23
  • Gaboca76
    #23
    Hát ez a kari nem érdekel...Majd a jövő év végi új next gen érdekel mert ott már nagy teljesítményt kel mutat ez meg csak egy kis tupírozás meg olcsóbbítás.
  • FoodLFG
    #22
    Engem inkább a mobil GPU-k érdekelnek. És ott is pont most néztem, hogy egy
    Mobility Radeon HD 4650 vs Mobility Radeon HD 5650
    között nem igazán van különbség, sőt talán az újabb verzió kicsit lassabb is (legalábbis ilyen fillrate adatok alapján). De majd nézek teszteket is.

    http://en.wikipedia.org/wiki/Comparison_of_AMD_graphics_processing_units
  • Voltan
    #21
    Nekem most majd egy éve egy ASUS 5850-es dorombol a gépben, és nagyon elégedett vagyok vele. Nyilván nem tervezek még váltani, de attól függetlenül érdekel, hogy hogy csicseregnek majd az új 6-os szériák.

    NVidiát én most pihentetem egy darabig, és az Intelt is. Radeon és Athlon párti vagyok, ez a helyzet.
  • philcsy
    #20
    "Itt egészen pontosan a GTX 480 optimalizált, javított változatára számíthatunk, amely január előtt semmiképpen sem jelenik azonban meg. A stream processzorok száma marad 512, a méret talán csökken valamivel, bár azt kétségbe vonják, hogy mindez jelentős előrelépést jelentene a teljesítmény terén."

    Ha a jaspercry által említett 32 magot be tudják kapcsolni (mert csökken a selejtarány), ha az áramköri optimalizációval csökkenteni tudnak a fogyasztáson és így magasabb frekvenciát tudnak használni, (tehát meg tudják csinálni amit eredetileg egy éve akartak) már jelentős előrelépést tudnak elkönyvelni.

    Ebből a szempontból "jobb" helyzetebe vannak mint az AMD. Az előző "félresikerült" procihoz képest nagyobbat tudnak előrelépni. (Hacsak nem alapvetően architektúrás gondok vannak.)
  • AgentKis
    #19
    Ezaaaaz! Villanyfűtést a népnek!

    Majd 2-3 év múlva, amikor lesz belőle passzívhűtéses, na majd talán akkor...
  • manoszey
    #18
    Hát én már a DX9-nél elakadtam, mikor utoljára volt pénzem a gép fejlesztésére, akkor még azok a kártyák voltak divatban, úgyhogy ilyenkor csak a nyálamat csorgatom ezekre a hírekre, éjszaka meg fel-felriadva a szaggatásmentes GTAIV-ről álmodom...
  • sanyicks
    #17
    nemcsak az irányítás, a játékválaszték is ott van... sok stílus nincs konzolon vagy ami van az szar (szimulátor, stratégia, mmo), én főleg emiatt nem veszek. Ugyanis így kell a pc is... pc MELLÉ konzol meg rohadtul nem olcsó, ráadásul értelmetlen.
  • who am I 7
    #16
    460asak azért elég jól muzsikálnak...mondjuk, amiért valószínű nem azt veszek az a fogyi :S
  • Zulu12
    #15
    Nekem "szinte" teljesen mind1, hogy milyen video karikat dobnak a piacra lényeg, hogy jól kiélezett legyen a rivális vállalatok között a küzdelem.
    Addig minden nagyon happy
  • wildstorm
    #14
    Egyetértek. Én a fejlesztgetés miatt vettem konzolt, de visszasírom a gépet az irányítás miatt! Ez van! :)
  • jaspercry
    #13
    "Itt egészen pontosan a GTX 480 optimalizált, javított változatára számíthatunk, amely január előtt semmiképpen sem jelenik azonban meg. A stream processzorok száma marad 512"
    GTX 480 --480db cuda mag található,ill 512böl letiltva 32.
    tehát nem marad hanem 512-re nö!
  • jaspercry
    #12
  • jaspercry
    #11
  • jaspercry
    #10
    http://img.hexus.net/v2/graphics_cards/ati/sapphire/6800CD/Graphs3/Cayman.png
  • rumkola
    #9
    akkor várhatsz jó sokáig, mivel ezek olcsóbbak mint az 5xxx-ek
    csokika
    :DDD
  • neoG
    #8
    Osztom a véleményed. Tudatlan user két dolog vezérli: minél nagyobb legyen a directx mögötti szám, meg minél több legyen a kártyába a megabájt.
  • menetrend
    #7
    Hát nem tudom, ezen teszt alapján csak nagyon kicsivel marad el a kártya a 5870 mögött viszont kb féláron van. teszt

    Így elég kavaró az sg cikke szerintem.
  • whisper
    #6
    Hja bocsi nem fikázás volt azoknak akik megvették ezeket a karikat csak pont ezért nem vettem még mivel akkor tudtam,hogy kidobták a directx 11-t rávágnak pár karit. Nesze vegyed meg mer jó! Aztán jönnek az új karik rá! ;)
  • whisper
    #5
    Sziasztok! Én nem izgatom magamat!

    Én igaziból örülök neki. Mert a sok ember megvette az 5-s szériás meg a 460 és 465-s karikat és Én most megvárom még ezek kijönnek az 5 söknek lemegy az ára és szépen megveszek egy jó kis karit! 8))) I love fejlesztők. Köszi AMD és Nvidia!

    Ui.: Csók a családnak! ;)
  • gemihu
    #4
    Sajnos ez a baj a pc-vel. Egy átlagos közép kategóriás játékra alkalmas gép 2 évig tudja tartani magát,aztán elavul és szinte semmit se ér. Mindenféle típusszámokkal árasztják el az embereket,akiknek túl sok dologból kéne válogatniuk. Nem csoda,hogy egyre többen konzolok felé veszik az irányt.Ráadásul egy konzol árában benne van az "oprendszer" is.Egy baj van a konzolokkal,hogy az a kontroller ami van hozzájuk nem veszi fel a versenyt a bill+egér kombóval. Ez főleg az fps-ekre igaz.
  • Justil
    #3
    igazából nekem se tetszik, hogy össze vissza megy a nevezgetés. de komolyra fordítva: most őszintén, nem mind1, h mi a neve? a tudatlan usert normális cimkézés mellett is át lehet verni, a tudatos vásárló meg úgyis képben van. ellenben ezt leszámítva ez a 68XX széria elég babának tűnik. sokáig gondolkodtam, hogy cseréljem -e a 4890-emet 5870-re, de lehet inkább az újak közül választok, most jó vételnek tűnik. bár a fene tudja :)
  • who am I 7
    #2
    ja, tré.Viszont a fogyija elég jó.Mostanába akarok venni vmi vackot, egy 6870-es jól jönne 40é :F
  • sanyicks
    #1
    fail
    Átpozicionálták a neveket... mostantól a 68xx sorozat középkategória, az eddigi 57xx megelelője, és ezt az ára is elárulja, ugyanis 40 50k huf között kéne lennie... a csúcskategória később jön, és 6950 és 6970 lesz a száma az 1 gpu-s változatoknak a 2 gpus a 6990 lesz.

    Tehát az 5770-hez kellett volna hasonlítani.