19495
10802156721311543414.jpg

A sorozat aktuális sztoriján túlmutató (tehát a könyvet érintő) kérdéseket, válaszokat, spoilereket
legyetek szívesek az író topicjában [link] tárgyalni.

A viták elkerülése érdekében: amíg NEM adták le a magyar tv-ben az aktuális részt, addig használjátok a spoiler taget,
ha pedig már lement az HBO-n is, akkor lehet nyíltan beszélni a történésekről.

Interaktív térkép

Világtérkép

• stargatelost
  • MaRee
    Igaz, az igazi nevével nem kerestem, csak hogy game of thrones ros nude :D :D
  • G_ArchAngel #3508
    Google a baratod:)
  • MaRee
    Tényleg, nektek ki a kedvenc csajotok a sorozatból?
    Nekem Ros, a qrva :D Képet is rakhattok, csak spoilerbe rakjátok!

Sajnos nem találtam pucér képet :D
  • MaRee
    A GoT-ban is pucérkodott.

Azért én blokkolnám, meg Sansát is :D

• G_ArchAngel #3505
    Natalie Dormer, a Tudorokban vetkozott, szegenynek eleg csunya, spanielful mellei vannak
  • mijki
    A 2 csajt blokkónám blokkónám.
  • NovaTerra
    A bal oldali szerintem a Margaery Tyrell játszó nő. Ő a filmben is ott van nagyon. Tehát Joffrey két jegyese van a képen. :)
  • skinnyman
    A qrva anyjat :)
  • NovaTerra
    Bal oldali is a filmből van? A jobb oldali az Sansa-t játszó színésznő.

Rákerestem Sansara, elvileg 175 cm. Ha magassarkúban is van a csaj, derék Sam elég alacsony lehet.
  • Ragnar360
    biztos szerette volna felverni mind2nek
  • Ragnar360
    huh de szép a jobb oldali:)
  • SZEG007
    Találjátok ki mi köze van ennek a klipnek a Trónok Harcához:)
  • Piszkos  Fred
    Tud élni a jó öreg Sam
  • Tikal #3496
    Rosszul fejeztem ki magam akkor, de valami hasonlóra gondoltam én is, benne volt már egy ideje, hogy képes változni, pl mikor megmentette a Sansa-t vagy kit.

• Evoluti0N
    Persze, hogy fél a tűztől, elvégre a
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    sebét is úgy szerezte, hogy a bátyja odanyomta az arcát a tűzhelyhez.
    Minek raktam én ezt spoilerbe?
  • NovaTerra
    Nekem nem a "szarok mindenre" érzés jött át. Hanem inkább realizálta, hogy ős sem halhatatlan és kicsit beparázott. Elege lett az egészből, főleg, hogy mindenhol tűz olt, attól meg szemmel láthatóan fél.
  • Tikal #3493
    A félember nagyon jóó, véreb fejlődése illetve megvilágosodása kicsit fura volt, bár tetszett, végülis benne volt a karakterében a szarok mindenre :)
  • Tikal #3492
    én most ujranéztem a 2. évadot, és rohadt jó, nekem pont az tetszik benne hogy sok szálon fut a sztori, de remélem 3. vadban már sok össze is fog futni és meghal pár "király", jó lenne csökkene már a résztvevők létszáma:)
  • Evoluti0N
    Olvastam a könyveket, nézem a sorozatot. Mindkettő tetszik. Ugyanakkor az zavar, hogy pár jelenet kicsit értelmetlen, logikátlan, összekapott a 2. évadban amiatt, hogy bizonyos szereplőket, történéseket kihagytak a sorozatból, mert nem fértek volna bele a 10 epizódba.
  • NovaTerra
    Én sem olvastam a könyvet,de szerintem teljesen jól követhető az 2. évad. Több szereplő van, akit az első évadban csak említettek, beszéltek róla, de a 2.-ban már megjelenik, sőt kulcsfontosságú szereplő és azonnal tudod, hogy ki is ő, nem kell külön magyarázni. Nekem pont emiatt, hogy túl vagyunk a kötelező bemutatásokon, egy kicsivel jobban tetszik a 2. évad.
  • stargatelost
    Én sem értem, a második évad követhetetlen volt a sok szereplővel, történetszállal. Ki ez? Mi ez? Hol vannak? Miért csinálják ezt? Félre is raktam, amíg el nem olvastam a könyveket, amik ennek épp a szöges ellentétei, teljesen letisztult, követhető, egyáltalán nem lehet belezavarodni. Ezért mondtam lentebb is, hogy újranézés helyett miért nem a könyveket olvassák :)
  • G_ArchAngel #3488
    Havas Jon egy kanos hipszter
  • Ragnar360
    ráadásul szerintem az idő intervallumokba elég sok szakadék van
    lehet hülyeséget mondok, de most is ugrunk majd egy nagyot kés kész, vagy majd az évad közbe.
  • Ragnar360
    a 2. évad sok hiabaja utan hiaba hogy jó téma, fantasy meg minden nálam nagyon sokat veszített és nem értem az ajnározást, olyan értelemben, hogy túl van istenitve
    alig emlékszme vmire a 2. évadból, de azt tudom, h pár kivétellel szar volt és semmilyen, csalódás kesze-kusza nehezen követhető sztorival, pláne aki nem ovlasta a könyvet. s valahogy nem igazan érdekel, hogy azzal magyarázzák, hogy könyvbe is hasonlóképp és majd a 3. milyen jó lesz.
    azért ujranézem majd egybe az első két évadot, hátha akkor másképp látom :D
  • Stockbauer33 #3485
  • NovaTerra
    De a virág lovag nővére ott van a szeren a trailerben is.

Jók ezek az előzetesek. Én is elkezdtem újranézni a sorozatot. Kicsit még jobb is, mint elsőre, mert legalább elsőre tudom, hogy X lord az ki. És, amikor oroszlánról beszélnek, akkor még véletlenül se gondolok rossz házra.
  • NovaTerra
    Tudom, hogy több évig tart a tél és a nyár. Csak azt hittem, hogy a falon túl már mindig tél van. Ezért nem értettem, hogy mégis milyen módon lehet ott növényzet. Konkrétan fák. Mert ugye első részben elvileg még nyár van. De nyakig érő hóban sétálnak.
  • desigo
    Akciódús évadnak nézünk elébe :)
  • ProGabe #3481
    Egy szexi dögnek kellett volna lenni, tényleg nem jól választottak.

Az utolsó (?) trailer:

• Mor3llo
    Mondjuk érdekesen nézne ki egy vasszigeteki csaj, akinek baba arca van :)
  • Hoz_Hun
    Fuu, hogy ez a kalóz csaj mennyire ocsmány, az hihetetlen. Az egyetlen karakter akit nem találtak el. Amikor a 2. évadban feltünt, könny szökött a szemembe, hatalmas csalódás volt, mert sokat vártam a karakteről. De hát ilyen fejjel...
  • Hoz_Hun
    Hétvégén újranéztem a teljes 2. évadot. Begyűjtős volt. Hiába van rajta magyarul a DVD-ken nem bírtam szinkronosan nézni. Pedig nem vagyok egy ilyen magyar-angol sznob, szeretem a szinkronos filmeket, de a GoT az nem megy. Az eredeti hangok plusz élvezeti faktort jelentenek. :)
  • MaRee
    Inkább a jelenleginek csináljanak nagyobb költségvetést :D
  • RatBaG #3476
    http://comment.blog.hu/2013/03/25/tronok_harca-elozmenysorozatban_gondolkodik_az_hbo
  • RatBaG #3475
    nem is tudtam, hogy ez a "Shae" ilyen kis szorgos volt korábban...
    18+
  • ForzaInter
    egyik sorozat a másik könyv, felesleges összehasonlítani. nyilván nem ugyanazt fogja pontosan visszaadni a sorozat.

aki meg elakarja olvasni a könyvet az úgy is elkezdi vagy már elkezdte.
  • Sir Quno Jedi
    Ha már láttam filmben, akkor meg könyvben nem érdekel már. Vagy ez, vagy az. Igazándiból a Gyűrűk Ura sem teszett tisztán, mert ugye sok-sok évvel előtte már elolvastam többször is. Így a film, bár jó volt nagyon, de valahogy, valami nem stimmel...
  • MaRee
    Ez ízlés dolga, nekem se jöttek már be a könyvek a harmadik után.
  • stargatelost
    Nem volt semmi mélyrepülés, sőt az ötödik hozta nálam az izzadtan markolós, letehetetlen izgulós érzést. Remek volt, harmadik után a legjobb.

#3470: pdf-ben fent vannak neten, ha most nincs keret a könyvekre :)

#3466: egyetértek az utolsó mondatoddal :D