19495
A sorozat aktuális sztoriján túlmutató (tehát a könyvet érintő) kérdéseket, válaszokat, spoilereket
legyetek szívesek az író topicjában [link] tárgyalni.
A viták elkerülése érdekében: amíg NEM adták le a magyar tv-ben az aktuális részt, addig használjátok a spoiler taget,
ha pedig már lement az HBO-n is, akkor lehet nyíltan beszélni a történésekről.
Interaktív térkép
Világtérkép
-
Prof William #2100 Vagy azt hogy ő sem éli túl. bár azért Pöcsarcú Királyfin kívül azért nem igazán látszik a belterjesség Lannister gyerekeken. -
#2099 Egy kis Nyali-Fali-Mami-Papi :) -
#2098 mondjuk lehet a középkorban is megvoltak a módszerek a védekezésre, de gyanítom, hogy nem volt túl jó a hatásfokuk..a magzat-elhajtó löttyökkel meg tippem szerint erősen azt kockáztatta egy nő, hogy nem is lesz többet gyereke... -
MaRee #2097 Igen, tényleg van benne ilyen. -
#2096 Ebbe a fantasy világban van valami fogamzásgátló lötty.
Úgy emlékszem Holdtea -nak hívják, de nem vagyok benne biztos.
A sorozatban még nem kapott szerepet, de később lesz jelentősége. -
G_ArchAngel #2095 Már az ókorban is létezett fogamzásgátlás és bár ez fantasy világ, valamennyire a középkorhoz hasonlítható, amikor már a férfiak húztak magukra állati bélből készült óvszert.
Ami elsőre elég morbid: miközben Sir Robin tolta a ladyt, valójában lehet egy birka végbelében járatta a kardját... -
Prof William #2094 Hát igen... Abban az időben Fogamzásgátlásnak azt a nagy darab marcona harcost hívták aki nem engedte királynőhöz a férfiakat vagy esetleg levágta a nemesebb testrészüket. :)
Más lehetőség nem igen lehetett valamint ez a világ nem épen az a mágiával túltelített " Hé udvari varázsló adj valami löttyöt amitől nem esek teherbe"
A genetikáról is max azt hihették hogy az az az ország ahol genetikok élnek, szóval a sok szőke "királyi sarj" sem volt feltűnő. Bár én azért király helyében ( persze csak ha nem ittam volna szét az agyam ) elgondolkodtam volna hogy azért ez mégis fura. Az is bejátszhatott hogy király a sok lotyó mellett azért néha az arát is lekapta a 10 körméről szóval ez se volt túl feltűnő. Ha mondjuk elmegy egy évre mulatni majd arra jön haza hogy gyereke született na azt már nehezen tudták volna kimagyarázni a tesók. -
#2093 Natasha inkább a Lénynek volt jó. :)
Ott imádtam sok más férfitársamhoz hasonlóan! -
MaRee #2092 Natasha tényleg jó :) Amúgy nekem Cersei nem tetszik, ez van. De viszont tényleg jól játssza a szerepét, jól áll neki a k*csög jellem :) -
G_ArchAngel #2091 Kivancsi lennek, hogy ki volt a castingon ezert a szerepert, de gondolom ez nem volt es soha nem is lesz publikus... -
#2090 Alapból szerencsére nincs sunyi feje, de jól játsza a szerepét ez tény. :) Nekem sincs bajom a színésznővel, kicsit szebben is sminkelhetnék, és a hajához világosíthatnák kicsit a szemöldökét is.
Szerintem még January Jones (Emma Frost az X-men elsőkben) és Natasha Henstridge (Bérgyilkos a szomszédom Cyntiája) sem lett volna rossz választás Cerseinek. :)
[URL=http://www.kephost.com/images4/2012/1/2/vxdncd7uxoaldvf9avtx.jpg]January #1[/URL]
[URL=http://www.kephost.com/images4/2012/1/2/gox1ii2swi9vqf0xakzb.jpg]January #2[/URL]
[URL=http://www.kephost.com/images4/2012/1/2/5lumleauduu2uxnp2tn7.jpg]January #3[/URL]
[URL=http://www.kephost.com/images4/2012/1/2/y7xhyxjgk38l7n07novz.jpg]Natasha #1[/URL]
[URL=http://www.kephost.com/images4/2012/1/2/pk7ek1jwhwyb6k8s7bm2.jpg]Natasha #2[/URL]
[URL=http://www.kephost.com/images4/2012/1/2/gxh5mdyj3tv5fu8i93cc.jpg]Natasha #3[/URL] -
G_ArchAngel #2089 max a novere lehet a pocsfejnek, nem az anyja:) -
-
#2087 LOOOL, innen ugrott be, hogy a 300 mellett honnan volt ilyen ismerős, ő volt Connor néni is :D -
#2086 Szerintem meg pont, hogy eltalálták, az a tipikus számító sunyi feje van a sorozatban, de mindezek mellett sunázható is :DD -
#2085 egyáltalán nem csunya az a nő, sőt!
és nagyon jol fogja szerintem tudni játszani a késöbbi a szerepeket, sokkal jobb a feladatra mint egy babaarcú szépség, akiröl nem lehetne elhinni hogy olyan amilyen... -
G_ArchAngel #2084
Lena Headey (38) rohadt szep no szvsz, arrol nem o tehet, hogy ilyen a sminkje, haja...
-
#2083 hát igen nem az eredeti meme, azért még kevesebben értik
itte -
#2082 Amúgy szerintem rossz színészt választottak Cersei szerepére. Fiatalabbnak és _sokkal_ szebbnek kellene lennie. :/ -
MaRee #2081 Ez egy internetes meme. -
mindero #2080 Én mondjuk nem is értem. Ki az a f@szi az alsó képen? -
MaRee #2079 Szerinted nem, ezer másik szerint igen. Ízlések és pofonok. -
#2078 Csak nem volt vicces már a kép sem. -
MaRee #2077 Én nem ítélem el őket, egy POÉN képen felesleges vitatkozni. Nagyon is tisztában vagyok a kettőjük kapcsolatával, mindkettőjük életével, olvastam az összes könyvet. Csak egy kicsit fel akartam dobni a topikot, két ember fel is fogta, hogy ez egy vicc. Nem fogok ezen vitatkozni. -
#2076 Valszeg. elég kemény nevelést kaptak, plusz tudjuk hogy adták férjhez a nővérét, meg milyen volt a férje vele. Namost ilyenor csak ő volt neki aki megvigasztalhatta, senkije sem volt rajta kívül. Ha fiúk lettek volna (mármint hetero srácok) akkor elementáris, holtig tartó barátság szövődött volna köztük, de mivel különböző neműek, így óhatatlanul a vigasztalásból előbb-utóbb összeborulás lett. Afféle lövészárok szerelem. Onnan meg már nincs visszaút. Nyilván nem akartak közös gyereket sem, mert nem totál hülyék, de ugye a fogamzásgátlás még gyerekcipőben járt. A királyi családok amúgy is igen belterjesek voltak.
Én pusztán azért, mert "vérfertőztek", még nem ítélném el őket. Azért amit AMÚGY műveltek, na azért már igen, bőven megérdemlik a halált. -
disgust #2075 Nem a tényt vitatta, hanem kifejtette az okát, választ adva a 'vicces' kép felvetésére, okostojás. -
MaRee #2074 Ez akkor is csak vérfertőzés -
#2073 Mer őt ismeri. Együtt nőttek fel, egymásra voltak és vannak is utalva, nagyon szoros a kötelék közöttük, bűneik is összekötik őket, cinkostársak, mint boniésklájd. Hasonlóan gonoszok, ambíciózusak és lelkiismeretlenek, olyanok mint két tojás. Gyakorlatilag a saját női megfelelőjébe szerelmes. Egy áltag nővel nem tudna mit kezdeni és az sem tudna felnőni az ő "igényeihez" és elvárásaihoz. -
#2072 LOL -
#2071 :DDDD -
MaRee #2070 Még egy vicces kép :D
-
MaRee #2069 Viszont :)
És lassan már a második évad is coming :) -
#2068 Christmas is coming... :)
Boldog karácsonyt a topiklakóknak! -
Zenszkij #2067 sok helyen olvastam, hogy gagyi lett, de azért egy erőpróbát megér, annyira nem lehet rossz -
#2066 Áh értem...lehet, h gagyi lesz de mindenképp jó lesz kipróbálni G.R.R.Martin világát :). -
#2065 Félreértettél. Te csinálod a történetet.
Kezded akármelyik háznál, fejleszted a karakteredet, interaktálsz, diplomáciába lépsz egyéb házakkal, vezeted a sereged stb.
Amolyan King Arthur, Mount & Blade, Heroesés Total War stílus RPG-vel karöltve.
-
#2064 Szerintem az nem gond,hogy nem külön történet van mert az lenne az igazán gagyi,mivel sose tudnának egy ilyen szinvonalú történetet kitalálni.Sose szerettem az olyan filmből készült játékokat amik teljesen külön storyra épülnek,szal sztem jó lesz ez :D. -
Belkar #2063 A stratégia is szörnyen gagyi lett ezt sem tűnik sokkal jobbnak. Nem értem GRRM miért adta el a jogokat egy ilyen huszadrangú kiadónak mint ez a Cyanide Studios legalább akkor már Bethesda-nak adta volna és akkor kapnánk egy rohadt jó szerepjátékot... -
#2062 Videojáték trailer.
Első ránézésre elég gagyi. Úgy lenne a jó, ha saját történetet élnénk meg a saga világában, nem újraélni a könyveket, az úgy elég kötött... -
#2061 a rémfarkasokat meg be lehet fogni a szán elé xD