43
  • BenceYCE
    #43
    Nem zsidózunk, előítélkezünk :)
  • Shan
    #42
    Ja. ez az úgynevezett szólásszabadság. Lehet szólni, csak a kút mélyén.
  • morden
    #41
    Ej, jól eldugták a cikket az sg-n gondolom a sok "zsidózó" komment miatt
  • Asperot
    #40
    Nem aprópénz, messze nem. Minden államnak elsősorban a népből van pénze. –Mint az köztudott -
    Egyébként nem erre gondoltam. A németek összehoztak egy lufi gazdaságot kb 5 évre. Amcsi meg kb 100 éve egész jól áll. Technológiát mert miért vitatná bárki. Németek pengék voltak.
  • Asperot
    #39
    Azért Huszein beblöffölte hogy vannak fegyverek.
  • sanyicks
    #38
    jaj hagyjuk már az "zsidóktól vették el azért fejlődött" szöveget... akármennyi pénzük van, ez aprópénz egy állam esetében... Az igazi fejlődést az állam enélkül hozta össze.
    Vagy azt akarod mondani hogy azt a technológiát is, amivel jóval megelőzték a korukat is a zsidóktól szedték össze? :D
  • Merces
    #37
    ..:D de fog majd megkeresik ott is a fegyvereket mint Vietnamban, meg Irakban....
  • BenceYCE
    #36
    Dehogy vettem komolyan, vettem ám :)
  • Balumann
    #35
    Hát a második világháborúban vicces lett volna, ha pont Anglia komolyan vette volna Hitlertől a békét. Az első világháborúban ha USA nem lép be, valószínűleg kénytelenek lettek volna elfogadni, akkor lett is volna lehetőségük.
  • Asperot
    #34
    Azért gondolom a sok elmaradt pereskedésnek más oka is van. Szerintem a szándék meg lett volna, csak a lehetőség hiányzott. :) Tény hogy ez nem lehetne per témája.
  • morden
    #33
    Amerika erőteljesen támogatta a náci gazdaságot, pl az IMB ( akkor még kicsi cég volt, a koncentrációs táborok "számítógéppel" való elletása után indult be, vagy a fanta márkanév története is igen érdekes.)
    Népírtás mindig is volt a történelem folyamán, szinte mindenki írtott mindenkit, de mondjuk a dél-amerikaiak se pereskednek spanyol erőgazdaságokkal, akik területéről a fát szállították a hajokhoz 500 éve :D. Sőt, ott az európai embereket "fiatalabb testvérnek" hívják.
  • Renegade
    #32
    Anglia nem akarta a háborút, sőt, próbálta csitítani a franciákat, hogy hadják már békén a németeket, a gazdaságukat, és véletlenül se vonuljanak be rajnavidékre. Ha valakit sokat piszkálsz a szélsőségesen fog reagálni, így van ez az országokkal is.
  • Asperot
    #31
    Nem az amerikai gazdasági fejlődés volt a diplomamunkám, de picit karcolgatom a témát. Azért elég hatalmas nagyítóval kell keresni a párhuzamot az amcsi és a náci gazdaság közt. A pazarlás pedig igaz. Bár ez inkább eredménynek tekinthető. Sokan irigylik mert megteheti / jelen idő szerint inkább csak tehette :)/ Obama viszont kényszerpályán. Eddig csak a kötelezőt csinálta. Szerintem annyira nem egyszerű a két legjelentősebb konfliktusa, hogy a „ háborút tart fent” mert gyakorlatilag egyik helyszínen sincs háború. Megdöbbentő, de Irak és Afganisztán házon belül magának generálja a legnagyobb civil veszteséget. Irak jelenleg képtelen határain belül békét tartani. Ha az amcsik lelépnek, mondjuk most, síita és szunnita öldöklés azonnal fellángolna. Ebből pedig a szomszédok sem maradnának ki. Ha hozzáadjuk Irán atomterveit, pici logikával is nyomasztó végkifejleteket tudunk elképzelni.
    Izrael fronton talán még nehezebb tisztán látni. Azon nincs mit vitatni hogy bármit is szenvedtek el a történelem alatt, nem okoz számukra gondot hasonló szenvedéseket okozni másoknak céljaik kapcsán.
    Utolsó mondatod pedig extra érdekes. Angliának a sokszor felajánlott béke, tudhatóan átverés volt. Már akkor számtalanszor látta a világ mekkora üzlet Hitlerrel megállapodni. Egyébként nem lenne érdekes téma egy vitára ha ebben a mondatodban „Angliát” kicseréljük a „Palesztin területekre”.? Lehetne béke?

  • Renegade
    #30
    hát a holokausztot tagadni erős, miért ne lett volna? Évezredes hagyománya van az etnikai alapú népírtásnak a mai napig. A zsidók egyszerűen csak meglátták benne az üzleti modelt. :-)

    azért nem féltem én az amikat, nem hinném, hogy meghatja őket pár százezer arab halála, abban az országban is gőzerővel "szórakoztat" a média, cirkuszt, kenyeret, a többi nem számít. :-)
  • Shan
    #29
    Aki esetleg még neadjisten véletlenül nem ismerné, annak ittvan a vh. és egyebek ismertetése:

    <flame>
    [URL=http://www.youtube.com/watch?v=qHl6p0xR_kE]Freedman beszéde #1[/URL]
    [URL=http://www.youtube.com/watch?v=Q3Wokz2H9Ck&feature=related]Freedman beszéde #2[/URL]
    [URL=http://www.youtube.com/watch?v=ouXF2DLyPhY&feature=related]Freedman beszéd #3[/URL]
    [URL=http://www.youtube.com/watch?v=aQD0Xdtjwvc&feature=related]Freedman beszéd #4[/URL]
    [/flame]
  • Skynet
    #28
    BenceYCE: Nem kell komolyan venni,poén volt,tisztában vok a dolgokkal,mindenesetre manapság aki zsidó bűncselekmény vagy háborús bűn ellen emeli fel a hangját az egyből antiszemita.....

    Asperot: Tisztában vagyok Hitlerrel kapcsolatban annyira hogy tudjam: a holomítosz egy nagy mese amiből tetűhintások milliói gazdagodtak meg, és a mai napig is tudják belőle dönteni a lóvét. És azzal is tisztában vagyok hogy Hitler tizedannyira sem volt népírtó,háborús bűnös mint Izrael jelenlegi vezetője. De az úgynevezett náci németországban is jó ha tizedannyi valóban fajgyűlölő katona/ss tiszt/ember élt, tevékenykedett mint most izraelban.
  • Tetsuo
    #27
    Igazad van, de a "masik oldalra" is fel lehet tenni ugyenezeket a kerdeseket.
    Tisztaban vagy vele, hogy milyen aron lett USA az egyik legfejlettebb es legpazarlobb allam? Obama bar meg nem inditott haborut, remeljuk nem is fog, mert a bekedijat azert kapta, hogy ne inditson Iran ellen ugye, viszont fenntart tobb helyen is katonai eroket es qrvara nem a beke fenntartasa vegett, hanem hatalmi pozicio biztositasa okan. USA-nak erosen szukse lesz plusz nyersanyagforrasra a jovoben ill. mar most, leginkabb ezert folynak a jelenlegi haboruk, ahol civileket gyilkolnak halomra nap mint nap.
    Izrael teruleten pedig a palesztinok nepirtasa folyik, amihez USA csak asszisztal, bar neha a sajto elott Obama kijelenti, hogy eleg ebbol, azutan megy minden ugy ahogy addig. :)
    Hitler pedig tobbszor felajanlotta beket Anglianak a 2. VH folyaman, nem is kovetelve hatalmas teruleteket, Anglia jobban akarta a haborut, mint Nemetorszag, de ez egy hosszu tortenet..
  • Mat666
    #26
    Nekem ez az egész valami nagy politikai játszmának tűnik amiről az egyszerű kis ember (mi) csak annyit tudunk meg amennyit ők akarnak véleményem szerint ez az egész nagy leleplezés csak félrevezetés.
  • Asperot
    #25
    Vajon tisztában vagy vele hogy milyen módon és áron lehetett az a gazdasági fejlődést létrehozni? Ismerhetnéd lagalább egy picit, amit csodálsz.
    Obama pontosan milyen háborút indított?
  • Tetsuo
    #24
    Koszi.
  • sanyicks
    #23
    Miért ne lehetett volna az év embere hitler? néhány év alatt a 0-ról a világ legerősebb gazdaságává fejlesztette az országát. Tehát letett valamit az asztalra... viszont obama meg sok ilyen békeszerető békenobeldíjas ember, a háborún kívül semmi mást nem tudtak felmutatni, ja de obama egy jó erős hype-ot.
  • Tetsuo
    #22
    No comment.
  • BenceYCE
    #21
    Meg gojok is! Nem is értem, h a történelemben számtalan népnek meggyűlt a baja a hollókoszt túlélőkkel, mikor ők semmit sem tettek ezért... teljesen ártatlanok! :)

    Amúgy meg nem vagyok antiszemita.
    Semmi bajom az arabokkal pl.
    Az "idegen kufárokkal" van bajom.
    Előítéleteim vannak velük szemben és szerintem jogosak, pontosabban igazságosak.
    Ugyan ilyen rokonszenvet élveznek nálam a familiárisan hiperpigmentáltak.
  • Skynet
    #20
    Pfujjhogyitt mennyi antiszemita csőcselék van! Hogymerészelitek egyáltalán a szátokra venni a világ legerkölcsösebb hadseregét és országát (Tetühintaland) ???
  • Amergin
    #19
    Rabolja el a MOSZAD (hiszen Izráelnek ugye "joga van" bárkit, bárhonnan bármikor elrabolni) és állítsák "független" bíróság elé USraelben holokauszt-tagadásért és terrorizmus támogatásáért, az alkotmányos rend erőszakos megváltoztatása előkészületére irányuló szándékbűnözésért, pedofiliáért, gyorshajtásért és csendháborításért!!!
    Utána pedig lőjék le, mert ahogy Smith ügynök mondta volt: "Teljesen lényegtelen, amit tudni vél róla. A hatóságok szerint a legveszélyesebb ember, aki a világon él."

    Semmi sem veszélyesebb az igazság kimondásánál és ez igaz arra, aki kimondja, de arra is akiről kimondják!
  • morden
    #18
    Miért nem annak a lehetőségét keresik, hogy a mészáros amerikai katonákat vonják felelőségre ? Ebben a témában az usa nem jobb semelyik 3. világbeli diktátor álltal vezetett országnál.
  • Crane
    #17
    "Washingtonban keresik annak lehetőségét, miként járhatnának el a háborús titkokat kiszivárogtató Wikileaks alapítójával"
    Értsd: Keresik a lehetőséget, hogy miként lehetne vele plutóniumos teát itatni.
  • BenceYCE
    #16
    Ez nem hollókoszt, azt csak valláskárosultak ellen lehet elkövetni.

    Az optimisták angolul tanulnak.
    A pesszimisták héberül.
    A realisták lőni....
  • Crane
    #15
    Kb. nekem is ez jutott eszembe.

    "katonai légi járműnek nem lehetséges a megadás, a lázadók továbbra is jogos célpontnak tekintendők"

    Pff... ez mi? Joghézag a gyilkolásra?!

    "Irakban több mint 150 ezren haltak meg harci vagy erőszakcselekményekben; hozzávetőleg 80 százalékuk polgári személy."

    Na, ez tiszta munka volt!
  • morden
    #14
    Látszik, hogy az USA egy jogállam, mert mindenképpen vádat akarnak emelni Assanger ellen és csak utána börtönbe csukni :D
  • morden
    #13
    Nagyon dúrva hasonlat ,de ha jól emlékszem 1933-ban a Times magazin hitlert választotta az év emberének.
    Valaki lent említette a hazai médiát, ezen a területen se ártana változás, mert a híradó első felében időjárás jelentés van a másik felében meg újszülött állatokat mutogatnak ( természetesen ez sarkított példa) de a lényeg, hogy a valóban fontos híreket azt nem szeretik mutogatni a híradókban.
  • halgatyó
    #12
    Vajon mit szól ehhez a békenobeldijas csimpi?
    Meg az egész nobeldíj odaitélő bizottság? Legalább akkor nézzenek a tükörbe, amikor borotválkoznak!
  • Kornan
    #11
    A cikkben is említett al jazeera televízió honlapján is vannak néha érdekes műsorok, olyanokat is leközölnek, amiket itthon aligha. Akit érdekel annak érdemes nézegetni, csak kell hozzá angol tudás. Pl itt van egy rész egy műsorból ,amit néha-néha nézegetek:
    link
    2 részes , csak lejjebb kell görgetni a másodikért.
  • Pares
    #10
    Sőt, a zsUSA védencéről, zsIzraelről is tudja mindenki, miket csinál évek óta. Hát persze, hogy az is jól van úgy. Semmit sem lehet ellenük tenni. Sőt! Aki megkérdőjelezi tetteiket, az mocskos antiszemita, náci, fasiszta, rasszista, és természetesen pedofil, mocskos törvénysértő torrentező és végül, de nem utolsó sorban terrorista is. Ezt a két országot (de legfőképp az utóbbit) csak dicsérni és méltatni szabad, bírálni vagy kritizálni nem.
  • NEXUS6
    #9
    2003-ban az utolsó pillanatig bíztam, hogy az emberiségnek, pontosabban a vezetőknek több esze lesz annál, mintsem hogy egy hazugságokra épülő háborúval sújtsanak egy népet, akik ugyan úgy áldozatai voltak a Szaddam-rendszernek.

    Az amcsik, meg kapják be. Elismerték, hogy sem a tömegpusztító fegyverek nem voltak igazak, és kapcsolat sem volt Szaddam, meg az al-kaida között (utálták egymást mint a xart!). Most meg azon hisztiznek, hogy valaki tiszta vizet próbál önteni a pohárba, legalább azt reálisan bemutatni, hogy mekkora kárt okoztunk. 6 év alatt annyit, mint Szaddam 20 év alatt. Mellesleg Szaddam modernizálta az országot, a nőknek egyenjogúságot adott, kiépítette a közoktatást meg ilyenek. A Perzsa-öböl térségében az egyetlen ország volt, ahol nem a hagyományos iszlám törvénykezés volt érvényben, megkövezés az erőszak áldozatául esett nőknek, meg hasonló finomságok.

    A háború nagyjából azon múlt, hogy Szaddam a tárgyalások feltételeként azt szabta, hogy visszavonulása/száműzetése esetén a népes családjának biztonságát/jólétét is szavatolják. De az amcsik sóherkodtak, nem azt nézték, hogy gyakorlatilag megvásárolhatják ezzel egy ország népének a jólétét. Miközben manapság Afganisztánban fűnek fának fizetnek, csak ne támadják meg a koalíciós erőket.
  • Pares
    #8
    Gyakorlatilag az a helyzet állt fel, amikor a bűnözők, tömeggyilkosok és háborús bűnösök perelik be azokat, akik kiszivárogtatták róluk az igazságot. Hát persze, hogy a zsUSA ezt is megteheti.
  • BCS pixel
    #7
    a dologban az a legrosszabb hogy hiába követtek el 600 billió törvénytelen dolgot, ez ellen semmit sem tehetnek az állampolgárok
  • Kensin
    #6
    És ezek közül a "torrentező" lesz a legsúlyosabb vád :)
  • NEXUS6
    #5
    Nem mondod! Télleg beszakadt?!
  • Rotyoka
    #4
    Wiki helyében felkúrnám az összes dokumentumot 1 orosz torrentre és 1 napon belül a világ torrentezőinek 80%-nak meg is lenne. És voala már nem tudnak lépni ellene semmit.