13
  • keysersoze
    #13
    Végülis csak a legfontosabb információ maradt ki a cikkből: milyen vezérlő lesz benne? Mindegy, majd megtudjuk egy konkurrens oldalról, ahol képesek rendes híreket leközölni...
  • FefeeX
    #12
    64 gigás Crucial-om van, rajt a Win7, Office, minden ami kell a rendszerre, plusz SC2, WoW, és még maradt hely is. Azért észrevehetően gyorsítja a programok indulását is, amit rá töltesz. Aztán filmekre, zenékre, meg a kevésbé használt játékokra ott vannak a vinyók... :)
  • Mister
    #11
    Így van, rendszernek egy 32, vagy 64 gigás ssd, tárolásra pedig lehet venni az 5400-as fordulatú, halk, nem túl gyors ( vinyók között sem ) , de nagy tárkapacitású vinyót.
    A 64 gigás ssd-re a rendszer mellé azért elfér jópár program, és játék is, a filmeknek ott a hdd.
  • Jakuza001
    #10
    *gyérek
  • Jakuza001
    #9
    Ezek az adatok nagyon gyerek.
    Draga, fele annyi mukodesi ido,mint a konkurensek, no TRIM. Ami meg nem is lenne baj, de minek ezert is telepiteni egy szoftvert ?
    Jah es nem utolsosorban lassab is mint a konkurensek.
    Kerdem en, iyen kondiciok mellett ki akarna venni SSD-t, ha mastol olcsobban jobbat kap, ami minosegi termek ?
  • Lost Lont
    #8
    Állítólag ha elsődleges vinyóként rakja be az ember, mondjuk csak pár tíz gigabájttal, és egy másik pár száz gigásat meghagy adattárolásnak, akkor úgy olcsón lehet jó sebességhez jutni, mert az oprendszer meg a progik már úgy gyorsan töltenek be. Szóval nem feltétlenül célszerű az egész vinyót lecserélni egy párszáz gigás ssd-re. Én ezt a tippet hallottam.
  • liberty2
    #7
    Ha veszek a használt gép piacon egy szimpla 3 gigás Intel gépet 2 GB RAM-al és egy ilyen SSD-t teszek bele ... hát, hogy irodai, internetes munkára, szórakozásra elég lesz a gép még vagy 5-6 évig az biztos. Én karácsonyra szeretném magam meglepni egy 32 GB-os darabbal ( ma állásinterjú, drukkoljatok :D ) mert amiket eddig láttam ( YouTube ) és amiket olvastam maximálisan kielégítő, ha semmi mást nem akarunk növelni, csak a gyorsaságot. Meg persze a fogyasztást lejjebb vinni pár W-al. ;)
  • MsUser
    #6
    Nem kellett a laptopomban CPU-t cserélnem mert annyira begyorsult a gép.
    Legalább is én egy egyszerű használtba vásárolt "25000.-Ft" SAMSUNG SSD-re cseréltem a WD HDD-t, és meg érte, nem beszélve 25perc-el meghosszabbodott aksi időről.
  • McJames
    #5
    Megelőztél. :)
    De ahogy nézem, Berta úr nem nagyon reagált a dologra... :(
  • T0nk
    #4
    "Igazi újdonságot a 96 gigabájtos változat jelent, amely elsősorban azoknak lehet érdekes, akik a 64 vagy 80 gigabájtos modelleknél nagyobb, a 120 vagy 128 gigabájtos modelleknél pedig olcsóbb SSD-meghajtót keresnek."

    Eee... Ez igen.
  • FefeeX
    #3
    Mondjuk ezek piszokmód drágák lesznek... Annyira nincs már különbség a pár évvel ezelőtti felső kategória és a mostani közt, hogy dupla árat fizessen valaki érte - lehet venni OCZ Agility-t meg Vertexet 64GB-sat, Crucialt meg még kismillió mást 33 körül újonnan, garival, a gyári adataik hasonlók (200-220 körül az olvasás; 135-170 körül az írás); namost a Kingston a tesztek alapján eddig szinte sosem hozta az írásban azt, amit ráírtak, a Crucial meg a ráírt 135 helyett 140-nel olvas...
    Aki újat vesz, a plusz 10% sebességért nem hiszem hogy érdemes dupla árat fizetnie...

    Miben jó az SSD? Hát, mondjuk fele idő alatt feláll a rendszer. Rákatt a Word-re, Excelre hasonlókra, 2secnél nem telik el több és már ott az ablak, dolgozhatsz, nem dolgozik tovább a háttérben sem. (én amúgy azonnalt vártam, így az SSD nálam kicsit csalódás volt miután megvettem) - akkor látszik a különbség amúgy, mikor újra a vinyóról bootolsz... Kicsit olyan érzés, mintha leülnél ma egy 486-os elé :)
  • SpecterMATWRZ
    #2
    Hát annyival,hogy piszok módon gyors :D
  • KopaszIsten
    #1
    Üdv emberek!

    Témakezdőnek meg is kérdezném, hogy mivel is jobb az SSD meghajtó a "vinyónál"? Már elfelejtettem. Mondjuk fogyasztásban tutira, mert nincs benne mozgó alkatrész. Egyéb?