46
  • ozdimorgo
    #46
    Koszhadt tolvajok ezek mind. Akárhogy forgatjuk is a szavakat, egygyenlőre ők lopnak meg engem, és nem fordítva. Ki kéne lőni mindet a holdra, a komcsikkal együtt...
  • Mcsiv
    #45
    Míg csak töltesz, addig esélytelen. Ha ne adj isten, terjesztőként működsz közre, illetve te magad állítod elő ezeket a tartalmakat (pl boltban veszed, aztán begrabbeled majd kirakod bárhova), akkor követsz el jogsértést.
    A letöltése nem, a terjesztése az illegális Magyarországon (ezért üldözik a torrent/sms warez/ftp szervereket).
  • drzen
    #44
    Nem hiszem el, hogy ennyire nehéz elképzelni mennyi variációja lehat annak, hogy valakihez kimennek. Nem egy. De hagyjuk ezt, azt csináltok amit akartok.
  • Mcsiv
    #43
    pont ezért fizet mindenki átalányt az adathordozókra, hogy a szellemi tulajdon részét kifizesd a pl.: letöltött hanganyagnak.
    Magyarán, ebben az esetben nem igazán vannak termékek (termék lenne, ha letöltenéd a korongot, dobozostól). Amíg ezt nem tudod megtenni, addig úgy nevezik hogy média, melynek a legális magánhasználat (nem kereskedelmi célú tevékenységre gondolok), a fent említett adó formájában fizeted meg.
  • morden
    #42
    Vajon mennyi az esélye annak, hogy magánházhosz kiszáll a rendőrség meg az asva és végignézik a 320GB vinyódon az 5 játékot meg meg a 10 filmet, hogy honnan van ?
  • tntmax
    #41
    szélhámosok
  • hdo
    #40
    Marha nagy téveszméid vannak, de ebbe most ne menjünk bele.

    Arról meg egy büdös szót nem mondtam, hogy milyen aktuális jogszabályok vonatkoznak a letöltött tartalmakra a magyar törvényben, tényként közöltem, hogy a jogdíj nem egyenlő a termék vételárával, annak csak egy része, tehát ha a jogdíjt kifizetted, azzal még nem fizetted ki a terméket ...

    szöveget értelmezni meg tudni kell ugye!
  • drzen
    #39
    Rossz helyre ment a válasz. B0nFire kommentjére reagáltam.
  • drzen
    #38
    Ezt én értem és nem a jogvédelem mellett kampányolok de nem annyira egyszerű ez. Csak addig az amíg egy napon bele nem csöppensz egy lefoglalós kalandba. Tudom az ember ezerszer végig gondolja mi lenne ha, van TrueScript, ártatlanság védelme meg minden fszom amit csak akarsz. Aztán élesben minden más. Ott sorakoznak a gépeden a filmek amiket nem torrentel töltöttél le. Akkor honnan? Mutasd meg. Ja, hogy nem tudod, mert nincs meg már rapidon vagy tökmindegy hol. Érdekes mert torrenten meg fenn vannak. Hát bukó. Ez kb. ennyi volt.

    Azt ne higgye senki, hogy nem vezetik meg ha meg akarják. Mert mikor el kell tölteni előzetesben pár napot olyanok között akik nem letöltögetés miatt vannak ott, ha érted mire gondolok, akkor sok mindennek más megvilágításba kerül. Persze ha van lóvéd és fasza ügyvéded akkor lehetsz tökös is.
  • B0nFire
    #37
    Milyen tehát? A letöltött fájlból az honnan állapítható meg, hogy torrentklienssel, vagy éppen FTP letöltésvezérlővel töltöttem le? Sehogy. Ott van a merevlemezemen, oszt jónapot. A torrent valóban jogsértő a visszaosztás miatt, de nem erről van szó. Nem azt szajkózzák, hogy "illegálistorrent", hanem azt, hogy "illegálisletöltés", ami nyilvánvalóan egy oltári nagy hazugság, mert vannak, akik sosem torrenteznek, mert kvázi bonyolultnak tartják és nem értik, hogy működik. Mindent FTP-ről, rapidshare-ről, megauploadról, 4shared-ről, datáról, addátról, hotfile-ról, hellshare-ről szednek le. Ebben az esetben nem oszt vissza semmit senkinek, és mint mondottam: a letöltött fájlból nem lehet megállapítani, hogy mivel töltötték le. Böngészővel, UDownloaderrel, vagy µTorrenttel.

    Többek között pont ezért nem is zaklatják a magánfelhasználókat, amíg nem kezd el kereskedni a cuccal. Gyűjtögetni szabad. Nálunk legalábbis. Hogy Ausztriában ez törvényes-e vagy nem, azt nem tudom, de nálunk még egyelőre törvényes.

    Ezért kértem, hogy ne hintsük a téveszméket, amiket ezek a majom szervezetek szajkóznak. Egyet kell megjegyezni: Torrent — piros; FTP — zöld.
  • Zoliz
    #36
    Helyes. Ha valaki telerak egy 1000 gigabyteos HDD-t annak legalább 60%-a úgyis illegális anyag valamilyen formában. Mondjuk az enyém eléri a 89%-ot is


    Hülyék ezek a jogvédők mint a seggem, de legalább csurran cseppen nekik is profit.
  • Szecsi
    #35
    Csak akkor osztasz vissza h torrentezel, de en pl tarhelyrol toltok... igy az legalis
  • Rotyoka
    #34
    Srác... az adott termék az lehet program is... Én nem írtam hogy zenét vagy filmet....

    Bár arról nem is beszélek, hogy a filmek 99%-a soha nem jelenik meg mondjuk 1080p-s BRRIP ben Mo-gon.... A sorozatoknál meg jó ha Dvd minőség megjelenik fosszinkronnal....
  • drzen
    #33
    Letölteni szabad, de megosztani nem. A probléma csak az, miközben töltöd, osztod is vissza. Tehát?
  • remark #32
    Jó reggelt! Talán azért csak a maffiához lehet hasonlítani, mert ez a maffia. Mit gondolsz az USA-ban miért harcoltak olyan hevesen a maffia ellen? Mert senki se szereti a konkurenciát.
  • morden
    #31
    Számomra megdöbbentő, hogy az állam hogy nézheti azt, hogy egy alapítvány( vagy nem is tudom micsoda) adót szed az állampolgároktól..... ezen nem tudok napirendre térni és csak a maffiához tudom hasonlítani az egészet.
  • A1274815
    #30
    Ja és a jogvédők ezek után ha sírni mernek a warezz miatt, akkor szintén kuss, vagy mehetnek egyszerű zúgügyvédnek.
  • A1274815
    #29
    Én azt mondom rendben legyen, de akkor nincs szerver lefoglalás, torrent tíltás, a BSA meg a rendőrség is szépen fogja be a pofáját.
  • Tetsuo
    #28
    Korrekt definicio.
  • bakagaijin
    #27
    Ausztria kezd Németországgá válni :).
  • morden
    #26
    Ej mire fel kell 7(!!!)db jogvédő szervezet egy olyan pici országba ,mint ausztria ( persze sejtem a választ,mivel dolgozni nem kell a pénz meg jön magától, elég népszerű megélhetési forma.)
  • MrImy
    #25
    Amúgy nevezhetnék nevén a dolgot: Cionista média adó!
  • FoodLFG
    #24
    Itt van fejtágítás:
    http://index.hu/tech/jog/2010/09/20/torrentes/
  • MrImy
    #23
    Ha már megfizetjük a jogdíjat, milyen jogvédett anyagokhoz lehet legális hozzáférésünk?
  • snorbi
    #22
    "E tartalmak után pedig mi nem kapunk pénzt"

    Itt a lényeg :)
    Leszarják, hogy a jogtulajdonosok kapnak-e :)

    (Remélem nem rosszul lett fordítva ez a mondat, mert akkor tényleg többet nem olvasok SG-t :)
  • arty
    #21
    ebből a bevételből pedig ujabb sokezer embert lehet majd beperelni :)

    zseniális és működik!
  • tmisi
    #20
    "Ez egy az egyben feljogosít arra, hogy warezolj. Mivel már KIFIZETTED az adott terméket."

    Ez még hagyján, most egy film előtt nagyban hirdették, hogy a régi klasszikusok (mint pl. Men in Black), megkaphatók Blu-rayen. És kérdem én, hogy aki megvette anno DVD-n, annak mi a fenének kell kifizetni a teljes árat? A film megvan véve és kész. Esetleg a blu-ray extrákért kéne fizetni, oszt cső, mert attól hogy HD felbontássá alakítják a filmet, attól annak tartalma még nem változik.

    B0nFire-nak igaza van, én már évek óta mp3-azok, viszont mindig is cimkével ellátott CD-kre írtam a zenéket és csak magánhasználatra, szóval az Artisjus kussolhat.

    Sőt még egy adalék: az LG hifim útmutatójában ezt írják:
    "Másolásvédett anyag jogosulatlan másolása szerzői jogokat sérthet és bűncselekményt valósítható meg! A készüléket ilyen célra nem szabad használni!"
    Hát a jó ... anyátok, akkor mi a rákért tesztek bele USB FELVÉTELI funkciót??? Mégis mit vehetek fel akkor vele? István Dani dumáját? Ja még azért is lecsuknátok, mi? Egyébként is a pendrive-ért is lekapartam a jogdíjat, azt másolok rá a mit akarok.
  • B0nFire
    #19
    hdo: "...már ott sem vehetnek elő a merevlemezem tartalmáért, megmondhatom nekik, hogy fizettem a jogdíjat szóval kuss!"

    Rotyoka: "Ez egy az egyben feljogosít arra, hogy warezolj. Mivel már KIFIZETTED az adott terméket."

    runny: "És hol van az ártatlanság vélelme?
    Másrészt felháborító, hogy annak ellenére, hogy jogdíjat szednek, mégis üldözik a warezolókat."

    hdo: "Tehát ha warezolsz, az még mindig lopásnak minősül, a terméket nem vetted meg, csak a használati jogát."


    Nem kéne befejezni a hülyeség hintését a köbön?! Hányszor kell leírni még, hogy Magyarországon legálisan annyi zenét és filmet töltesz le a merevlemezedre, amennyi a csövön kifér; nem üldöz érte senki; magánhasználatra nem törvényellenes! Az ASVA és az Artisjus is bekaphatja az összes faszt, amíg ez így van, de annyit kárálják, így egyben, hogy "illegálisletöltésillegálisletöltésillegálisletöltés", hogy a végén már észre sem veszitek, hogy az ő baromságaikat hajtogatjátok ti is, és már a végén ti is elhiszitek, hogy bűnözők vagytok, mert filmet meg zenét töltötök le. Ez még egyelőre nem így van, úgyhogy próbáljuk meg ezt a változatot terjeszteni.

    A szoftverek kivételt képeznek, azokat magáncélra sem lehet továbbra sem krekkelni, hekkelni, licenc fizetése nélkül használni. De annyi Photoshop, Maya, 3DMax, Autocad és Sony Vegas telepítőt töltök le a merevlemezemre, amennyit akarok, és annyit tárolok rajtuk, amennyit akarok; ha a próbaidőszak lejárta után nem használom tovább a programokat, a telepítő nyugodtan ott lehet a vincseszteren, attól coki van mindenkinek, még a BSA-nak is, hiszen mindig trialt tölt le az ember, majd ha megtetszik neki, akkor kiköhögi a termékkulcs árát, és megkapja mailben az aktivációt, amivel aktiválja és teljes értékűvé teszi a próbaverziót.

    Tehát még szoftvert is szabad letölteni, csak az engedély nélküli felhasználása nem megengedett!

    Kéretik ezt terjeszteni!
  • sanyicks
    #18
    Én munkatáborokat nyitnék a jogvédőknek... pl ott a mecsekben még mintha lenne urán... na azt bányászgathatnák, persze csak ha akarják, és akarnának mert kapnának egy visszautasíthatatlan ajánlatot. Amíg 100 jogvédőnél több lenne az országba, addig védőruha és felszerelés nélkül dolgozhatnának, amikor csak 100 van akkor jobb már spórolni, hogy bányásszanak még sokáig :)
  • NessieGraf
    #17
    Hogy miért is nincs itt egy egyetértek gomb...
  • hdo
    #16
    Természetesen az automatikus jogdíjterhelés ezen felül is igazságtalan, mert minek fizettetik ki veled a jogsit, ha úgysem tervezel soha autót vezetni? :)

    Amúgy ha eléggé meg lennék kenve hozzá, én eljátszanám, hogy megpróbálom visszatéríteni adóból egy olyan merevlemez esetében ami a saját szellemi termékeimet tartalmazza, aztán ha azt mondják nekem hogy nem, akkor perelek! :D
  • hdo
    #15
    Természetesen az előző hozzászólásomban vicceltem. A jogdíj nem egyenlő a termék végfelhasználói árával, annak csak egy része. Tehát ha warezolsz, az még mindig lopásnak minősül, a terméket nem vetted meg, csak a használati jogát.

    Tudom hogy nem szerencsés összehasonlítás, mert immateriális az adat, de ez olyan mintha letennéd a jogsit és lopnál egy autót.
  • runny
    #14
    És hol van az ártatlanság vélelme?
    Másrészt felháborító, hogy annak ellenére, hogy jogdíjat szednek, mégis üldözik a warezolókat. Kifizetem én is azt a díjat, ha nem irreális összeg, de akkor cserébe tegyék törvényesen legálissá a warezolást! A pénzünk pedig ellenőrizhetően és ténylegesen jusson a készítők, alkotók, művészek kezébe.
  • CptObvious
    #13
    Jogvédők szerint 99%, hogy illegális tartalmat IS fogsz rajta tárolni. Ergo fizetned kell. Mert szerintük mindenki bűnöző és otthonainkban 100 számra vannak illegális tartalommal megtöltött merevlemezek és egyéb adathordozók.

    Ha mégis abba az 1%-ba esel, aki teljesen legális tartalmat tárolna a merevlemezen, akkor így jártál.
  • 5c0rp330n
    #12
    artisjust-ra gondolsz szerintem, azok tenyleg ugyanazt csinaljak: eloskodnek az embereken, abbol elnek hogy masok neveben beszedik a penzt, amihez amugy semmi kozuk nem lenne. irtanivalo piocak. en elvbol nem veszek semmit, amibol egy filler is jut ezeknek a geciknek. csak sajnos sok naiv ember van aki leszarja, ezekbol elnek..
  • Rotyoka
    #11
    Ez egy az egyben feljogosít arra, hogy warezolj. Mivel már KIFIZETTED az adott terméket.

    Másrészről meg, mivan ha saját dolgokat akarok rajt tárolni? Vagy mondjuk egy Linux-ot? ..
  • Cat #10
    Nálunk is van jogdíj a merevlemezeken, persze egyelőre még csak azokon, amik az MP3 lejátszókban vannak. De figyeljétek meg, nemsokára majd jön a hír, ahol a magyarok az osztrák példára hivatkozva ugyanezt akarják megcsinálni.
  • EroSennin
    #9
    Penzt keresnek az osztrakok az amerikai filmekbol es zenekbol. Ugyes...
  • HADOPILUZER
    #8
    Ez ugyanaz mint nálunk az ASVA, nálunk még senki nem perelt? Mert ha nem akkor én fogok.
  • hdo
    #7
    Bár csak kapál(óz)nának ... akkor nem élősködnének máson, és lenne egy olyan állásuk amivel igaz kevesebbet, de tisztességesebben keresnének.

    Amúgy jogdíj ide vagy oda, osztrákban még mindig olcsóbb a merevlemez így is. Legalább ha majd veszek egy merevlemezt és használom is, már ott sem vehetnek elő a merevlemezem tartalmáért, megmondhatom nekik, hogy fizettem a jogdíjat szóval kuss!