13
  • Terlis
    #13
    Látom az értékrelativizmus feltétlen híve vagy. Gondolkodtál már azon, hogy esetleg a te nézőpontod jelenti a magaslovat?

    Kijavítanám, hogy nem a kritikusok feltétlen híve vagyok. Pl. a Mad Ment unalmasnak találom. Egyébként meg simogat engem más, nem kell magamat! :D

    Végső próbálkozásként azért rámutatnék, hogy ezeket a sorozatokat nem leszarozzák vagy legagyizzák a kommersz sorozatok nézői, hanem unalmasnak, szokatlannak tartják, "nem az én stílusom", esetleg "bugyuta". Alapvetően a szűklátókörűség, instant szórakozás iránti vágy hajtja őket, tehát elenyésző részük az, aki nagyobb ismeretanyaggal rendelkezik a sorozatokról. Ha a te hited szerint lenne, akkor az internetes letöltő oldalakon is - internettel rendelkezők jobban megválasztanak, több információval rendelkeznek és nyitottabbak - azok lennének a legnépszerűbb sorozatok, amik a TV-ben azok, azonban a két médiatípuson belül olyan különbségek vannak, amik mellett még egy ilyen szemellenzővel letekintgető sem mehet el, mint te.

    A zárójeles megjegyzésed mutatja, hogy itt fingod sincs a dolgokról. A tudatlanságodra nem mentség, hogy "minden szubjektív". Egyszer menj el egy Barátok Közt vagy Jóbanrosszban forgatásra! (Igen, én már voltam mindkettőn). Bár lehet rajtad még az se segítene...
  • winnie
    #12
    ezt mondom. leminősíted az (általad hány epizód erejéig bepróbált?) random sorozatokat, miközben simogatod magad, hogy drót így meg úgy. az sose veszi ki jól magát, ha valaki a "tömeg" fölé akarja emelni magát azzal, hogy ő nagy kritikuskedvencet néz.

    és nem arra céloztam, hogy minden, amit néz a gagyizó, az gagyi, hanem hogy van köztük gagyi. jó, a drót vagy a bsg nem (mert imádják a kritikusok őket - más kérdés, hogy 10 emberből 7 lesz-rozza ezeket, mert nem kommerszek). de biztos néz a gagyizó más sorozatot, filmet, olvas más könyvet, újságot, weboldalt, fórumot, fórumtopikot, ahol máris a gagyi túloldalára kerülne - és biztos lenne rá magyarázata, hogy miért is nem gagyi az, amit ő fogyaszt.

    szóval a magaslovazással van itt a gond, azzal, hogy valaki csak discovery-t néz, vagy csak a bsg-t, wire-t, shieldet és soha-soha egy német akciósorozatot vagy egy osztrák krimit.

    (a kreativitás, szaktudás, energia és pénz téma nem idekeverendő, hiszen egyes "gagyi" sorozatokban is rengeteg energia van. sőt kreaitivtás is. esetleg szaktudás.)
  • Terlis
    #11
    Persze, igazad van, minden szubjektív: biztos van, aki szerint mondjuk a Drót gagyi, de a BK, Jóbanrosszban,Rex felügyelő,Cobra11 pedig minőségi szórakozás. Meg, aki szerint Lady Gaga vagy Madonna túlértékelt, és valójában a Venus meg a Fresh lányok az istenek. Persze winnie, jól beszélsz...

    Azért nézzük már, hogy mibe mennyi kreativitást, szaktudást, energiát illetve pénzt raknak!
  • bippo
    #10
    Azért nem nézték annyian, mert unalmas volt. (sokak szerint, én nem láttam - még.)
  • winnie
    #9
    " Nem, nem, az emberek valóban a könnyen befogadható gagyit nézik a TV-n. "

    mégis, egy csomó gagyit nem néznek.

    miért mindig az a gagyi, amit nem szeret a kommentelő? miért feltételezi a kommentelő, hogy amit ő néz, az nem gagyi?
  • Terlis
    #8
    Azért ez nem igaz. A BSG-t pl. annyira nem nézték, hogy cancelt is kapott. A Rex felügyelő meg a Cobra 11 mikor kapott cancelt? Nem, nem, az emberek valóban a könnyen befogadható gagyit nézik a TV-n. Az már más kérdés, hogy ehhez vannak szoktatva.
  • bippo
    #7
    Na jó, ebben egyetértünk.
    Tényleg elég gáz a műsorkínálat. Az meg nem indok, hogy azért van ez, mert ezt nézik. Ha valami értelmes menne az rtl-en meg a tv2-n, akkor azt néznék az emberek. Azért van ez, mert a szart olcsóbb legyártani, mint valami minőséget nyújtani.
  • gombabácsi
    #6
    csak próbálok túlzűssal rávilágítani hogy gond van :)
  • bippo
    #5
    Ja, hogy összesen hányan néznek egyáltalán sorozatokat. Szerintem a tévénézők közül szinte mindenki néz valamilyen sorozatot. Jól beleszámoltál mindenkit, aki egyáltalán tévét néz és rájuk aggattad, hogy szenny műsorokat néznek.

    A konkrét számok meg káosz.
    3+1=4 Eddig oké.
    4+1+1=7 hmm. +3m gyerek. Vagy a 3millió gyerekből 1-et beleszámoltál, mondván a 10 év felettiek nézik?
    Meg aki épp fáradt, vagy dolgozik és nem nézi, az miért számít bele? Mert nézné? Valahogy sehogy sem oké.
    Szóval tök felesleges számolgatni. Főleg nem ilyen pongyolán.

    Nem kötekedésből mondom, csak ha így számolsz, akkor jobb, ha nem is számolsz inkább. Ki akarod hozni, hogy mindenki szennyet néz, akkor így ki is fog jönni neked.
  • gombabácsi
    #4
    3 millió nézi a két magyar sorozatot
    az oké hogy más időpontban mennek más sorozatok, de biztos hogy azokat olyanok is nézik akik nem nézik a két magyar sorozatot, szerintem bőven van 1 millió
    ez 4 milló
    egyéb hasonló szennyműsorokat még 1 millióan néznek
    1 millió ember fáradt, épp dolgozik, nem ér rá, de nézné ha tudná
    3 millió kisgyerek van akit még nem érdekelnek ezek (10 év alatt, afelett már nézik ezerrel)
    ki is jött a 7 millió :)
  • bippo
    #3
    Ha ilyen pongyolán számolsz, nem csodálkozom, hogy elgondolkodtató eredményeid jönnek ki.
    Hogy jött ki neked ez az alapból 4-5millió ember, és abból meg a 70-80%?
    Ha Barátok közt meg a Jóban rosszban legnézettebb részeit összeadom, akkor is csak 3millió, mert gondolom egyszerre mennek ezek jó szokás szerint. A többi jól nézett sorozat meg nem ezekkel egyszerre megy, lévén ugyanazon a csatornán mutatják, ergo felesleges hozzáadni.
  • gombabácsi
    #2
    70-80%-a
  • gombabácsi
    #1
    Mindig elgondolkodok ezeken az adatokon.
    Ezek szerint kb. Mo teljes lakossága ezeket nézi?
    4-5 millió ember ilyen sorozatokat néz napi rendszerességgel. A kisgyerekeket ne számoljuk, a munkában lévő emberek meg azért nem nézik ezeket épp, mert munkában vannak.
    Tehát nagyjából Mo 70-80 ilyen szennyműsorokon él?