Jelentősen gyorsult a Firefox 4 hetedik bétaverziója
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
"A biliárd nem más, mint a tervezés magasiskolája. Nemcsak játék, hanem sokat ígér? sportm?vészet, melyhez egy sakkjátékos elméje és egy koncertzongorista keze szükséges." Albert Einstein
"A biliárd nem más, mint a tervezés magasiskolája. Nemcsak játék, hanem sokat ígér? sportm?vészet, melyhez egy sakkjátékos elméje és egy koncertzongorista keze szükséges." Albert Einstein
C2D E8400 ~4.4ghz+GeminII / P5B Deluxe / 2*2Gb Kingmax DDR2-1066 / Powercolor ATI 4890 / Acer AL1916W / 400+320GB Samsung / G15 / Razer D.Back / Creative Audigy 2
ctlt+e kulcskombóval is el tudod érni, de én betettem egérgeszturára dettó ezt is, mivel aktívan használom. Amúgy bármilyen gombot ki tudsz pakolni a toolbar-ra, ha nincs is alapból kint, de szeretnéd használni. Egy jobbkatt+customize és megkeresed a "tab goups" gombot, majd kihúzod ahova jólesik.
C2D E8400 ~4.4ghz+GeminII / P5B Deluxe / 2*2Gb Kingmax DDR2-1066 / Powercolor ATI 4890 / Acer AL1916W / 400+320GB Samsung / G15 / Razer D.Back / Creative Audigy 2
nincs értelme.
Minden browserben kb ugyanazokkal a shortcut parancsokkal tudjuk kontrollálni a funkciókat. Letöltesz egy böngészõn kívüli "globálisat", és bármilyen böngészõt telepítesz, automatikusan használni tudod vele. Én speciel a windows-t is gesztúrákkal kezelem, illetve hívom a legtöbbet használt programokat elõ. Igen le lehet redukálni a GUI kinézetét, szép, kompaktra:
http://i.imgur.com/JNDJX.jpg
"StrokeIt" amúgy a globális gesztúrakezelõ program neve, nagyon hasznos tud lenni a mindennapos ablakkezelésben is (és nem mellesleg ingyenes). Kicsit áttanulmányozod, hogy mûködik és kidolgozod a neked fekvõ beállításokat, aztán teljesen el is feledkezhetsz róla.
Egérgesztusos kieg van ami már mûködik ezen? Ami a hivatalos oldalon van az baromi régi még a weboldala szerint is.
sima ügy, én is ezeket használom mivel már hónapokkal elõbb használhatom a friss fejlesztéseket, minthogy hivatalosan kint lennének.
Legnagyobb százaléka a kiterjesztéseknek is (legalább is amiket használok) már meg van oldva hogy mûködjenek a 4.0beta/prebeta verziókkal. Ha viszont túl sok fontos lenne kidolgozatlan, akkor nyilván maradnék a stabil hivatalos ff verzióknál, mivel inkább a sok extra megszokott feature és kényelmi faktor, mint az apróbb illetve valamivel jelentõsebb sebességemelések, és a friss belsõ újítások.
ú
Ami meg nagyon kell azt általába már a pre betákra is ráfejlesztik adblok és társai ugye.,
ezt tényleg nem vettem figyelembe, elnézést.
image zoom-ra a mûködõ verzió: http://konradb4.fm.interia.pl/imagezoom_0.4.6.xpi
ajánlhatom viszont (nem szívatás, vagy hasonló céljából), hogy lény türelmes és várd meg a stabil kiadást a firefox 4-bõl, hivatalos mozilla oldaláról tölthetõ pluginokkal. Mert így csak kellemetlenségeid lesznek a folyamatosan fejlesztés alatt lévõ buildek kompatibilitás trükközéseiben, innen onnan beszerzésébõl, és az angol tudás hiányából. Nagyon szépen el tud lenni az ember a 3.6.x buildekkel is, a mindennapos böngészés céljából.
egyébként köszi.
1, sokan nem akarnak váltani
2, vn akkora elõnye hogy még nincs vész 😊
semmi gond.
"A mozilla letöltõ oldalán a tmp nem volt friss hogy finom legyek nem mûköött tökéletes a 4-essel."
naná, az igen régi verzió, mint mondtam a TMP fórumán kell meglesned a legfrissebb fejlesztõi változatot. A mozilla letöltõ oldalán a megoldást az Image Zoom-ra értettem, olvasd figyelmesen el amit írtam.
amúgy tessék, kiemelve itt a dev build a tmp-ból:
http://tmp.garyr.net/tab_mix_plus-dev-build.xpi
Ha tovább is ilyen tempóban és ilyen hatékonysággal fejlesztenek, egy megrögzött felhasználójuk(én) át fogok térni chromera, és ezzel nem csak én vagyok így, addonok ide vagy oda már chromera is egyre több van.
Nálam minden pont így van... 😊 Sosem volt sebesség problémám sem az FF-el sem más programmal!
Mondjuk nekem vas is van!(Vagyis akad)
Alplap:GA-890 GPA UD3H Rev2.1 - CPU:PhenomIIX2 555BE 3.2GHz - Táp:Corsair VX-450 450W- RAM:16GB Kingstone DDR3 QKIT 1600MHz- Ház:Chieftec Bravo - OS:W7(x64)/Ubi12.04LTS- HDD:3x WDBlack 2TB
Akkor vajon a Adobe PhotoShop vagy az MSN vagy a Nero 9 hogy futhat ha ez lassú!? nevetséges...
Értem én, csak leszarom. :) Nem kell válaszolnod, igazam van.
Gyakorlatilag az alap ff böngészõk úgy vannak "belõve", hogy korosodó és modern hardware-n egyaránt tudjon mûködni, többfajta OS-en, feláldozva ezzel a hatékonyságot.
Viszont, mivel ingyenes opensoure projekt ugye, bárki írhat egy specifikusan modern, seber procikra, és direkt windows rendszerre optimalizált verziót, ha úgy látja kedve.
Ajánlom figyelmedbe a:
http://www.palemoon.org/
http://www.palemoon.org/
és a
http://www1.plala.or.jp/tete009/en-US/software.html
third party fejlesztéseket. Per pillanat a tete009 verziót használom tesztelésképpen, mivel abból van optimizált 4.0b7 verzió (máskülönben a napi hivatalos minefield nightly verziókkal vagyok el), de tény és való, hogy eddig a Palemoon-t találtam messzemenõen a legprofesszionálisabb, és legátfogóbbnak. Sajnos az ipse kikötötte, hogy csak teljes, stabil verziókkal foglalkozik, így abból kénytelenek vagyunk jövõ évig várni a friss kiadással, vagy pedig a 3.6.x családot használni.
Mellesleg, szerintem ha eljutunk odáig, hogy tényleg böngészõben tolja majd mindenki az FPS-eket és hasonló mindennel táplálkozó applikációkat, biztosan meglesz a natív multicore support, addig meg szerintem sem brutális prioritás. Foglalkozzanak csak a mával, és a közeljövõvel.
Ahogy megindultunk, eleve "cloudosítottunk" már így is egy csomó mindennapi dolgot, ki tudja milyen irányzatot vesz majd fel a webhasználat a jövõben, lehet pont hogy csökkenni fog a lokális terhelés mivel minden külsõ szervereken fog futni.
Persze a grafika hardveres gyorsítása izgalmasabb téma, mintha legalábbis FPS-ekkel játszanánk a böngészõben... baromság.
Amúgy meg saját maguknak teremtették ezt a mesterséges javascript versengést, viseljék csak.
Egy átlagjúzer különben semmit sem érzékel, sem igényel ezekbõl. Teljesen átlagos html/php oldalakat nézeget nap mint nap. Annyira minimális js sebességkülönbségek vannak már, hogy az a pár tized/század mp nem igen oszt, szoroz senkinek, csak a speciális erre szakosodott mesterséges tesztoldalak tudják pontokban kimutatni. A betöltés sebességet meg úgyis a többi, js motorsebességen kívüli technológia fogja meghatározni, és talán elsõ helyre emelhetjük magát a gyakorlati sávszél adott sebességét.
Ahogy kérdeztem jó pár embertõl, õk meg pont a kattanástól-betöltésig mérik a "sebességet", pedig a js motor hajhászás pont hogy csak a betöltött anyag megjelenítésének sebességével (page render sebesség) foglalkozik.
Ha látni szeretnék, hogy mennyire értelmetlen az átlagjúzereknek ezen a felfújt js sebességen lovagolni, töltsenek le lokálba (vagy akár egy ramdrive-ra a teljesség kedvéért) egy tetszõleges weboldalt, és indítsák el különbözõ modern böngészõkben. Gyakorlatilag mind instant fogja megjeleníteni, abban hiba nem lesz.
Nyilván brutálisan fragmentált a diszked és a cache törlésnél, plusz a windows swap fájl módosításnál hosszú másodperceket tölt kerregéssel (5 perc nevetségesen nyilvánvaló túlzás).
1. okvetlen defragmentálj
2. System restore-t teljesen kapcsold ki. Ha nem arra törekszel, hogy DIREKT szétvágd a rendszeredet minden szemét programmal és "registry fixerrel", akkor nem lesz rá szükséged eleve. Sok kerregéstõl szabadítod majd meg a hdd-t, láthatóan sebesebb lesz.
3. Böngészõben a cache-t esetleg kikapcsolhatod (persze negatívum lesz, hogy ekkor nem tárolja diszken az oldalak elemeit, így több memót eszik, és minden újraindításnál minden elemet le kell újra hogy töltsön. De ha kell, ez is szabadítja a diszkmunkálatokat)
4. az antivírusodat állítsd be hogy csak a futtatható programokat scannelje realtime, az összes más filet nyugodtan hagyja figyelmen kívül. Minimális az esély, hogy ilyen jellegû téma beugrik valami random helyrõl. (ha nincs antivírus progi, eleve nincs mirõl beszélnünk)
5. ha 256mb vagy kevesebb ramod van a gépben eleve úgyis minden swappolni fog, nagyon ajánlott az upgrade ha modern oldalakat szeretnél látogatni. Létminimum lenne az 512 egy winxp mellett, 1gb meg tûrhetõen normális a mindennapi élethez. Abban már szépen elfér/megfér egymás mellett a legtöbb párhuzamosan futtatott program.
legtöbb ilyen "fúúúú, lassúú, kerregteti a diszket, stb" kommenteknél gyakorlatilag nem is a böngészõ a ludas a kérdésben, hanem a szerencsétlenül beállított/karbantartott OS.
"A szakember elmondta, hogy az igazi problémát számukra most már az jelenti, hogy az emberek a sebesség tekintetében már nem az Internet Explorerhez, hanem a Chromehoz viszonyítják a Firefoxot. " Ezek ám a nagy gondok egy programozó életében. <#lama>#lama>
286/20Mhz; 1Mb; WD Paradise 512Kb; 40Mb; Mono VGA; ...Wolfeinsten 3D priman fut rajta 1.2 rendszerfloppyrol :>
Image Zoom: a mozillás addonpage-én, a második legfrissebb komment tartalmaz már három verzióval elhaladott user fejlesztést is, letöltöd a legutóbbit (kvázi 0.4.6) és szépen mûködik.
Ezek a firefox verziók még mindig fejlesztõi változatok, ne várd hogy az addonok is a popsid alá lesznek téve az addons page-en egy kattintással. Egy minimálisan azért utánuk kell járni nyilván. Majd ha kint lesz a teljes publikus verzió, mindenki nagyobb inspirációt fog érezni a fejlesztésre, mint így, a folyamatosan változó kódhalmazzal.
Az én istenemnek kalapácsa van, a tied egy keresztre szögezve halt meg .... összeraktad?