15
  • adamq01
    #15


    Magyar szinkronos magyarázat!
  • Komolytalan
    #14
    Az ebben az egészben szerzői jogi mizériában a fura, hogy sokszor normális lehetőség sincs meg a jogtiszta anyag beszerzésére, és mégis verik a nyálukat. Pl ha nekem most eszembe jut hogy a gyereknek megmutatnám a Pityke őrmestert, mert nem érti miért mondom ha rendőrt látok hogy "Marcipán, szirénát", akkor mi lehetőségem van? Rákeresek google-val, első találat - ár van, de nem rendelhető. Második találat - nincs raktáron. 3. találat - még ahhoz is regisztráció kéne, hogy megnézzem hogy van-e.
    Áááá, p.csába, tudjátok ki fog ezzel szopni - letöltöm torrentről.
  • FoodLFG
    #13
    médiavállalatok
  • HADOPILUZER
    #12
    Pár éve még zsörtölődtem ezeken az ACTÁs cikkeken, most már csak öblösen röhögök rajtuk...
  • SANTANTICA #11
    a "kellemest" a "hasznossal" így találkozik a pénzérdek a politikaival....vagyis elöbb utóbb működni fog :/
  • SANTANTICA #10
    asszem 5 egymás utáni azonos hangért már nyertek plágium pert....
  • nett
    #9
    Alig hiszem, hogy ez kizárólag a jogdíjakról szólna. Inkább a totális politikai megfigyelés a cél.
  • morden
    #8
    Lehet paranoiás vagyok, de nekem az az érzésem, hogy a kiadók érzik a vesztüket és kis politikai hátszéllel be akarják biztosítani a más tehetségéből való megélést.
  • Hegi90
    #7
    Ezek a férgek semmiből nem tanulnak?
  • tmisi
    #6
    A vicc ebben az, hogy lassan a neten jobban ismertté válsz, mintha CD-t adnának ki vagy TV-ben mutogatnak. Tehát eljön a korszak, amikor kiadókra nem is lesz szükség. A szerzői jogot meg egyéb módokon is le lehet védeni /lásd CC/.

    SANTANCTICA: egyébként hidd el ha kivennél egy dallamból 4 egymás utáni hangot, tuti találná hasonló számokat dögivel, amelyekben ez a részlet ugyanígy szólal meg. És ez nem lopás? :)
  • Asperot
    #5
    Az meg link nélkül is megy hogy film témában a 10 legnagyobb kasszasikerből 7, a letöltések ellenére hozta a bankot.
  • morden
    #4
    A link rendesen hivatkozva
  • morden
    #3
    Ide vágó index cikk : http://index.hu/tech/2010/09/16/ketszer_annyit_keresnek_a_zeneszek_miota_van_fajlcsere/
    A lényeg benne van a linkbe, hogy a warez miatt a ZENÉSZEK keresnek többet, a kiadók szívnak ( jajdekár)...
  • mrzed001
    #2
    Lefordítom a cikket magyarra, és összegzem:
    A kiadók (pénzes tudjukkik) bár már az égadta egy világon semmi szükség rájuk (hála internetnek), de azért két kézzel markolásszák a már megszerzett gazdasági hatalmukat és uralmukat.

    Mivel övék egy jól pénzelt lobbi, így kilóra megveszik a politikusokat, akit nem lehet azt zsarolják egy kis házkutatással (hisz mindenkinél -gyerekénél- lehet valamit találni ... vagy ha nem, hát visznek -mint vegyi fegyvert Irakba- ), valamint a holokamu metodika szerint ördögi gonosznak állítják be az ellenséget, aki ellen mindenkinek kutya kötelessége fellépni, és aki nem az máris az ellenségük lesz (és mindenhonnan eltávolítandó antiszemita)

    A hülye nép meg nem jön rá, hogy ő választotta ezeket a korrupt képviselőit, akiket bizony el is lehet takarítani onnan.

    Nemrég volt hír, hogy az egyik országban bevezették az általánydíjat, melyet kifizetve minden szerzői jog által védett tartalomhoz legális joga van állampolgárnak. Tessék, itt a jövőbemutató megoldás, meg a legális torrentnél, amit lassan >5 éve szajkóznak a hozzáértők (azaz éppen hogy a kiadók kötelessége lenne ilyet működtetni, ahova kötelessége lenne minden alkotást többféle minőségben feltölteni)
    Csak követniük kellene a trendeket.
    Mint ahogy történik ez mindig, pl mp3 már nem tiltott formátum, mp3 lejátszók vannak
    Divx sem egy ördögtől származó, tiltandó dolog már, divx playerek is vannak
    Ugyanígy lesz a torrentel is.
  • SANTANTICA #1
    addig úgy se nyugszanak míg el nem érik azt, hogy valaki az utcán "megfeledkezve" magáról fütyürészik egy dallamot és a 4-ik hang után 5 feketekabátos ront rá és helyszínen jogdíjat szed be az embertől a fütyült dallam miatt....ez lenne a végső cél a totális ellenőrzés, aminek fenntartását ráadásul mi fizetnénk állami pénzből...