3
  • cS6Szi
    "nálunk tízezer darab fogyott az olvasókból. "
    "Az e-könyvek piaca is hatalmasat lendülne, ha egy vacak e-ink kijelzős "kütyü" nem kerülne 60-80 ezer forintba."

Akinek volt egy kis esze az nem itthonról vette. Én az ebayről vettem az enyémet. Londonból küldték postán. 4-5 nap alatt kaptam meg. Kemény 50000 Ft-ért a Sony érintőképernyős olvasóját, úgy félévvel ezelött. Azóta még olcsobbak lettek az olvasók. Csak a forint romlott a fonthoz képest. De nagyából ennyi pénzért már jobb olvasót kapsz mint az enyém.
  • Calisius
    Igazad van Kpbendi. Továbbá azt is vegyük figyelembe - ahogy a cikkben is írták -, alig pár ezer e-book olvasó talált gazdára idehaza. Az e-könyvek piaca is hatalmasat lendülne, ha egy vacak e-ink kijelzős "kütyü" nem kerülne 60-80 ezer forintba. A monitorokon nem túl kellemes regényeket olvasni. Én is szeretnék egyszer egy Koobe-t, vagy egy Kindle-t, de nem fogok értük egy átlagos egyhavi fizetést odaadni. Ezen kellene elgondolkodniuk a magyarországi kiadóknak. Inkább ezeknek a gépeknek az árai kerülnének az 5%-os ÁFA kulcsba.
  • kpbendi
    Miért az ÁFA csökkentésétől várják a kiadók az e-könyvek árának csökkenését?

"Mint mondta, a Kossuth Kiadó megvizsgálta az angolszász könyvkiadás tendenciáit, és úgy találták, hogy a szigetországban az e-könyvek akár húsz százalékkal is olcsóbban kaphatók a nyomtatott verziónál. "

Valószínűtlennek tartom, hogy az angolszász országokban az ÁFA csökkenése miatt lennének húsz százalékkal olcsóbbak az e-könyvek. Sokkal életszerűbb, hogy a kiadók az új formátum elterjedésének elősegítése érdekében hajlandóak lemondani a profitjuk egy részéről.
    Ha figyelembe vesszük, hogy az e-könyvek előállítási költsége mennyivel alacsonyabb a papírra nyomtatásnál, akkor nyilvánvaló, hogy a kiadóknak lenne mozgásterük az e-könyvek árának leszorításában.
    Csak hát jó magyar szokás szerint - mint mindent - ezt is az államtól várják el, nehogy akár a legkisebb profit kieséssel is számolniuk kelljen. Aztán ha nem jön be a dolog (márpedig ha a kiadók nem hoznak áldozatokat, akkor valószínűleg nem fog), lehet emiatt is az államot szidni, mintha az államnak nem is lenne fontosabb dolga mint az e-könyv piac fellendítése.