19495
10802156721311543414.jpg

A sorozat aktuális sztoriján túlmutató (tehát a könyvet érintő) kérdéseket, válaszokat, spoilereket
legyetek szívesek az író topicjában [link] tárgyalni.

A viták elkerülése érdekében: amíg NEM adták le a magyar tv-ben az aktuális részt, addig használjátok a spoiler taget,
ha pedig már lement az HBO-n is, akkor lehet nyíltan beszélni a történésekről.

Interaktív térkép

Világtérkép

• hapi
    Egyszerű hogy miért, beharangozták hogy mekkora csata lesz, de csak egy fekete képernyőt kaptunk amin csak egy dolog látszódott, hogy köd van.
  • Caliph
    főleg amikor megjön a sült kolbász ramsey tányérjára és jóízűen elkezdi enni ... :D
  • Renegade
    ez amúgy érdekes szerintem, mármint durva jelenetek összessége volt Theon kínzása? AZ, de basszus, azért is működött, mert a színészek oda tették magukat.
  • molnibalage83
    Nekem a 2/3-ig tetszett. Aztán összezuhant az egész. A végén azért voltak jó jelenetek benne, főleg Sansa és Tyrion a múltjukat nézve.

Technikailag penge a rész, de összességében legfeljebb középszerű.
    Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2019.05.02. 10:43:58
  • Renegade
    hát elég worldwide-nak tűnik, SZERINTEM nem csak az utolsó pár perc miatt
    nézz körül reden vagy nineon, percek alatt jött egy zsáknyi mém.

félreértések elkerülése végett: mindenkit irigylek akinek bejött a rész, sajnos nekem nem, többet, mást vártam
  • Palinko
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Áh az belefér szerintem kell is, de hogy fél sereg Sam-et mentve halt meg az az igazán nevetséges

Ott már van valami baj mikor elkezdesz azért szurkolni hogy öljék már meg végre Sam-et akit amúgy még kedvelsz is, csak azért hogy ne haljon már meg több karakter miatta :D

Utoljára szerkesztette: Palinko, 2019.05.02. 10:31:55
  • Count Adyn
    Valaki megszámolta hány "utolsó pillanatban x megmenti y-t" volt a részben?:D
  • Palinko
    Meg a másik kettő miért előzi meg? Mert durva jelenetek vannak benne egyik a Theon kínzás másik is valami hasonló, az miatt meg szerintem nem éri meg a lepontozást, hogy valaki gyengébb idegzetű az ilyen durvaságokra ilyen dolgok történtek és ennek a sorozatnak a részei és szerintem nincs baj az illusztrálásukkal, ez a rész az első ami nem a durvaság miatt lett lepontozva, kétlem hogy Lyanna halála miatt kapott volna alacsony pontszámot.
  • Palinko
    Senkinek nem az utolsó 2 méterrel van baja, hanem hogy hogyan tette meg a white walkerek mögül az ugrás pontjáig lévő távolságot, mert vállt vállnak vetve álltak szorosan, senki nem is kapott utána, semmi.

Utoljára szerkesztette: Palinko, 2019.05.02. 10:16:06
  • molnibalage83
    Vagy tessék, a Rotten értékelése és a közzösségé is gyengébb, bár ennek oka az a bizonyos jelenet a végén. Asszem.
  • molnibalage83
    Már elnézést, de a közönség vagy Rotten szerkesztői szerint? Mert az avg rating résznél találtam gyengébb részt.
  • Konyigery
    És akkor jól van ez így? :) én pl nagyon nagyon sok mindent elnéztem a készítőknek. A 7ik évados teleportálásokat stb. De könyörgöm ez már a történet zárása. 2 évig gyúrták. Ne már. Bár azt mondom várjuk meg a következő 3 részt talán pár dolog rendeződik, de az eheti rész után nagyon kevés reményem maradt.
  • Renegade
    érdekesség a harmadik részről:

ez volt a második legnézettebb és a tomato szerint benne van a 3 legszarabb GOT epizódban....rejtély miért
  • DantesHUN
    És még mindig ilyeneken vagytok kiakadva. Könyörgöm, az mi volt amikor Arya-t gyomron szúrták, elment egy színésznőhöz kicsit feküdni, , majd a szétszúrt nyílt hasi sebével ide -oda futkosott és ugrált.
    Az nem volt hülyeség?
  • Shiwo
    kiáll a kiscsaj a karddal, az óriás meg simán rálép, mintha észre se vette volna.. bár az hősiesnek nem hősies (:

nagy trollkodás / szemétség még akkor lehetne (de úgy sem merik bevállalni), hogy végre össze jön a nagy "visszavágó", szembe kerül a Hegy és a Véreb.. utóbbi nagy elánnal megindul, bátyó meg egy suhintással kettévágja és egyszerűen megy tovább a maga útján...

Utoljára szerkesztette: Shiwo, 2019.05.02. 09:18:13
  • Konyigery
    Hát vagy érted legalább akkor vitte volna magával a NK. Nem hiszem el hogy egy ekkora entitást el lehetett volna pusztítani valamiféle áldozat nélkül. Vagy csak száradt volna le a keze, vagy valami. Hasonlóan mint mikor elpusztították az Angmari boszorkány királyt.
  • Caliph
    azon gondolkodom hogy mikor láttam utoljára olyan filmet,amiben volt valami eredetiség amit eddig sehol nem láttunk...nem nagyon jut eszembe. már mindent láttunk valahol,és azok ismétlődnek,nem csoda hogy az emberek morognak hogy klisés igy,klisés úgy :D ti hogy nyírtátok volna ki a mormont lányt eredeti módon? :D
  • DantesHUN
    Na puff Arya odateleportált. És akkor? Az előző évadban komplett hadseregek tűntek el, tűntek fel, lettek előhúzva kalapból, vagy teleportáltak hipp-hopp a kontintens mások végére.
  • Montanosz
    nem tudom miért irják többen ezt a teleportáciot, simán ugrott ahogy a felturbózott képességeitől tellett
  • Wootan
    Pontosan így volt, egy mesterségesen megkreált, nevetséges jelenet volt arra kihegyezve, hogy a kis csajból menő hős legyen, mert egyébként az égvilágon semmi nem indokolta, hogy oda emelje a szájához. De az is lehet, hogy egy kicsit attack on titan rajongók a készítők.

Egyébként rohadt sok potenciál lehetett volna ebben a részben, kár hogy ilyen ócskán lebutították. Közben tele a youtube reakció videókkal, amikben majd maguk alá csinálnak a nagy "meglepetésektől".

Az milyen lett volna, hogy mikor az NK elkapja Arya-t, Bran hátulról leszúrta volna egy tőrrel. Bár engem Arya sem zavart, leszámítva hogy már féllábbal a mutáns szerepben odateleportált, mint nightcrawler.
  • Kingtiger15
    Mentségére szóljon, hogy legalább nem puszta kézzel indult csatába, mint Wun Wun barátunk, aki azt hitte, elég lesz az acélos tekintet.
  • Palinko
    Nem nagyon logikus mert vérzéshez pláne olyan szintűhöz az kell hogy dobogjon a szív, de szerintem csak látvány miatt vérzett ilyen részletkérdés annyira már nekem sem fontos bárcsak ez lett volna a legnagyobb gond a résszel.
  • Kingtiger15
    Igen, emlékszem a srácra, de arra legalább rá lehet fogni, hogy hírmondót faragtak belőle, még ha nem is a legfényesebb ötlet a meglepetés adta előny feladása. Sam veszélytelen volt rájuk nézve? Lehet, de nekem úgy tűnt, a ww-k nemigen foglalkoznak ilyen finom árnyalatokkal, egyszerűen végeznek mindenkivel, akinek a testhőmérséklete 0 celsius felett van. Már ha arrafelé celsiusban mérik.
    Nem sajnálom a Quathe szálat, mert valahogy nagyon nem akar összeállni, hogy mit akart.
  • gombabácsi
    először félrelökte. aztán a felemelés is pont arról szólt amit írtam. hogy felemeli a kis mitugrászt, "hogy mer ez itt nekem pattogni, megnézem közelebbről"...
    olcsó és sablonos halivudi motívumok sajnos...
  • Kingtiger15
    Nem hogy nem taposta szét, hanem még fel is emelte, hogy szemen tudja szúrni. Hőst akartak faragni szegény kiscsajból, ezért bedobták az ócska időhúzós-helyzetbe hozós trükköt. De legalább elmaradt a szokásos mostjólmegöllek monológ, ami mindig addig tart, míg elő nem kerül a dugi fegyver.
  • ROBREGGAE
    A pilotban sem halt meg a fiatal srác. Életben hagyták, hogy elmesélje, mit látott meg nyilván egyik se jelentett túl nagy veszélyt.. A Quathe-s rész meg szerintem elfelejtődött, nem hiszem, ha eddig nem tért vissza, pont most foglalkoznának már vele..
  • gombabácsi
    szerintem a régen meghaltak azok már porladnak, a frissen meghaltak meg még nem. elég logikus
  • gombabácsi
    szerintem sam-el csak azt érzékeltették hogy a dagi kis mitugrásszal nem foglalkozik egy white walker. arra se méltatja hogy megöli. :)
    ugyanez volt a mormont kislány és az óriás zombi esetében. miért lökte csak félre, mért nem taposta szét? mert érzékeltetni akarták hogy a kis mitugrász "ne szóljon bele a nagyon dolgába". :)

• Montanosz
    amugy a vörös boszorka már a 3X6-ban megmondta aryanak hogy kékszeműeket is ölni fog,csak akkor még senki nem vette a lapot :-D
  • Kingtiger15
    Van három dolog, amit sehogy se tudok kisakkozni, hátha valaki tudja a helyes választ:
    1.Ser Friendzone Essoson kétszer is találkozik egy álarcos nővel, aki igyekszik rendkívül bölcsnek és rejtélyesnek tűnni, ezért állandóan rébuszokban beszél. Később ez a szál nyomtalanul eltűnik, nem is lesznek következményei. Rég olvastam a könyvet ott talán Quathe, vagy ki.
    Ki ez a csaj? Ki küldte? Mit akar? Miért öltözött fenyőtoboznak?
    2. Jönnek a Mások, kérdés nélkül lemészárolnak minden élőt, Craster kommunáját kivéve, de ott mutyi van, ugye. Viszont Samet kétszer is szántszándékkal életben hagyják, ráadásul nem agyatlan közkatonák, hanem az alvezérek. Mi az oka, hogy őt nem akarják azon nyomban felkoncolni, mint bárki mást?
    3. Amit hallunk, hogy a kis, nagy és közepes házak évszázadok, évezredek óta hűséggel szolgálják egymást, a koronát, vagy épp háborúzgatnak. Amit látunk: a bemutatott házak többsége pár év alatt vagy teljesen kipusztult, vagy leredukálódott néhány női túlélőre, akiknek lehet még gyerekük, de azok nem viszik tovább a nevet. Hogy tudtak így a házak korszakokon át fennmaradni?
  • datango
    nekem az lenne meg az erdekes kerdesem hogy amikor arya a könyvtarban osongat akkor a vegen megol ez zombit de abbol vér folyik ki. namost az eddig megölt zombik mindig szetporladtak vér nélkül?!
  • molnibalage83
    Nézd már meg a 4. rész trailerét...
  • Kingtiger15
    Miért? Csóri lándzsás könnyű gyalogosok, akiket Havas zseni kiállított a mezőre falanxot játszani. Inkább az lett volna hihetetlen, ha meg tudják állítani a rohamot.
  • lonvard
    Nagyon jó, köszi szépen!
  • Jim Morrison
    szegények csak vándoroltak, aztán ilyen csatában vesznek oda :(
  • Montanosz
    azért nehéz elhinni hogy ezeket legyakták a zombik :-D

• Prof William
    Vagy Samé lesz vagy senkié! :)
  • cylonflatus
    Én kb 3éve, hogy fogadtam az egyik haverommal, hogy Gendryé lesz a trón.
  • Prof William
    Nekem sajna az nem jött át hogy AKKORA veszély lett a NK és a bandája.

Bevallom alig vártam hogy a holtak végre rászabaduljanak a Westeros kicsinyes és áskálódó idiótáira. Az jól vette volna ki magár, ha Cerseinak és sleppjének ez halogatás és hátbainrikázás okozta volna a vesztét.
    A holtak igazán letarolhatták volna Királyvárat is Cersei hibás döntései miatt és a végső csatát ugyanúgy meg lehetett volna vívni a holtakkal később is.
    Kár hogy a hát éven át építetett misztikus szálból, csak ennyire futotta.
  • Kingtiger15
    Meglepő arculatváltás lenne az utolsó részekre. Ramsay után szabadon: Ha úgy gondolod, hogy Westeros problémáit férfiak fogják megoldani, akkor nem figyeltél eléggé.
    Eddig minden közutálatnak örvendő főgenyát nők likvidáltak.
    A férfiak csak háborúznak, vedelnek, mennek a farkuk után és idióta módon megöletik magukat. Az öreg Olenna kezdte ezt a nézők szájába rágni és hozott is rögtön ékes bizonyítékokat saját családtagjai személyében. A fia volt a csúcs, ilyen marhát talán még a fogyasztói társadalom se tud kitenyészteni.
    Érdekes módon egy-két fokkal jobb teljesítményt nyújtanak és nem csináltak hatalmas ökörségeket azok a hímneműek, akik valamilyen formában kasztrálva lettek (talán Bronn az egyetlen kivétel). Véletlen egybeesés?