72
 • afirca
  #72
  Nekem van egy haverom, akinek 200 feletti IQ mértek. Ő brutális! Az IQ, ha nem is mindent, de azért valamit jelent. Az ember mindent megszeretne mérni, köztük ezt is. A kérdés az, hogy kire szoktuk azt mondani, hogy intelligens. PL: az már jónak számít ha valaki tud köszöni. Az még jobb eredmény ha még a szemedbe is néz. Az intelligenciát, valószínű úgy lehet a legjobban mérni, hogy valaki, akárki hoz egy döntést és az milyen összhangban van saját magával. Egyszerűbben, ki mennyire tudja megcsinálni azt amit helyesnek gondol. Ezt valószínű, hívhatjuk tudatosságnak is. Az is valószínű, hogy az intelligenciához az embernek nem sok köze van. A napnak lehet több köze van hozzá! Persze ez az egész nem biztos!
 • Merces
  #71
  [email protected] gondolkodj már majd pont kiirom ide bármilyen adatomat, persze hogy csak hülyültem mert marhára nem volt kedvem regisztrálni hogy megcsináljam a tesztjüket, de ha ennyire nincs realitásérzéked........
 • Line
  #70
  Ha már benne vagy a a szarban, minek ásod magad mélyebbre benne?
 • Merces
  #69
  ..hááh tudtam én, hogy lesz olyan IQ bajnok aki ezt egy az egyben elhiszi
 • Sir Ny
  #68
  "Gratulálok, ezek szerint annyi eszed van, mint egy bombakereső németjuhásznak, de már nincs annyi mint egy vakvezető retrievernek."

  Adjá' linkt!
 • hdo
  #67
  Nekem is volt már 113-tól 164-ig mindenféle IQ teszt eredményem. Szóval én inkább azt mondanám hogy a teszt hülyeség.

  @ Sir Ny:
  Gratulálok, ezek szerint annyi eszed van, mint egy bombakereső németjuhásznak, de már nincs annyi mint egy vakvezető retrievernek.
 • lenox01
  #66
  "Az IQ az hülyeség. Én is töltöttem ki IQ tesztet, ki is hozta, hogy 70 alatti az IQ-m."
  Már értem miért vagy apple fanatikus.
 • Wescone
  #65
  "confirm password beirom confirmed"

  Csak nem azt írtad a "Confirm Password"-hoz, hogy "confirmed"?!!
 • Line
  #64


 • Merces
  #63
  ...most ez minek?
  email beirom [email protected]
  password beirom password
  confirm password beirom confirmed
  kiirja hülye vagyok mer nem egyezik.....
  ez nyilván a britek IQ ját méri, ..vagy most minek baszogatnak regisztrációval?
  nem akarok benne lenni a következő brit tudósos hirben......töltsék ki maguknak
  a hülye tesztjüket...
 • Kornan
  #62
  Neehogy elhidd csak hülyültem.

  Csk 122 lett, mert csak 30-32-ig jutottam.
 • NEXUS6
  #61
  Volt már erről jó pár cikk. Az a dúrva, hogy még mindig itt tartunk. Egy számadattal akarunk mindenkit jellemezni. A cikkben található teszt ezen túllép, csak éppen az emberi agyra jellemző kb 6 funkcióból mér 2-3-at.

  A lentebb belinkelt teszt meg kb egyet.
  A mensa oldalán található teszt 3-4-et.

  Szóval általában tesztelni szokták, a logikai képességet, az alakfelismerést, a nyelvi képességet, szókincset, a matematikai képességet. A mensa tesztek is kb itt megállnak.

  Olyan apróságok kimaradnak, mint a lentebb említett példából is visszatükröződő szociális intelligencia, a zenei képességek, a térbeli tájékozódási képességek.

  Való igaz, hogy van jó pár olyan ember, aki a logikai, matematikai, esetleg nyelvi képességekből jól szerepel -jellemzően bal agyfélteke-, de a szociális képességek, térbeli tájékozódás, rajz, grafika, zenei képességek terén -jellemzően jobb agyfélteke- elhasal, és fordítva.

  Az IQ tesztet bal agyféltekés emberek találták ki balagyféltekés dominanciájú emberek egyfajta felsőbbrendűségének kimutatására.
  A legtöbb teszt nagyjából használhatatlan önmagában annak megállapítására, hogy milyen jó csoporttag, munkaerő az adott emberke.

  Ismertem olyan srácot, aki ebből a felvillanós számos, alakzatos tesztből rekordot csinálna, a keresztrejtvényeket úgy fejtette, hogy előbb beírta a megfejtést. De szinte semmilyen más képessége nem volt túl jó, sem a matematikai, de talán még a logikai sem. Problémái voltak a beilleszkedéssel, egyszerűen hülyeségeket csinált a katonaságnál, ha kapott valami hót egyértelmű parancsot. Nem volt autista, csak olyan kis hihetetlenül szerencsétlen.
 • hangulati
  #60
  szentigaz. az intelligencia problemamegoldo kepesseget jelent. nem ez a forditas, de ez a jelentes. elvezet olvasni ezt a sok suletlenseget. ja, es nem fejlesztheto. ezert aztan sokszor az van rosszabb helyzetben, aki latja a problemak valos okait. valaki irta az elozoekben, hogy sokszor tobb megoldas is jo, de csak egyet fogadnak el. itt van az eb eltemetve. amikor iq tesztet toltesz ki, akkor azt nezik, hogy mennyire vagy az atlagosnal jobb, vagy rosszabb atlagos peldany. Ezert aztan pl. pilotanak nem tesznek be olyat, aki nem az o verziojukat x-eli be, mert nem ugy van tervezve a rendszer, es igazuk van. innen kezdve nem iq tesztnek kene hivni, hanem jokatonavagye (AYGS) tesztnek. az i ott dol el, amikor valami varatlanra kell reagalni gyorsan, es jol. tokmindegy, milyen helyzetben.
 • globint
  #59
  Szóval az IQ fontos dolog, de más is kell.
  Van ismerősöm, Mensa tag, 190-es az IQ-ja, romokban az élete, és folyamatosan tovább romlik. Földönfutó bolondnak is mondhatnánk, habár a japán, a spanyolt közepesen, az angolt, a németet anyanyalvi szinten beszéli a magyar mellett.
  Az életbe 10 évvel ezelőtt lépett ki, (a családjától), 20millával megspékelve, ma-már a napi élelme is gond....
  Van egy másik ismerősöm, 70-es az IQ-ja, konszolidált, kiegyensúlyozott életet él, busz-sofőrként ment nyugdíjba, kocsija, lakása, élettársa van.
  Nekem a véleményem erről:
  A 190-es IQ nem jelent bölcsességet. A bölcsesség pedig nem jelent magas IQ.t. A bölcsesség pedig fontosabb, mint a magas IQ!

  Szóval inkább legyek bölcs, mint Mensa tag.....
  Ha lehet választani....
 • tttttom
  #58
  Az, hogy kissé túl okos vagy. :) Legalábbis szerint az IQ teszt szerint.
 • Wescone
  #57
  "...De persze az sem kizárt (sőt, sokkal valószínűbb), hogy inkább Te vagy az IQ nulla.
  Lefogadom, hogy nem számoltál e lehetőséggel!"

  Helyesbítek:
  - remélem, hogy megfordult a fejedben ez a lehetőség is, különben tényleg alacsony az intelligencia hányadosod.
 • Wescone
  #56
  ...De persze az sem kizárt (sőt, sokkal valószínűbb), hogy inkább Te vagy az IQ nulla.
  Lefogadom, hogy nem számoltál e lehetőséggel!
 • Kornan
  #55
  Hmm én is kitöltöttem és a végén ezt írta:
  We are sorry, but your IQ is out of the upper boundary what this test can measure. Try to take some alcohol containing beverage to lower your result then add 120 to the final score.

  Ez mit jelent, túl hülye vagyok?
 • Kornan
  #54
  No mér?
 • Zoliz
  #53
  Michelle Wild-nak is nagy az IQ-ja és csupáncsak egy bazinagy [email protected] (bár azt jól csinálja)
 • Kornan
  #52
  Asszem az encapsulate azt jelenti, hogy bekapszulálja, kapszulába,tokba zárja, befoglalja vagy akár beágyazza. :)
  Szal x encapsulate y. X befoglalja Y-t. De úgy rá lehet, jönni ha találomra rányomsz és utána megnézed, hogy jó-e vagy nem és kikövetkezteted. Csak újra kell kezdeni utána... :P
 • Sir Ny
  #51
  Buta vagy.
 • Kornan
  #50
  A számolás azoknál akik sokat számoltak tul. képp részben vagy teljesen a memóriából megy, ha már nagyon soxor kiszámoltál vmit, akkor akaratlanul is megjegyzed. 100 alatt szerintem mindenkinek a memóriából megy és akik sokat számoltak azoknak sokkal több. Sakkozóknál is akik nagyon sokat játszottak már nem kell gondolkodniuk annyit, mert emlékeznek az egyes táblaállásokra.

  A számolási és a megjegyzési stratégiákat meg már sokan már ismerik, vannak akik nem, mert nem kellett nekik, szal ez egy pontatlanság a tesztben. Ha ilyen módszerekkel felkészülve töltöd ki a tesztet akkor jobb eredményt kapsz az biztos. És ha ismered az egyes típusfeladatokra jellemző megoldásokat, akkor is.
  Ha begyakorlod, akkor simán max IQ-kat ki lehet hozni ezeken a teszteken.
 • dieselx
  #49
  Szerintem az emberi inteligencia nem mérhető, pontosan mit is mérünk?? Azt hogy amit születésünktől fogva megtanultunk/megtanítottak nekünk miként tudjuk felhasználni saját kreativitásunk alapján? minden ember képes az alkotásra, a kérdés hogy gyermekként milyen családi környezetben asszociálódott.
 • Sir Ny
  #48
  Nekem az egyetlen, ami dereng rólad az a dr Ánusz Kotorász, csinált egyszer neked Epike egy ilyen névjegytáblát.
 • Sir Ny
  #47
  Én nem morcoskodom. Ennyi az IQ-m, igazából rohadtul leszarom. Amikor 127-et adott egy teszt, akkor sem hittem benne, hogy ez jelent valamit, most 70 alattit ad, most se hiszek benne. Ám az érdekes, hogy egy nap két teszt több, mint 45 ponttal különböző eredményt ad. Ez a #16-nak, hogy pontosan mérhető.

  A két teszt amúgy:

  http://www.iqtest.dk/main.swf
  http://mensa.hu/az-iq-rol/online-iq-probateszt
 • Doktor Kotász
  #46
  Jajj, de besavanyodott valaki. :-D
  Fogalmam sincs, hogy ki vagy, meg általában miről mit gondolsz, sőt, ha megkérdeznék tőlem, hogy hol láthattam ezt a nicket, nem tudnám megmondani.

  A lényeg, hogy azt írtad, hogy egyszer egy teszten neked 70-re jött ki az IQ-d.
  Mit lehet ilyenkor csinálni azon kívűl, hogy lecsapjuk a magas labdát?
  De te azért mérgelődj tovább nyugodtan. :-D
  Csak egy hét műlva el ne kezdj nekem morcoskodni, mert nem fogok emlékezni erre az egészre, annyira komolyan van véve.
 • DontKillMe
  #45
  ..lehet akármekkora I.Q.-d, ha egy szar ember vagy...
 • tttttom
  #44
  LoL :D
 • Inquisitor
  #43
  Nem azt jelenti, hogy "beágyazott"?
 • TreDoR
  #42
  Hát, pedig ehhez minimum középszintű szükséges (kivéve ha találomra nyomogatsz). Például mi a f*szom az az encapsule? Még a szótár sem ad ki rá találatot :S
 • yesname #41
  Csak halkan jegyzem meg, hogy az IQ-nak nem a lexikális tudáshoz van köze.
 • dyra
  #40
  Meguntam a felénél a tesztet. Magyarul unalmas szar teszt. IQ nulla volt aki kitalálta.
 • SirAlo
  #39
  En is vegig csinaltam a tesztet es a Planningba voltam legjobb :D ahol szamokat kelett sorba tenni, ott bele estem a 15%-ba de a legtobbnel az elejen sokat hibaztam amig ra nem jottem hogy epp mit kell csinalni:D
 • Sir Ny
  #38
  Van olyan autista, amely jó fejszámoló. Maradjunk ennyiben.
 • Desiderata #37
  tévedés, az IQ nem fejleszthető! éppen ez a lényege hogy veled született dolog, amit nem tudsz tuningolni
  a Mensa IQ teszt a "melyik forma illik a sorba"-szerű tesztet jelenti, ezt egy busman bennszülött is megérti, vagyis nem kell hozzá műveltség vagy bármi (pl. nyelv) tudás
  a számolás meg magában semmi, az autisták is jó fejszámolók, az IQ-juk pedig mélyen 100 alatt van
 • Sir Ny
  #36
  "minden egyéb dolog, aminél az agy nem a tudásbázisához, hanem a csoportosító-tervező-logikai képességeihez nyúl, azt az iq magában foglalja.
  a fejszámolás is ilyen, egy lexikális tudást nem igénylő tervező folyamat, pl 136-ot és 249-et úgy adsz össze, hogy először a százasokat, aztán a tizeseket, majd az egyeseket..."

  ööö...nem. 135-öt adsz össze 250-nel.
 • Fbn Lx
  #35
  igen, és az IQ-ról meg köztudott, hogy elég nagymértékben fejleszthető.
  akkor hol az ellentét?
  #33: a történelem, irodalom, földrajz stb. műveltségi kérdés.
  minden egyéb dolog, aminél az agy nem a tudásbázisához, hanem a csoportosító-tervező-logikai képességeihez nyúl, azt az iq magában foglalja.
  a fejszámolás is ilyen, egy lexikális tudást nem igénylő tervező folyamat, pl 136-ot és 249-et úgy adsz össze, hogy először a százasokat, aztán a tizeseket, majd az egyeseket... vagy bármiféle más algoritmus alapján csoportosítod a számokat, az iq a módszer hatékonyságát teszteli, ami alapján az agyad a problémákat megoldja. a térbeli forgatás is ugyanez a kategória, hogy milyen hatékonyan vetíted le a látott pontokat egy képzelt, másféle szögben álló testre
 • droidka
  #34
  A fejszámolási képességnek meg a memóriagyakorlatoknak szerintem sincs túl sok köze az IQ-hoz, mert ezek bárkinél, teljesen átlagos képességű embereknél is nagy mértékben fejleszthetőek, csak nagyon sokat kell gyakorolniuk.
 • Rotyoka
  #33
  A fejszámolásnak most komolyan, mi a pöcsöm köze van az IQ hoz?... Ennyi erővel kérdezzék azt hogy 1276 Január 6. án mit ünnepeltek Angliában