mindig fejlesztői változatok, ne várd hogy az addonok is a popsid alá lesznek téve az addons page-en egy kattintással. Egy minimálisan azért utánuk kell járni nyilván. Majd ha kint lesz a teljes publikus verzió, mindenki nagyobb inspirációt fog érezni a fejlesztésre, mint így, a folyamatosan változó kódhalmazzal.
  • hdo
    #4
    Ha _teljesen_ ki lehet irtani benne a disk cache-t, akkor ezt fogom alapértelmezett böngészőként használni Opera helyett netbookon.
  • Airbus A380
    #3
    A tabmix plus-t és az image zoom-ot hogy lehet a 4-esbe NORMÁLIS működésre bírni?
  • Airbus A380
    #2
    Valóban rotyattul gyors ez észlelhető ebben a hetesben, meg is lepődtem mikor frissített és 1 sebességgel "feljebb kapcsoltam"
  • kakateve
    #1
    Hát nem tudom...
    A régi Firefox se volt olyan nagyon gyors. Feldobtam a bétát, de az nagyon lassú...