Már vitorlázik a SpaceShipTwo
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Ilyesmirõl ugyan még nem láttam statisztikát, de van egy olyan érzésem, hogy az SG-re nem a magyarországi újgazdag réteg jár elsõsorban.
Másrészt, ha annyi idõt a pénz hajkurászásával töltöttem volna, mint fórumozással, akkor valszeg már én is a jövendõbeli szpészmenek listáján lennék és nem itt keseregnék.
<#nyes>#nyes>
Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs
Légyszives csak egyes szám elsõ személyben :)
Én szeretnék még kõgazdag lenni...
Ĥ|Ψ>≈iħ∂|Ψ>/∂t (Az ember) \"Tudásra törpe és vakságra nagy.\" \"Ami igazán lényeges, az a szemnek láthatatlan.\" Használj TE is szinkrotronsugárzást!
Ezek a katasztrófák vissza is fogják vetni a fejlõdést valamelyest. Azonban ott tartunk, hogy most már egy nem túl nagy magáncég, gyakorlatilag kereskedelemben kapható, alapkutatást nem igénylõ technológiák felhasználásával építhet ilyen eszközöket. És fognak is építeni, mert az embereket marhára érdekli ez a dolog, és mert érdekli pénzt fognak költeni rá. És akik meg olyan gazdagok, hogy emiatt hihetetlenül nyugalmas és biztonságos életet tudnak amúgy maguknak biztosítani, azok meg pláne fognak költeni rá, még az esetleges, bár szükségszerû katasztrófák után is, mert õk valószínûleg azért is ilyen gazdagok, mert szeretik a kihívásokat, szeretnek kockáztatni.
Mi, akik nem szeretünk annyit kockáztatni és valszeg ezért nem vagyunk kõ gazdagok sem, mi viszont még tényleg jó sokáig itt maradunk a Földhöz ragadva:)))
Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs
Ettõl függetlenül remélem hogy mûködni fog, annál jobb dolog nem nagyon történhetne az emberes ûrrepülés jövõjére nézve. De ha véletlenül szétszórnak néhány milliomost a felsõlégkörben, az feltehetõleg véget vet a lelkesedésnek, és akkor mind itt maradunk, a Földhöz ragadva :)
A kettorzsu gepek a scaled composites egyik hires termeke, vannak ennel durvabb design-jaik is, pl. egy asszimetrikus szarny es kabin elrendezesu gep. A szarny annyira eros, hogy az egyik vegen megfogva elbirna a teljes gepet. A hajtomu a viszonylag gyenge pont, de alapvetoen biztonsagos, meg ha kis teljesitmenyu is. A helyen egy azonos meretu, de teljesen szilard hajtoanyagu raketa mar a palyaraallashoz is eleg lenne, bar ahhoz navigacios fuvokak is kellenek es a pontatlan egesi ido miatt nem lenne teljesen meghatarozhato a vegleges palya.
:)
... Alea iacta est - Veni, vidi, vici ...
Innen a kétsárkányos hordozó tûnik a rendszer gyenge pontjának. Elég instabil szerkezetnek tûnik, a szárny közös része torziós rugóként mûködve mûvelhet vicces dolgokat, még ha a számítógép korrigál is, szinte látom magam elõtt ahogy turbulenciába kerülve a géptörzsek belengenek, és az egész a csavarodástól elpattan, mint a ropi.. Vajon miért nincs áthidalva a fara (mint az összes tisztességes kéttörzsû gépnek)? A videón a kioldásnál látszik, nagyon nem lenne útban.
Te kezdesz egyre normálisabb lenni. :-D
Piszkáld te is az SG.hu-t, hogy teremtsenek lehet?séget egyes felhasználók tiltására!
De hogy verjem a nyálamat is, az a gumiszerû szilárd hajtóanyag nekem nem tetszik. Egy gumiszerû anyag elõállításánál nehéz biztosítani a homogenitást. Ha pedig nem homogén az üzemanyag akkor a hajtómû mûködése sem egyenletes.
Most jön a szarrágás: Szóval szar az egész. Én jobbat csináltam a sufniban, csak az FBI/CIA/KGB/NBH evette. Pedig annak még hyperhajtómûve is vót :)
Ĥ|Ψ>≈iħ∂|Ψ>/∂t (Az ember) \"Tudásra törpe és vakságra nagy.\" \"Ami igazán lényeges, az a szemnek láthatatlan.\" Használj TE is szinkrotronsugárzást!