8
-
messen #8 Igen. Idióta vagyok. De nézzük az egészet kicsit máshogy, és tekintsük az adatot pénznek.
a. Ha a pénzt elzárom a lakásban (zárt wifi), és valaki az utcáról bejön érte, és elveszi, az lopás. Tiszta sor. Feljelentem, és a rendőrség [megpróbálja] előkeríteni.
b. Ha viszont fogom a köteg pénzt, és kiállok vele az ablakba, majd kiszórom az egészet az utcára (nyitott wifi)... Elviszik a pénzt, és ha rendőrt hívok rájuk, akor bizony a rendőr ki fog röhögni, és szerencsém lesz, ha nem számlázza ki a kiszállást :P
Tényleg hülye vagyok, hogy így gondolom, ugye? -
Tiro2 #7 Ha nyitva felejted az ajtót és én ellopok tőled mindent, az is tök jó móka nem?
(Egyesek milyen hülyén tudnak gondolkodi...)
Képzeld az idősebb korosztályban nem kapott fontos szerepet IT... -
Rotyoka #6 De ha valaki ahhoz is buta, hogy a saját Wifi hálózatát levédje akkor miért kell azt védeni? Mellesleg ez tök jó móka, mert aki rácsatlakozik annak lazán ellopod az összes adatát :D -
#5 Azért én is leírom, micsoda hülye segg dumát vágtál itt le. ;-) -
MacropusRufus #4 hát ez szar duma.
De látom elöttem már leírták amit én is akartam.
Nekem is van néha nyitott AP pontom... de sok köszönet nincs benne, ha valaki azon próbálkozik -
NullZ3r0 #3 Ha nem zárod be az ajtót, attól még nem mászkálhat be a lakásodba akárki, és ha megteszik, az betörés.
A másik eset, hogyha valaki szándékosan nem titkosítja a wifijét, mert pl access point-ot üzemeltet. Akkor az ezt használók adatait minden további nélkül el lehet lopni? -
G_ArchAngel #2 Ha valami a tied, de nem veded, akkor mas elviheti?
Mondjuk a kertedbol a gyumolcsot? Te vagy a hibas, mert nincs kutyad...
De mondjuk akkor ez be is fotozhatok az ablakodon, mikor tornazol a kedveseddel - miert nem engedted le a redonyt?
Attol, hogy az adott szemely wifije nincs levedve, az nem azt jelenti, hogy adatot gyujthetsz rola. Megteheted, de minosuljon lopasnak es legyen buntetendo. -
messen #1 Ha valaki nem állítja be rendesen a routerét, és szanaszéjjel sugározza az adatait, plusz jelszót sem rak rá... Igen! Törvényt kell hozni, hogy őket védjük!
Ez olyan, mintha megbüntetnénk azt, aki tud olvasni, mert az analfabéta nem.
A google nem tesz mást, mint ezeket a hanyagneteket szedegeti össze. Hol van free wifi, stb.
De jogos. Törvény kell ide, de nem a google-t kell megb*szni, hanem a hanyagneteseket! Szép állom :D (nem véletlen a végén a mosoly, mielőtt elindulna a flame)