Game of Thrones (TV)

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Narxis
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Sztem egy kicsit túlzás erõszakolásnak nevezni am tényleg durva volt. 😄

Danny pedig...<#szeret><#szeret> sztem övé a legérdekesebb sztori.

Értem én, csak leszarom. :) Nem kell válaszolnod, igazam van.

Molnibalage
Eddig sem védtem. A környezethez képest volt benne (eddig) több tisztesség. Mindenki elárult mindenki már, õ meg "csak" (?) egy õrült királyt, aki végül mindenki meg akart ölni maga körül. Az õ tettét soha nem fogják elismerni, hiszen ez példa lenne arra, hogy akkor majd mindenki szúrja hátba az õ kis királyát. Egyébként az öccse tetteit sem ismeri el senki, pedig õ a fõvárost védte...

Ez van, egy mocskos világ ami a filmban van. Néha elgondolkozom azon, hogy mennyire történelmi ihletésû a regény, amibõl született, vagy csak ennyire depi az szerzõ.

Most komolyan, az eddigi 3 évad után a hatalommam rendelkezõ emberek közül ki és mennyi ideig volt valóban boldog...?

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

szucsy89
Na a mai rész után védje még valaki Jamie-t, hogy milyen jó:

A halott gyermekük mellett erõszakolta meg a saját testvérét, egy igazi lovag 😄 a vége megint csak durva volt, Danny most sztem úgy veszi be azt a várost hogy egy katonája sem fog meghalni megint 😄
Miért attól lesz jó egy rész, ha elfolyik benne 200 hektó vér?
Houndon megint szakadtam 😄D Nagyon jól mûködik a két színész együtt 😄
Kata
Szerintem olyan dolgon vitatkoztok amin nem is kéne, a fa, az erdõ és a látással kapcsolatos mondás jut hirtelen eszembe. A történet attól szép és jó, hogy nincs benne sarkalatos jó és gonosz szereplõ. Amit szerintem Martin bá' remekül bemutat az az emberi gyarlóság, illetve az emberi döntések. A könyvben a 2. kötetben Jaime elmondja miért látta õ helyes döntésnek megölni akkor a királyt. Azt is elmondja, hogy annyi rohadt szabálynak kellene megfelelni (lovagiasság, eskük stb.), aminek képtelenség. Mert bármit is csinál, valamelyiket biztosan megszegi. És ez egy igen lényeges motívum, ami igaz az összes szereplõre is. Ha belegondoltok mindenki igyekszik jó döntéseket hozni, még akkor is ha önös érdekek vezérlik. Ami aztán más szemében aztán tûnhet nagyon rossznak vagy gonosznak is. Gondoljunk csak Tyrionra, amikor a Királyvárat védte. Ha õ nincs, 100% hogy elesik a város, mégis a városlakók gyûlölték a törpét, holott elõtte is többet tett értük mint elõtte bárki.
Minden tettnek más az értéke más szemében. És ugyanaz a tett megítélhetõ többféle képpen is. Úgyhogy kár itt tekintélyekrõl meg becsületekrõl vitázni, mert az emberek között ezen a téren nincs szakadéknyi különbség. Nem azt mondom, vannak bizonyos embereknek rossz húzásai is, amiket még õk maguk is annak tartanak, de általánosságban véve szerintem nem tehetünk olyan kijelentéseket alaposan elolvasva a karakterek jellemrajzait, hogy pl. Ned Stark, vagy Robb Stark sokkal becsületesebb volt mint pl. Tyrion vagy Jaime Lannister.

[/cserf][/fülünyúl]

Pontosan. Amikor ledöfte Aeryst, Jaime elveszítette minden tekintélyét a háta mögött mindenki undorodott tõle és "Királyölõnek" csúfolta az már más kérdés hogy a szemébe nem nagyon merte senki mondani mert mégiscsak Lannister + a királyság egyik legjobb kardforgatója (volt).

Elég húsvéti rész volt, Spartacusban 1 perc alatt több paradicsomlevet használtak, mint itt egy órában.

http://gaborszantai.co.uk/

davidka003
Gyakorlatilag kiderült az új részben, hogy ki ölte meg a királyt. 😄

Xbox 360 SLIM 250 GB, Dell U2312, Dark Souls PtD edition NG++ 925/1000G &#9745; Final Fantasy XIII &#9745; Lost Odyssey &#9745;

Molnibalage
Stop. Egy hõsre nem aggatnak olyan címet, hogy a "kingslayer"...

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Molnibalage
Vakok közt a félszemû a király...

"Vajon mi az, ami elégséges ahhoz, hogy múltbéli bûneit jóvátenné?!"
Bran imádott magas helyekre mászni, de Jaime lelökte egy toronyból és béna lett.

Jaime imádott harcolni, Bolton egyik alattvalója levágta a jobb kezét, ezzel gyakorlatilag elveszített mindent amiben jó volt.

Bizonyos értelemben kvittek.

ASUS Prime Z370-P | i5-8400 2.80GHz | CORSAIR 16GB Vengeance LPX | ASUS Dual GeForce GTX 1060 (6GB) | WD 1TB Caviar Blue | FSP Aurum S Gold 500W | CORSAIR Carbide Series 200R

Mor3llo
Jamie karakterfejlõdése nem annyira átütõ a sorozatban. Ezért érthetõek ezek a kommentek 😊

"Az élet egy lemezjátszó, amin Isten a DJ, minden nap egy újabb beat, nincsen replay..." NKS krú

szucsy89
Jamie jó és becsületes ember? Ahahhahahaha no.
Jaime egy fasz
Tikal
az, meg szeretet is.. a nõvére iránt, egy igazi példakép 😄

''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''

Sir Quno Jedi
Pontosan, az emberek szürkék. Fõleg a fõnemesek, akiknek szörnyû súlyú döntéseket kell meghozniuk nap, mint nap.

Azonban csak felhívtam a figyelmet, hogy NEM kell beájulni Jaime-tõl. Sármos fickó, de ez nagyon megtévesztõ. Túl sokat volt a sötét oldalon. Talán lesz még belõle valaki így is, talán nem... 😄

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

Sir Quno Jedi
Mikor Jaime megölte anno a királyt, akkor még hõs volt és mások védelmében tette amit tett. Felvállalta a következményeit (bár õ maga sem volt elõre tisztában vele). Mikor kilökte a kisfiút az ablakon, már egy megtört, megkeseredett gyilkos volt csupán és nem hõs. Nem is az a gond, hogy "megölte", az még hagyján, de nem különösebben volt ezzel kapcsolatban lelkiismeret furdalása sem, sõt, mikor megtudta, hogy él a gyerek... Szóval a filmben legalábbis nincsenek különösebb vívódásai magával ezügyben.

Aztán persze a megpróbáltatások és viszontagságok idõvel megint elkezdik terelni a jó út felé és megint kezd hõssé válni, azzá aki egykoron volt. Bryenne jó társa ebben. A jó példa hatására, azért már Jaime is elszégyellte magát és kezd megint kiállni az igazságért. Lassan, de biztosan javulgat az aligmentje, de a megváltás nem ilyen 1xû. Vajon mi az, ami elégséges ahhoz, hogy múltbéli bûneit jóvátenné?! Hmmm...

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

Ez a szép a mai világban, - és a könyvben, illetve a sorozatban - hogy nincsen kimondottan jó és rossz ember. Én nem mondtam, hogy Jaime egy jó ember, de én meg tudom érteni azt, hogy mit miért csinált. Nem jókedvébõl lökött ki egy gyereket az ablakon, nem is azért, mert ez a hobbija.

Sir Quno Jedi
Már válaszoltam a kérdésedre. HA a cél szentesíti az eszközt, akkor már nem vagy jó ember. Ilyen 1xû. Ha egy gyerek megölésével kívánod eltitkolni a saját bûneidet/hibáidat, akkor egy szimpla, lelketlen gyilkos vagy, semmi több.

Ennyi erõvel az összes negatív karakter is jó fej és rendes ember, még az öreg Lannister is, hiszen mindig van jó indokuk, hogy miért ölik halomra az ártatlanokat, nemdenem?! Ha indok van és szépen meg lehet magyarázni, észérvekkel megindokolni, hogy miért is tettük és ez megnyugtatja a piciny, alig-alig létezõ lelkiismeretünket, akkor máris jó emberek vagyunk?!!?

Theon is jól tette, hogy megölte és elégette a két parasztgyereket, végülis kiváló indoka volt rá? hmmm?

Azt is tegyük hozzá, hogy a pillanat tört része alatt kellett döntenie, ilyenkor szerintem az ember reflexszerûen a saját érdekeit nézi.

Akkor képzeld magad Jaime helyébe. Az egyik legnevesebb és legtiszteltebb és az egyik leghatalmasabb család sarja vagy és a nõvéredet kúrogatod, majd az egyik legerõsebb család majdnem legkisebb sarja felmászik a toronyba ahol rajtakapnak. Van 2 esélyed:

1, Hagyod elmenni, ezzel felvállalva azt, hogy a többszáz/ezer éves családod történelmét bemocskolod, szégyent hozol magadra és a családra, illetve kilököd a vezetõ pozícióból a saját családodat (mert gondolom egyértelmû, hogy ha ez kiderült volna, egyszerûen ki lettek volna söpörve a Lannisterek a jelentõsebb családok közül).

2, Lelököd a picsába, de senki nem tud róla (legalábbis egy darabig), mert mindenki azt hiszi, hogy egyszerûen leesett.

Sir Quno Jedi
NEM ÖLNÉK MEG RUTINOSAN EGY KISGYEREKET. Már ha ez a kérdésed lényege...

ha már ilyen IRL példát hoztál fel, kiváncsi lennék, hasonló helyzetben mit tennél.

Sir Quno Jedi
Igen, aki egy kisgyereket kibasz egy toronyból, hogy dögöljön meg. Tényleg jó fej, de nem bíznám rá a kutyáimat.

ProGabe
😄

Let me tell you something my friend. Hope is a dangerous thing. Hope can drive a man insane.

Master91
És az 1. rész epic volt, kötelezõ meg nézni <#ravasz1>
Kongy
Bizony!

"He who makes a beast out of himself gets rid of the pain of being a man" - Dr Johnson

Master91
Ma azt hiszem lesz már szinkronos rész ( 23.30kor HBO ?)
Bizony. 😊 De rajtuk kívül vannak még egy páran akik elég érdekesek. Martin egy cseszett jó író, na. 😊

ASUS Prime Z370-P | i5-8400 2.80GHz | CORSAIR 16GB Vengeance LPX | ASUS Dual GeForce GTX 1060 (6GB) | WD 1TB Caviar Blue | FSP Aurum S Gold 500W | CORSAIR Carbide Series 200R

Mor3llo
Tyrion mellett.

"Az élet egy lemezjátszó, amin Isten a DJ, minden nap egy újabb beat, nincsen replay..." NKS krú

Egyik legjobban megírt karakter a történetben. Martin büszke lehet magára.

Molnibalage
Nem hittem volna, hogy ilyet mondok, de a sok seggfej közül elképesztõ, hogy Jamie-ben van szinte a legtöbb tisztesség...

szucsy89
stargatelost
Áááááá ez kurva nagy!!! 😄 😄 😄 😄

922044:16 SYSTEM FAILURE SYSTEM FAILURE SYSTEM FAILURE \"I think I crashed your plane\"

trident
Megkönnyeztem a videót...<#vigyor>

"Ha ez az a szint, ahogyan ma egy állítólag civilizált ember értékeli a n?i szépséget, akkor az a véleményem a világról, hogy sunáznám."

mijki

IL-2 Cliffs of Dover: mijki World of Tanks: mijki Win7 x64 Ultimate ; Gigabyte P41T-ES3G ; Core 2 Duo E6750 2,66Ghz ; 4GB DDR3 ; GT 240 1GB driver 304.79 ; Samsung HD321KJ, HD103SJ ; Saitek X52Pro

Nem szabad félnem. A félelem az elme gyilkosa. Amikor a félelem elment, nem marad semmi, csak én magam.

Molnibalage
Most vagyok túl Kissed by Fire epizódon. Gõzöm sincs miért, de ez volt az eddigi egyik legjobb rész, legalábbis nekem nagyon bejött.

A sorozat aktuális sztoriján túlmutató (tehát a könyvet érintõ) kérdéseket, válaszokat, spoilereket
legyetek szívesek az író topicjában tárgyalni.

az amúgyot nem rövidítjük ám-nak

genndy
Jó, akkor én is úgy mondom, hogy amennyit lehetett tudni ennél a résznél a könyvbõl, az szépen benne volt az epizódban is. A többi meg majd kiderül késõbb nyilván, ha a könyvben is kiderült (amire egyébként kajak nem emlékszem <#vigyor3>)

Csak akkor szólj, ha úgy érzed, hogy amit mondani szeretnél jobb, mint a csend.

Sansa nyakláncát figyeljed....
Hát én akárhogy nézem, a valódi tettes nem derül ki sehogy se. De spoilerben elmagyarázhatod.

Napi hülyeség <#idiota>

az amúgyot nem rövidítjük ám-nak

genndy
Pedig nagyon is szépen beleraktak minden nyomot, csak figyelmesen kell nézni a részt.

Csak akkor szólj, ha úgy érzed, hogy amit mondani szeretnél jobb, mint a csend.

Aki nem olvasta, sose jönne rá ki volt a tettes. 😊

Hát idegesíteni fogok embereket, de a könyvben úgy volt hogy:
Joffrey-t nem igazán utálta a nép a rossz a cselekedeteit is csak annak tulajdonították, hogy a gonosz elfajzott törpe nagybátyja tanácsaira hallgat.
Master91
akkor a városba éhezés volt, meg feszültség mert úton volt Stannis
Joffrey-t is utálják. Különben miért dobták volna meg tehénszarral?

Ez valóban elgondolkodtató, hogy a törpe az egyetlen, aki foglalkozik az utca emberével és megmenti a várost is aztán a pórnép mégis õt utálja a legjobban, nem Joffrey-t, vagy Cerseit akik tesznek rájuk.