19495
A sorozat aktuális sztoriján túlmutató (tehát a könyvet érintő) kérdéseket, válaszokat, spoilereket
legyetek szívesek az író topicjában [link] tárgyalni.
A viták elkerülése érdekében: amíg NEM adták le a magyar tv-ben az aktuális részt, addig használjátok a spoiler taget,
ha pedig már lement az HBO-n is, akkor lehet nyíltan beszélni a történésekről.
Interaktív térkép
Világtérkép
-
#17960 külföldi forumokon írják hogy a szakállas ficko ezt a csatát is túlélte :-D -
Sequoyah #17959 Akkor az etologia biztos osszefoglalta ezt egy tudomanyos publikacioban. Kerlek mutasd, mert most mar kivancsi vagyok ra, hogy ez valoban igaz, vagy csak te beszelsz itt bullshitet.
Egyebkent pedig megfigyelesek alapjan valodi tudosok NEM szoktak konkluziot vonni arrol hogy valami genetika vagy neveltetes kerdese, Ez hagyomanyosan joval bonyolultabb kerdes annal. Ilyet csak kepzetlen forumozok szoktak mondani...
Utoljára szerkesztette: Sequoyah, 2019.05.13. 20:08:23 -
#17958 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Nem lenne ez szirupos, Jon ugyanis most tanulta meg a leckét, miszerint "A gonosz diadalához nem szükséges semmi más, csak annyi, hogy a jó emberek ne tegyenek semmit." Remélhetőleg többé nem kapálózik a trón ellen. -
ROBREGGAE #17957 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Én ezt továbbra is úgy tudom elképzelni, hogy Bran lehetne ebben valami kulcs... Talán végső elkeseredettségben, hogy megállítsák az őrült királynőt, létre kell hozni újra a másokat, lehet pont Bran vállalja magára ezt a szerepet vagy valami hasonló, de ez tényleg olyan szinten elképzelhetetlen itt már a végén... Inkább az a sanszosabb, hogy Jon némi erősítéssel, (Varys ugye halála előtt már szervezkedett kicsit... rögtön a nyitó képsor a mai részben) megöli Danyt és ő fog uralkodni, s ezzel lesz keserédes a befejezés, de egyben hollywoodi is Jon uralkodásával, szóval az ötödik résszel megkaptuk a pusztítást, uccsó részben meg kicsit sziruposabb lezárást.. -
Sequoyah #17956 Igy van.
Az o hangoztatott celja az az hogy a jogos Targaryen orokos jusson a tronra, es nagyon lelkes amig azt hiszi hogy ez o lenne. Mihelyst kiderul hogy lenne egy meg jogosabb tronorokos, Dany elmeje kezd megborulni... Itt derult ki, hogy o fo celja a tron maga, nem az hogy jot tegyen barkinek... -
#17955 Szarunk a DNS-szakasz keresésre, az etológia megfigyelésekből levonta már réges-rég ezt a következtetést. Most már én is meguntam a témát. -
Sequoyah #17954 Meg egyszer leirom, hogy NINCS genetikailag kodolt oszton. Ha van, akkor arra mutass egy tanulmanyt ami kimutatta, es megtalalta ezt a DNS szakaszt... -
Micsu #17953 sztem őt nem is bántaná de ki tudja -
#17952 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Persze, mert az AK fél perc alatt felnégyelése, a flotta elsüllyesztése és a keep lerombolása önmagában nem félelmetes, poénból gyújtsuk fel a fél várost... -
#17951 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Ja persze, azért dobták el a fegyvereket és kongtak a harangok. Danny azért perzselte fel, mert nem tudta megemészteni M. halálát és mert egy idióta. -
BladeW #17950 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Szvsz a párbeszéd Dany és Jon között a válasz a civilek megölésére. Dany felajánlja a trónt Jon-nak, mert tudja, hogy népszerű és jó király lesz belőle, míg a Targaryeneket senki nem kedveli. Azt mondja, hogy ő csak úgy uralkodhat, ha félnek tőle. Jon nem akar király lenni ezért Dany kénytelen elpusztítani a civiliket, hogy a rettegéssel uralkodhasson.
Utoljára szerkesztette: BladeW, 2019.05.13. 19:35:28 -
#17949 Nekem tetszett a rész, az eddigiekhez képest.
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Arya valóban királynőt fog ölni...
... csak egy másikat.
Az eddigi sárkányvesztést fogjuk fel tanulópénznek. Danny rájött végre hogyan kell sárkányt használni.
-
gsanya21 #17948 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához! -
Gerin #17947 Veterán -
Prof William #17946 Az utolsó rész vége úgyis ez lesz...
-
#17945 -
Kingtiger15 #17944 Nem csak élvezi, neki a bosszú és az elégtétel fontosabb bárki életénél. Nekem ez jött le az arcáról még az elején, mikor a bratyót arannyal ötvözték. -
Gerin #17943 Jon vajon letudná győzni a sárkányt? hmm... -
Prof William #17942 -
NonameMan #17941
-
Micsu #17940 én már csak azokat sajnálom akik denerisznek nevezték el a kislányaikat -
Gerin #17939 Az eleje jó, de a többi az számomra gagyi lenne.
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!De az is lehet a Starkok halnak meg és ő újjáépíti a fővárost.
Senki nem képes bántani amíg a sárkány ott van a közelben.
Daeneryis szíve mélyén nem gonosz.
Utoljára szerkesztette: Gerin, 2019.05.13. 19:01:07 -
#17938 Hát persze, milyen világosan látszódott ez Joffrey, Myrcella és Tommen számára is csak hogy témánál maradjunk. De a való életben sincs máshogy: egy gyereknek a szülei "csak" Apa és Anya, nem agyalnak azon hogy testvérek-e? Lehetnének azok? Ha igen, miért? Ha nem, miért? Lóf*szt, eszükbe se jut ilyesmi.
Azt meg nagyon nem értem hogy miért csípődtek be nálad az én körülményeim, erről le kéne már akadni, mert többféleképpen már nem tudom és nem is akarom elmagyarázni. Inkább reagálj arra amit az állatokról tudtál meg most tőlem, az pipa? Annyiban javítom is magam, hogy jobban belegondolva ezek szerint az embernél is inkább millió éves nagyságrendben kell számolni a genetikailag kódolt ösztönt a vérfertőzés elkerülésére.
Gerin #17939 : dehogynem, épp most derült ki hogy pont a szíve mélyén gonosz, és eddig láttuk a hamis felszínt.
Utoljára szerkesztette: s_andras, 2019.05.13. 19:00:17 -
Prof William #17937 Szerintem attól hogy a Night Kinget legyőzték a 3-ik részben attól a "sima" tél még mindenképpen el fog jönni.
Westeros nagy része meg már így is kimerült a háborúkban + a mostani részbenSPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Dany elpusztította Westeros -és talán a világ- legnépesebb városát.
Sok sikert a télhez... -
gsanya21 #17936 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Az erdő gyermeki vajon kihaltak, vagy élnek még?! Nagy az az Észak, de csak egy obszidián penge a szívbe + némi mágia. De azt is eltudom képzeni, hogy van még pár más ott Északon, hisz az előző Éjkirályt is legyőzték kb. 8000 éve, de még is lett egy új, akit most győztek le Deresnél; és a westerosi világ mágikus egyensúlyához a Fény Ura és a Nagy Más istenek között kell egy újabb Éjkirály v. Éjkirálynő, hisz most a R'hllor/Fény Ura áll nyerésre.
A megmaradt másoknak meg nincs vezetőjük, és ugye egy Daenerys + Drogon kombo Jégsárkány + Éjkirálynő páros ütős vég lenne. De ez csak egy saját elképzelés, 90% most már, hogy az lesz, ami abban a bő 9 hónapos reddites leak -ben leírtak. Itt is volt róla már szó. -
#17935 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Én nem érzem úgy, Joffreyt lehetett utálni, Cerseit lehetett utálni volt elég idő rá. Aki a 9 év alatt megkedvelte, meg most is tök szimpatikusnak látta 5 részig kétlem, hogy igazán tudná utálni. Biztos sokan lesznek akik most felháborodnak és fúj Dany, de igazából inkább azok akiknek semleges volt a karakter stb, aki igazán szerette szerintem meg tudja magyarázni még ezt a mészárlást is. Bár ő most az ellenség és szerintem le is győzik, de olyan keserédes lesz tényleg, hogy mintha a családtagokat látná veszekedni az ember oké hogy az egyik egy nagyon nagyot hibázott de mégis szerintem itt legtöbben kedvelik a megmaradt karaktereket. Egyébként az elborulása szerintem eleget építkezett, de a nézőknek kellett volna még 1 évad szemétkedés legalább, hogy meggyűlöljék szvsz. -
gombabácsi #17934 de hogyan lenne éjkirálynő? ki változtatja át? -
gsanya21 #17933 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!És a látomásban Északon van a Falon túl, a fiával, meg Drogoval...! Jelenleg egy gyermeke él, Drogon.
Tippre még mindig azt mondom némi kiegészítéssel, hogy Arya megpróbálja megölni Daeneryst, de elbukik, és meghal. Jon lesz az Azor Ahai még is csak, méghozzá úgy, hogy meg kell ölnie Daeneryst. Viszont Daeny nem hal meg egyből, hanem a halálra sebzett Targaryen lány elrepül Drogonnal, de a sárkány nem Valyria felé veszi az irányt, hanem északnak. Ugye az S08E01 -ben Daenerys legszívesebben elbújna az északi havas vízesésben, és 1000 évig ott élne Jonnal. Na ez nem adatik meg, de Daenerys megéli akár az 1000 évet is, mert valami módon ő lesz az Éjkirálynő, aki sereget gyűjt. És a "férj" is adott lesz, de csak a közelében, mert mindezek után Jon ismét felölti a feketét, és visszamegy a falra, és újból megalapítja az Éjjeli Őrséget, mert az Éjkirálynő, akit mindezek ellenére még mindig szeret valamennyire bármikor megindulhat dél felé.
A Targaryen lány végül eltöri a kereket, megteszi azt, amit mindig is akart, viszont a karma, a sors kereke nem így működik, hiszen mindig visszakerül a kiindulópontjába. Ezért is lesz belőle Éjkirálynő, és kvázi az egész mindenség újra lejátszódik pár ezer év alatt Westerosson. Az élet, karma, stb. ismétli önmagát, a kerék amit széttörni véltek Daenerys által, újból körbe jár...!
Nem mondom azt, hogy így lesz, de valami ilyesmit tudnák elképzelni, mert epikusnak, epikus vég, keserédes is, és olyan Martinos befejezés lenne. Majd meglátjuk. ;)
Utoljára szerkesztette: gsanya21, 2019.05.13. 18:38:14 -
Sequoyah #17932 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
bár Danyt már nincs idő nagy főellenségnek megtenni
Mar megtettek... mar o a foellenseg. Gondolom az utolso resz arrol szol majd h Jon ellene fordul, aminek lesz valami eredmenye. 1.5 boven eleg mindenre a 8. resz-beli tempoval.
-
gsanya21 #17931 -
#17930 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Igen az volt a durva hogy nem is csak a vörös toronyra repült rá, hogy gyá Cersei gyűlöllek, most meghalsz. Hanem szisztematikusan házról házra kezdte irtani a népet. Azt gondoltam a nagy katasztrófa majd az lesz hogy a torony meg a palota összedől és sok ember meghal a leomló romoktól mert ott sokan tömörültek össze, de hogy az egész várost lenullázta. Plusz még a katonái is bevadultak és civileket öltek, bár a dothrakiaktól mi mást várnánk, az azért durva volt és jó volt így, bár Danyt már nincs idő nagy főellenségnek megtenni, egy utolsó fordulatra jó volt. -
Gerin #17929 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Akkor az hamu volt nem hó, ő látta előre ezért sírt Drogon hátán a városban
-
Taliga07 #17928 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
Azért valahol vicces, hogy ha teszem azt Missandei halálakor pár snittben röhögő, tapsoló városiakat mutatnak, akkor a nézők lazán végigéljenzik, amíg sz*rrá ég Királyvár (persze, akkor nem gyerekeket mutogatnak). Egyébként a könyv és a sorozat elég szépen körbejárta azt a témát, hogy mennyire birka a kvázi középkori átlagember, és hogy az idealista szemlélet már tucatszor megbukott, Ned lefejezése, Dany vetélése, de a Hárpia fiaitól John leszúrásáig, és a vallási fanatikusokig rengeteg a példa. Baromi jól hangzó szlogen lett ez a védjük az ártatlanokat, de pl. a könyvben Varys igencsak felelős a polgárháborúért, és a minél nagyobb káoszért kapar. A sorozatban pedig amióta a sárkánylady partra tette a lábát Westeroson, több ember halt meg Varys és Tyrion hülyesége miatt, mint kvázi most. Egyébként a lassan szentté avanzsáló Havas a Fattyak csatájában simán a halálba vitte az embereit, mert lenyilazták a kisöcsit...
-
gombabácsi #17927 amúgy a hegy jelenete azért volt brutál, mert ezek szerint tudományos praktikákkal durvább zombik hozhatók létre mint varázslattal :) -
Gerin #17926 Akkor inkább Langyos pite -
Sequoyah #17925 A valtozatossag kedveert szerintem jo lenne nekik egy olyan kiraly aki atgondolja a donteseit... -
Sequoyah #17924 Mar hogyafenebe ne igy lenne. Vilagosan latszik hogy kik alkotnak egy-egy part a csaladban, es kik nem...
De mint mondtam, ha a te csaladodban ez nem latszik, es gyakori volt a verfertozes, ezzel szemben te kovetted az "osztont", akkor mond ki nyugodtan, es en elfogadom mint valos ervet. -
#17923 na kiderült kiül a vastrónon
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!https://cdn.images.express.co.uk/img/dynamic/galleries/x701/334079.jpg -
Sequoyah #17922 Nem is 0 jarulekos veszteseg volt a cel, hanem a minimalis veszteseg ami a cel eleresehez szukseges.
A sor valahogy igy nez ki:
Varys inkabb veszit, csak ne haljon meg sok artatlan.
Tyrion azert nyerni akar, de a lehetseges legkevesebb veszteseggel, de ha nincs mas ut akkor legyen... Ha abszolut nincs mas ut...
Itt jonnenek sorban joparan akiket nem kulonosebben erdekelnek a vesztesegek, de azert nem szorakozasbol olnek.
Aztan a lista legvegen van Dany, aki ugy nez ki kifejezetten elvezi a nepirtast, es sajat magabol csinal vesztes felet egy nyert helyzetbol...
Ne feleltsuk el hogy osszehoztak a masodik legjobb forgatokonyvet (a feltetel es aldozat nelkuli megadas utan). Csak katonak haltak, azok sem olyan sokan, megnyertek a haborut. -
#17921 annyian vannak mint az oroszok :-D