7
  • Utokverek
    #7
    kis off:
    Indexálja?
    inkább indexeli, nem?
  • hdo
    #6
    Te bajod ... én _mindent_ megtalálok amire szükségem van, a 73 éves filmektől elkezdve, a kedvenc zenéken/könyveken keresztül a különféle publikációkig ami a munkámhoz kell ... és még sok mást.

    Persze tény és való, hogy ehhez az is szükségeltetik, hogy kellően nagy legyen egy adott nyelvű ország jelenléte a világhálón. Így például - ha már film volt az első példám - az 1956-os Háború és Béke filmet a maga ~30 éves magyar szinkronjával a büdös életben nem találod meg, mert úgymond a kutyát sem érdekel egy világszerte mindössze 14 millió beszélőt számláló nyelv. Ilyenkor vagy tudsz egy oldalról ahol véletlenül éppen fenn van, vagy nem. Rákeresni nem fogsz tudni.
  • NullZ3r0
    #5
    Tökéletesen igaz. A mítosz, hogy "a neten minden fent van" hamis. Legalábbis abban a formában, ahogy az illetők értik. Nincs fent minden mindenki számára elérhető formában, én már sokszor beleütköztem ebbe a korlátba.
  • lamer the true
    #4
    A "világháló" != "web"

    Még hogy a világháló 550-szer nagyob? Talán inkább 1 milliószor. A védett adatbázisok, vpn-es Lan-ok gépei, ftp-k, egyéb fájlszerverek, intézményi archivumok, meg ezer egyéb, amit a világháló tartalmaz ,nagyságrendekkel több adatot képviselnek, mint a "web". Mert mi a web? Amit a böngésződ képes megjeleníteni? A keresők csak szándékosan közzétett, vagy végtelenül gyenge biztonságú hálózatok adatait indexelhetik.

    Ha bármi igazán komolyat szeretnél készíteni (mittomén napelem pl.) rájössz, hogy az ördög a részletekben van. Ezeket a részleteket nem fogod megtalálni a weben.

    Persze találsz majd mindenféle elméleti magyarázatot, de semmi olyat, amiből profitálhatnál. Vagy megcsinálod magad, ami idő (kísérltek, tesztek, nem várt problémák), vagy valakitől meg kell venned a technológiát.
  • Zoliz
    #3
    Az űrben szörfölünk vagy a töménytelen ürességben? Mindegy.
    Az Internet nem a valóság, csak annak egy kivetülése az agyunkban.
  • mynameisbence
    #2
    Azért az is durva hogy azt sem vagyunk képesek felfogni amit mi alkottunk, akk nem tom hogy mit akarunk az univerzummal ami ettől egy "picit" nagyobb
  • 3LVW
    #1
    "Csak Michael Bergman készített 2001-ben egy átfogó anyagot. A szakember akkor úgy vélte: az ismeretlen világháló 400-550-szer nagyobb lehet az általunk jelenleg ismert webnél, de ez csak egy pontatlan és egyszerű becslés."
    mintha az univerzum méretét találgatnák