20
  • redgreen
    #20
    Pontosan úgy oldják meg. Csak azt felejtetted ki, hogy a speciális (toroid) trafók hatásfoka érheti el a 98%-ot. Egy légmagos trafónál a 80% már nagyon jónak számít.
    A kérdés inkább az, hogy a telefon többi tekercsében elkerülhetetlenül indukálódó (persze jóval kisebb mennyiségű) árammal mi lesz?
  • sanyicks
    #19
    Ezt mikor mondta Jobs?
  • sanyicks
    #18
    Nemtudom hogyan oldják meg, de ilyen odatevős megoldásnál úgy is meg lehet csinálni, mintha egy 2 részes transzformátor lenne (bejövő tekercs a töltőben van, a kimenő tekercs meg a telefonban), egy transzformátor hatásfoka meg 98% vagy mi. Persze túl távolról ez nem működnek
  • Piel
    #17
    Az elektroszmog megtalál és nem fogod tudni, hogy melyik irányból kapod. De ott lapul a mobil a zsebedben, és ne mond, hogy az semmi! Manapság tele van a világ elektromossággal, sugárzással. Még ha nem is vesszük észre az elektromos töltések itt áramlanak körülöttünk. Ez bizonyos mértékig természetes is. Gondolj csak a napból áramló részecskékre amik a Földön keresztül is átszöknek!
  • Tetsuo
    #16
    Kovetkezo cikk meg szolhatna az elektroszmogrol..
  • Ferrer
    #15
    Pedig ez a jövő! Az elektromos város már régóta a sci-fik kedvelt tárgya, és most végre megvalósulhat.
    http://www.youtube.com/watch?v=xQVkDv-cz7g
  • socheater
    #14
    Sziasztok! Soha nem szoktam csúnyt írni, de.. :(

    Törjön le a keze annak, aki nem tudja bedugni a töltőt, és azért egy ilyen értelmetlen sz*rt kell használni.

    Az az ember is fogxatékos, aki a laptopjával nem mozdul sehova sem, de mégis a három méterre lévő routerbe képtelen egy lankábelt bedugni.

    Ha ez a hulladék elterjedne, az emberek 99%-át nem érdekelné hogy ki is lehet húzni, és eszükbe nem jutna a sugárzás. Hatalmas hibának és felelőtlenségnek tartom ezt az egész projektet. Így is már lehet hogy a szomszéd routere pont a fal mellett van, ahol alszom. Naná hogyazzal torrentezik egész nap... Nah, nem írok többet, mert valamitől fáj a fejem. :P
  • Piel
    #13
    Sőt! Ha az indukciós tekercsen keresztül kommunikál a töltő a telefonnal, akkor akár mindegyik ráhelyezett telefonnak a töltését személyre szabhatja!
  • Piel
    #12
    Ezt már nagyon régen megcsinálhatták volna, mert régóta rendelkezünk olyan kapcsolóüzemű tápokkal amik a fogyasztást minimalizálják! Ha egy ilyen lapot elkészítenek a telefon kijelzőjéhez hasonlóan, kapacitív érzékeléssel, akkor még a fogyasztását is csökkenthetik, mert lusta embernek nem kell kihúzni a konnektorból.
  • kvp
    #11
    Ezek a keszulekek csak tovabb novelik az elektromos szennyezodest. Arrol nem beszelve, hogy ha csak a szomszed hagyja bekapcsolva a toltojet a fal masik oldalan, az ugyanolyan rossz. A mikrosutot sem szoktuk nyitott ajtoval hasznalni, pedig lehetne, mint ahogy ezeket a toltoket is lehetne zart es szigetelt dobozba tenni csak valamiert a tervezok nem akarjak.

    Energiahatekonysag alapjan ha valaki betolt egy adott energiamennyiseget a telefonjaba/laptopjaba, akkor az energia kb. 15%-a landol a kornyezetben es melegiti azt, pl. a kozelben allo felhasznalokat. Ez ellen csak akkor tudnanak vedekezni, ha a tolto automatikusan kikapcsolna ha nincs rajta toltott tagy es a csatolo felulet (tehat a legmagos transzformator egyik fele) teljesen lefedheto lenne az arnyekolt keszulek altal (a tolto aktiv felulete kisebb lenne a telefon hatlapjanal, a fogkefes tolto is pont ilyen). Ez az arnyekolas telefonoknal pl. nem megoldhato, mert akkor nem lehetne veluk telefonalni (a fogkefenel es a borotvanal ez nem jelent gondot).
  • Meridian
    #10
    Jaja, a hatásfok is érdekes lesz, főleg a hagyományos töltőkjhöz képest... bár egy telefon feltöltése ha kétszer annyi energiába kerül, senkit nem fog földhöz csapni a villanyszámla.
  • AgentKis
    #9
    Nem tudom mennyi lehet a veszteség? Vajon 1 töltés alatt a veszteségből kihozzható-e egy TV heti készenléti fogyasztása?
  • hopp
    #8
    Az oké, csak az elektromos fogkeféd és egy okostelefon energiafelvétele egy kicsit más kategória. Itt nem az az áttörés, hogy működik az elv, hanem az, hogy ez már 150-szer gyorsabban tudja pumpálni a delejt a kütyübe.
  • morden
    #7
    Meg van már napellemes töltő is, ahhoz se kell konnektor, csak kicsapom a napra ( ha van) és már töltődik is.
  • Kara kán
    #6
    Az enyém is. Meg a borotvám is.
  • lammaer
    #5
    Az elektromos fogkefém már régóta ilyen indukciós elven működő töltővel üzemel.
  • nylaccc
    #4
    Honnan? Nemsoká konnektor se kell, hanem a plafonba építve egy ilyen kütyü tölt mindent, ami a házban van...
  • mad mind
    #3
    Ez is csak akkor sugároz, ha be van dugva. Én kihúzom a töltőt a konnektorból, ha nem használom, gondolom ezt is ki lehet majd húzni.
  • floatr
    #2
    Ja, én is alig várom h végre tele legyen a környezetem efféle hasznos dolgok által keltett erősen változó elektromágneses terekkel.
  • MsUser
    #1
    Na végre, tényleg régen elkezdték a projectet, de nem az a lényeg hanem a fontos!