24
  • Egerwin
    #24
    Ezzel a képpel konkrétan az a baj, hogy rohadjon meg, aki feltette. A gólyatáborok arról szólnak, hogy vannak szivatós feladatok például a vetkőzés (nem kötelező, de aki csapatember az úgyis benne van), csak normális helyeken direkt megmondják, hogy ne fényképezzék/kamerázzák őket pontosan annak elkerülése érdekében, hogy napiszarra felkerüljenek. Ilyen szempontból a napiszar is hibás, mert az ilyeneket azért nem kéne kitenni.
  • Rotyoka
    #23
    ja oké megvilágosult, tudatos barátom. Aki beleköt abba a kibaszott n betűbe.
  • Etinger
    #22
    Nekem konkrétan ha megnyugtat nem sok. Vagyis mégis. Bár tetszetős kép (lájkolnááám), hülyéskedtek, oké. De ELTE-AJK, tehát képviselik az iskolát, méghozzá pont a jogot.. amúgy minden GT általában ilyen és hasonló buli, csak nem feltétlen kellene ezt netre felrámolni... az ELTE neve alatt. És ez nem prűdség, simán csak ez a letolt farmer már picit más képet sugall. Én, ők, vagy épp Te, tudjuk, hogy ez csak hülyülés, de aki felnéz FB-ra és ezt látja az AJK-s GT első (!) napján... :D Azt szerintem ebbe mást is fog látni ;)
  • Wescone
    #21
    Azért nem tudod mert éretlen vagy, naiv - ráadásul tudatlan is.
    Viszont hiányosságaid mellett örülhetsz, hogy voltál már "ütősebb társaságba" (szigorúan -n- nélkül).
  • Rotyoka
    #20
    Ezzel a képpel am konkrétan rohadtul nem tudom mi a baja sok embernek :|
    Gondolom strandra se járnak, és életükbe nem voltak még 1-1 ütősebb társaságba
  • Magiszter
    #19
    Az lehet, de én kicsit megnehezítem a dolgot. Proxy, titkosított vinyók, páncélszekrény, fals adatok a neten. Ha nekik aztán megéri ezeken áttörni hogy az én könyvjelzőmből nyissák meg a pornó oldalakat, hát rajta!
    Úgy is ha megteszik az én leadózott forintjaimból csinálják. Legalább dolgozzanak meg a pénzemért akkor nem? :D
  • Wescone
    #18
    Proxy ide, proxy oda ha a cél az adatszerzés, megszerzik amire szükségük van. Amint az ember netre csatlakozik számolhat a lehetőséggel, hogy személyes adatok kerülhetnek illetéktelen kezekbe. Természetesen ez fészbuk nélkül is működik, de nem könnyebb ha a populáció önként oszt meg adatokat mintha utána kellene járniuk az "illetékeseknek"?
  • Magiszter
    #17
    Pl hogy proxy mögül netezek? :D
    Mióta a cégnek van központi proxy-ja itthonról is azt használom. Kivéve ha torrentezek (tudom az egyenlő a terrorizmussal és népirtással). Amikor meg a torrent fut, nem netezek (amúgy se tudnék :) )
  • Wescone
    #16
    ...amúgy meg hiába adsz meg hamis adatokat, az IP címed tudják már és azáltal -adott esetben- sok minden mást is.
  • Wescone
    #15
    Nem adtam meg valós adatokat (lásd, nem meggyőződésből regisztráltam - unokahúgom gúnyolódott is az oldallal kapcsolatos fenntartásaim miatt ), valahogy mégis bosszant, hogy nem engedik törölni a reget - csapdát szimatolok és gyűlölöm a csapdákat.
  • Magiszter
    #14
    Ezért nem szabad valós adatokat közölni ezekkel az oldalakkal, mert aztán a végén még megváltoztatni sem tudod ha akarod. Nevetséges amúgy valóban hogy nem tudod törölni magad, ha beledöglesz sem (szó szerint is).
    Maradok én is Özvegy Lessa Rombus, Rock-Ant nyugdíjas, vizisíző olimpikon.
  • Wescone
    #13
    Én annó az unokahúgom noszogatására regisztráltam a fészbukon , de pár hónap elteltével töröltem magam - ill. törölni akartam magam, de nem lehet, csupán hibernálni enged. Valami nem kóser az oldal körül, túlságosan nagy a hírverés körülötte és gyanúsan rövid idő alatt nőtte ki magát ennyire.
    Nem csodálkoznék ha kiderülne, hogy egyáltalán nem az aminek látszik - őszintén bánom már, hogy regisztráltam rá.
  • Cat #12
  • Cat #11
    A cikk a magyar fiatalokra ugyanúgy érvényes. Nézzétek csak meg a fikaportálokat, például puruttya vagy napiszar.com. Minden napra jut egy idióta, és igen, többségük fiatal gyerek.
  • Rotyoka
    #10
    használj Gmail-t és nem lesz spam. Vagyis lesz csak a SPAM mappába ami kutyát nem érdekli
  • remark #9
    Hagyhatjuk ezt. Attól még ezek létező tendenciák. USA-ban pedig erősebbek.
  • Cuchulainn
    #8
    Jaj hagyjuk már ezt... Azért nagyon nehezen hiszem, hogy van olyan akinek azért kellett fellépnie a fészbúkra mert különben leköpködték az iskolában, de amint fellépett rá hirtelen ő lett az ász.
    Akinek meg ez a legfőbb problémája az életében...hát azt vagy irigyelni vagy sajnálni kell egyébként is.
  • remark #7
    Akkor te nem tartozol a "sok fiatal" közé akikre a cikk hivatkozik. Attól még lehetnek/vannak "sok fiatal"-ok, akikről a cikk is szól, és akiknek a kérdés problémát jelent.

    Na meg a cikk az egyesült államokról szól. Te hol élsz? (Vigyázz! Valami hamis adatot adj meg a válaszodban! )

    Valamint a teljes cikk nem kizárólag a közösségi portálokról szól, az csak egy példa.
  • Magiszter
    #6
    Én még a Facebook-on sem írtam le hol dolgozom, mit, hol lakom, milyen a családi állapotom... stb. Aki simer az tudja. Aki meg nem ismer az ne azért kezdjen barátkozni velem mert Kazincbarcikán lakom a Radnóti utca 12/b-en, vagy hogy beírtam "Most vettem 140 centis, gyémánttal rakott LED-TV-t" mellékelve a képet. Vagy mert a Fővárosi Vízművek Zrt.-nél dolgozom. Igen raktam fel képeket, de csak az állataimról, mert jópofák és az nem olyan magán jellegű mint hogy most a Blikket lapozva ülök a WC-n, kivörösödött fejjel.

    Szóval nálam az adatgyűjtők megszívták, mert vagy nem adok meg semmit, vagy csupa fals adatot írok be (mint IWIW-en anno).

    SPAM-eket meg akkor is kapok ha nem írom sehova le az e-mail címem. Tudom mert próbáltam. Hogy mi alapján tudják meg akkor a SPAM-ere? Lehet a Google adja ki az account neveket nekik? (Csak GMAIL-em van).
  • G_ArchAngel #5
    34 eves vagyok, nem vagyok kozossegi portalokon, vannak barataim, szocialis eletem, ellenben alig kapok spam-eket:)
  • remark #4
    A cikk finoman utalt rá, hogy az emberek kényszerítve vannak arra, hogy használják a szolgáltatásokat, és megadjanak bizonyos információkat magukról.

    Szintén gondot jelent, hogy sok fiatalra komoly nyomás nehezedik, hogy belépjenek a közösségi oldalakra és itt tartsák a kapcsolatot a barátaikkal. Ezzel párhuzamosan egyre inkább elfogadottá válik, hogy életük nagyobb részét nyitottá teszik mások számára. Schneier úgy vélte, teljesen normális jelenség, hogy a weben nyilvánosabbá válik az emberek élete. Ennek ellenére felmerül a kérdés, hogy vajon a társadalom szó nélkül hagyja ezt a folyamatot, vagy sem? Mindenesetre, ha valamikor megszűnik majd a magánélet, akkor az egyedül az internetes cégek vezérigazgatóinak lesz köszönhető.
  • Cuchulainn
    #3
    Továbbra sem értem mit kell ebben akkora csodát látni. Kb hetente megjelenik egy hasonló cikk itt is máshol is.
    Ha kiplakátolnád a Moszkva téren, hogy én vagyok Kovács Béla 21 éves egyedülálló cipőfelsőrészkészítő,itt és itt lakom, most vettem egy új plazmatévét és mellesleg péntek este sörözni megyek a haverjaimmal üres lesz a lakás, akkor mindenki azt hinné, hogy meggárgyultál. Ennek ellenére ennek a virtuális megfelelőjét nap mint nap megcselekszik sokan. Akibe annyi minimális józan ész nem szorult, hogy ne adjon meg fontos adatokat, vagy olyan információt ami felhasználható ellene az meg is érdemli.
    Akinek meg van esze, az vagy normálisan, átgondoltan használja ezeket a szolgáltatásokat vagy egyáltalán nem.
    Az meg hogy ezek a cégek nem jótékonysági szervezetek megint csak triviális. Egy szolgáltatásnak mindig megfizeted az árát - csak ez esetben nem közvetlenül a pénzeddel.
  • remark #2
    "Miért ne valósítanák meg azt is, ami illegális?"

    Nyilvánvaló, hogy azt is meg fogják valósítani, csak azt nem verik nagydobra.

    No meg, így majd a kedves pógár azt hiszi majd, hogy a megoldás az, hogy még százezer paragrafusnyi szabállyal vetesse körül magát az állam által. A kedves jó állam, ami megvéd a csúnya rossz világtól. Ezt a terméket is el kell adni valamilyen marketinggel, nem igaz?

    Éppen ezért ideje lenne, hogy a jogrendszerek létrehozói is bekapcsolódjanak a vitába és valamilyen irányba elinduljon egy szabályozás.

    (Cégek vs. állam: nem más, mint az oszd meg és uralkodj egy formája. Mindkettő a másikra mutogat mint mumusra, és közben meg kéz a kézben járva szépen együtt átverik az embereket.)
  • bakagaijin
    #1
    A szakember leszögezte: a webes cégek minden olyan adatkiértékelési dolgot meg fognak valósítani, ami technikailag lehetséges és nem illegális.

    Nem értem. Miért ne valósítanák meg azt is, ami illegális? Visszatartotta-e ez a DT-t pl? Amíg nem derül ki, addig "nincsen gond". Másik alternatíva, hogy egyszerűen azt mondják, hogy mostantól márpedig legális és kész. Ide tartozik pl. az amerikai hivatalok SWIFT-be betekintése.