19500
10802156721311543414.jpg

A sorozat aktuális sztoriján túlmutató (tehát a könyvet érintő) kérdéseket, válaszokat, spoilereket
legyetek szívesek az író topicjában [link] tárgyalni.

A viták elkerülése érdekében: amíg NEM adták le a magyar tv-ben az aktuális részt, addig használjátok a spoiler taget,
ha pedig már lement az HBO-n is, akkor lehet nyíltan beszélni a történésekről.

Interaktív térkép

Világtérkép

• a.carkey
    Eva Green lehetett volna a megoldás, de ő "sikeresen" bevállalta az elmeszelt Camelotban Morgan szerepét. Kár érte, mert [URL=http://watikalemon.com/watikalemon/wp-content/uploads/2011/06/Eva-Green-in-the-forest-eva-green-10908643-1920-1200.jpg]"Ő"[/URL] lett volna tökéletes a szerepre.
  • mascarun
    Renly's Armor
  • Prof William
    A legjobb fogamzásgátlás akkor is a Drogó féle "ránézel a nőmre és én kiontom a beled" -módszerrel a legbiztosabb. :)
  • 0Fritz0
    Őseink elég leleményesek voltak, ha el kellett kerülni az utódnemzést.
  • Shiwo
    mondjuk a belterjesség is főleg nagy üzemben "ütött vissza", mint ahogy az egyiptomi fáraók csinálták
  • Prof William
    Vagy azt hogy ő sem éli túl. bár azért Pöcsarcú Királyfin kívül azért nem igazán látszik a belterjesség Lannister gyerekeken.
  • datango
    Egy kis Nyali-Fali-Mami-Papi :)
  • Shiwo
    mondjuk lehet a középkorban is megvoltak a módszerek a védekezésre, de gyanítom, hogy nem volt túl jó a hatásfokuk..a magzat-elhajtó löttyökkel meg tippem szerint erősen azt kockáztatta egy nő, hogy nem is lesz többet gyereke...
  • MaRee
    Igen, tényleg van benne ilyen.
  • Blacksheep333
    Ebbe a fantasy világban van valami fogamzásgátló lötty.
    Úgy emlékszem Holdtea -nak hívják, de nem vagyok benne biztos.
    A sorozatban még nem kapott szerepet, de később lesz jelentősége.
  • G_ArchAngel #2095
    Már az ókorban is létezett fogamzásgátlás és bár ez fantasy világ, valamennyire a középkorhoz hasonlítható, amikor már a férfiak húztak magukra állati bélből készült óvszert.

Ami elsőre elég morbid: miközben Sir Robin tolta a ladyt, valójában lehet egy birka végbelében járatta a kardját...
  • Prof William
    Hát igen... Abban az időben Fogamzásgátlásnak azt a nagy darab marcona harcost hívták aki nem engedte királynőhöz a férfiakat vagy esetleg levágta a nemesebb testrészüket. :)

Más lehetőség nem igen lehetett valamint ez a világ nem épen az a mágiával túltelített " Hé udvari varázsló adj valami löttyöt amitől nem esek teherbe"

A genetikáról is max azt hihették hogy az az az ország ahol genetikok élnek, szóval a sok szőke "királyi sarj" sem volt feltűnő. Bár én azért király helyében ( persze csak ha nem ittam volna szét az agyam ) elgondolkodtam volna hogy azért ez mégis fura. Az is bejátszhatott hogy király a sok lotyó mellett azért néha az arát is lekapta a 10 körméről szóval ez se volt túl feltűnő. Ha mondjuk elmegy egy évre mulatni majd arra jön haza hogy gyereke született na azt már nehezen tudták volna kimagyarázni a tesók.
  • mascarun
    Natasha inkább a Lénynek volt jó. :)
    Ott imádtam sok más férfitársamhoz hasonlóan!
  • MaRee
    Natasha tényleg jó :) Amúgy nekem Cersei nem tetszik, ez van. De viszont tényleg jól játssza a szerepét, jól áll neki a k*csög jellem :)
  • G_ArchAngel #2091
    Kivancsi lennek, hogy ki volt a castingon ezert a szerepert, de gondolom ez nem volt es soha nem is lesz publikus...
  • Kata
    Alapból szerencsére nincs sunyi feje, de jól játsza a szerepét ez tény. :) Nekem sincs bajom a színésznővel, kicsit szebben is sminkelhetnék, és a hajához világosíthatnák kicsit a szemöldökét is.

Szerintem még January Jones (Emma Frost az X-men elsőkben) és Natasha Henstridge (Bérgyilkos a szomszédom Cyntiája) sem lett volna rossz választás Cerseinek. :)
    [URL=http://www.kephost.com/images4/2012/1/2/vxdncd7uxoaldvf9avtx.jpg]January #1[/URL]
    [URL=http://www.kephost.com/images4/2012/1/2/gox1ii2swi9vqf0xakzb.jpg]January #2[/URL]
    [URL=http://www.kephost.com/images4/2012/1/2/5lumleauduu2uxnp2tn7.jpg]January #3[/URL]
    [URL=http://www.kephost.com/images4/2012/1/2/y7xhyxjgk38l7n07novz.jpg]Natasha #1[/URL]
    [URL=http://www.kephost.com/images4/2012/1/2/pk7ek1jwhwyb6k8s7bm2.jpg]Natasha #2[/URL]
    [URL=http://www.kephost.com/images4/2012/1/2/gxh5mdyj3tv5fu8i93cc.jpg]Natasha #3[/URL]
  • G_ArchAngel #2089
    max a novere lehet a pocsfejnek, nem az anyja:)
  • Blacksheep333

• szucsy89
    LOOOL, innen ugrott be, hogy a 300 mellett honnan volt ilyen ismerős, ő volt Connor néni is :D
  • szucsy89
    Szerintem meg pont, hogy eltalálták, az a tipikus számító sunyi feje van a sorozatban, de mindezek mellett sunázható is :DD
  • Láma!
    egyáltalán nem csunya az a nő, sőt!
    és nagyon jol fogja szerintem tudni játszani a késöbbi a szerepeket, sokkal jobb a feladatra mint egy babaarcú szépség, akiröl nem lehetne elhinni hogy olyan amilyen...
  • G_ArchAngel #2084

Lena Headey (38) rohadt szep no szvsz, arrol nem o tehet, hogy ilyen a sminkje, haja...

• tigeroo
    hát igen nem az eredeti meme, azért még kevesebben értik

itte
  • Blacksheep333
    Amúgy szerintem rossz színészt választottak Cersei szerepére. Fiatalabbnak és _sokkal_ szebbnek kellene lennie. :/
  • MaRee
    Ez egy internetes meme.
  • mindero
    Én mondjuk nem is értem. Ki az a f@szi az alsó képen?
  • MaRee
    Szerinted nem, ezer másik szerint igen. Ízlések és pofonok.
  • Sir Quno Jedi
    Csak nem volt vicces már a kép sem.
  • MaRee
    Én nem ítélem el őket, egy POÉN képen felesleges vitatkozni. Nagyon is tisztában vagyok a kettőjük kapcsolatával, mindkettőjük életével, olvastam az összes könyvet. Csak egy kicsit fel akartam dobni a topikot, két ember fel is fogta, hogy ez egy vicc. Nem fogok ezen vitatkozni.
  • Sir Quno Jedi
    Valszeg. elég kemény nevelést kaptak, plusz tudjuk hogy adták férjhez a nővérét, meg milyen volt a férje vele. Namost ilyenor csak ő volt neki aki megvigasztalhatta, senkije sem volt rajta kívül. Ha fiúk lettek volna (mármint hetero srácok) akkor elementáris, holtig tartó barátság szövődött volna köztük, de mivel különböző neműek, így óhatatlanul a vigasztalásból előbb-utóbb összeborulás lett. Afféle lövészárok szerelem. Onnan meg már nincs visszaút. Nyilván nem akartak közös gyereket sem, mert nem totál hülyék, de ugye a fogamzásgátlás még gyerekcipőben járt. A királyi családok amúgy is igen belterjesek voltak.

Én pusztán azért, mert "vérfertőztek", még nem ítélném el őket. Azért amit AMÚGY műveltek, na azért már igen, bőven megérdemlik a halált.
  • disgust
    Nem a tényt vitatta, hanem kifejtette az okát, választ adva a 'vicces' kép felvetésére, okostojás.
  • MaRee
    Ez akkor is csak vérfertőzés
  • Sir Quno Jedi
    Mer őt ismeri. Együtt nőttek fel, egymásra voltak és vannak is utalva, nagyon szoros a kötelék közöttük, bűneik is összekötik őket, cinkostársak, mint boniésklájd. Hasonlóan gonoszok, ambíciózusak és lelkiismeretlenek, olyanok mint két tojás. Gyakorlatilag a saját női megfelelőjébe szerelmes. Egy áltag nővel nem tudna mit kezdeni és az sem tudna felnőni az ő "igényeihez" és elvárásaihoz.
  • Narxis
    LOL
  • szucsy89
    :DDDD
  • MaRee
    Még egy vicces kép :D

• MaRee
    Viszont :)

És lassan már a második évad is coming :)
  • Kata
    Christmas is coming... :)
    Boldog karácsonyt a topiklakóknak!
  • Zenszkij
    sok helyen olvastam, hogy gagyi lett, de azért egy erőpróbát megér, annyira nem lehet rossz
  • setuh
    Áh értem...lehet, h gagyi lesz de mindenképp jó lesz kipróbálni G.R.R.Martin világát :).