4
  • endrev
    #4
    Az "Internet" illetve az "Interneten" NAGY kezdőbetűvel írandó. Háromszori hibás előfordulás, beleértve a cikk címét is. Csúnya rossz helyesírás-fakultáció, 1. óra.
  • Komolytalan
    #3
    A cikk lényege annyi, hogy az illető rájött hogy a facebooknak van saját virtuális fizető eszköze, és ez a lehetőség mágnesként vonzza a tartalom szolgáltatókat a facebookra. Így az eleve fizetősre tervezett szolgáltatásuknál nem kell görcsölni a világszintű micropayment implementálásával, és nem kell ennek a havi fix díjait fizetni, és ez jó.
    Itt nem elsősorban arról van szó, hogy a kiadók zsebét hogyan tömjük - bár megjegyzem, sokan "elvileg" azért warezolnak, mert drága és macerás a netes vásárlás, nekik ez megoldást jelenthetne, legalábbis új kifogást kellene keresniük. A warezolókkal nem lehet semmit se kezdeni - ha 1 Ft lenne 1 játék/1 zenei album/1 szuper minőségű film a boltban, akkor is torrentről töltenék le. Itt inkább az a lényeg, hogy ez a fizetőeszköz megadja a lehetőséget olyan szolgáltatások létrehozásához, amelyeknek már akkora a fejlesztési, hardware, és sávszélesség igénye van, hogy ha nem lehetne élből fizetőssé tenni (legalább a prémium részét), akkor ezeket létre se hoznák.

    Mondjuk azt nem értem, hogy a facebook miért esne attól darabjaira, hogy aki ma már közösségnek szánt weboldalt készít, az szinte biztosan facebook alá rakja be, mivel így nem kell reklámoznia, automatikusan jönnek a látogatók (csak meg kell őket tartani).
  • NEXUS6
    #2
    Az internet nem azért kúl, mert közvetlen pénzforrás, hanem mert a járulékos költségeket (marketing, terjesztés) gyakorlatilag zéróra redukálja.
    Az internetért, az ott megjelenő tartalmakért pénzt kérni, várni olyan mintha a postán én kapnám a pénzt mert a nagyszerű senkit nem érdeklő családi fotoalbumomat elvihetik. Vagy miután teleszemetelem a postaládáját valakinek becsöngetek hozzá, hogy fizesse ki.

    Az a kiadó, művész, aki nem látja, hogy a netten minden egyes letöltéssel növekszik a potenciális kuncsaftok, rajongók tábora az legyen szíves sürgősen haljon éhen, de előtte még húzza magára a földet!
    Köszike.
  • Frankos
    #1
    Azonban problémát jelent, hogy ha az e folyamatok során befolyó bevételekből a tartalmakat készítő művészek semmit sem kapnak" - jelentette ki a holland professzor.

    100%-ig egyetértek. Egyéni szociális problémájuk. Oldják meg. Hajrá!