19495
A sorozat aktuális sztoriján túlmutató (tehát a könyvet érintő) kérdéseket, válaszokat, spoilereket
legyetek szívesek az író topicjában [link] tárgyalni.
A viták elkerülése érdekében: amíg NEM adták le a magyar tv-ben az aktuális részt, addig használjátok a spoiler taget,
ha pedig már lement az HBO-n is, akkor lehet nyíltan beszélni a történésekről.
Interaktív térkép
Világtérkép
-
#8519 Nagyon beteg. :D A hideg kiráz komolyan mondom. Elmenne horrorba is simán. -
G_ArchAngel #8518 Ja es ezzel a mergezessel reszben kicsavarta a hatalmat a Tyrell-ek kezebol, illetve tudta nelkul(?) behuzta a Martell-eket a Lannisterek ellen.
Sansa - Eszak egyik kulcsa - nala van, ove a bevehetetlen erod. Es semmit nem tudnak rabizonyitani.
A szinesz meg mocskosul jol jatsza a tenyerbemaszo kepu undorito ferget :) -
G_ArchAngel #8517 A tortenetnek az a resze megvan, hogy Tyrion miert is all birosag elott es ki miatt nem foglalkozik a Lannister csalad massal, csakis magaval? A nagy Tywin, a ravasz Tyrion, az anyatigris Cersei nem lat semmit, szerintem csak a Pok tudja, hogy mi is tortent.
Na, ezert zsenialis Kisujj :) -
#8516 2:30 tól -
#8515 Részlet ez is mondjuk
-
#8514 Ezen világ törvényei estén ez nem hatalom... Tyrion is csak azért él, mert volt Bronn. A vádak is olyan komolyak voltak, hogy még a római jog szerint is simán felmetették volna. A westerosi jog egy vicc. Ha van erőd, szart sem számtít... -
#8513 Amúgy csak szerintem volt vérfagyasztó az a zene, ami a Thennek jeleneteinél ment? Iszonyat hatásos, és félelemkeltő :D
-
#8512 végre történt vmi érdekes a falon:D
bár valszeg 2 évados költségvetés ment el erre a részreXD
kár, hogy ennyire el van hanyagolva az északi része a történetnek. -
sandor8206 #8511 nem tudom rémlik-e Tyron esete, na az az igazi hatalom, koholt vádakkal, bíróság előtt, törvényesen megöletni valakit, nem sunyin megmérgezni, azt bárki tudná csak tökösség kell
-
#8510 Én a másoknak szurkolok, az lenne az igazi ha kiirtanák westeros teljes emberi populációját a végére:) -
#8509 Jólvan akkor, én nem figyeltem úgy tűnik :D
Jó rész volt szerintem, nem bántam, hogy végig a Falon játszódott, bár azért egy pár percet szánhattak volna Királyvárnak is, nagyon kíváncsi vagyok Tyrion sorsára, bár már sok ismerősöm elspoilerezte akkor is érdekel mi lesz :D -
#8508 És úgy, hogy senkinek eszébe sem jut rá gyanakodni. Kicsit mintha lobotómiát hajtottak végre volna mindenkinek, mert olyan jó alkalom mindenkinek így eltávolítani az ördögfiókát. -
sandor8206 #8507 és az hatalom, hogy titokban megmérgezek akárkit?
hagyjuk már, szarkavaró de még a közelébe sincsenek Westeros 2 leghatalmasabb emberének
+ annyira hatalmas, hogy mehetett volna a levesbe, ha Sansa nem védi be -
#8506 Ez nem egészen igaz. Mert kisujjt is legyakhatná, csak úgy "szeszélyből". Aztán lehet lesni, hogy legközelebb majd ki és hogyan bízik meg ezekben a gyökerekben. -
#8505 Jah végülis a szeme előtt ölette meg a fiát:D -
sandor8206 #8504 jó azért a hülyeséget hagyjuk, ennek a 2 csávónak csak a szerencséje, hogy tövig benyalnak
ha csak egy apró nem tetsző dolgot tennének mehetnének a levesbe
ok, ahhoz is nagy tehetség kell, hogy sunyi, köpönyegforgató legyél
de a Cercei Kisujj párbeszéd, igencsak jól szemlélteti, hogy kinél a hatalom, a királyi családnál, ennyi -
#8503 Meghalt. A legutolsó jelenetben mikor Snow kisétál, akkor ott van, hogy mindenki megfeküdt, de az óriás nem jutott át. -
#8502 Amúgy azt nem tudni mi lett a 2. óriással. Mert az egyiket hátba lőtték 1 nyíllal, de a másik aki a kaput charge-olta azzal mi lett? :D -
#8501 Tywin hatalma meg akkora, hogy az a szarházit még eskövői mészárlása is rávette, aki kb. semmit sem tud, csak mindig kihasználja az ölébe hulló alkalmat, de egyébként egy 0...
Véletlenül jó helyen volt a kastélya és egy eltolt nőzésből lett ez. Semmi zseniális előrelátás nem volt benne. Kicsit logikátlan is, hogy egy ekkora balfasz egy kolyom család feje... -
#8500 Az egyik részben láttuk, hogy a hatalomnak és erőnek különböző forámi vannak. Nem rémlik a Cersei vs Baelish féle párpeszéd?
Varys az, aki tényleg soha nem esik túlzásba. Nekem ő a kedvenc karakterem minden szempontból. Egyszer volt köcsög, amikor nem állt ki csak félig Tyrion mellett. Bár ki tudja mit hoz a záró rész... -
G_ArchAngel #8499 ez a pillanat volt, amikor elkezdtem gondlkodni azon, hogy ezt a reszt Peter Jackson rendezte-e... -
#8498 Legjobb:
-
#8497 olvastam minden könyvet, és így is rosszul vagyok :DDD
nagyon sajnálom hogy meg halt Grenn :/ azt hittem ő túléli
jövőhéten elásom magam élve szerintem -
G_ArchAngel #8496 Lenugozo, hogy ehhez a ket emberhez kepest egy Cerseinek vagy Tywinnak mennyire semmi hatalma sincs... -
MaRee #8495 Westeros igazi urai -
#8494 Egyszerűen imádom ezt a képet.
-
MaRee #8493 Akkor idegből álregen be spoilerezek mindent és nem törlöm ki D: -
G_ArchAngel #8492 ha nem csuszik at az a bizonyos hashajto 2015-re... -
#8491 Akkor az evadzarotol ossze fogod szarni magad (konyv muhaha) -
G_ArchAngel #8490 Stazisba? :D -
#8489 Áhh, tökéletes rész eddig.
Nem tudom miért nem tetszett sokaknak, de ezt letöltöm és újra meg kell néznem. Elején a beszélgetésekre nem tudtam figyelni, de kegyetlen jó rész eddig.
Szabályos stázisba vagyok én is :DD -
#8488 NYILAIK AZ ÓRIÁS , ÉS MILYET LŐTT XD -
#8487 -
#8486 Ugyan már, én nem bántam... :D -
#8485 most néztem meg...
mindig a kölykök... mindig a kibaszott kölykökez az idegesítő az egészben :D -
MaRee #8484 Vagy csak simán elolvasod a könyvek tartalmát/rákeresel awoiaf-on és tudsz mindent (sorozatosok meg se nézzék az oldalt) :D -
G_ArchAngel #8483 Amennyi idot te is elbaszol SG-n (velem egyetemben) mar le is fordithattad volna szuahelire :) -
sempronius18 #8482 Csak mert sokat kérdezel, tán ha olvasod egyszerűbb lenne, de nem erőszak. -
#8481 Nem olvasom, nincs időm. -
sempronius18 #8480 Vagyis elnézést nem az igazságot hanem a feltételezett igazságot.