14
  • globint
    #14
    Talán mert a cikk tavalyi....?
  • Inquisitor
    #13
    Pedig de. A PH-n írogat blogot egy jóember, aki kint tanul. Azok alapján ott a Google labdába se rúg, mint kereső, meg a Baidu szolgáltatásait jobban szereti mindenki (levelező, social network, stb.), ráadásul hazai dolgokban sokkal jobban lehet vele keresni, és a legviccesebb, hogy a nagy cenzúra a internetező jó emberek 80%-át nem érinti, mert eleve nem is néznének nem kínai oldalakat. A többiek meg ügyesen kikerülik. ;)
  • bakagaijin
    #12
    Debizony a Baidu is. Bőven a kínai kormánnyal való hadakozás előtt is a G részesedése a keresésekből jóval-jóval alacsonyabb volt mint a Baidunak. S ha mint marketing piac nézed, Kínában több netező van mint a US-ben és a penetráció alig pár százalékos, tehát igazából még csak alig kezdődött el a piac meghódítása.

    A Yandex sem mai gyerek egyébként, orosz nyelvterületen szerintem lazán leveri keresési találatokban G-t. Ez különösen régebben volt látványos, a G alapvetően angol nyelve gyúrt, tehát ha a szónak kicsit is más volt a formája - nem találta meg. Az oroszok már a kezdetekben is a ragozott alakok felismerésére gyúrtak. A G sokat dolgozott a témán, de a Y még mindig jobb találatokat dob orosz nyelven. Ha sikerül más nyelvekre is adaptálniuk a technológiát, akkor érdekes harc lesz :). Más: az gondolom megvan, hogy a keresők nem indexelik a teljes web-et, kb 60-80%-ról szólnak a cikkek. Ha nem angol nyelvről van szó, az arány rosszabb. Az orosz nyelvű oldalak elérésében a Y messze leveri a G-t, a kevésbé ismert oldalak egész egyszerűen nincsenek benne a gugli adatbázisában.
  • Griphons
    #11
    Komoly konkurencia lenne? Jobb mint a bing? Haha...
    Dícséretes a próbálkozás, de erre a piacra csak igen nagy kitartással lehet betörni. Ha tényleg ügyesek, majd két év múlva elválik vajon behozzák-e a guglit, vagy ők is eltünnek a süllyesztőben, mint sokan előttük.
  • fade2black
    #9
    "ahol a cég nem bírt a Baiduval"

    Mármint a Kínai kormánnyal nem bírt....

    Amúgy nagyon komoly konkurencia googlenak a yahoo, ask és már a bing is.
  • djw
    #8
    yandex.com ... rémlik, hogy ők maguk fordították a nevüket yandexnek?
  • djw
    #7
    akkor tudom miért fogyott el a méz...
  • slickboy
    #6
    A logójukban én az index szót véltem felfedezni, a fordított R betű szára. Ezt összehozták a csak általuk használt karakterrel, és lőn a Jandeksz. :)Ezekre a ruszkikra figyelni kell, mert már a spájzban vannak. :D
  • B0nFire
    #5
    Ha már a Dimitrij Medvegyevet magyar fonetika szerint írjuk, akkor a kereső nevét miért nem? Ugyanis az nem Yandex, hanem sokkal inkább Jándeksz. Az ugyanis az elején я kiejtve "já". X meg értelemszerűen nincs a ruszkiknál, de az amerikaiak is ki tudnák simán ejteni a "CS" kombót, akárcsak a lyrics, technics, vagy Ericsson nevében.

    Szóval nem ártana a cikk elejét összeegyeztetni a végével. És legyen akkor a végén is Dmitry Medvedev, valamint a többi ruszki név is angol fonetikával. De nem könnyebb magyarral, ha egyszer tökéletesen átírható magyarra (majdnem) minden hangjuk? A ы kivételével.
  • DjDano
    #4
    Kipróbáltam és tetszik, jobb mint a Bing bár a Googlenél egyelőre még nem, de nagyon biztató. A magyar találatok keresése egyelőre nem megoldott, csak orosz/globális keresési opciók vannak.
  • mynameisbence
    #3
    na ilyen helyen én is dolgoznék, nincs az az öltönyös baromság amitől én már előre rettegek
  • Inquisitor
    #2
    "Jövő májusban indul az angol nyelvű Yandex.com "
    Ahhoz képest eléggé működni látszik most is :)
  • passatgt
    #1
    csak egy normális logó kéne, az ott dolgozók tipikus oroszok:D
    de szimpatikus cég