Számítógépes formatervezés
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Egyesek feje a gondolatok temetkezési helye. Nem mindegy, hogy vizibusz vagy buzi visz!
MJT-ben is ProE-vel nyomják😊
Egyesek feje a gondolatok temetkezési helye. Nem mindegy, hogy vizibusz vagy buzi visz!
na valami már kezd kibontakozni...........
A lényeg jó az Alias. Nézd meg Youtubon Alias Surface videókat, láthatod a kéopességeit, csak a kezeléshez áz kell programoznom az agyamat ami 10-en pár évis Autocadet meg mostanában Inventort használt!
Mivel nem ûrhajót gyártok csak buszt ott meg a homlokfal elemeknél a 2-3mm-es hézeg se gáz, meg a szerszámos is pontatlanul dolgozik😊, ezért jó zoomolással szemre is rajzolhatnám a dolgokat.
Na csáó
Sajnos a formatervezés részéhez hozzátenni nem tudok, az klár, hogy a szolidtest-modellezõk 90%-a nem megfelelõ erre a feladatra. Persze, teszem azt, Inv.-ban meg SolidEdge-ben is lehet surface-ekkel mókázni, aztán part sheet metal-ba konvertálni, abból egy boole meg némi igazítás meg már le is generálja a szerszámot, de komplex felületek létrehozása ott is agyrém. Úgyhogy gyanítom, olyan túl sok lehetõséged nincs... a helyedben körülnéznék külföldi, mûszaki torrenteken manualokért.
utálom a kezelõfelületét.
Dudor lehet lesz 😄, de nekem autóbusz homlok fal elemeit kell minél olcsóbbá, de minél kívánatosabbá tennem (ahhoz kevés egy dudor)
Pár él újravágásából, vagy új face-ek csinálásából és vertex mozgatásból tuti lesz dudor.
<#taps>#taps>
CAD-et használok az az Autodesk Inventor 2008pro.
A MAYA-t az Autodesk nemrég felvásárolta.
Magyarországon egy kis cég amelyik autóbuszokat készít, nem alkalmazhat külön designert. Rajzolni kur*va jól rajzolok<#nevetes1>#nevetes1>papíron.
Az Aliasba pont az a jó, hogy designer szoftver autóipari felhasználásra is nagyon jó, de egyszerûen egy sik lemezbe nem tudok egy dudort belerakni, mert annyira szarok az kezelõ-ikonok.
Elvileg a Catia is képes erre, de a tökön kivan, nem fogok még egy 3d szoftvert megtanulni, amúgy meg fontos, mert a szerszámkészítõknek ismert formátumot kell vinni. Már félek a konvertáláskor milyen adatok vesznek el<#wilting>#wilting><#vomit>#vomit>
a 3D max az mondom inkább animáció-készítésre jó, felületeket nem igazán lehet jól modellezni vele.
Amúgy kösz! Benézet a 3d-be...
Ha okosan kérdezel, talán válaszolnak...
Na pld ez egy egyszeû valaminek látszik, de simám +d modellezõvel (Invetro, ProE, Solidworks) nem oldható meg vagy iszonyatos macera és nem lesz paraméterezhetõ.
Láttam youtubon a képességeit (nagyon fontos, hogy paraméterezhetõ legyen amit csináltam!!!!), de egyszerûen teljesen más (pick point parancs pl. egy agyrém) mint pl a zseniális Inventor.
Aztán próbáltam ilyet, hogy Shade8, az is inkább arra jó, hogy fotorealisztikussá tegyük a dolgot, meg animáció....
Aki stabilan tudja kezelni az Aliast, az dobhatna valami jó manualt ....
www.rdha.hu [bf 80k] [bf2 100k] KisKöcsögkör FTW! \"Az ország azé, aki teliszüli.\"
Általában, ha a stido benne van a névben, az inkább látványtervek készítésre jó (fények ilyesmi, animáció....
A surface az más tészta
Van amúgy AD Alias Studio
De kösz!
Valamimiylesmire gondoltam:
tehát ilyen lágyabb ívek ilyesmi:
Ezt a tangás dolgot hanyagold! 😛
Das Schlimmste ist, wenn das Bier alle ist!
Az Autodesk Alias-t nézegettem, ami azért jó, mert jóformán egyeduralkodó a piacin, de a kezelõi felület....nos:S
Az AD Alias Intro filmjei elég szépek meg minden, de engen a Surface része érdekelne a dolognak, ahhoz meg nincs egy épkézláb Manual.
Help!
Vagy mondjatok olyan programot, amely hasonlóan lazán szerkeszthetõvé, módosíthatóvá teszi a lemezfelületek, de mindenképp konvertálható legyen valami népszerû formátumba AD INv, IGES STEP stb....