25
-
Georgexy #25 Nem kell rendőrség.
Elég csak telefonon fölhívni az ügyfélszolgálatot és megadni az ügyfélszámod.
Letiltják a kártyát rögtön, majd hazamész a telcsi papírjaiért azzal be a szolgáltatóhoz és ott letiltják a telefont is.
Ha véletlenül megtalálják akkor később vissza lehet csinálni.
Nekem ez volt. -
Georgexy #24 Szerintem pedig törvénytelen a simlock!
A szolgáltató így duplán is magához láncol, és nem csak 2 évig, ahogy az az Uniós törvényben van.
Ugyanis nem oldja föl ingyen 2 év vagy a szerződés lejárta után a simlock-ot.
Akkor, hogy is van ez?
Lehetne még kötekedni visszafelé is. -
szabroy #23 szerintem mindent lehet, de nincs sok ertelme, csak ha letiltottak a telefont. ugyse keresi senki. meg a letiltas is maceras.el kell menned a rendorsegre, feljelentest teszel ismeretlen elkovetore, onnan a jegyzokonyvel irany a szolgaltato, es utana letiltjak.de elotte haza is kell menned a telcsi papirjaiert. legalabbis 10 eve meg igy volt. szerinted hanyan futjak le ezt a kort, egy olyanert hogy letiltsak a telefont?! nem hogy visszakapd, csak azert hogy mas se tudja par napig hasznalni. 1000 bol 1. a masik meg az, hogy en is azonnal megvennem bagoert ha vki azt mondja most talalta... :D:D -
speed2006 #22 Amikor a lányomtól ellopták, akkor az ipari kamera működött. ennek ellenére nem történt semmi. Max kis nehézséget jelent az IME számot átírni, (bár nem tudom hogy az iPhonnál lehet-e).
szabroy?
Azért egy nagy értékű telefont úgy megvenni hogy nincsenek meg a gyári tartozékok, egy nevetséges áron, feltételezi hogy tudja mindenki az eredetét, csak nem érdekli esetleg. Akkor meg máris bűncselekmény. -
Solmenir #21 Ha a német sündőrségnek ennyire nincs semmi dolga, hogy ilyen dolgok után is nyomozzon, igazán átruccanhatnának Magyarországra, itt van annyi igazi meló, hogy egész életükbe ne unatkozzanak. -
#20 Na ez itten a probléma, hogy mindenki b@szik mindenre... -
szabroy #19 esetek 99% ban nem a tolvaj hasznalja a telcsit, hanem eladja olyan gyorsan ahogy tudja. igy maximum egy johiszemu vasarlot talalnak, akire ra kellene bizonyitani, hogy tudta hogy lopott volt a telefon.
szoval, ha nem vmi nagyobb hordereju buncselekmeny bizonyiteka, vagy nyomravezetoje a telefon, nem igen fognak utana nyomozni.
sztem. -
#18 Én valami olyanra gondoltam, hogyha ellopják a telefonod akkor bemész a rendőrségre, bemutatod a számlát vagy szerződést, hogy adott telefon a te tulajdonod, megadod az IMEI kódot, sün beül a gép elé, beírja a számot és pár másodperc után a gép kidobja, hogy a telefon regisztrálva-e van valamelyik hálózatba, ha igen, akkor milyen SIM-mel, és az kinek a nevére van. Sün kiszáll a bejelentett lakhelyre, tag kihallgat. Lehet, hogy ez az esetek 1%-nál segítene csak, de lényegében nem látok technikai, jogi akadályt. -
Rotyoka #17 akarni sokmindent lehet. -
kvp #16 "És oda mikor jutunk el, hogy a sünök a lopott telefon használóját automatikusan beazonosítsák a rendelkezésükre adott IMEI kód alapján? Tudom, át lehet írni, de mégis."
A simkartyanak es a maganak a keszuleknek is van kodja, a simkartya cserelheto, a keszulek kodja pedig a firmware ujrairasakor felulirhato. Modernebb keszulekekben (pl. android-os telefonok) pedig hasznalat kozben is valtozatathato mindketto. A legtobb lopott telefonban egyebkent marad a regi sim, es csak addig hasznaljak amig letiltja a tulaj.
A telefon megtalalasa egyebkent nem a rendorseg hanem a szakszolgalat hataskore, viszont nekik van egyeb bajuk is, mint hogy ezekkel foglalkozzank. A rendorseg elvileg kerhetne telefon pozicio meghatarozast lopott keszulekre, viszont ez kb. olyan lenne mintha nyomoznanak a tyuklopasok vagy a lakasbetoresek ugyeben is. (egyiket sem teszik)
Jogilag a szolgaltatotol vasarolt keszulekek csak licenszelve vannak, tehat hatarozatlan ideju berletben a szolgaltatotol. A tulajdonjog nem az elofizetoe. A bankkartyak is kiado bank tulajdonat kepezik, mint ahogy a microsoft sem adott el soha egyetlen windows peldanyt sem, csak licenszeli. Ellenben egy halozatfuggetlen mobiltelefon, igyenes szoftverrel (pl. android) mar teljesen a felhasznalo tulajdona. Ezert is hianyzik pl. a drm alrendszer a google fejlesztoi telefonjairol, ugyanis azokat meg akkor sem lehet lezarni ha valaki akarja. Egyebkent megy rajta a debian linux is, szoval kb. olyan mint egy pc. -
slickboy #15 Tisztességtelen piaci verseny??? Épp ellenkezőleg, a szolgáltatók hálózatfüggővé tett készülékei és a sokéves hűségszerződései gátolják a szabad versenyt és minősülnek tisztességtelen piaci magatartásnak. Mert külső kényszerrel (aláírt szerződés, hálózatfüggő telefon) érik el, hogy az előfizető ne váltson. Az lenne az igazi verseny ha olyan árakat és szolgáltatásokat biztosítanának, hogy ilyen trükkök nélkül is őket választanák az előfizetők.
Hatóságilag betiltanám a hálózatfüggő telefonok forgalmazását, meg a hűségszerződéseket. -
#14 az én telefonom (i8910) meg elvileg nem is kapható a magyar szolgáltatóknál, szóval elmehetnek melegebb éghajlatra...az is kemény volt, hogy neten rendeltem (gsmdepoban), és 70 000 ft-tal olcsóbb volt, mintha megvettem volna a helyi médijamárkban szintén függetlenül -
speed2006 #13 Ja, és én hivatalosan akarnám az Iphone-t függetleníteni, de az eladó olyan értelmesen nézett rám, hogy feladtam. Pedig fizettem volna érte. -
speed2006 #12 Nem mindegyiken lehet olyan könnyen, és mégsem tesznek semmit. Egy hete lopták el a lányom Iphone telefonját, és semmit nem "tudnak" csinálni. Illetve nem akarnak, mert az már munka. A szolgáltatóknak meg gondolom nem ingyen nyomoznak. Majd kapnak ingyen telefonokat érte. Azt azért nem értem teljessen, hogy ha 2 évre lekötöm magam, akkor úgy is fizetem az előfizetést, (amiért egy percet nem telefonálok, tehát tiszta haszon) és emellett a telefon részleteit is, akkor miért ennyire probléma? És azt sem hogy sok szolgáltatónak miért éri meg hogy független telefont (nem is egy olcsó kategóriást) adjon szinte fillérekért? A másiknál meg az előfizetés és a készülék 2 év alatt eléri a szolgáltatófüggetlen árat. -
#11 És oda mikor jutunk el, hogy a sünök a lopott telefon használóját automatikusan beazonosítsák a rendelkezésükre adott IMEI kód alapján? Tudom, át lehet írni, de mégis. -
keysersoze #10 Ezek hülyék. El se hiszem hogy nem magyarok. -
TellerHutt #9 Onnantól kezdve hogy megveszem a telefont, az ÉN egyéni tulajdonomat képezi, és hogy mit csinálok vele, milyen szoftvert telepítek rá, senkinek semmi köze hozzá, és nyugodtan le is cuppanthatnak ! -
#8 nem éppen ,páldául Debrecenben, de máshol is kissebb gsm boltokban legálisan lehet kapni, 2 év garanciával kártyafüggetlenül Nokia C5öt 39ezerért , érdekes módon a vodkafonnál is ennyi , leszámitva hogy ott a hálózatukhoz vagy kötve.
te melyiket vennéd ? -
G_ArchAngel #7 Valakit fenyegettek mar meg fegyverrel, hogy vegyen telefont? Nem szolgaltatotol, hanem egyaltalan...
Nem ugye...
Nem kell megvenni, nem szukseges telefont birtokolni, ha nem tetszenek a feltetelek. Nem tartalmaz semmit, ami letfontosagu az elethez. -
FL Zoli #6 Mert a gyártók + szolgáltatók is balfaszok
1, A gyártó miért gyárt olyan telefonokat amiket akár Pistike is függetleníteni tud 5 perc netezés után. Pl régebbi nokiák, samsungok
2, Vodánál meg T-miaszarnál volt régebben divat a mobilok lebutítása, egyrészt piszoknagy átb@szás, másrészt ha neked pont az a teló kell akkor 2-3000 ft belefér hogy ki is üttesd -
#5 Ekkora faszságot. -
#4 Londonban a telefonok nincsenek lekódolva,(se az előfizetéses se a feltöltős) és nem is drágábbak ezért. Itt kifizeted a telefont és választasz hozzá egy szolgáltatót, amit ingyen adnak a készülékhez. (van néhány, és ugye mindegyik csábító kedvezményeket ajánl)
-
#3 Most is vehetsz független telefont, csak drágábban ugyanis a szolgáltató fizeti helyetted a különbséget amikor tőle veszed a készüléket, neki azért éri meg olcsóbban adni mert így "magához láncolhat", kb. ugyanaz mint a hűségidő. -
citkar #2 és mikor jutunk el odáig, h veszel egy telót oprendszer és szolgáltató függetlenül (olcsón) és eldöntöd milyen rendszert teszel rá
veszel rá, ingyenest, valamint milyen szolgáltatót választasz hozzá, amitle is cserélhetsz?
mintha PC-t vennél és hozzá internetet -
KRTuning #1 Azt mikor nyomozzák ki hogy miért kell 10x annyit fizetni egy szolgáltatásért?
Ez pedig az SMS. Alig kerül nekik valamibe az adatforgalom. Mégis 20-40Ft. Aki nem hiszi, járjon utánna.