19495
10802156721311543414.jpg

A sorozat aktuális sztoriján túlmutató (tehát a könyvet érintő) kérdéseket, válaszokat, spoilereket
legyetek szívesek az író topicjában [link] tárgyalni.

A viták elkerülése érdekében: amíg NEM adták le a magyar tv-ben az aktuális részt, addig használjátok a spoiler taget,
ha pedig már lement az HBO-n is, akkor lehet nyíltan beszélni a történésekről.

Interaktív térkép

Világtérkép

• Kongy
    Nagyon beteg. :D A hideg kiráz komolyan mondom. Elmenne horrorba is simán.
  • G_ArchAngel #8518
    Ja es ezzel a mergezessel reszben kicsavarta a hatalmat a Tyrell-ek kezebol, illetve tudta nelkul(?) behuzta a Martell-eket a Lannisterek ellen.
    Sansa - Eszak egyik kulcsa - nala van, ove a bevehetetlen erod. Es semmit nem tudnak rabizonyitani.

A szinesz meg mocskosul jol jatsza a tenyerbemaszo kepu undorito ferget :)
  • G_ArchAngel #8517
    A tortenetnek az a resze megvan, hogy Tyrion miert is all birosag elott es ki miatt nem foglalkozik a Lannister csalad massal, csakis magaval? A nagy Tywin, a ravasz Tyrion, az anyatigris Cersei nem lat semmit, szerintem csak a Pok tudja, hogy mi is tortent.

Na, ezert zsenialis Kisujj :)
  • Master91
    2:30 tól
  • Master91
    Részlet ez is mondjuk
  • Molnibalage
    Ezen világ törvényei estén ez nem hatalom... Tyrion is csak azért él, mert volt Bronn. A vádak is olyan komolyak voltak, hogy még a római jog szerint is simán felmetették volna. A westerosi jog egy vicc. Ha van erőd, szart sem számtít...
  • Kongy
    Amúgy csak szerintem volt vérfagyasztó az a zene, ami a Thennek jeleneteinél ment? Iszonyat hatásos, és félelemkeltő :D

• DasIsFuck
    végre történt vmi érdekes a falon:D
    bár valszeg 2 évados költségvetés ment el erre a részreXD

kár, hogy ennyire el van hanyagolva az északi része a történetnek.
  • sandor8206
    nem tudom rémlik-e Tyron esete, na az az igazi hatalom, koholt vádakkal, bíróság előtt, törvényesen megöletni valakit, nem sunyin megmérgezni, azt bárki tudná csak tökösség kell
  • DasIsFuck
    Én a másoknak szurkolok, az lenne az igazi ha kiirtanák westeros teljes emberi populációját a végére:)
  • Kongy
    Jólvan akkor, én nem figyeltem úgy tűnik :D
    Jó rész volt szerintem, nem bántam, hogy végig a Falon játszódott, bár azért egy pár percet szánhattak volna Királyvárnak is, nagyon kíváncsi vagyok Tyrion sorsára, bár már sok ismerősöm elspoilerezte akkor is érdekel mi lesz :D
  • Molnibalage
    És úgy, hogy senkinek eszébe sem jut rá gyanakodni. Kicsit mintha lobotómiát hajtottak végre volna mindenkinek, mert olyan jó alkalom mindenkinek így eltávolítani az ördögfiókát.
  • sandor8206
    és az hatalom, hogy titokban megmérgezek akárkit?
    hagyjuk már, szarkavaró de még a közelébe sincsenek Westeros 2 leghatalmasabb emberének

+ annyira hatalmas, hogy mehetett volna a levesbe, ha Sansa nem védi be
  • Molnibalage
    Ez nem egészen igaz. Mert kisujjt is legyakhatná, csak úgy "szeszélyből". Aztán lehet lesni, hogy legközelebb majd ki és hogyan bízik meg ezekben a gyökerekben.
  • Count Adyn
    Jah végülis a szeme előtt ölette meg a fiát:D
  • sandor8206
    jó azért a hülyeséget hagyjuk, ennek a 2 csávónak csak a szerencséje, hogy tövig benyalnak
    ha csak egy apró nem tetsző dolgot tennének mehetnének a levesbe
    ok, ahhoz is nagy tehetség kell, hogy sunyi, köpönyegforgató legyél
    de a Cercei Kisujj párbeszéd, igencsak jól szemlélteti, hogy kinél a hatalom, a királyi családnál, ennyi
  • Molnibalage
    Meghalt. A legutolsó jelenetben mikor Snow kisétál, akkor ott van, hogy mindenki megfeküdt, de az óriás nem jutott át.
  • Kongy
    Amúgy azt nem tudni mi lett a 2. óriással. Mert az egyiket hátba lőtték 1 nyíllal, de a másik aki a kaput charge-olta azzal mi lett? :D
  • Molnibalage
    Tywin hatalma meg akkora, hogy az a szarházit még eskövői mészárlása is rávette, aki kb. semmit sem tud, csak mindig kihasználja az ölébe hulló alkalmat, de egyébként egy 0...

Véletlenül jó helyen volt a kastélya és egy eltolt nőzésből lett ez. Semmi zseniális előrelátás nem volt benne. Kicsit logikátlan is, hogy egy ekkora balfasz egy kolyom család feje...
  • Molnibalage
    Az egyik részben láttuk, hogy a hatalomnak és erőnek különböző forámi vannak. Nem rémlik a Cersei vs Baelish féle párpeszéd?

Varys az, aki tényleg soha nem esik túlzásba. Nekem ő a kedvenc karakterem minden szempontból. Egyszer volt köcsög, amikor nem állt ki csak félig Tyrion mellett. Bár ki tudja mit hoz a záró rész...
  • G_ArchAngel #8499
    ez a pillanat volt, amikor elkezdtem gondlkodni azon, hogy ezt a reszt Peter Jackson rendezte-e...
  • Master91
    Legjobb:

• Master91
    olvastam minden könyvet, és így is rosszul vagyok :DDD

nagyon sajnálom hogy meg halt Grenn :/ azt hittem ő túléli

jövőhéten elásom magam élve szerintem
  • G_ArchAngel #8496
    Lenugozo, hogy ehhez a ket emberhez kepest egy Cerseinek vagy Tywinnak mennyire semmi hatalma sincs...
  • MaRee
    Westeros igazi urai
  • Molnibalage
    Egyszerűen imádom ezt a képet.
  • MaRee
    Akkor idegből álregen be spoilerezek mindent és nem törlöm ki D:
  • G_ArchAngel #8492
    ha nem csuszik at az a bizonyos hashajto 2015-re...
  • tigeroo
    Akkor az evadzarotol ossze fogod szarni magad (konyv muhaha)
  • G_ArchAngel #8490
    Stazisba? :D
  • Master91
    Áhh, tökéletes rész eddig.

Nem tudom miért nem tetszett sokaknak, de ezt letöltöm és újra meg kell néznem. Elején a beszélgetésekre nem tudtam figyelni, de kegyetlen jó rész eddig.

Szabályos stázisba vagyok én is :DD
  • Master91
    NYILAIK AZ ÓRIÁS , ÉS MILYET LŐTT XD
  • szucsy89
  • Kongy
    Ugyan már, én nem bántam... :D
  • Jim Morrison
    most néztem meg...
    mindig a kölykök... mindig a kibaszott kölykökez az idegesítő az egészben :D
  • MaRee
    Vagy csak simán elolvasod a könyvek tartalmát/rákeresel awoiaf-on és tudsz mindent (sorozatosok meg se nézzék az oldalt) :D
  • G_ArchAngel #8483
    Amennyi idot te is elbaszol SG-n (velem egyetemben) mar le is fordithattad volna szuahelire :)
  • sempronius18
    Csak mert sokat kérdezel, tán ha olvasod egyszerűbb lenne, de nem erőszak.
  • Molnibalage
    Nem olvasom, nincs időm.
  • sempronius18
    Vagyis elnézést nem az igazságot hanem a feltételezett igazságot.