25
  • sanyicks
    #25
    nincs azzal semmi gond, ezek szerint a 13-14 éves szint a feladatok 99%-ára elég.
    Bár szerintem a jegyzettömb is elég, abba lehet írni, a többi bullshit, felesleges, és akinek ilyen a feladata jobb ha elmegy kapálni, mert az legalább hasznos.
    Az offiszolás az a kapitalizmus "támaszkodunk a lapátra és sörözünk"-je :D
  • Alien_AM
    #24
    liberobol :)
  • Alien_AM
    #23
    nincs semmi gond az oo val, mukodik szepen csak fenyevvekkel van lemaradva az ms offictol, 13-14 evesen jo rajta gyakorolni, es ha igy folytatjak a liberol se lesz semmi
  • sanyicks
    #22
    Tényleg? lehet ezért sem mikrofos ofisz a neve? :D
    Na látod én ezért nem veszek porschét! annak is hátul középen van a motorja... semmi nem ott van benne mint más kocsikban :D
  • NEXUS6
    #21
    Hááát, én otthonra OO-t használok. Itthon általában nem csinálok több száz oldalas doksikat, illetve néha ha melót hozok haza, de nincs vele különösebb gondom.

    Az OO mellesleg több M$ formátummal kompatibilis, mint az M$O különböző verziói. Egy irodai környezetben, a melóhelyemen, ahol az M$O különböző verziói vannak, néha meglepetés éri az embert azért.
    Mondjuk itthon is, amikor pl. a W7 Wordpadje megpróbál valami régebbi doc-ot megnyitni.


    Amúgy az M$O wordje általában OK. Az Excell tud meglepetéseket okozni, a PP soxor késztet káromkodásra, az Acces meg..., nos azt hagyjuk inkább.

    Először tényleg fapadosabbnak tűnt az OO kezelőfelülete, de ha az ember melózik vele, nem igazán azzal van elfoglalva, hogy csodálja a dizájnerek keze munkáját.
  • GABOR16
    #20
    Ez erősen megszokás kérdése.. én pl otthoni környezetben már 9éve! OO-t használok a dokumentumaimhoz, így amikor MS féle office elé kerülök, akkor azt tapasztalom, hogy: "ez milyen szar, mert semmi se ott van benne mint ahol megszoktam".. (így ez a dolog azért erősen relatív.. emiatt nem rossz egy program.. egyszerűen csak más).
  • archrodney
    #19
    "Elég nagy trágya. Semmi nem ott van, mint ahogy az ember a Microfososban megszokta. ;)"

    Hát akkor tényleg egy kalap xart sem ér...
  • Darth Dave
    #18
    Én kipróbáltam az OO-t. Elég nagy trágya. Semmi nem ott van, mint ahogy az ember a Microfososban megszokta. ;) Én leszedtem 1 hét után, és visszaraktam az MS Office-t. Mondjuk az Office 2007 is szenvedés volt pár hétig, teljesen átszabták a felületet... de szép csicsás, az biztos.
  • gergely1991
    #17
    "Legyen valami ronda és félig használható, de a lényeg, hogy legyen :)"
    Ez nem csak a nyílt forráskódúaknál van. :)
  • FoodLFG
    #16
    Hát bizony az ergonómia azért egy fontos szempont.
    Elég csak pl megnézni a NetBeans és a Visual Studio 2010 közti különbséget... Az MS szakembereivel nem sokan tudnak versenyezni, maradjunk annyiban.

    Az openszórsz fejlesztéseknek pedig tényleg van egy ilyen általános, igénytelen megközelítésük. Az más kérdés, hogy ez mennyire súlyos.
  • Tetsuo
    #15
    OMG. A dizajn is az ergonomia resze, qrvara nem mindegy pszichikai es munkamoral szempontbol, hogy milyen feluletet bamulsz egesz nap.
    Amugy szerintem az OOnak nem szar a felulete, a letisztult egyszerusege pl. tetszik is. A Libre-t nem tudom, de az biztos, hogy hamarosan sajatos kinezete lesz, hiszen kulonboznie kell a tobbitol...
  • Tetsuo
    #14
    Reszben poen volt, reszben meg evtizedig hasznaltam az MS Office-t, a kovetkezot tovabb szeretnem...
  • sanyicks
    #13
    a logikusan elrendezett igen, de a többi rész nem...
  • arty
    #12
    a használhatóság része az is, hogy szép/tetszetős és logikusan elrendezett legyen a felület
  • sanyicks
    #11
    nem ez nem az opensource közösség, hanem a normális ember. Egy program legyen használható, azt kész... az mindegy hogy néz ki...
  • Ferrer
    #10
    Ez az opensource közösség :) Legyen valami ronda és félig használható, de a lényeg, hogy legyen :)
  • FoodLFG
    #9
    Egyelőre kivárok, mást úgysem tudok tenni. Persze továbbra sem tetszik az egész. Remélem valamelyik kinyírja a másikat, nem szeretem a széttagoltságot, semmi jó nem származik belőle...


    apple jegyzettömb
    lol
  • sanyicks
    #8
    Hát ezt konkrétan rajtad és buzoidokon kívül mindenki leszarja, úgyhogy ilyet ne várj :) kb az 45645453434434534543543. rangú feladat a fejlesztőknek.

    Használj apple jegyzettömböt :D
  • pulykakakas
    #7
    Pár napja megjelent a Lotus Symphony 3.0. Amíg OOo vs Libre ügyben elcsitul a vita addig érdemes kipróbálni, most már 3-as ooo motorral megy, a kinézete és kezelése meg mindig is jobb volt.
  • Ferrer
    #6
    Remélem a libre fejlesztői csinálnak valamit a programok megjelenésével, mert rendkívül rondák. A többi dolgot lesz*rom.
  • bakagaijin
    #5
    Igazából az Oracle-t nem értem itt. Azt eleve tudták, hogy az OOo-val nem tudnak mit kezdeni, pénzt nem tudnak kérni érte, abszolut nem illik bele a profiljukba, az "csak úgy jött" a Sun megvásárlásával. Legegyszerűbb lett volna csak úgy eldobni, tokkal vonóval, hiszen úgyis mások vitték a vállukon. De nem, valamiért ragaszkodnak hozzá, de miért? Szabadalmak, licenszek nem járnak vele, tehát perelni nem tudnak vele, eladni nem lehet, hát akkor? Lecserélik az összes Office licenszüket? Ezt azért kétlem.
  • Utokverek
    #4
    Most dobtam fel libre-t, egyenlőre sok különbség tényleg nem látszik a kettő között. De amíg felraktam, legalább volt időm elmosogatni, főzni egy levest meg kitakarítani :D
  • GABOR16
    #3
    Egyébként a jövőben valamennyi linux distrib a Libre-t fogja szállítani, nem az OO-t.
  • GABOR16
    #2
    Egyenlőre még jó az, a Libre majd egy olyan fél év múlva lesz igazán különböző, de az első komolyabb eredmények (eltérések) 1 év után fognak feltűnni.
    Sok fejlesztést visszafogott a korábbi Sun is, sokba ezért bele se kezdtek, az Oracle meg elvileg a borzalmasnak ítélt Sunnál is rosszabb, így ez egy szükséges lépés volt.
    Lényegében már évek óta tervben volt egy ilyesmi, mert tényleg a Sunnal se volt a legjobb a kapcsolat a külső és a belső fejlesztők között. Most is inkább csak a külső fejlesztők hagyják ott a projektet, a fizetett belsős egykor is Sun mára már Oracles fejlesztők jelentős része marad (a külsősöket korábban is mostohán kezelték de az Oracles idők óta szinte le se sz*rják őket.. amiket a külsősök megírnak, vagy megírtak az Oracle sok esetben a belső fejlesztőivel újraíratja.. azaz nem tekinti őket semminek).
    Sok régi fejlesztő is visszatér a csomag fejlesztésébe (a Libre fejlesztésébe) akik a korábbi vezetés hanyagsága miatt otthagyták a projektet 1-2-3 (vagy több) évvel ezelőtt.

    Ez egy szükséges és (véleményem szerint) jó lépés volt amit meg kellett lépni. A magyar FSF-es OO-buildek már amúgy se az eredetileg kiadott hivatalos OO-buildek voltak, hanem a külsős fejlesztők munkáit is belerakták sokszor.. mostantól nem lesz FSF-es build mert nem lesz rá szükség, lesz helyette a hivatalos LibreOffice ami a külsősök munkáinak továbbvitele és a fork idejében éppen aktív OObuild volt... mostantól a két vonal szétválik és ha a fejlesztők tapasztalatát (mert nagyon sok tapasztalt és régóta a projekten dolgozó fejlesztő hagyja ott az OO-t) és számát nézzük ki lehet találni, hogy vélhetőleg a Libre fog jobban fejlődni (és nem olyan tutyi-mutyin mint a korábbi OO-k.. az egy erősen visszafogott fejlesztés volt).
    Egyébként a nagy kivándorlási hullám majd a most készülő OO befejezése után lesz, mert sokan azt még befejezik.. akkor fogják sokan bejelenteni, hogy otthagyják az OO-t és átállnak a Libre fejlesztőihez!
  • Tetsuo
    #1
    Nagyszeru. Most toltottem le az OO-t. :S