58
-
Úgy fest nem voltam elég érthető.
Az PATCH volt, NEM DLC! Vagyis NEM fizetett érte a user.
Természetesen havidíjat fizet, ráfoghatjuk, hogy akkor valóban fizetett a patch-ért.
Egyébként sokszor volt már ilyenre példa, hogy egy frissítés vagy patch elcseszett valamit. Még operációs rendszer esetében is történt már ilyen... -
A DLC a jelen és a jövő! :) -
kanduhr #16 Hát igen, a Borderlands egy pozitív példa. 4 DLC jött ki a játékhoz, és ezek, egy kivételével, kb 10-14 óra plusz játékidőt adnak. (Persze ez nyílván attól is függ, ki mennyire rohangál, és persze nincs benne a bossokhoz való visszajárkálás se)
Vagy ott van a Fallout 3, ami bár egy közepes minőségű játék, de legalább tisztességes kiegészítéseket kap.
Negatív példa: Mafia 2. Az új MoH mellett az év csalódása, és még rövid is. Már a szomszéd néni is tudja, hogy a Mafia 2-őt direkt a DLC-k miatt csonkították, a kész példány kb 40% annak, amit valóban elterveztek és megcsináltak. -
Reg5 #15 A gond ott van, hogy kiadnak egy mai viszonylatban hosszabb demót teljes áron, majd 1/3-ad áron jön a játék többi része dlc-ként. Hogy ez kinek jó? Nem tudom, de ha így haladunk pár éven belül nem lesznek teljes árú játékok, csak "darabok" amiket ha mindet megvetted összeáll a teljes játék, persze méregdrágán. -
Szerintem lehet a DLCt jól használni
a Just Cause 2 féle 1 dolláréért vegyél autót meg plusz fegyvert meg ilyenek az undorító lehúzás kategória
Viszont a Fallout 3 nagyon jó volt az összes kiegészítővel és lehet a DLket okosan használni és egyben megvenni game of the year editiont
ezt tettem a fallouttal és nem bántam meg szerintem így megérte (a red dead red redemptionnál ugyanerre várok , aki birka vagy pénzes az vegye csak meg külön külön aki meg ki tudja várni az megveszi lemezen az összeset egyben)
-
Jagdgeschwader #13 Ó, szóval a DLC-ket pénzért is szokás kínálni? Hmm minden nap tanul valami újat az ember... -
cateran #12 Ja,amugy egyetertek am:D -
cateran #11 " együk csak a Blizzard-ot. Nem emlékszem, hogy valaha is adtak volna ki a kezükből szemetet."
Nehany hete,patch 4.0.1 a neve...azota jott hozza hotfix,hotfix hotfix,extended mainentance,meg amit akarsz...1 jol iranyzott modulattal a fel wow romba dolt (cogwheel issue,instance crashes,name plates bug...a lista kurva hosszu...)
Rendbe szedtek azota,de igencsak epikus fail volt... -
A borderlands-nél viszont tök jól működik a dolog, nekem tetszik hogy időről időre jönnek hozzá NEM 1-2 órás kiegészítők. -
tttttom #9 Én, ha délc-t látok bebaszom a torrentba. -
Gabe18 #8 A világ legnagyobb pénzlehúzása. Amit pár éve még megkaptál patch-ként, azt most eladják neked pénzért. Ráadásul mostanában már tudatosan úgy csinálják a játékokat hogy a meglévő tartalmat kiszedik "jó lesz azt a sok hülyének eladni később" alapon. Persze mikor lewarezolod, akkor ők vannak a legjobban felháborodva...
CoD-ba 5 pálya ~4000-ért, de jó... Régebben naponta csináltak annyit INGYEN a mod készítők, amíg hagyták nekik.
-
A játékvilág jövője a DLC...AKkor most kérdezzünk meg 10 embert aki játszott a MAFIA2-vel és nagyon várta,mi a véleménye a DLC-kről...:) -
sanyicks #6 hát lol.. a gta iv dlc-je rohadtul nem dlc... az expansion. Egy rakás új fegyver, új hosszú történet, úgy zenék, néhány új autó.
Az a dlc ami 1-2 szaros dolgot ad, max 1 óra de inkább 0 másodperc plusz játékidővel. -
"Ami ugyanis kimarad vagy később jut eszükbe, azt DLC formájában elérhetővé teszik."
Ezzel meg is fogalmaztuk, az igénytelen fejlesztő fő kritériumát!
Vegyük csak a Blizzard-ot. Nem emlékszem, hogy valaha is adtak volna ki a kezükből szemetet. Mikor lesz kész xy termékük? Majd ha végeztek.
Igen, a Blizzard is ad ki alapjátékhoz később... na mit is?
Na? KIEGÉSZÍTŐKET! Nem ficnifacni 1-2 órás szarokat túlárazva, hanem sok órás minőségi élményt!
"2009-ben átlagosan 2-3 játékot vásároltak, ami drasztikus csökkenés a korábbi évek 6-8 játékos átlagához képest."
Atyaég! Ennek semmi, de semmi köze nincs se a digit disztribhez se a DLC-khez.
Komoly világgazdasági huppanóban volt mindenkinek, -IGEN a játékosoknak is- része!
Személyautóból is drámaian kevesebb fogyott! Nem véletlenül!
"Ennek ellenére a DLC-k piacán a tavalyi év bevételei rekordot döntöttek"
Sajnos fogyasztói, birka társadalomban élünk.
Nagyon sokan nem mérlegelnek, nem számolnak át. Az MS rendszere a legjobb példa a legális átverésre.
Mennyi egy ütős arcade cím "ára"? 1200 MS pont... fúúú az sok ugye?
Egy kisebb DLC ára 560 MS pont... na ez nem is olyan sok ugye?
Pontok... pontok, pontok! Nem dollárban vagy fontban, vagy euroban. Miért is nem? Games on demand árak a területi beállításoktól függően "forintosítva" vannak. A DLC-k nem. Azok pontokért.
Hát persze... egy agyhalott kövér amerikai vásárló majd pont azzal szarozik, hogy oszt, meg szoroz, hogy mennyi pont, mennyi dollárjába is kerül. Kiváló népetetés! Gratula!
"Egyesek szerint ezzel jócskán meg lehet növelni egy játék élettartalmát,"
Meg... lásd Mafia 2. Álmos szombati napon végigvihető könnyen és a megjelenés után hamar kaptuk is a híreket, hogy jönnek a DLC-k és a sokadik után, talán majd 1.5 év múlva végre megkapjuk a "teljes" Mafia 2-öt.
"A DLC mára minden projekt része lett" - állítja a Medal of Honor producere, Greg Goodrich."
Pont a MoH... pont az a játék, melynek Limited Edition-je a játéktörténelem szégyene. A single tartalom pedig siralmasan rövid.
Talán majd jön hozzá 2 év alatt 5 DLC, mely újabb pályákat ad majd a játékhoz és talán úgy méltó lesz a MoH névhez.
"A DLC egy remek lehetőség arra, hogy kinyújtsuk a játék élettartalmát és a rajongók is több időt tölthessenek kedvencükkel."
Fail. A legtöbb DLC jelenleg pár órát, vagy még annyit sem a játékhoz.
Dante's Inferno annyira tetszett, hogy eldöntöttem megveszem a Dark Forest DLC-t, a játék árának nagyjából 35%-áért, mert sztorihoz némileg ad.
Na jó, azért előtte youtube-on, hogy mégis mennyi gametime... 10 perc. TÍZ! Hát a jó k. anyátokat azt! És hány ilyen eset van.
Nem vagyok anarchista. Nem kell ingyen adni! Tessék REÁLIS áron adni, figyelembe véve az alapjáték árát, a megjelenés óta eltelt időt és sajnos azt kell mondjam a játékidőt is, mert felháborító, hogy 10 percekért 1500 Ft-okat elkérnek.
"A DLC nem ugyanaz a dolog a vásárló és a kiadó szemszögéből nézve"
Igen. A kiadónak a profit az Isten. LEGYEN! De uraim, melyik a sikeresebb üzleti modell?
a, Magas árréssel értékesíteni (keveset).
b, Kis árréssel értékesíteni (óriási mennyiséget).
Ugye, hogy ugye? -
Ezzel is csak egyet tudok érteni... -

Oltári gáz, hogy adott ALAPJÁTÉKOT bárhol a világon, megvehetsz a megjelenést követő 2. évben az induló teljes ár negyedéért, míg a DLC-k ára változatlan!
Így történik meg rendszeresen az a bicskanyitogató helyzet, hogy a "használható" sztori DLC vagy DLC-k, simán többe kerülnek mint az alapjáték. -
Pontosan... Viszont az meg ugyebár szar érzés, ha tudod, hogy több is van még a kedvenc játékodból, mint amennyit te játszottál, és ezt jól ki is használják a fejlesztők... Nagyon nem tartom jó ötletnek ezt, de a nép zebálja... -
Jimmyke #1 Ha a DLCk is követnék a játékok árcsökkenését egy szavam se lenne.
De így lehúzás, 2-3x eladják neked a játékot.
1600 BioWare pont árából 2 db. 40+ órás játékot tudsz venni, a DLCk meg maximum 2-3 plusz órát adnak. Ugyanannyiért.