Nő az igény az épületeken belül működő navigációs eszközökre

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Kara kán
Ja, és tavaly a sógornõmet elveszítettük a Hungexpón, és már csak a látogatás végén, az egyik kijáratnál találtunk egymásra. Persze ott mûködött a mostani gps is, de neki olyan sem volt.

Piszkáld te is az SG.hu-t, hogy teremtsenek lehet?séget egyes felhasználók tiltására!

Kara kán
persze, meg elcsúszhat egy banánhéjon is.

Gondolkozz!

Az Állatkert, a Hungexpó, a Pólus Center... saját térképeket ad ki, amelyek segítségével tudsz tájékozódni az épületen belül.
Logikus lépés, hogy ezt elektronizálják.

Piszkáld te is az SG.hu-t, hogy teremtsenek lehet?séget egyes felhasználók tiltására!

mad mind
Ezzel csak az a gond, hogy hol tárolod az összes épület alaprajzát a tûzoltóknál és hogyan töltöd fel pár perc alatt minden tûzoltónak az eszközre.
Amúgy a legtöbb alaprajz nem teljesen pontos, és ugyanúgy problémájuk lehet az alagsorban egy hibás alaprajz miatt is.

mad mind
Értem én, de ez a cikk nem errõl szól. Ez arról szól, hogyha eltévedsz egy épületben ez elirányít.

Olyan már volt velem is, de gyorsan visszacsomagoltam. Ugye nem volt feltûnõ hogy már jártam ott?

Ja állandóan eltévedek a Pentagonban, múltkor véletlenül megtaláltam a Frigyládát az alagsorban😄😄

Mindig így kezdődik, aztán jön a futás meg a sikítás...

Csak gondolj bele... Ott a pentagon, behívnak valakit oda, nem egyszerû megtalálni azt az egy irodát.

Tûzoltók, füst van, soha nem jártak még ott, pláne ha bonyolult a helyszín...

Gondolj arra az esetre amikor a BME K épületében valamelyik pince szinten a lõtérnél tûz volt...
A GPS-t sem arra találták ki, hogy tájékozódj hogy merre kell menned, hanem megmondja, éppen hol vagy😊 Ugyan ez a célja épületen belûl (pl.: építészet esetén). Vannak már erre cuccok, csak rendkívüli módon drágák, cserébe cm-es pontosságot kapsz.
mad mind
Csak egy kérdésem van. Minek a gps, hamár ott vagy ahol lenni akarsz? Ha valaki egy épületen belül képes annyira eltévedni, hogy mûholdas segítség kell, akkor az inkább ki se mozduljon otthonról.

atlagember
Magyarázza már el nekem valaki ennek a cikkben említett eszköznek az értelmét, mert én nem jöttem rá:
"Az eszközt elég csak a vevõegység irányába fordítani, majd miután az érzékelte a kibocsájtott ultrahangjeleket, megvalósul a képernyõn a kattintás."

SecondOrb: A legjobb internetes városépítő stratégiai játék. www.secondorb.hu

Hát nem nagyon legyengül, hanem egyáltalán nem látja a mûholdat.