9
  • Kerub
    #9
    @ #1-8:
    LOL
  • alcotb
    #8
    A baj az hogy minden szabály megszeghető.És ami megszeghető azt meg is fogják szegni.Hiába szabály "hogy gép ne ölhessen embert", ha feltörik és átprogramozzák gyilkolásra, mellesleg a harmadik világháború erről fog szólni, hogy ki irányítja a rendszert egészen addig, amíg a rendszer nem irányít majd minket.
  • AgentKis
    #7
    Nos a háború szabályai azért kellenek, hogy békeidőben el lehessen kapni és meg lehessen büntetni a háborús bűnösöket. Ha nem lennének szabályai a háborúnak, sohasem lehetne háborús bűnösöket büntetni. Mondjuk az is igaz, hogy kizárólag a vesztes fél bűnöseit ítélik el. Hát ez már csak ilyen világ, békeidőben nagy úr a jogász.
  • nett
    #6
    Talán az első szabálynak annak kellene lenni, hogy gép ne ölhessen embert. Úgy sem, hogy egy ember irányítja 6000 km-ről.
  • Wittgen
    #5
    "A nemzetközi hadijog eleve tiltja a másik ország elleni agressziót, háború kezdeményezését, korlátozza a bevethető fegyvereket, és védi a civileket."

    Aha. Mond ezt az afgánoknak, palesztinoknak és az irakiaknak. Azt hiszem, ők nem tapasztalták ezt az USA és Izrael részéről.

    Egyébként meg a háború az háború. Nincsenek szabályok, a győztes mindent visz. USA vezetője lennék, bár az USA külpolitikájával nem szimpatizálok, nem mindenféle földi csapattal szarakodnék. Végigbombáztattam volna a teljes országot (pl Afganisztán). Úgyis csak az olaj kell, meg az ürügy, hogy a fegyvergyártók jól járjanak. Ja, meghal a civilek 95%-a is. És? Jótékonyan hat a túlnépesedés problémájára...
    Ennyi.
  • chuky123
    #4
    Háborúban nincsenek szabályok. Mindig van 1 agresszor aki elkezdi a háborút. hiába írtad hogy "A nemzetközi hadijog eleve tiltja a másik ország elleni agressziót, háború kezdeményezését" és mindig a győztesek írják a szabályokat.
  • gombost
    #3
    Te tényleg ennyire naiv vagy? Csak egy név: Guantanamo.
  • NEXUS6
    #2
    Hát nem egészen. Érdemes lenne tanulmányoznod a nemzetközi hadijog vonatkozó anyagait. Mondjuk az a gáz, hogy abban nem szerepelnek az utóbbi 10 évben jelentkező tényezők, mint pl a terrorizmus elleni háborúk során követendő szabályok, vagy az ilyen kíberháborúkra vonatkozó egyezmények, megállapodások, szerződések.

    Ha igazad lenne, akkor minden apró cseprő ügyben háború törne ki, ami úgy kezdődne, hogy atomot/gázt szórnának a lakosságra, majd talán valami kis csetepaté is kitörne a seregek között.

    A nemzetközi hadijog eleve tiltja a másik ország elleni agressziót, háború kezdeményezését, korlátozza a bevethető fegyvereket, és védi a civileket.
    Létezik olyan kategória, hogy háborús vagy emberiség elleni bűntett, az ezt szabályozó egyezményhez csatlakozó országtól, lehet kérni az ilyen bűncselekményekkel gyanúsíthatók kiadatását és nemzetközi törvényszék elé lehet őket állítani.
  • lammaer
    #1
    Háborúban mindent lehet. Ennyi. Ki fizet az ilyen jogászmarháknak?