33 fejlesztő hagyta ott az OpenOffice.org-ot

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

nincs azzal semmi gond, ezek szerint a 13-14 éves szint a feladatok 99%-ára elég.
Bár szerintem a jegyzettömb is elég, abba lehet írni, a többi bullshit, felesleges, és akinek ilyen a feladata jobb ha elmegy kapálni, mert az legalább hasznos.
Az offiszolás az a kapitalizmus "támaszkodunk a lapátra és sörözünk"-je 😄

Nagy igazság: "A diploma a lényeg, nem a tudás" Aki darabolva tölt fel torrentet az egy hülye köcsög :)

liberobol 😊

Jézus nem létezett, a Biblia hazugság!

nincs semmi gond az oo val, mukodik szepen csak fenyevvekkel van lemaradva az ms offictol, 13-14 evesen jo rajta gyakorolni, es ha igy folytatjak a liberol se lesz semmi

Jézus nem létezett, a Biblia hazugság!

Tényleg? lehet ezért sem mikrofos ofisz a neve? 😄
Na látod én ezért nem veszek porschét! annak is hátul középen van a motorja... semmi nem ott van benne mint más kocsikban 😄

Nagy igazság: "A diploma a lényeg, nem a tudás" Aki darabolva tölt fel torrentet az egy hülye köcsög :)

NEXUS6
Hááát, én otthonra OO-t használok. Itthon általában nem csinálok több száz oldalas doksikat, illetve néha ha melót hozok haza, de nincs vele különösebb gondom.

Az OO mellesleg több M$ formátummal kompatibilis, mint az M$O különbözõ verziói. Egy irodai környezetben, a melóhelyemen, ahol az M$O különbözõ verziói vannak, néha meglepetés éri az embert azért.
Mondjuk itthon is, amikor pl. a W7 Wordpadje megpróbál valami régebbi doc-ot megnyitni.
<#hehe>

Amúgy az M$O wordje általában OK. Az Excell tud meglepetéseket okozni, a PP soxor késztet káromkodásra, az Acces meg..., nos azt hagyjuk inkább.

Elõször tényleg fapadosabbnak tûnt az OO kezelõfelülete, de ha az ember melózik vele, nem igazán azzal van elfoglalva, hogy csodálja a dizájnerek keze munkáját.
<#hehe>

Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs

Ez erõsen megszokás kérdése.. én pl otthoni környezetben már 9éve! OO-t használok a dokumentumaimhoz, így amikor MS féle office elé kerülök, akkor azt tapasztalom, hogy: "ez milyen szar, mert semmi se ott van benne mint ahol megszoktam".. (így ez a dolog azért erõsen relatív.. emiatt nem rossz egy program.. egyszerûen csak más).

ilyen feltételek mellett nem éri meg... ez az egész nem tetszik.. ..-ohh.. már látom a fényt az alagút végén!.. -te h*lye.. az csak a vonat!...

"Elég nagy trágya. Semmi nem ott van, mint ahogy az ember a Microfososban megszokta. 😉"

Hát akkor tényleg egy kalap xart sem ér... <#wilting>
Én kipróbáltam az OO-t. Elég nagy trágya. Semmi nem ott van, mint ahogy az ember a Microfososban megszokta. 😉 Én leszedtem 1 hét után, és visszaraktam az MS Office-t. Mondjuk az Office 2007 is szenvedés volt pár hétig, teljesen átszabták a felületet... de szép csicsás, az biztos.
gergely1991
"Legyen valami ronda és félig használható, de a lényeg, hogy legyen 😊"
Ez nem csak a nyílt forráskódúaknál van. 😊

Xubuntu 14.04.5 /WIndows 7 Enterprise/Windows XP professional SP3(némely szoftver inkompatibilis az elöz?vel). :)

Hát bizony az ergonómia azért egy fontos szempont.
Elég csak pl megnézni a NetBeans és a Visual Studio 2010 közti különbséget... Az MS szakembereivel nem sokan tudnak versenyezni, maradjunk annyiban. <#hehe>

Az openszórsz fejlesztéseknek pedig tényleg van egy ilyen általános, igénytelen megközelítésük. Az más kérdés, hogy ez mennyire súlyos.

https://twitter.com/foodlfg

Tetsuo
OMG. A dizajn is az ergonomia resze, qrvara nem mindegy pszichikai es munkamoral szempontbol, hogy milyen feluletet bamulsz egesz nap.
Amugy szerintem az OOnak nem szar a felulete, a letisztult egyszerusege pl. tetszik is. A Libre-t nem tudom, de az biztos, hogy hamarosan sajatos kinezete lesz, hiszen kulonboznie kell a tobbitol...

https://www.youtube.com/shorts/zECTF2H8Jp8

Tetsuo
Reszben poen volt, reszben meg evtizedig hasznaltam az MS Office-t, a kovetkezot tovabb szeretnem...

a logikusan elrendezett igen, de a többi rész nem...

arty
a használhatóság része az is, hogy szép/tetszetõs és logikusan elrendezett legyen a felület

Forza.

nem ez nem az opensource közösség, hanem a normális ember. Egy program legyen használható, azt kész... az mindegy hogy néz ki...

Ez az opensource közösség 😊 Legyen valami ronda és félig használható, de a lényeg, hogy legyen 😊

LZ forever

Egyelõre kivárok, mást úgysem tudok tenni. Persze továbbra sem tetszik az egész. Remélem valamelyik kinyírja a másikat, nem szeretem a széttagoltságot, semmi jó nem származik belõle...

apple jegyzettömb
lol

https://twitter.com/foodlfg

Hát ezt konkrétan rajtad és buzoidokon kívül mindenki leszarja, úgyhogy ilyet ne várj 😊 kb az 45645453434434534543543. rangú feladat a fejlesztõknek.

Használj apple jegyzettömböt 😄

Pár napja megjelent a Lotus Symphony 3.0. Amíg OOo vs Libre ügyben elcsitul a vita addig érdemes kipróbálni, most már 3-as ooo motorral megy, a kinézete és kezelése meg mindig is jobb volt.

B propos

Remélem a libre fejlesztõi csinálnak valamit a programok megjelenésével, mert rendkívül rondák. A többi dolgot lesz*rom.

LZ forever

Igazából az Oracle-t nem értem itt. Azt eleve tudták, hogy az OOo-val nem tudnak mit kezdeni, pénzt nem tudnak kérni érte, abszolut nem illik bele a profiljukba, az "csak úgy jött" a Sun megvásárlásával. Legegyszerûbb lett volna csak úgy eldobni, tokkal vonóval, hiszen úgyis mások vitték a vállukon. De nem, valamiért ragaszkodnak hozzá, de miért? Szabadalmak, licenszek nem járnak vele, tehát perelni nem tudnak vele, eladni nem lehet, hát akkor? Lecserélik az összes Office licenszüket? Ezt azért kétlem.
Most dobtam fel libre-t, egyenlõre sok különbség tényleg nem látszik a kettõ között. De amíg felraktam, legalább volt idõm elmosogatni, fõzni egy levest meg kitakarítani 😄

Mekkora divat itt a configra verni...

Egyébként a jövõben valamennyi linux distrib a Libre-t fogja szállítani, nem az OO-t.

ilyen feltételek mellett nem éri meg... ez az egész nem tetszik.. ..-ohh.. már látom a fényt az alagút végén!.. -te h*lye.. az csak a vonat!...

Egyenlõre még jó az, a Libre majd egy olyan fél év múlva lesz igazán különbözõ, de az elsõ komolyabb eredmények (eltérések) 1 év után fognak feltûnni.
Sok fejlesztést visszafogott a korábbi Sun is, sokba ezért bele se kezdtek, az Oracle meg elvileg a borzalmasnak ítélt Sunnál is rosszabb, így ez egy szükséges lépés volt.
Lényegében már évek óta tervben volt egy ilyesmi, mert tényleg a Sunnal se volt a legjobb a kapcsolat a külsõ és a belsõ fejlesztõk között. Most is inkább csak a külsõ fejlesztõk hagyják ott a projektet, a fizetett belsõs egykor is Sun mára már Oracles fejlesztõk jelentõs része marad (a külsõsöket korábban is mostohán kezelték de az Oracles idõk óta szinte le se sz*rják õket.. amiket a külsõsök megírnak, vagy megírtak az Oracle sok esetben a belsõ fejlesztõivel újraíratja.. azaz nem tekinti õket semminek).
Sok régi fejlesztõ is visszatér a csomag fejlesztésébe (a Libre fejlesztésébe) akik a korábbi vezetés hanyagsága miatt otthagyták a projektet 1-2-3 (vagy több) évvel ezelõtt.

Ez egy szükséges és (véleményem szerint) jó lépés volt amit meg kellett lépni. A magyar FSF-es OO-buildek már amúgy se az eredetileg kiadott hivatalos OO-buildek voltak, hanem a külsõs fejlesztõk munkáit is belerakták sokszor.. mostantól nem lesz FSF-es build mert nem lesz rá szükség, lesz helyette a hivatalos LibreOffice ami a külsõsök munkáinak továbbvitele és a fork idejében éppen aktív OObuild volt... mostantól a két vonal szétválik és ha a fejlesztõk tapasztalatát (mert nagyon sok tapasztalt és régóta a projekten dolgozó fejlesztõ hagyja ott az OO-t) és számát nézzük ki lehet találni, hogy vélhetõleg a Libre fog jobban fejlõdni (és nem olyan tutyi-mutyin mint a korábbi OO-k.. az egy erõsen visszafogott fejlesztés volt).
Egyébként a nagy kivándorlási hullám majd a most készülõ OO befejezése után lesz, mert sokan azt még befejezik.. akkor fogják sokan bejelenteni, hogy otthagyják az OO-t és átállnak a Libre fejlesztõihez!

Tetsuo
Nagyszeru. Most toltottem le az OO-t. :S