60
Lánc nélküli kerékpár - technika
-
#20 alsó még ki is néz vhogy -
#19 Ezek még drágábbak :DD -
ldavid #18 jobban tetszik:
vagy egy ilyen :)
-
#17 De sok write-only idióta van itt. Gondolom mindenki utána nézett ennek a dolognak...
Válaszok a kérdésekre -
#16 Ennyi. -
#15 kevesebb alkatrész, tovább tart, nem akadhat be sebességváltáskor, és könnyebb is vele, ennyit tudok -
#14 mik az előnyei a lánchoz képest? -
#13 De lehet váltani. -
#12 ez legalább akkora fasság mint az a kétfelé gördülő golyó amit a multkor feltaláltak a magyarok -
#11 sztem ez 1 fos :D mi a fasznak? vegyenek az emberek autót ennyi pézé... nem látom értelmét ennek :D mitől lesz jobb ha ilyen biciklivel megyek? mert itt sztem nincs emisszió meg fogyasztás :D szóval nem értem na mindegy... -
#10 Ahogy nézem váltani sem lehet vele. -
HM #9 ráadásul a sok csigának köszönhetően kétlem hogy anynira hatékony lenne -
#8 #4-#5
Valahogy én is így láttam.
Egyetlenegy tesztelő sem tekerte meg úgy istenigazából.
Ez persze betudható a bicikli árának is. ;) -
#7 adom. feltalálhatnak pogácsából is hajtást a bringának, de MINEK... -
#6 Hülyeség-.- 600kilóért? Vicc.
Én egy ilyen bicajért szopnék akár
máuntin bájk -
#5 Bikemagon volt erről szó, ez annyira új találmány, hogy a szabadalom valami 10 éves. Semmiben sem jobb a lánchajtásnál. -
#4 Szerintem csak egy nyakatekert ötlet egy olyan dologra, amit felesleges lecserélni, mert tökéletesen megfelel a célnak (lánc). -
#3 -
#2 RTL rulz
Am kajakra mind1, nem szakad el a kötél vagymi? -
#1 Tegnap volt a kutatók éjszakája.
Az RTL Klub híradójában az imént mutatták az ott debütáló StringBike fantázianévre hallgató LÁNC NÉLKÜLI kerékpárt.
Nem vagyok műszakis. Lánc valóban nincs. A fazon két hajtókart magyarázott és én fémhuzalokat (bovden) láttam lánc helyett. Ez adódik a kerékpár angol fantázia nevéből is. Előre-hátra hajtható - eredmény: folyamatos előrehaladás.
Legkorábban 1 év múlva kerülhet kereskedelmi forgalomba. Ára: 2.500 Euro.
Akinek egy pici köze van a kerékpárokhoz, tudja hogy bovden működteti a váltókat, fékeket. Ami az aggályom, h a nagy hype nem szól arról, hogy a bovden bizony nyúlik. A fék és váltó esetében egyrészt nincs folyamatos erőhatás alatt, másrészt amikor használják őket, távolról sem akkora az erőhatás, mint a teljes kerékpár hajtásakor keletkezik.
Mi a véleményetek úgy összességében az egészről?