7
 • Utokverek
  #7
  kis off:
  Indexálja?
  inkább indexeli, nem?
 • hdo
  #6
  Te bajod ... én _mindent_ megtalálok amire szükségem van, a 73 éves filmektől elkezdve, a kedvenc zenéken/könyveken keresztül a különféle publikációkig ami a munkámhoz kell ... és még sok mást.

  Persze tény és való, hogy ehhez az is szükségeltetik, hogy kellően nagy legyen egy adott nyelvű ország jelenléte a világhálón. Így például - ha már film volt az első példám - az 1956-os Háború és Béke filmet a maga ~30 éves magyar szinkronjával a büdös életben nem találod meg, mert úgymond a kutyát sem érdekel egy világszerte mindössze 14 millió beszélőt számláló nyelv. Ilyenkor vagy tudsz egy oldalról ahol véletlenül éppen fenn van, vagy nem. Rákeresni nem fogsz tudni.
 • NullZ3r0
  #5
  Tökéletesen igaz. A mítosz, hogy "a neten minden fent van" hamis. Legalábbis abban a formában, ahogy az illetők értik. Nincs fent minden mindenki számára elérhető formában, én már sokszor beleütköztem ebbe a korlátba.
 • lamer the true
  #4
  A "világháló" != "web"

  Még hogy a világháló 550-szer nagyob? Talán inkább 1 milliószor. A védett adatbázisok, vpn-es Lan-ok gépei, ftp-k, egyéb fájlszerverek, intézményi archivumok, meg ezer egyéb, amit a világháló tartalmaz ,nagyságrendekkel több adatot képviselnek, mint a "web". Mert mi a web? Amit a böngésződ képes megjeleníteni? A keresők csak szándékosan közzétett, vagy végtelenül gyenge biztonságú hálózatok adatait indexelhetik.

  Ha bármi igazán komolyat szeretnél készíteni (mittomén napelem pl.) rájössz, hogy az ördög a részletekben van. Ezeket a részleteket nem fogod megtalálni a weben.

  Persze találsz majd mindenféle elméleti magyarázatot, de semmi olyat, amiből profitálhatnál. Vagy megcsinálod magad, ami idő (kísérltek, tesztek, nem várt problémák), vagy valakitől meg kell venned a technológiát.
 • Zoliz
  #3
  Az űrben szörfölünk vagy a töménytelen ürességben? Mindegy.
  Az Internet nem a valóság, csak annak egy kivetülése az agyunkban.
 • mynameisbence
  #2
  Azért az is durva hogy azt sem vagyunk képesek felfogni amit mi alkottunk, akk nem tom hogy mit akarunk az univerzummal ami ettől egy "picit" nagyobb
 • 3LVW
  #1
  "Csak Michael Bergman készített 2001-ben egy átfogó anyagot. A szakember akkor úgy vélte: az ismeretlen világháló 400-550-szer nagyobb lehet az általunk jelenleg ismert webnél, de ez csak egy pontatlan és egyszerű becslés."
  mintha az univerzum méretét találgatnák