18
  • sanyicks
    #18
    Az apple és a többi gyártó között az a különbség hogy a többi gyártó bizonyos eszközöket maga gyárt, de felhasznál cuccot más cégtől is.
    Az apple semmit sem gyárt, hiszen egy marketingcég, és ez után komolytalan azt állítani hogy egy marketingcég most hirtelen világmegváltó chipet gyárt...

    A váltásnál kevés problémájuk volt (mert volt), ugyan is a multiplatform cuccokat amiknek nagy része pc-re is eleve jött, és külön írták ppc-re, nem nehéz x86-osítani... na meg persze egy pc-hez képest igen kevés programmal kellett megtenni mindezt.
    Nem vagyok vindózhívő, utálom mint a szart, kerülöm is az m$ szoftvereket ha lehetséges, de az apple meg pont a másik "díszpinty"...

    "Szar az iPad is, hiszen van x86 Atom tablet is, ami 3 órát működik..."
    Szimplán akkumlátorméret... atommal is lehet 20 óra ha akkora akksit raknak rá mint a zsírpadra...
  • sathinel
    #17
    IBM-nél inkább úgy voltak hogy felesleges pénzkidobás. Pénzük az lenne:D évi több mint 8000 szabadalom bebiztosítja a kutatásokra a pénzt:D De gyártani már nem igazán akarnak még mellé. Főleg egy kis szegmensnek a nagy gyártókhoz képpest.
  • sathinel
    #16
    http://www.eetimes.com/electronics-news/4208685/Analyst--iPhone-to-sole-source-Qualcomm-chip-semiconductor

    :D eddig azt mondta a sok fan hogy nem elég jók az android rendszerek procijai, most meg ők mondják hogy igen erre kell áttérni...

    Az asztali pc szegmenst szerintem nem igazán tudnák megszorongatni 4-5 évig. mire normális ellenfelet talán ki tudnának hozni. Az intel, és amd, és ezek társai szerinted marhák? Már sokan mondták hogy az ARM jobb, de az IBM is azért állt le velük mint a cell procikkal is ahogy a sony is. Nincs elég erejük, tőkéjük fejlődni. De ha te ezt mondod meg jobs akkor biztos így lessz.
  • coolbboy83
    #15
    Miért a többi gyártó miből tákolja össze a windózos szarokat?? csak nem másik 40 cégtől???
    Nagyon okosat mondtál ezzel....szokás szerint.
    Mint azt tudjuk az Apple volt az egyetlen cég, aki váltott PowerPC-ről x86-ra és a felhasználoknak nem voltak a programokkal gondjaik... SEMMI !!És ezt is kényszerből, mert az IBM baszott fejleszteni nekik....

    Nem lesz örökké x86, mert idézőjelesen szar..... nem energiahatékony a felépítése folytán, ezért nem sok esélye lesz a jövőben hosszabb távra...

    Nem kell negatívkodni, ezek a tények..... lehetsz windózhívő, mindenki lefossa, mert használd azt amit szeretsz.... de a tény, hogy az ARM támogatottsága nő, a mobilgyártók meg nem kíváncsiak az Intel nagyfogyasztású szarjaira....
    Szar az iPad is, hiszen van x86 Atom tablet is, ami 3 órát működik...






  • sanyicks
    #14
    Hát az applet pont egy ütőképes hw-t előállító cégnek vicces elképzelni, ugyanis ilyet soha sem csinált. Inkább marketingcégnek lehet nevezni, aki összetákol valamit 40 cég kínálatából.

    Na meg nyilván elkezdi rögtön mindenki armra írni az x86-os programokat aha :DD
    még az x64-re is most kezd beindulni, pedig jóval közelebb áll a sima x86-hoz mint az arm.
  • coolbboy83
    #13
    EZ csak a kezdet, amiből az Apple-nek van a PA SEMI által licenc joga...

    http://www.hwsw.hu/hirek/45233/arm-cortex-a15-mpcore-eagle-processzor.html
  • coolbboy83
    #12
    Aki úgydönt, hogy fogadna az ellen velem egy tuti gépben, hogy 2016 -ig bekerülnek az ARM procik a desktop vonalba, az szóljon :-) ... és gyűjtse a pénzt, mert tutira megyek !!
  • coolbboy83
    #11
    #7,#9,#10 kommentekre...

    Végülis csak most jelentett be az ARM egy új rendszert.....ami oda fog baszni.
    Az apple kivásárolt 2008-ban egy 250 fős fejlesztőcspatot a PA Semi céggel egyetemben, amit végülis a legnagyobb nevek alapítottak - akik így az Apple mérnökei lettek.... nem részletezem, nézzetek utána.
    Ezek a mérnökök mind részt vettek az Intel / AMD / IBM / SUN processzorfejlesztési munkálataiban...
    VÉGÜL IS CSAK ŐK ALKOTJÁK A KOMPLETT SZAKMÁT és a félvezető ipar RÁJUK ÉPÜL !!!
    Ezek terveztek x86 szarokat is, mint az Intel.... de gondolom nem véletlen, hogy mégis ARM és Power architektúrákat fejlesztenek sutyiban az Applenél....

    Power, ARM, SPARC ...mind jobb technológiák, mint az x86... egy 1 Ghz ARM Cortex A9 ...szépen leszopatja a szar x86 Intel Atomot harmada fogyasztással... ennyit erről.

    A #4-es kommentelő READSWIFT ért a félvezetőkhöz, és ezekhez az architektúrákhoz is !! kérdezzétek őt, miért nem az x86 a jövő !!! És ne legyetek tehetségtelenek, hanem használjátok az agyatokat - amit isten adott nektek, hogy gondolkodjatok vele..........
  • sathinel
    #10
    http://en.wikipedia.org/wiki/ARM_architecture

    Már használták a múltban is nem egy új dolog. Nem hinném hogy tudna versenyezni egy új proci kifejlesztésében akármelyik nagyobb céggel sem.

    És rohadtnagy ész kell hozzá hogy miért erre akarnak lépni. Az összes android tablet, telefon, stb szinte arm procikkal jön ki ami ugyebár a snapdragon is.
    Minél többet gyártanak belőle annál gyorsabb lessz a fejlődése.

    De ne add elő úgy hogy jobs megint feltalálta a spanyolviaszt:D
  • sanyicks
    #9
    persze mert jobs a fúdefejlett, embereknek fúdejót választja mi?
    Max azért van elege az x86-ból mert drága és csak 150%-os a haszon rajta, 250%-ot akar.
    Amd-vel tárgyal, mert az nem x86 mi? Azzal is azért tárgyal csak mert olcsóbb mint az intel (persze az amd-s apple gépek nem lesz nem lesznek ám olcsóbbak viszont több profitjuk lesz rajta).
  • sanyicks
    #8
    jól látod, az ati-n nagyobb részletességgel futtatták... és gyorsabb volt úgy is... nem ér semmit? LOL max akkora ha fordítva lett volna.
  • Yv@n
    #7
    És mi a szart kezdenek azzal a +4 ati mérnökkel, akik a gpu tervezésen kívül legjobb esetben is max az x86-hoz konyítanak valamit?
  • coolbboy83
    #6
    Az x86 még érdekes ezeknek.... mindenki tudja, hogy alapjaiban szar az egész.
    Akkora teret nyert már az ARM, hogy szépen beszivárog majd az x86 helyére - erre vannak utaló jelek.
    Az Apple 2014 - 16 legkésőbb kijön egy saját ARM alapú processzorral.... ezt most borítékolom !!!
    Jobs már 2 éve unni kezdte az Intel faszságait..... és már tárgyaltak az AMD-vel is, plusz szereztek 4 Ati mérnököt a meglévőekhez.

    Elsőként dobják majd el a szar x86-ot...... Ha valaki nem hiszi, akkor fogadok egy akkori csúcs Apple notebookban, mert ezt biztos helyről tudom :-)

  • Atomreaktor
    #5
    én így is örömmel olvasom. inkább később, mint soha.
  • readswift
    #4
    Miért olyan érdekes még mindig a nyomi x86.
  • Jakuza001
    #3
    Ez a teszt is kb er semmit, mert ahogy nezem kulonbozo grafikai beallitasokkal mutattak be a ket jatek sebesseget.
    Inkabb megvarjuk amig egy hivatalos teszten demozzak be a tulajdonsagat.
  • isti84
    #2
    hmm...újabb kicsit megkésett cikk. A hír és a tartalom kb 1-2 hete kereng a neten. waterman, menj fel az amd honlapjára, nézd meg a hivatalos útitervüket...
  • waterman
    #1
    most a liano az egy k10.5 architektúra lesz, vagy mi? mert mindenhol azt írják, hogy a liano nem a bulldoser. akkor mikor jön a bulldoser?